Ben yıllardır bunun nedenini düşünerek tek bir cevap buldum.
Maalesef bir çoğumuzun kendine saygısı yok.
Günübirlik çıkarlar için bir çok şeye göz yumarak, bunun yaşam tarzı haline gelmesini sağladılar.
En azından benim gözlemlerim böyle.
Mesela bir çıkar söz konusu olup da illegal durumlar fark edilince, eskiden insanların bir çoğu buna tepki gösterip saygısızlık, ahlaksızlık olarak nitelendirip karşıdakini utandırırdı.
Şimdilerde ise "peki benim çıkarım ne olacak" modu almış başını gidiyor.
Sorunuza gelince..
Biz de protesto etme anlayışı yok maalesef.
Yollara dökülüp haykırmak şeklinde değil.
Vazgeçmek anlamında protesto anlayışından söz ediyorum.
Mesela en basitinden bir yerde içtiğimiz çay 5₺ iken, iş gün sonra 10₺ istendiğinde normal karşılayıp 15₺ 20₺ olmasını normalleştiriyoruz.
Tabii ki bu çay kahve ile olacak şey değil.
Anlatmaya çalıştığım..
Amaaaann demeden
Neden demeyi öğrenmek ve bilinçli hale gelmek.
İlk cümlelerimde de belirttiğim gibi..
Kendimize saygılı olup, daha iyi koşulları hak ettiğimizi fark ettiğimiz ve bunu sorgulayıp talebini alışkanlık haline getirdiğimiz zaman düzeltmeye başlayacağız her şeyi..
En azından dilerim.
Sevgiyle11 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılbu sorunlar var tabi ama manevi sıkıntı daha büyük insanlardaki ekonomik sıkıntıdan daha kötü durumda benim fikrim. örneğin benim gelirim 100 000 kiram 16 000 istanbulun güzel bir yerindeyim işim her gün büyüyor çalişma saatim günde 3 saat genelde boşum
gözü dişarda olmayacak şu bunu aldı şu şunu yedi demeyecek ömür boyu sevecek birisine ihtiyacım var 33 yaşındayım ama hiç umudum yok böyle bi kız karşıma çıkacağına dair00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23,2b cevap paylaştı.
u 1 yılmaalesef pahalı
10 Yorumla
1 yılKeşke Aylık 8.333 TL İsteyen Bir Yerden Kiracı Olsaydınız Yani Aslında Çok Riskli Bir Durum O Semtte Yaşayan İnsanlar Zeka Ve Ahlak Açısından Sıkıntılı İnsanlar sa O Peşin Verilen Yıllık Kira Dolandırıcılık Gibi Bir Şey Zaten Aklı Başında Bir İnsan Yıllık Kira Vermez Normal Bir Ülkedede Yıllık Kira Alınmaz Hatta Bu Suçta Olabilir Türkiye de Araştırmalar Yap Bence Kira Sahibi Hakkında Suç Duyurusunda Bulunabilirsin Onun Dışında Zaten Türkiye Cehennem Ülkeler Kategorisine Giriyor Venezuela - Suriye - Irak - İran - Pakistan Ve Türkiye Ayrıca Türkiye Toplumu Ş*refs*lik Yapmayı Çok Seven Bir Toplum Bunun Farkında Olmalısın
10 YorumlaGüzellik salonları ile Milyonları çalan o meşhur çift 8 ay ceza yatıp çıktı.. Kredi çekip ev almaya kalksan 20 yıllık çekmeniz gerekiyor.. Banka soy daha az yatarsın :)) Fiyat denetim kurulu diye bir kurumumuz var ama denetleyen yok. Kim ne fiyata satarsa.. Eflasyondan çok bu yüzden pahalı her şey
20 YorumlaGerçekten, son zamanlarda birçok şeyin fiyatı çok arttı ve bu durum oldukça zorlayıcı olabilir. Her şeyin pahalı olması, bütçenizi yönetmeyi daha karmaşık hale getirebilir. Belki de temel ihtiyaçları önceliklendirip, lüks ya da gereksiz harcamaları kısmak yardımcı olabilir. Ekstra tasarruf yapabileceğiniz alanları belirlemek ve bütçenizi gözden geçirmek de faydalı olabilir. Bu süreçte kendinize karşı nazik olmayı unutmayın; zorlu bir dönemden geçtiğinizi anlamak önemlidir.
10 YorumlaUzunca bir süredir böyle evet. Bu durumda ekonominin etkisi olsa da fırsatçı insanımızın etkisi daha büyük, artık insanlık kalmadı.
26 Yorumla- 1 yıl
evet çok haklısın abiciğim bravo helal olsun sana
Soran1 yılEkonominin etkisi olsa da 😂 ya siz de ne kafa yapısı var bilmiyorum. Evet insanımızın forçatçı olduğu doğru başta siyasetçilerimiz
- 1 yıl
ya bana neden kızıyorsunuz sadece düşüncemi bildirdim
Soran1 yılSana demedim ki. Yorumu yazana arkadaşa yazdım
- 1 yıl
ha pardon çok haklısınız
- 1 yıl
Söylediklerine kesinlikle katılıyorum
1 yılBence öyle ya zenginler insan gibi yaşıyor yaşamanın hakkını veriyor biz ise fatura öde mutfak giderlerini öde derken sadece nefes alıp veriyoruz temel ihtiyaçları zor karşılıyoruz sonrada buna "yaşamak" diyoruz
10 Yorumla
1 yılKiraların 100 bin olduğunu düşünen biri sarı sitede villa kiraların bakıyordur direkt. Onlara bakıyorsan sen fakir değilsin niye düşünüyosun böyle şeyleri salla gitsin kirala villanın otur.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEğitim seviyesi düştükçü ülke refahı ekonomisi adalet sistemi de düşmeye başlıyor
21 Yorumla
Soran1 yılOkuyan insana kıymet verilmiyor ki. Zengin olana kıymet var. Parayı nerden kazandığı önemli değil. Ama öğretmen ol doktor ol hemşire ol herkes her lafı ediyor saygı sıfır
- Para & Ekonomi konusunda 906 cevap paylaştı.
1 yılGerçekten her şey aşırı pahalı. Akıllı olup iyi tasarruf etmek ve eldekinin kıymetini bilme zamanı yoksa gerçekten ayakta duramazsın
20 Yorumla
1 yılNe yazık ki öyle. Öyle bir yere gidiyoruz ki ilerde ekmek bile bulamayacağız gibime geliyor. Hazreti reyiz sağ olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHemde çok aşırı pahalı hele pahalı şehirler daha fena ölelim biz kurtulalım
14 Yorumla
Soran1 yılAllah yardımcımız olsun. Dünyaya bir kere geliyoruz çalışarak geçiyo ömür
Cevap sahibi1 yılKorkunç bi vergi korkunç bi pahalılık var ne olacak bu hal düzelecek gibi değil tutalacak hiç bir yer yok adamlar araba yapıyor onlardan 3 kat pahalıya alıyoruz üreten adam bu kadar kazanmıyor keza bütün elektronik ürünler böyle kaldı gıda da öyle burada üretilip dışarı ya giden ürün bizim aldığımız fiyatın yarısına orada alıyor biz burada 2.5 alıyoruz adamlar aynı ürünü 1 alıyor kimse dur demiyor kimse hiç bir şey yapmıyor
Soran1 yılEvet ülkenin sefasını Suriyeliler bi de çalışmadan zengin olanlar yaşıyor. Birw bin kazananlar. Kimisi bi yol tutturmuş. Tutturamayan da işte sürünüyor on yıl gençliğinden harcayıp bi araba alabilir miyim diyor
Cevap sahibi1 yılAynen öyle işin daha garibi daha doğmadan borçluyuz gençten yaşlısına hep borç ödüyoruz kime neye bilinmiyor biz aslında modern dünyanın modern köleyiz zenginleri daha zengin etmek için devleti daha zengin etmek için
1 yılHe şey bok zengin çok zengin fakir çok fakir kapitalist sistem insanın degeri yok köle gibi
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet aşırı pahalı ki ben marka ürünlere para harcamayı hiç sevmem şimdi dandik şeyler bile kaç para olmuş gidip markaya versek daha iyi o kadar yani
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılNeden mantıklı soruya cevap gelmiyor
https://www. kizlarsoruyor. com/kisilik-karakter/q23277813-yks-mi-yoksa-yurt-disina-yonelik-hazirlik-mi? utm_source=dynamic&utm_medium=androidapp&utm_campaign=question&utm_content=q2327781311 Yorumla
Soran1 yılNapsunlar ya insanları da anlıyorum. Herkws o kadar gergin ki gülmeye hasret kaldık ülke olarak
1 yılEv araba dışında artık bana pahalı gelmiyor hçbirsey
10 Yorumla
1 yılBu ülkede hiçbir dönemde insanlar bu kadar sefalet ve kriz görmedi efendilerimiz çok zengin oldular halk açlığa mahkum edildi satılmayan tek bir devlet kurumu kalmadı
10 Yorumla
1 yılGerçekten her şey çok pahallı ama gittikçe de iyiye gidicek demek isterdim ama sanmıyorum 😒
10 Yorumla
1 yılAşırı pahalılık var gerçekten insanlara hele ki büyük şehirler de olanlara üzülüyorum🤧
10 Yorumlaher şey pahalı değil sen fakirsin haberin yok
10 Yorumla
1 yılDünyanın En Ucuz Ülkeleri : En Güzel 7 Öneri
Gürcistan.
Endonezya.
Vietnam.
Nepal.
Hindistan.
Kamboçya.
Sri Lanka.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılVilla kiraları yüz bin abla. Eğer o kirayı ödeyecek gücün varsa o zaman zaten fakir değilsin
20 Yorumla Bu dünya da en kolay şey para kazanmak... Ondan çok daha kolayı para harcamak...
05 Yorumla
Soran1 yılSana göre öyle
Soran1 yılPara kazanmak kolay dedin ya ona dedim. Yoksa diğer söylediklerine katılıyorum. Gerçi kimisi için para kazanmak kolay. Kimisine zor
Sen 1 1 daireye bakacaksın kalkıp havuzlu bahçeli evlere değil.
04 Yorumla
Soran1 yılİşte ama bu 100 bin de oteuelavqk mahalle değil. Sihların susmasını show tv bin ana haber kaynağı olan mahalleler 😂Aagari ücretlinin halini düşünün yani
Soran1 yılBulunduğum şehirde hep yıllık istiyorlar biz böyle alıştığımız için öyle yazdım
- Para & Ekonomi konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılZenginler + Suriler...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGerçekten öyle fakir daha fakir zengin daha zengin olmaya başladı.
21 Yorumla
Soran1 yılEvet git gide daha da kötüleşiyor. Arada ki fark her geçen gün artıyor. ömğr boyu bir ev alamayan var. O ev parasını iki gün de yiyen de. Ama ortası yok nerdeyse
Gizli Üye(18-24)1 yılartık malı olmayan düşünsün. 2 dükkan 1 kirada evimiz var 140.000₺ aylık getirisi. 5 sene önce 4000₺ toplam kira alıyorduk. Bazen fırsattan yararlanmak lazım 😏
02 Yorumla- 1 yıl
Abla net ev hanımısın değil mi
Cevap sahibi1 yıl@berilmutsuzolanhanii hayır kayinbabanin şirketinde çalışıyorum
1 yılElbet bir gün itibar sahibi olursun maddi olarak yükselişe geçersin. Umudun ile yaşamaya devam et, gün gelecek hayalin gerçek olacak 🌷🌹🥀
10 Yorumla
1 yılElbiseler çok pahalı🥲😅🥹🙃😌😌😌💅🏻💅🏻
12 Yorumla
Soran1 yılÖyle gerçekten 😅
- 1 yıl
Ama dayanamıyorum alasım geliyor hepsini🙃
Gizli Üye(36-45)1 yılBu millete az bile. İyi oluyor.
Kendi düşen ağlamaz!!!10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılPahalı değil biz az kazanıyoruz
Gelir eşitsizliği var16 Yorumla
Soran1 yılEvet. Aslında çoğu insandan da fazla kazanıyorum. Ama yine de yetmiyor. Çünkü aşırı artık fiyatlar. Ömür boyu bir ev bir araba ya çalışmaya mahkum edildik
Cevap sahibi1 yılMülksuzlestirme başladı
İnsanlar artık köle olacak sistem ona gidiyor
Soran1 yılEvet böyle giderse 30 yıl sonra dediğin olur. Eskş köle sistemi 😅
Cevap sahibi1 yılBoşuna Nakitsiz toplum demiyorlar 30 sene çok 5 seneye bak neler değişiyor izle
Soran1 yılEvet haklısın baksana 2 3 sene önce her şey çok farklıydı
Cevap sahibi1 yılŞimdi atmlerden 10₺20₺ kaldırılıyor o zaman gör. Kartlar ile bankaları zengin edecekler
1 yıl20.000 TL'yi de kira var ne demek en az 100.000 ama Evet çok haklısın her şey çok pahalı artık
10 Yorumla
1 yılAlistm artk valla bu fiyatlara pahalı dince artk aklıma araba fiyatları gelio vall
10 Yorumla
1 yılZengin olan zengin, fakir olan fakir. Ortası yok bunun
11 Yorumla- 1 yıl
yani siz de haklısınız
1 yılYüzde 52 nin partizanligindan bu haldeyiz
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYorum yapmak içimden gelmiyor
14 Yorumla
Soran1 yılAnlıyorum seni
Cevap sahibi1 yılteşekkür ederim ❤
Soran1 yıl😊
Cevap sahibi1 yıl😊 çok masraf etme paranı idareli harça
Para & Ekonomi konusunda 869 cevap paylaştı. evet her şey pahalı maalesef
20 Yorumla
1 yılEvet maalesef öyle
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılevet gerçekten pahalı
10 Yorumla İpin ucu kaçtı gibi maalesef
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 427 cevap paylaştı. Maalesef ki öyle şu an
10 Yorumla
1 yılenflasyon var ne yaşalım
10 YorumlaGereksiz pahalı
10 Yorumla
1 yılOyunuzu cermeseydiniz Erdoğan'a
11 Yorumla- 1 yıl
Bak bu doğru adam giderse ülke elden gider diyen kesim %50
Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı. Ülke 2 yılda evrim geçirdi
11 Yorumlaevlenirken ev araba isteyen kizlar mi soruyor bu soruyu
01 Yorumla
Soran1 yılHerşeyi cinsiyete bağlayanlar türedi bir de. sen de erkek ol da istemeyen bul o zaman kardeş
Gizli Üye(18-24)1 yılAileden kalma bir şey yoksa zor
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 798 cevap paylaştı.
1 yılkiralar en az 100 bin nasıl oluyor? demekki zenginsin. zaten bu ülkede en çok ağlayanlar parası olanlar.
15 Yorumla
Soran1 yılEn çok ağlayanlar onlar değil. Senin göresin gelmiyor ağlayan çaresiz insanları 😊zenginlerimiz gayet mutlu yaşıyor görüyoruz paylaşımlarını enerciii diye dolanıyorlar mutlu mutlu.100 bin yıllık miktarı bu şehirde yıllık isteniyor o yüzden öyle yazdım. En az 100 bin
- 1 yıl
Yıllık yazacaksın o zaman
Soran1 yılYazdık zaten. Senin bu gerginliğin ne onu anlamadım
- 1 yıl
ben yazdıktan sonra yazdın. gergin olan ben değilim sacma cevapların
Soran1 yılYa he he çok saçma. Senin zihniyetin belli verdiğin cevaplardan. Kimse şikayetçi olmasın isteyenlerdensin
100 bin lira ABARTTIN
112 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılher şey gereksiz pahalı geçen saat aldım 2 ev parası
01 Yorumla- 1 yıl
Hiç tebrik eden olmadı heralde seni ömür boyu afferim iyi tamam
Gizli Üye(36-45)1 yılEvet dısarda yemek yemek lüks haline geldi
04 Yorumla
Soran1 yılAynen ya valla ülke evrim geçirdi. Ama kimisinden de çok para var. orta sınıf kauboldu
Cevap sahibi1 yılAynen öyle. Maasım yetmiyor bazı şeylere bende iddaa ile lük giderleri çıkarıyorum. Dısarda yemek gezmek keyfi Harcamalar falan.
Soran1 yılValla üzülüyorum bazen halimize. Hak etmeyen insanlar da hep paralar. Normal vatandaş ta çile çekiyor
Cevap sahibi1 yılmaalesef öyle
Gizli Üye(25-29)1 yılNerenin kirası o 100k
09 Yorumla
Soran1 yılEn kötü öyle işte
Soran1 yılOturduğum şehirde şehir merkezine uzak olan ilçelerinde ki fiyatı
Cevap sahibi1 yılİzmir İstanbul falan mı öyle mi ciddi
Soran1 yılÖyle tabi ki. Üstwkik deprem bölgesinde yaşıyorum hep yüksek katlı binalar bunlar.
- 1 yıl
İstanbul avrupa yakası merkezi olan bilindik yerlerde 2+1 kiralar 60-70 bin tl, 3+1, 4+1 için 70-150bin tl ortalama aylık kiralar, penthouse ya da 5+2, 6+2 falan aldı başını gitti zaten
Cevap sahibi1 yılBen soruda ironi yaptı sanmıştım ilk başta bilmiyodum valla durum sandığımızdan da vahim aw
Cevap sahibi1 yılBen küçük şehirdeyim burada en yüksek kira 20k o da ultra lüks olan evler. Normal dairelerde Ortalama fiyat 8-12k arası değişiyor. O yüzden şaşırdım açıkçası hani burada bu fiyatsa oralarda en fazla 35 40k olur diye düşünmüştüm😃
- 1 yıl
Ben de İstanbul'da yaşıyorum ve ortalama bir semtte. Kiralar 35 bin lira civarı 3 artı 1. Yani abla herhalde beşiktaşta oturuyor. 100 bine villa kiralanır.
Soran1 yılEv Aylık verilirse 10 bin den başlıyor arkadaşlar. Senelik alıyor kimisi 100 bin civarı. onlardq İstanbul’un Esenyurt gibi her kötü işin yapıldığı mahallelerdeki fiyatı. Yoksa aylık 10 bin e de var. Ama deprem bölgesi evler de hep 10 15 katlı
Evet
10 Yorumla
1 yılAdana?
10 Yorumla
1 yılPahalı
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılÇok haklısın.
10 Yorumla Yaşamak çok zor artık
10 Yorumla
1 yılHem de her şey evet.
10 Yorumla
1 yılMaalesef
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 303 cevap paylaştı. Evet pahalı
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 434 cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle
10 Yorumla - Devamını Gör (11)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler