Kendimi otobüse binince çok fakir hissediyorum acayip derecede. Ve ailem beni her gün bırakamaz yani binmek zorundayım sık sık. Sefil miyim? Ne yapmalıyım bu hissiyat bitsin diye?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
belediye otobüsünü bilmemde şehirler arası otobüs değil bi yolculuk olmuş 400 500 lira zaten hem otogarda beklerken arabası olan bir avukatın dava sonrası İstanbul trafiğine takılmamak için kocaelinden otobüse bindiğini görünce fakir işi olmadığı kanısına vardım :D
01 Yorumla- 1 yıl
Bir yolculuk bin lira şehirler arası yalnız. Zaten avukatlar da fakir bu bir ölçüt değil benim için.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılValla. Takım elbiseli, memur kıyafetli, bankacı giyimli olup, otobüste, metroda olanları gördüm. Memurlara devlet otobüsleri bedava oyüzden Arabada benzin harcamak yerine, otobüse biniyorlar. Bende eskiden arabam vardı. Heryere arabamla giderdim. Şimdi satınca. Otobüslere kaldım. Çoğu yeri unuttum. Hangi otobüsle gideceğimi, hangi durakda ineceğimi. Vs. Zamanla alışıyor insan. Tabi yeni güzel bir araba almak derdindeyim bu aralar. Sorduğum sorulardan da anlaşılıyor
01 Yorumla- 1 yıl
Memurlara otobüsler bedava değil ailem memur biliyorum İETT çalışanları ve 1. dereceden yakınlarına bedava sadece yani normal öğretmen e paralı
Para & Ekonomi konusunda 847 cevap paylaştı. En kral zenginler de biniyor inan ki fakirlikle alakası yok
11 Yorumla
1 yılOtobus parasi bana çok geldiği için 10 km yol yuruyen ben neyim peki😅😂
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
59Cevap
1 yılToplu taşıma gelişmiş ülkelerde bir devlet politikası şeklinde özendirilir
Çünkü toplu taşıma çevreye daha az zarar verir. Bizde bu durum görgüsüzlük boyutunda ve fazla ehli keyfiz. Bir çok şehirde ulaşım sorunu çözülmüş. Hızlı ve güvenli şekilde seyahat ediyorsun. Bu fakirlik değil çevreye katkı sunan güzel bir seyahat ve ulaşım biçimi.
102 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 23b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır neden fakirlik olsun ki
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılbence zenginlik. bizim burada öğrenci 17 sivil 22 oldu. tek binimlik de 25. öğrenciden düşünsek sadece okula git gel yapsam günde 34. haftada 170. ayda 680. bazen de şehir içi binsem, hafta sonu binsem bence ayda en az 800-900 yapar. öğrenci bursu 2000 desek neredeyse yarısı ulaşıma gidiyor. keşke otobüse binmek fakirlik olsaydı...
26 Yorumla- 1 yıl
Abonman iki yüz lira değil mi? Ben mi ma lım
Cevap sahibi1 yılmaalesef yaşadığım yer küçük bir şehir, keşke abonmanım olsa...
- 1 yıl
Burada 250 liraymis abonman. Yani fakirlik göstergesi mi
Cevap sahibi1 yılbence şöyle düşün, otobüse vereceğin parayı başka istediklerine verebilirsin. ulaşım ücreti olarak avantajlı bir yerde yaşıyorsun, ben de her bindiğimde derim keşke abonman olsa. ayrıca yaşadığım şehir bir uçtan bir uca 30dk sürüyor bu kadar parayı neden alıyorlar anlamıyorum. diğer yorumları da inceledim hak verdim. gelişmiş ülkeler toplu taşımayı tercih ediyor. hem seyahat ederken trafik stresine girmezsin sonuçta sen yolcusun. iyi yanından bak derim.
- 1 yıl
Ama ben maddi olarak sıkıntı çekmiyorum problem o değil. Ben otobüse binmekten utanıyorum bana çok fakirmişim gibi hissettiriyor
Cevap sahibi1 yılherkes başka düşünüyor olabilir düşüncene saygı duyarım. bana sorarsan da fakirlik değil hatta zenginlik bile olabilir. bambaşka insanlar görürsün otobüste, yeni kişiler incelersin. o yönden zengin düşün maddi olmasa da.
Gizli Üye(30-35)1 yılAhahah Anlaşıldı neden böyle ezik hissettiğin. Ulan hata bende bu kadar değerli bir adamsın bu kadar iyi üniversitede okuyorsun 18 yaşında hayatta hiçbir şeyi başaramamış ve kendini ezik hisseden hiçbir sevgilisi olmamış feminist bir kezbanla tartışmaya giriyorsun senle tartışmaya girdiğim için bile yanlış yaptığını düşünüyorum çünkü benim seviyem çok yüksekte seninkisi çok aşağıda yani kendi değerimi düşürmüş oluyorum senle tartışarak. Senin sevgilin olmadığı o kadar belli ki sen yapamazsın sevgili falan. Erkek düşmanısın ve iğrenç düşüncelerin var.
13 Yorumla- 1 yıl
Erkek düşmanı falan değilim sen kadın düşmanısın. Ve feministlerinde çok fazla sevgilisi oluyor hayatım. Feministler sevilir sosyal ortamda ama senin gibilerin kız arkadaşı bile olmaz. Hangi üniversitede ne okuyorsun? İyi dediği yıldız teknik mühendisliktir. Sonra da doktorlar başlangıçta bile senin iki katını alır bebeğim kadın doktorlar. Senle tartışmayacağım. Zaten seni kimse sevmiyordur.
- 1 yıl
Fakirsin mühendisler hep fakir oluyo
- 1 yıl
Bir de ezik kadınlar sana bakmıyor diye onlara düşmansın
Sefil miyim nedir ya. Olabilir çoğumuz otobüs kullanıyoruz ilerde kazanır kendi arabanı alırsın böyle hissetmene gerek yok
14 Yorumla- 1 yıl
Ailemin var zaten. Ama beni her gün bırakamazlar ve ben gerçekten otobüse binmeye utanıyorum
- 1 yıl
Ama bazıları binmiyor hiç
1 yılİşte maalesef toplumun getirdiği nokta bu. Hollanda lilar bisikletle yolculuk yapıyor sence onlar fakir mi
12 Yorumla- 1 yıl
Bisiklet spor ama otobüs değil
- 1 yıl
Otobüste doğaya yararı var karbonu fazla salgilamiyor
1 yılBunun fakirlikle bir alakası yok nitekim değilmişsiniz zaten… Ancak böyle hissetmen bi sorun, içinde bi yerde özgüvensizlik yaşıyor olabilirsin bunun üstünde dursan iyi olur. Kendine otobüse binmenin gayet normal old. kabullendirip bu düşüncenin üstüne gitmelisin. Fakirde olabilirsin ayrıca bu sende özgüvensizlik yapmamalı
10 Yorumla
1 yılOtobüse binmenin fakirlik olduğunu düşünmüyorum.
24 Yorumla- 1 yıl
Bende çünkü zaten maddi durumum kötü değil ama öyle bir hissiyat var içimde
- 1 yıl
Sanki herkes beni fakir sanıyor gibi
- 1 yıl
Fazla düşünmemek gerekir, alt tarafı bir ulaşım yolu.
- 1 yıl
İnsanların fakir sanması bir şey değiştirmez bunları önemsememeyi öğrenmeniz gerekir.
Hayır değil, toplu taşıma kullanımı yaygınlaşmalı bence. Trafik olmaz, çevre kirliliği azalır. Ailen varsa ve tek değilsen sıkıntılı tabi ki, ama buna rağmen kullanılabilir.
Kendini ezik hissetmen, başkalarının ne düşündüğüne fazla önem verdiğini gösteriyor bence. Bırak sallama ya bence kim ne düşünüyor. O zaman bu histen kurtulursun.00 YorumlaFakirlik değil de mecburiyet. Aslında otobüsde insanlar bir-birine saygılı olsa, itip kakmak olmasa, daha iyi olur. Ayrıca otobüslerde tam vaktinde gelse, gecikme olmasa , otobüs genişliği de önemli faktör
10 Yorumla
1 yılBen halk arasına karışmak olarak görüyorum. Her gün arabayla gidince o iğrenç trafikte gaz fren yapmaktan bunaldığım için, güzel havalarda scooter, kötü havalarda toplu taşıma kullanıyorum. Ayrıca uyuması da bonus
10 Yorumlaotobüse binecek parayı bulamadığım için üniversiteye geç kalmıştım, geç kaldığım içinde senem uzamıştı. bende daha da gidemem deyip okulu bırakmıştım :) kendini fakir hissediyorsan birde bu açıdan bakmayı dene :)
44 Yorumla- 1 yıl
Bu yorum beni üzdü😥
- 1 yıl
@blueeyess95 iyi oldu boş ver, ailem benimle çok uğraşıyordu. bende bıraktım deyince tutuştular, o kadar uğraşmasaydınız dedim. şimdi gidip başka bölüm yazıcam gene uğraşırsanız gene bırakıcam dedim. kararlılığımı gösterdim. benimle bi kaç yıl okulu bırak diye uğraşmadılar, başka sebeplerden uğraştılar :D en azından yol parasını ve bir bardak çay parasını garantilemiştim :D bu iman kuvvetiyle her gün kütüphaneye gittim, bilgisayar mühendisliğini kazandım ve çalışmalarıma devam ettim, 2. sınıfta yurt dışında iş buldum. sonra başka bir iş daha. sonra mezun oldum derken dünyanın en büyük finans teknolojileri kuruluşlarından birinde tüm teknik yazılım işe alım süreçlerini yürüten mülakatlarına giren ve denetimlerini yapan kişiyim :) hepimizin başından kötü şeyler geçer, kimisi bunları daha kötü bir duruma düşmek için kullanır, kimisiyse daha iyi bir duruma gelmek için..
- 1 yıl
Helal olsun sana gerçekten tebrik ederim olumsuzluklar daha da güçlendirmis ☺️
- 1 yıl
@blueeyess95 rica ederim, sana mayk taysın'ın hocasının sözünü yazayım gitmeden önce, moral motivasyon olsun :D
bir kahraman ile bir korkak arasındaki fark nedir? hiçbir fark yoktur. ikisi de özünde aynıdır, ikisi de ölümden ve incinmekten korkarlar. fakat birinin yaptıkları, onu kahraman yapar. diğerinin yapmadıklarıysa bir korkak.. hadi eyw :D
1 yılOnun otobüsle değil senin kişiliğinle ilgisi var bence. Kendi kendine birşeyler başarmak, toplum içine aile desteğin olmadan çıkmak zor geliyor olabilir.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılOtobüse binmek fakirlik değildir para verip gidiyon.. beleşe gitmiyorsun..
Fakirlik otobüsle ya da taxinin yerine o yolu yürüyerek gidersen her gün o zaman Fakirlik bu derim.
10 Yorumla Ne alaka? Arabası olan insanlarda otobüse binmiyorlar mı? Fakirlik en çok insanın ruhundadır. Bildiğin otobüs seni fakir yapmaz yani
10 YorumlaYani otobüse binen bir erkek görünce nasıl zengin olmadığını düşünüyorsak bizde binince öyle görünüyor olabiliriz😅
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAilenin arabasi olmasi bile bu dusunceni yaniltir benim ailemin arabasi yok
17 Yorumla- 1 yıl
Olmayabilir ama kendimi fakir hissediyorum fakir olmak ayıp değil ama ben özel okula gidiyorum ve o yüzden otobüse binmek istemiyorum. Bu arada da özel okuldaki öğrenciler de otobüse biniyor ama ne bileyim psikolojik
Cevap sahibi1 yılHem de ozel okula gidiyormussun cok sanslisin bence zenginsin yani arabani ilerde alirsin
- 1 yıl
Doğru ama benim problemim fakir olmak değil fakir hissediyorum gerçekten
Cevap sahibi1 yılOzguvenle alakali olabilir
- 1 yıl
Özgüvensiz de değilim sadece ne bileyim fakir hissediyorum
- 1 yıl
Otubüse binersin
1 yıl27 lira olmuş şehir içi dolmuş. Dönüş ile eder 54₺. Şehir büyükse neyse de küçük şehirler için bence fazla. Dersin ilçeye falan gidiyoruz. 🙄🙄
10 Yorumla
1 yılBir gün bu zihniyetten kurtulursaniz bilin ki dünya düzgün bir yer olmuş
20 Yorumlaaksine zenginlik benim araba renault ama otobüs mercedes benim arabadan kaç tane alır :D
21 Yorumla
1 yılBence travma tren çok eğlenceli hata Almanya 🇩🇪 bileti yaptım. Tüm Almanya içerisinde gezebilirim
21 Yorumla- 1 yıl
Füssen e de git
1 yılNe dertler var be. Uf nasıl üzüldüm. Lan benim annem dizine platin takıldı ameliyat oldu kadın 7 yerinden araç bulamıyoruz hala onu bir yerden bir yere taşımaya gerçekten hiç utanmıyor musunuz böyle hissetmeye ya hiç mi ya hiçmiiii
00 Yorumla
1 yılHayır ya ne alakası var. Lise ve uni dönemlerimde ailemde annemden başka her kesin arabası olmasına rağmen metroya otobüse bindim yıllarca. Vakit buldukca bıraktılar aldılar ama ara sıra. Ne varki burada.
01 Yorumla- 1 yıl
Kalpsiz kadın
https://youtu.be/6YRJPjxS2Co?si=m6ap5A-d-PWdWWRp
1 yılNe alakası var? Keşke toplu taşıma her yerde yaygınlaşsa ve kullanılsa.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılToplu tasima hava kirliligi yapmamak icin arabasi olanların bile zaman zaman tercih etmesi gereken bisey, bizim unideki akademisyenler de bizle birlikte trambus ve metro kullaniyolar
10 YorumlaDeğil 3 sene önceye kadar biniyordum şimdi de biniyorum arabam da var
10 YorumlaSefil, hiçbirşeye erişemeyendir otobüse erişebiliyorsun
10 Yorumla
1 yılBinenlerin hepsi fakirmi toplu taşıma kullanmak istiyorum
10 Yorumla
1 yılNe alakası var ya. sefillik mi? Halktan birisi olmak mı? Ankara belediye başkanı dolmuşla gelip gidiyor eeee o zaman.:)
12 Yorumla- 1 yıl
Kanka ama ben Mansur Yavaş değilim. Ünlü de değilim fakir hissediyorum işte
- 1 yıl
Bence halktan birisi ol. Sahip çık ülkene. Fakirlik mi? Ben çöpten ekmek yedim 10 üniversite bitirdim. hala otobüse binerim
1 yılSendeki bu kompleks oldugu muddetce cuvalla paran olsa ayni olur 😀
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 447 cevap paylaştı.
1 yılTramvayda marmarayda sevdiğin bir ünlüye denk gelmemişsin
10 Yorumla
1 yılNiye fakirlik olsun gösteriş için çevreye hava atmak için araba almak zengin mi sanıyorsun sen ondan sonra işte bankalar icralar mutsuzluklar huzursuzluklar bırakın bu işleri insan kendini nasıl mutlu ediyorsa nasıl bedenen ve ruhen rahat olabiliyorsa maddi ve manevi anlamda öyle olmalı
00 YorumlaOtobüse binmek değil belki ama zihniyetin epey bir fakir kalmış bacım. Hayata bakan pencereni değiştir bence. 👋🏻
01 Yorumla- 1 yıl
Binenleri yadırgamıyorum ama kendim binmek istemiyorum
- Para & Ekonomi konusunda 339 cevap paylaştı.
1 yılUçaklarda otobüs gibi sıkışık oldu artık. Eski kalitesi yok. Uçağa binmek enayilik 7 bin tl bilete verilir mi bu zamanda qwe
10 Yorumla
1 yılUlaşıma gelen zamlardan sonra bence otobüse binmek zenginlik göstergesi oldu 😂
20 Yorumla‼️Demek ki fakirsin, zengin olsan kendi arabana binerdin‼️ııııyyyy pis fakir iğrendim senden şu an defol şurdan pis fakir ahahahahhaha😂😂😂
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 489 cevap paylaştı.
1 yılBence rahatlık direksiyon ile uğraşmiyorsun uzun yola cikacaksam arabamla gitmem asla otobusle ucakla giderim rahat rahat
00 Yorumla
1 yılBakış açını değiştir. Ben bazen otobüse binmek için erken bile kalkıyorum. Toplum içine girmenin nesi kötü hem? Kendinizi soyutlamayın halktan.
00 Yorumla
1 yılHayata bakisina ve bikma miktarina bagli.
Mesela 40'indan sonra cok insan gormek istemiyorsun. Bil bakalim cok insan nerede bulunur :D00 Yorumla
1 yılSavaştakileri hatırlayıp utanabilirsin bu düşüncelerinden.
07 Yorumla- 1 yıl
İsmin cidden Seda mı
- 1 yıl
?
- 1 yıl
Öyle mi gerçek ismin
- 1 yıl
Evet
- 1 yıl
Hmm travmam varda bu isme karşı
- 1 yıl
Ne travması, Asya’yı kullanırım.
Dişim agrıyorda yorum biraz yargılar gibi ters oldu kusura bakma yani demek istediğim bizden çok daha zor durumda olan insanlar var. - 1 yıl
Geçmiş olsun. Seda eskiden hoşlandığım birinin ismiydi
1 yılAklıma bu video geldi 😃
https://youtu.be/5Eai4nGune4?si=ZtLs2BzY3WiWz_wO00 Yorumla
1 yılBu kafada ergen ler çok fakir hissediyormus bababakkk
10 YorumlaZengin olsamda her yere kendi arabamla gitmem. Biraz çevre birazda daha rahat ulaşım için özellikle İstanbul gibi yerlerdeki park sorununuda düşünürsek toplu taşıma en mantıklısı.
10 Yorumla
1 yılHayır neden fakirlik olsun, o senin ruhunun fakirliği 😄
10 Yorumlahemen otobüsten inip koşarak bir araç galerisine gidip araba al
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılHayır. Ben istesem mercedesle gezerim ama otobusu tercih ediyorum. Hem trafikle ugrasmiyorum hem etrafa baka baka gidiyorum. İnsan kendini daha bi sosyal hissediyor. seviyorum otobusleri.
00 Yorumla
1 yılArabaya binince de kendini gönül rahatlığıyla fakir hissedebilirsin canım. Çok bir farkı yok.
00 Yorumla
1 yılNiye fakirlik olsun ki, tasarruftur, gerekliliktir, ciddi olduğunu düşünmüyorum.
00 YorumlaAlakası yok. Otobüsle gitmek neden fakirlik olsun.
00 Yorumla
1 yılneden öyle olsunkı bırkere trafıkte araç kulanmak rezılıı otobüs daha rahat
00 Yorumla
1 yılBu kafa için ne yiyip içiyorsun olsun yavrum sen
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,8b cevap paylaştı. Hayır, ben de şehir içinde otobüse binerim. Hiç de fakirlik hissi yaşamıyorum.
00 Yorumlafakir olmak lükstür anlayana
13 Yorumla- 1 yıl
Neden?
- 1 yıl
Anlamadım fakir olmak nasıl lüks oluyo
abla ben param bitmesin diye 1.5 saat yürüyorum yine de fakir hissetmiyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılShshsh babişko asuman? Gerçekten saka bir yana, geçen minibüs firen yapti ve ben öne düştüm o an dedim ki... lanet olsun fakirlik.
00 YorumlaHele şu yaslilar ve cocuklu kadinlar kullanmasa toplu tasimalar cok iyi aslinda.
01 Yorumla- 1 yıl
Uf cidden yaa
1 yılYooo ne alaka? Ayrica otobus yolculugu zevklidur kafadengi biriyle.
10 YorumlaToplu taşıma kullanmak fakirlik göstergesi değildir
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBen zengin olsam bile yine otobüse binerim
Koltuklarda uyumak ve yolu seyretmek keyif veriyor
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİlerde zenginlik olacak galiba
12 Yorumla- 1 yıl
Neden
Cevap sahibi1 yılTrafil sorunu ve zaman tasarrufu açısından otobüs olmasa bile metro tramvay vs büyük kolaylık
- Devamını Gör (47)
Devamını Gör(92)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem