Bugün güneş kremi fiyatlarına baktım. Gözüm yerinden fırlayacaktı. En dandik markalar bile felaket pahalı.
Tabi bu sadece bir örnek. Her şey çok pahalı.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Tabi bu sadece bir örnek. Her şey çok pahalı.
Siz ne düşünüyorsunuz?
yoo ucuz mesela 315 ytl bursluluk alıyorum ve her ay kendime 2 pantulu rahat alabiliyorum yani ha bir de bir şişe kola daha ne olsun her şeyi devletten beklemeyin
Abi sen hangi yılda kaldın?
Pahalı kelimesi az bile kalır. Ateş pahasııı ateşşşş...
1 sene önce 90 liraya aldığımız zeytinyağı şimdi olmuş 180 lira fazla söze gerek yok.
Ha gamer kardeşlerimede değineyim. 4-5 sene önce topladığım 3500 TL'lik sistemi şimdi toplamaya kalksan 10bin bayılırsın çok rahat.
Bunların üstüne ne denir ki?
Daha hala da iyi durumdayız diyenler var gidişatı gören yok malesef.
Zeytinyağını geçiyorum normal ay çiçek yağı bile bilindik durumda
Kesinlikle öyle.
Küçüklüğümü hatırlıyorumda 25 kuruşa dondurma alırdım 1 lira o zaman çok paraydı kağıt 1 liralar vardı 5 liraya bir tost bir çikolata bir meyve suyu alırdım :) şimdi 1 lirayı çöpe atıyorlar :')
1 liranın Markette tek işe yaradığı alan, 1 lirayı market arabasına takıp kilidini açmak oluyor zaten. Her şey çok pahalı maalesef. 25 kuruşa dondurma almayı çok özledim.1 liraya halk ekmekten 5 tane ekmek almayı da
5 liraya tost meyvesuyu ve çikolata alıyorduk yahu 5 liraya şimdi tost bile olmuyor :(
Cevap
8Cevap
Evet bu ülkede yaşamıyoruz hayatta kalmaya çalışıyoruz ama resmen bu pahalılığı bile savunacaklar var
Ben onların kafasını hiç anlamıyorum zaten. Bunun savunulacak yanı mı olur?
Malesef cok pahalı cidden. Fakirler ölsün deniliyor
Sanırım sadece fakirler için değil. Yani bazen gerçekten herkes için her şey çok pahalı oluyor. Bir arkadaşım var. Kız villa da yaşıyordu , altında mercedes vardı. Ama o bile diyordu her şey çok pahalı diye.
Şimdi gelir buraya gerici kızlar nankör olmayın ülke çok guzel diye hele bitanesi var akıllara zarar bişey 😁
Direk silerim yorumunu vallaha biri öyle derse. Hayatta polemiğe girilmez onlarla.
Ben iki tanesiyle girdim aman yarabbim böyle bir cehalet aman aman korkunç bişey bunlar 😄 direkt engelle uğraşma ben ugrascam hepsiyle sizin yerinize😄
Şahsen benim artık sinirlerim kaldırmıyor. Yani buraya döküp hapise atılmakta istemiyorum şahsen. Sırf fikirlerim yüzünden gençliğimi hapiste çürütmek istemiyorum. Ama benden sana tavsiye uğraşma , çünkü cidden uğraşılmıyor. En basitinden şu Amerika/Türkiye olaylarını hatırlarsın. Millet dolar yakıp, balyozla iphone kırıyordu :D O zaman burada bir kız telefon tavsiyesi istemişti. Bende altına iphone güzel telefon dedim diye vatan haini damgası mı yemedim, yoksa cimere şikayet edilmekle mi suçlanmadım. Sen düşün yani boyutu
Yok artık 😂 çok ilginç bir güruh 😃 tamam sen yazma bari başına bişey gelmesin 😃
Yaw bi ekran kartı alacaz 10k olmuş. Bit ciler piyasanın içine ettiler. rtx2080 yok piyasada.
döviz kuruyla alakalı bir durum. alım gücümüz düşük.
Evet öyle maalesef alım gücü çok düştü
Türkiye bitti kurban
Ama yinede marketleri boşaltıyoruz.
Nasıl yani?
Pahalı demeden
Ya ben öyle market arabasını aman aman dolduran görmedim. Zaten atıyorum Migrosta bütün bir market arabasını doldurmak 650 liradan başlıyor en düşük.
🤭🤭🤭
Sen çok saf kalmişsin.
Halkımız bazı şeylerde çok uyanık. Bunlardan biri de yasakları çiğnemek.
Ne alaka diyeceksin.
Yasaklarda, tam kapanma da bile malum marketler 17' ye kadar açıktı. Tam yasakta bile açık gibi alış veriş edenler, sokaklarda alışveriş bahanesiyle gezenler, tozanlar, coşanlar.
Bir aeaba dolusu aylik alış veriş etse , bahanesi olmayacak. Hadi gene çıkmayı bahane etse, iki kez masraf etmekten sakınıp çıkmayacak.
Bunun için ne yapmalı (?)
Tümden bir defalık alışveriş edeceğine, günlük parça parça alıp, hem alisveriz hem gezme bahanesini ihtiyacını tamamlama uyanıklığı yapmak.
Yani pahalida olsa amaç başka , araç başka.
Pahalı ucuz farketmeden yasağı delmek için,😉
Yasak delme bahanesine hiç bir sözüm yok. Zaten biz hariç herkes dışarıdaydı. Apartmanımızın önü çocuklarla doldu taştı. Jandarmayı aradık gelip ilgilenmediler bile. Ama bütün bular pahalılık olduğunu değiştirmez. İnsanlar evde aç kalamaz. O alışverişleri yapmak zorundalar. Ama bunun dışında da büyük bir pahalılık hakim.
Yok ucuz
evet çok pahali
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?