Zor bir dönemden geçiyor ve sizin de imkanınız varsa borç olmadan direkt yardım eder misiniz?
Ederim
Etmem
Borç olarak veririm
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Zor bir dönemden geçiyor ve sizin de imkanınız varsa borç olmadan direkt yardım eder misiniz?
Yani samimi cevap vereyim sürekli olarak yapmam hata yapmam belli bir zaman sonra sevgilim diyerek insanlar güveniyor her şeyini paylaşıyor aşırı maddi çıkarlara giriyor bu sefer ayrıldıktan sonra da pişmanlık duyuyor gerek yok Ben olmasaydım Nasıl başının çaresine bakıyorsa o zaman da baksın zaten evli olsa her türlü birbirimize destek oluruz evli olmadığım birine para yedirmem
yani bu kişiden kişiye değişir. Kişisel olarak cevaplıyım. Duruma bağlı edebilirim. Bi geleceğimiz olacağına inanıyorsam güçlü bi ihtimal var ise yardım ederim. tabi miktara da bağlı. aslında bu bi fonskiyon çizgisi gibi. kızla olan duygusal durum seviyesi o anki parasal imkan. kızla gelecek ihtimali ve seviyesi. istenen para ve bu paranın anlamı. geçmişteki tecrübeler. hem bu kızla hem baskalarıyla. yapılan bu yatırımın etkisinin ne olacagı (kızla ilişki ilerlicek/ilerlemicek) paranın geri dönüşü (hani verdim bitti gitti mi yoksa parasal/manevi vs olarak) karsılıksız aslında bi veren allahtır. insanlarda hep bi karsılık illa vardır.
gönderdim gönderirim de. Sevgilimin giderleri çok var 2 araba sahibi kira ödüyor annesi hasta ona bakıyor vs işten ayrıldığı zaman 2 defa 10k attım ve karşılıksız yaptım çünkü o zamanında beni yemeklere çıkardı hepsini o ödedi sevgilimin başımın üstünde yeri var. Gönül isterdi ki daha fazla atayım ama malum asgariyle çalışıyorum. Şimdi kendisi çalışıyor ben istifa ettim kpss çalışmak için 🥰
10/10 iliski 🌸
Erkegin parasi varken saklamamasi, zorda kaldiginda kadinin terk etmeyip gucu yettigince maddi manevi destek cikmasi.
Iste kusursuz ve olmasi gereken iliski 🙂
bu güzel yorumun için minnettarım teşekkürler 🥰 daha iyileri sana nasip olsun inşallah
Mıncıklarım😊😅
Tesekkurler guzellik🌸
Sadece keklenmemis. 10/ 10 ilişki evlilikte bile olmuyor kazık atılıyor. kizlar duygusalizda aptal olmayalım bari. Fedakarlığı ancak emin olduğunuz ve resmi evli olduğunuz eslerinize yapın sevgili bugün var yarın yok. Essegi sağlam ağaca bağlamak diye bir şey var ben öyle yapıyorum.
Evli oldugun kisi de kazik atabilir.
Cimri adam basta da para yedirmez ki..
@Papatyaadası
O yüzden vermeyin para ben bunu seçtim Çünki zamanla anladım.
Bugün okuduğum kitapta bu konuyla ilgili bir bölüm okumuştum. Soru, üzerine iyi denk geldi. Şöyle diyordu , sevgilinize daha ilişkideyken (evli vs değilken) altından kalmayacağı iyilikleri yapmayın. Zaten durumu kötüyse, sana kendisini hep borçlu hisseder. Altında ezilir yani.
Cevap
59Cevap
Tabii ki ederim
İki sevgili arasında borç diye kavram olması pek de mantıklı gelmiyor. Sevgilim hayatımın anlamı kadınım dediğim bir kişiye zor dönemi geçinceye kadar karşılıksız yardım ederim. Sonu ne olursa olsun bunu yaparım.
Bilirim ki " İyilik yap denize at, balık bilmezse Halık bilir "
Benim mi? Benim olan her şey kıymetlidir … Sevdiğim insanın Para sorunu olmaz bile… sahiplenirim
Kralsin🙂
Teşekkür ederim sizin zerafetiniz 🎈
Koruyup kollama anlaminda sahiplenme..
İnsan sevdigi seyi sahiplenir.
Assagida goren birisi emek vermez zaten
İhtiyacin oldugu icin degil sevdigi icin koruyup kollar 🎀
İstersen tek elinle araba firlatacak kadar guclu ol.
Esin/sevgilin seviyorsa yine korur kollar cunku umurundasindir
@melikenilayy
Prenses o hanfendi bana şaka niyetiyle her şeye itiraz ediyor 😄 affedersin konu senle alakası yok benceZzz
Sahiplenici tavır candır diyip noktayı koydum…
@boze_
Soruma itiraz et görüşlerime değil …. İnsanlarla kavga etme 😃
@Boze_ hiç hem de esans
Maddi durumum elverdiği kadarıyla destek olmaya çalışırım ama onu incitmeden.
Bir erkek sevdiği kızdan borç istememeli. ona gelinceye kadar ailesinde bir sürü insan var. hele şu devirde ortalık öyle pis yiyici erkeklerle doluki. oyuzden Almanya da en çok Türkiye'den gelmiş yalancı sevgilerle dolu. Buyuzden bunun etkisinde olduğumuz için asla vermiyiruz. Zorluğunu ancak kendimiz farkedersek belki cuzzu bir miktar veririm iki ve üç kez oluyorsa kusura bakmasın ben hem birlikte olfam üstüne birde paramı oduyecegim. Herke yoluna o zmn
Gönderirim, niye göndermeyeyim? Hem borç vermek nedir ya? Sevgilimle aramızda paranın lafı dönmemeli, kendini bana karşı çok mahcup hissederse eğer "sonra geri verirsin" diyerek kandırırım sonra verdiği parayı da almam øh.
Ederim ama daha dun tanidigimda etmem. Mesela belli bir zamandir taniyorsam veya Ailesini vb taniyorsam dusunmem veririm. Yani senden uzaklasmasi tek engel tusuna bagli birine vermem ya. Genede belli olmaz tabi.
Merhaba,
Evet ona vermicemde kime vereceğim ki! 😅
Çokta verdim yani!
Evet sevgilim dediğim insana güveniyorsam zor zamanında tabiki de yardım ederim.. Ama benim öyle bir zor durum da olsam sevgilimden böyle bir şey talep etmem konusunu bile yapmam..
Ama o senin zor durumda olduğunu görse yardım etmek istese hoşuna gider değil mi.
@Mehmetim80 evet ama ben kabul etmem..
O zaman sen özel insansın.😊
@Mehmetim80 teşekkür ederim.. Ben sevdiğim insanı parası için değil kalbi için seviyorum..
👏
Ben zorda diye v*rmasınlar diye 6 senelik sevgilime 170 bin kredi çektim parayı pavyonda yedi borçları da bana bıraktı
Bedelini er gec hic yurekten sevilmeyerek odeyecektir
Hah bende onu diyorum essegi sağlam kazığa baglayacaksin baya aşık olmusssun ve seni soymus. Düz mantık olacaksın bu konuda erkek para istiyorsa bir kadından yüzüne bakmadan kaçın Çünki onlar hırsızlar canlarım hem kalp hemde para hirsizi. Allah korusun sizi bundan sonra yapmayınız
Kadın ona para verince sevgiliden erkeğin gözünde annesi konumuna düşer çok iyiler erkek dediğin kendine Bi çıkış yolu bulabilmeli buna para da dahil
iyi kazanıyor isem karşılıksız verip hibe ederdim ki yapmışlıgım var ama arkadaş çevreme.
Paraya ihtiyacı olduğu konuya göre değişir. Sağlık, eğitim vs. ise elbette yardımcı olurum. Gerçi şu ana kadar öyle birine denk gelmedim ama yani bilemeyiz.
Beni zorlamayacak kadar miktarda yardımcı olurum. Kimse için (ailem hariç) , hiç bir koşulda borç alıp para vermem
Direkt veririm, karşılığını da beklemem, birgün gitse de kafasına kakmam. İyilik karşılık beklenerek yapılırsa tefeciliktir.
@Boze_ teşekkür ederim 🙂
Hayatımın geriye kadarını bilete geçirebileceğim Kadın olduğuna dair bir kanaatim oluştu ise Elbette gönderirim
... birlikte*...
Bir ilişkide insan her şart ve koşul altında birbiriyle olur, birbirini sever, paylaşır eder. Elbette gönderilir, her şey paylaşılır.
Sevdiğim birinden karşılık beklemem değer verdiğim kişi için yapabileceğim ölçüde destek olurum.
Hayır insanlar çok tuhaflaştı artık asla saçma sapan konuşmayın adamın canını sıkmayın
Bu kadar cabuk canın sıkılıyorsa psikologa git.
Insan sevgilisine de dostuna da zor gununde yardim eder.
Ha sen zor gununde tekmeyi basacaksan o da senin karakterindir.
Yardım edilir ama insanlara artık güvenimiz kalmadı kusura bakma çok aşırı arttı boşanmalar aldatmalar vesaire insanlar artık ne yapacağını şaşırdı evlenme zor boşanma kolay hale geldi bu duruma kim getirdiyse türkiyeyi rabbim belasını versin insanlarda mantığını kullanmıyor sadece duygularla hareket etmek iyi değil mantık daha önemli
Elbette seni kullanan birisini hayatinda tutma ama unutma ki yapilan iyilikler yaziliyor.
Biri sana kazik atsa bile sen iyi niyetle verdiysen hayirlisiyla kârini gorursun
Cinselliğe karşı bir sıkıntım yok sevmem değil ama her şeyi yeri zamanı var insanlar saçmalıyor saçma sapan güzel kız diyor ötekisi yakışıklı erkek diyor vesaire saçma sapan işler bunu yapan şey duygusal düşünce mantıksal düşünce olsa güzel yakışıklı olmanın aslında mantıksız olduğunu sadece kendini kültürünü ve maddi manevi kendini yetiştirip aile kurması gerektiğini çocuğunu hem de ailesini avrupa şartlarında sosyete ve kibar bir şekilde yetiştirip aslında dünya da karakterin kendini bireysel yetiştirmenin paranın kıymetini bilir ve bunun için mücadele eder
Cinsellik ne alaka Şu an Allah askina?
Her seye dahil edip durmayin su konuyu.
Burada yardima ihtiyaci olan birisine yardim etmekten bahsediyoruz
İşte karşıma nasıl bir kız çıkacağını bilemem o yüzden zaten kendim çabuk birine ısınamam baştan soğuk durabiliyorum ama samimi olursam da bırakmam kimseyi başımın üstünde taşırım ama çok zaman alır korkuyorum yani insanlar çok saçmaladı dahil etmeyeyim etmeyeyim de niye böyle oluyor benim günahım ne
Her insanın sıkışık olduğu zamanlar olabilir öyle bir durumda yardım ederim ama bunu alışkanlık haline getirirse keserim yardımı
maddi durumu kötü olan tanımadığımız insana bile yardım ediyoruz da sevdiğimiz insana neden yardım etmeyelim?
ilişkinin hangi aşamada ne kadardır devam ettiğine bağlı ve karşındakinin samimiyetine bağlı tamamen
Ettim. Nankörlük olarak geri döndü. erkeklere ne kadar az hizmet o kadar köfte
Para gibi pis şeyler sevgimize halel getiremez bizim
Erkek arkadaşından alsın. Bir erkeğin bir kadından para istemisini iğrenç buluyorum.
İmkanım varsa tabi neden olmasın ama evet imkanim varsa
Seviyorsam sorun olmazdı, para yeri dolan bir şey. Destek olurum her zaman.
İhtiyacı varsa niye olmasın. Ama gerçekten ihtiyacı olacak. "aşkıııım Gratis'ten ruj alıcam ama param yetmedi." tarzı şeylere para evmem. En azından sevgiliyken.
Açlıktan ölse benim bir kuruşuma tenezzül etmeyecek asil biriyle beraber olurum.
Napar eder çalışır bulurum hayatta sevgilimden böyle birsey isteyemem
Fakir kızı insan yerine koyup sevgili olmayacağım için böyle bir sorunum olmaz
tabi gönderirim sevgilimle aramda para muhabbeti olamaz.
Teorik olarak evet. Ama hiç öyle birine denk gelmedim
Sevgili şart değil arkadaşım da olabilir. Yardim ederim.
Hayır etmem. Bunu alışkanlık haline getirip dolandırabilir. Çevremde örneklerini gördüm.
yardım etmem ilişkimize paranın girmesine izin vermem
Erkek kıza verebilirse kız erkeğe edemez erkek her zaman güçlü ve paralı olmalı bir erkek olarak bir kızdan para alacak kadar aciz değilim
sonunda gerçekten anlayan bir erkek fakat lütfen dikkatli olun ortalıkta hirsiz kadınlarda var. Bunlara inanmayın. Gervektej anlarsınız kadının size bağlı olduğunu size ait olduğunu. O zaman zaten size daha çok bağlanacaktir. Ve gözünde kahramn olacaksınız.
Tabii ki ederim elimden gelşyorsa
Vay be😭
Sevgililikte böyle şeyleri çok hoş bulmuyorum ama ciddi uzun bir ilişkidir artık ailesini bile tanıyorsundur o zaman benim olan onundur o zaman sen ben kavramları kalkmıştır aradan.
Verme sakın :( öyle parasiz sevgilimi olur. Sonra neden mutlu olamadık diye agliyosunuz zararın neresinden dönsen kardır
Gururu incinmesin diye borç para adı altında verir birdaha almazdm
Eğer ki beni kullandığını hissetmiyorsam cidden zordaysa ederim tabi ki
tabiki ederim ama eminsem her kez zor duruma düşebilir
Bende de böyle bir durum var şu an öğrenciyim yardıma da ihtiyacım var eden yok:(
27 yaşındaysan ve hala ihtiyaç sahibiysen durum sıkıntı
Tamam o zaman sori
Calisabilir ve daha iyisini basarabilir yapabilir cabalayacak
Parasal anlamda rahatsam. Olur yani
Yardım ederim tabi.
ya da direk hibe ederim
Elbette seve seve yapmışlığım da var
1 TL bile vermem, çalışsın kazansın.
Yapmadığım şey değil.
Borç vermek daha mantkkli
Tüm paramı veririm yeter ki o mutlu olsun
Yardım ederim de sürekli değil