Şu an hayatımın çok belirsiz bir dönemindeyim, aylardır atama bekliyorum ama ses seda yok iş tekliflerini de belirsizlik yüzünden reddediyorum. 23 yaşındayım ve sanki evde yükmüş gibi hissediyorum evliliği bile atama yüzünden erteliyorum nolucak bunun sonu 😿
Merhabalar... İşsizlik ve belirsizlik yüzünden hissettiğin bunalımı çok iyi anlıyorum. Ancak bu şekilde devam etmek seni daha da kötü etkiler. Hem psikolojik olarak çektiğin sıkıntıyı devam ettirir hem de hasar bırakır psikolojinde, bilinçaltında... O sebepten önerim şu; şimdilik bir iş bul.. Böylece hem atanana kadar biraz sosyalleşmiş hem de para kazanmış olursun. Atandığın zaman da işten ayrılırsın.. Atanana kadar başka bir işte çalışmak sana hiçbir şey kaybettirmez. Aksine deneyim, sosyal hayat ve para kazandırır..
İşsizlik psikolojisi insanı çok yoruyor. Tahminimce evli değilsin ve çocuk falan da yok şuanda bu nedenle bir nebze idare etme şansın daha yüksek, kendi adıma örnek verirsem evlendikten 1 yıl sonra işten çıkartılmıştım. Çocuğun doğmasına 1 ay vardı. 7 ay işsiz kaldım ve o süreçte ailem de eşim de bunu sorun etmedi ama ben yine de psikolojik olarak çok stresliydim. Son zamanlarda olur olmaz sinirleniyordum mesela, burada çevrendeki insanların yaklaşımı da önemli.
İşsizlik psikolojisinde bence sabretmek gerekiyor.. eğer ki insan kendini tutmaz her şeyi boş verirse daha kötü olur.. dayanacak kısaca.. yapacak bir şey yok