Gizli Üye(36-45)1 yılTartışmasız yeterli gelirde iyi bir boş vakit. Hayatımı bu yönde yaşıyorum elimden geldiği kadar daha bu yaşta başardım çok şükür. Gezginim işten eve bir hayat Bana göre değil hiç olmadı yemediğim paraya gerek yok
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılYeterli bir gelir ve iyi boş vakit. Bunun aksini söyleyen para hastasıdır. Bir dönem ben de çok fazla çalışıp para biriktirmek istedim ki aylık kazancım 500-600 binlere çıktı. Ancak sağlığımı kaybetmeye başladım. Bugünlerde ise biraz daha az kazansam da 3,5 gün boşum haftada. Spora ve gezmeye daha fazla zaman ayırıyorum. Hem para kazanma hırsı insanı mutsuz ediyor. Bugünlerde gördüğüm şey, en kıymetli şeylerden biri bu hayatta yeterince boş zamanın olması.
22 Yorumla- 1 yıl
Tamamen katılıyorum. Vaktiyle ev parası yaptım Rabbim nasip etmedi bir ev veya araba almayı. Buna da şükür ettim. Belki de almak benim için tehlike arz edecekti. Şimdi zamanım için uğraşıyorum. Parayı gerekten hiç önemsemiyorum. İhtiyacım kadar kazanayım gerisini kendi sağlığım ve sevdiklerim için harcıyorum. Geziyorum tatile gidiyorum , spor yapıyorum , alışveriş yapıyorum en basiti çıkıp kahve içip kitap okuyabiliyorum. şu an bunlar mümkün değil sağlık bazı sebeplerden. Ama işe girince tekrar bunları yapıcam Allahın izniyle 🤲😊
- 1 yıl
İnsanın en güzel zamanı ailesinin yanında olduğu. O zamanı da başka şeylere harcarsan mutlu olunabilecek zaman kalmıyor geriye o yüzden yaptığın çok doğru. Kolay gelsin ve geçmiş olsun 🙏
Buna yanıtım hem iyi bir gelir hem de o gelire sahipken kendime vakit ayırabilmek olur. Hayatımdan ve konforumdan feragat etmeyi sevmem. Daha iyi olur, alanımda tercih edilmek yerine tercih eden olurum. Buda bana esneklik hakkını tanır. Kendini iyi yetiştir, iyi çalış ve rahat yaşa. Hayatın her alanında aklını kullanmayı ihmal etmemek gerekir.
18 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim. Aynı düşüncedeyim. Bana öğretilen çalış para kazan ama kendine sevdiklerine vaktin olsun. İnsan kendine vakit ayıramazsa kendini yitirir. Kendini yitiren insanın kimseye faydası olmaz. Her şeyin fazlası zarardır. Zaten o kazandığım para bana yetiyorsa ve hızlı geçen bu zamanı en güzel şekilde değerlendirebiliyorsam ve bence asıl zenginlik budur.
- 1 yıl
Tamamen katılıyorum 😊🤲 para kazanırken çektiğimiz yorgunluk , tartışmalarımız ya da başkalarına katlanmamız bile ailemiz ve sevdiklerimiz için. Parayı çok önemsiyorlar ama geçen zamanın farkında değiller. Akıl hocam şöyle derdi , ‘ eve geldiğim de koridordan bana koşan küçük kızıma sarıldığım da o gün , kiminle tartıştım , ne sorunlar yaşadım , ne derdim vardı ya da can sıkıntım neydi herşeyi unuturum derdi. İnsanı mutlu eden para değildir ki , sevdikleridir. Onlara ayırdığı zamandır.
- 1 yıl
Mesai bitiminde ofisten çıktığım anda ne varsa o kapıda bırakıyorum. Geri kalanı ertesi gün tekrar girene kadar orada duruyor. İnsan ailesiyle ve sevdikleriyle deşarj olmuyorsa mutlu olmanın ne anlamı kalır? Bahsettiğiniz örnek üzücü değil ama hüzünlü, bir babanın evladından bunu duyması elbette çok ağır. Fakat bazı görevler sadece para kazanmaya odaklı olmuyor bahsettiğiniz gibi, istesen de o durumda gideyim diyemiyorsun.
- 1 yıl
Sevdiklerimiz için değer verdiklerimiz için varız. Ne güzel dediniz , oradan ayrıldığım da her şeyi orada bırakıyorum taki gelene kadar. Bu gerçekten çok güzel bir şey. Çünkü ; evde ilgi bekleyen bir eş varsa çocuğunuz oluyor. Ve onlar sizin bekleyeniz ve gözleri yollarda. Böyle bahsederken bile insan huzur buldu mutlu oldum gerçekten. Umarım herkese Rabbim doğru bir eş ve evlatlar nasip eder 😊🤲
Erkekler iyi maddi gelir derken kızlar yeterli gelir boş vakit diyordu :) çünkü biz kadınlar ilgiyi severiz. Kendimizle ilgilenmeyi, sevdiklerimizle ilgilenmeyi. Ve de bizimle ilgilenilsin isteriz. Ama erkekler bu konudan çok uzak olduğu için para öncelikli olmuş :)
33 Yorumla- 1 yıl
Aile değeri kaybedilince anlaşılıyor bizim toplumda. Elindeyken farketmiyor insan. Bi de öğretilen kalıplar var baba çalışır para getirir en büyük yegane sorumluluk budur gibi ama aslında baba olmak eş olmak sadece evi maddi anlamda geçindirmek değildir. Y kuşağı bu durumu biraz değiştirdi gibi ama çoğunluk fakında değil olması gerekenin :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
1 yılCidden ya, hayat ertelenecek bir şey değildir. Olması gereken şey asıl, zamanı değerlendirmek ve anların seni dönüştürmesine, geliştirmesine, karakterine deneyim/tecrübe eklemesine izin vermektir. Kendini geliştirecek boş vaktin yoksa, tüm zamanını yaşamın ve çalışman üzerine ikiye ayırıyorsan ne önemi var? Eğer yaptığın işi hayatınla ayrı görmüyorsan o başka, tutkuyla yapınca çalışıyor gibi gelmezsin çünkü.
21 Yorumla- 1 yıl
İşini severek yapmakta önemli bir faktör tabi. Ama demek istediğim para hırsına sahip insanlar vardır. Hep daha fazla kazanmak için daha fazla çalışıyorlar. Bende demek istiyorum ki aldığın para sana yetiyorsa daha fazlasına gerek yok. Ailene kendine sevdiklerine vakit ayır bu geçen zamanı en iyi şekilde geçirmeye bak , haksız mıyım.
1 yılGeçimini rahatca sağlayıp, zor gün içinde kenara az az para koyabiliyorsan yeterli.
60 yaşında milyoner olsan ne olacak ki?
Gençlik geri gelmeyecek.
3 öğün makarna yiyecek kadar fakir kalma yeter. Rahat geçinebiliyorsan, dediğm gibi zor gün için kenara da az az para koyabiliyorsan bu bir insan için yeterli.
Yaşlandıktan sonra dünyayı sana verseler de aynı keyif ve hevesle zaten gezemeyeceksin.149 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim yorum için. Aynı düşüncedeyim. Eğer ki aldığın para sana yetiyorsa , spor yapabiliyorsan , dışarı da oturup kahve içecek vaktin varsa , kendine sevdiklerine vakit ayırabiliyorsan, tatile kısa süre de olsa çıkabiliyorsan kısaca var olan hızlı geçen şu zamanı değerli kıla biliyorsan bence zenginlik budur. İnsanlar çok para kazanmayı kaliteli yaşam olarak adlandırıyor. Bence kaliteli yaşam paradan değil zamandan geçiyor. Evet para malumunuz gerekli bir şey. İhtiyaçlarımızı karşılamamız için gerekli. Fazla para olunca dediğiniz gibi 60 yaşında milyoner olsak ne fayda geçen zamanı değerlendiremediklerini sonra.
- 1 yıl
Rica ederim
Bence de çok haklisin.
Zaten o saydigin maddeler bir insanin hayatinda varsa dolu dolu yasayabiliyor demektir.
Illa altin kaplama tuvalet kagidi almamiza gerek yok🫢😅 - 1 yıl
Hahaha öyle gerçekten 😂 ama bazı insanlar da yetinmeyi bilmeli. Yani yeterli kazanç deyince 40-50 diyenler olacaktır oluyor da. Aslında aldığımız parayı doğru harcamakta önemli. Biz insanlar maalesef harcamayı da bilmiyoruz. İhtiyacımız olanı değil genelde beğendiğimiz olan şeyleri alıyoruz bu beğendiğimiz var olsa da 😊
- 1 yıl
Valla miktar biraz da kira derdinin olup olmamasina, ilac-sigara vs masrafinin olup olmamasina gibi maddelere gore de ayriliyor🙂 bir de kac kisiyle yasadigina gore degisir.
Bir de evde cocuk varsa okul masrafiyla uff😅 - 1 yıl
Tabiki de evli olanın ihtiyacı farklı bekar olanı ihtiyacı farklı. Alkol sigara kullananın ihtiyacı farklı kullanmayanın ihtiyacı farklı. Çocuk dersen o işin içinden çıkılmaz 😂 yeğenimden biliyorum gerçekten çok masraflı. Ama bebek daima bereketiyle gelir. Fakat doğru harcamayı öğrenmek gerek. Yani ihtiyaç a göre harcamaktır doğru harcamak. Mesela bir arkadaş vardı 30 çift ayakkabısı var ama yine görsün beğensin yine alır 😂
- 1 yıl
O biriktirme durumu bende de var yaa ama borcla harcla degil de imkanima gore 😅
- 1 yıl
Ama oyle kimseyi zor durumda birakmayacak seviyede yaa.. O yuzden zararsizim🐛
- 1 yıl
Kendine harcamak yapmanın bir zararı yok. Yani mesela bizde bazen abartırız harcamalarımızı ama zaten bazen yapmak gerekir. Sadece sürekli olmaz. Mutluysan enerjin daima yerindeyse bence hiçbir şeyin önemi yok. Birikim az az olur ihtiyacın olursa diye koyarsın köşeye. Ama kendine yatırım yaparsan hep sağlıklı olursun ki şu daha önemli ruhsal psikolojik olarak sağlıklı olursun. Hem de şu zaman da mutlu olarak değerli olursun. Malum artık mutlu insan görmek bile zor.
- 1 yıl
Arada dozajinda keyfi seyler almayi seviyorum ama bunu genelde ucuz seylerde yapiyorum.
Mesela elektrik varken mum yakmak, meyve varken tatli almak, ortalama sabundan bir tik pahalisini almak, sevimli cocuk dis fircasi kullanmak gibi seyler hayata renk katiyor 😂 - 1 yıl
Keyfi şeyler zaten insanı mutlu eder. Sen içindeki çocuğu mutlu ediyorsun 😂 yani söylediklerinden bunu anlıyorum 😂 insanın içindeki çocuğa da zaman ayırması ve küçük şeylerle bile mutlu olması gerçekten güzel bir şey. Şimdi ki zamanda herkes öyle mumla çocuk diş fırçasıyla mutlu olmuyor 😂
- 1 yıl
😅😅😅
- 1 yıl
Aynen öyle. Bazen acı çekiyorum. Bir kıza duyduğum hasreti ben 40 dan sonra bulsam ne olur ki? Bitmiş bir insan olacağım. Ya da kazandığım para lanet olsun. Dinime de dilime de lanet olsun
- 1 yıl
Dinine ve diline niye lanet okudun ki? @issizbirinsan26
- 1 yıl
Dilden de dinden de ben çok çektim. Allah'a inanarak hata yaptım. Her şey boş ve anlamsız şeyler. Dilim Türkçe olduğu için işimi bulamadım. Dinim İslam olduğu için haram helal karışımı bir şey yaşadım. Keşke içki içsem kadınla yatsam biri ile sevissem ne bilim ot bile kullansaydim.
Ne bilim bu halde olmazdım. Göz yaşım akmaz içimde kalmazdı yaşanmamış şeyler. Hasret çekmedim
Keş birisi bile bir kıza ulaşırken ben taptım ama ulaşamadım
Lanet olsun dinime dilime Lanet olsun. - 1 yıl
Hayir boyle dusunme. Peygamber efendimiz o kadar dindarken bile neler cekmis. Bak buradasin. Her seye ragmen telefonun internetin, goren gozlerin ve yazabilen ellerin var.
Sevgili dedigin nedir ki? Kismetimizde varsa uzaya da ciksak bulur bizi zaten.
Gelip gecici hevesler icin kendini uzme - 1 yıl
Hasret çekmek özlem çekmek beni bitiriyor. Allah görüyorsa neden kadın vermedi. Neden o kadar emeklerim boşa gitti. Ya yalansa Peygamber de Allah da. Allah gerçekten olsaydı göz yaşımı görmez miydi? Ya da canımı alır kurtulurdum.
Dün kızı gördüm ya oynasmak istiyorum. Kısmet diyorsun nerede Ya? Herkes birini bulmuş yaşıyor ben deli gibi hasretim ağlaya ağlaya acı çekiyorum. Allah günah işleyenleri görüyor neden cezalandırıyor?
Sen o duyguyu yaşamadın ki? Hasret olmak... kızı gördüm Allah'm kıza nasıl anlatsam duygularımı dedim. Ayaklarına kapansam beni anlar mı? Bir jilet alsam Ayaklarına kapansam red edince şah damarıma bassam orada ölmeyi bile düşündüm.
İki bacak arası değil derdim. Öpmek oynasmak Hasret duygular... gitmiyor başımdan gitmiyor. Ben yoruldum artık. - 1 yıl
@issizbirinsan26 her seye sahip olmak kulaga harika gelse de aslinda o da ayri bir sinav.
Her seye sahipken sapitmadan yasamak da ayri zorluk inan bana.
Kendini bu kadar uzme. Anladigim kadariyla tek sorun istedigin gibi esinin olmamasi.
Guzelliklere odaklan, baska bir hobi bul.
Belki bu konudaki eksigini tam kapatmaz ama mesgale olur.
Evli olup da pisman olan da cok. Belki de bekarlik ile korunuyorsun bilemezsin ki😐 - 1 yıl
Olmuyor olmayacak da. Artık ağlamak ve yaşamak ya da acı çekmek istemiyorum. Evet.
- 1 yıl
@issizbirinsan26 uzulme 💝 hayat o kadar kisa ki.. Yas aldikca bu kadar da tatli gelmeyecek zaten bu flortsel cilvelesmeler. Zaten yasasan da 3-5 yil surecek bir seruven (en fazla)
- 1 yıl
Canın o kadar ister ki bir kadını. Ayaklarına kapansam o tene dokunmak istediğimi belirtsem. Zor mu bu kadar ki? Geçen evli arkadaş anlattı. Eşi ile yaptığını kafamı eğdim. Yaşım geçiyor kimim var ki? Kaybedecek neyim var ki?
- 1 yıl
Oteki tarafta belki cok daha iyisini alacaksin🙂 ama bunun icin isyan etmemen lazim.
Lutfen bugun tovbe et.
Oteki tarafta sonsuz bi hayat var.
Burada 3-5 yil ask yasamak mi yoksa orada kusursuz sonsuz iliski mi☺️ - 1 yıl
@melikenilayy artık yaşlandım. Hurda gibiyim. Haklısın.3 5 yıl mı? O tene dokunmak. Öpmek
Ah bir bilsen o duyguları. - 1 yıl
Hayir 18 de olsan aynisini soylerdim.
Ask genelde gecici bir sey. İnsan cok sevse bile ayni tutkuda kalamayabiliyor.
Cunku insan her seye alisiyor ve eskisi kadar heyecanlanmiyor.
Şu an seni basbakan falan yapsalar belki cok mutlu olursun ama 1 yil sonra ziplayarak uyanamazsin.
İliskiler de boyle.
Evlilikte her gun heyecandan titreyerek uyanmayacaksin ki..
Kristina pimenova ile olsan bile😀 - 1 yıl
Ben Allah'tan umudumu inancımı kestim. 3 5 yıl değil bir hafta yaşayıp ölmeyi bile düşünür oldum. Düşünsene ilk defa kadınla olacaksın. İlk defa sahip olmak ilk defa öpmek... şimdi 16 yaşındaki erkekler dalga geçiyor benle. ... Ölümü özledim
- 1 yıl
16 yasindaki kisi daha bir nevi cocuk.
Onun ergen psikolojisiyle kendini uzme.
Sevismek ne zamandan beri basari da sen yapamayinca basarisiz olacaksin?
- 1 yıl
Her zaman basariydi. Evet çocuklar dalga geçiyor. Ergenlerin dalgası olmak. Sevişmek rahatlamak demek. Hormon kullandım bir dönem. 3 yıl. Düşün hormon nasıl bir şey bir bilsen. Yalnızlıktan
- 1 yıl
Ozeline girmek istemem ama dokunarak da tatmin olabilirsin.
Zaten cogu evli cift her tahrik oldugunda sevisemiyor ki.
Bence bu kadar onemseme bu isi - 1 yıl
Nasıl anlamdım. Kimseye izinsiz dokunmak hakkım yok benim
- 1 yıl
Yani mastürbasyon yapmaktan soz ediyorum.
Hem sisme bebek vs de kullanabilirsin. - 1 yıl
Şişme bebek düşünüyorum. Ağlaya ağlaya her gün yapıyorum ki... kadınlık hormonu kullandım erkekliği bastırdı 3 yıl. Sonra yine aynı. Ölümle bitmeli her şey.
- 1 yıl
Sacmalama kullanma onu.
Kadinlik hormonu ne alaka - 1 yıl
Bilmiyorum artık umudun kalmadı. Kadınlık hormonu hissiz ve duygusuz yapıyor. Dürtuleri azaltıyor. Yani ben depo provera 3 yıl. Yokluk beni mahvettim. Teşekkür ederim yalnızlığımı paylaştığın için. Sağol
- 1 yıl
Kadınlık hormonu ile istekleri arzuları hasretim azaldı. Mastirbasyon yapmadım 3.5 sene hiç.
- 1 yıl
Onemli degil ama bu kadar uzulme.
Cinsellik anlik bir haz.
Sadece asik oldugunla yapinca anlamli.
Onun disinda anlik bir orgazmdan fazlasi zaten degil.
Ask da gelip gecici. Sahip olsan da bitecekti zaten. Bunun icin hayatindan asla vazgecme💝 - 1 yıl
Bir gün hayatini sonlandırmak istiyorum. Kadınlık hormonu alırken 4 katı aldım. Anlatsam dinler misin?
- 1 yıl
Anlat bakalim
Neyi 4 kati aldin - 1 yıl
Covid zamanı aşırı ağlamalar yaşıyordum. Erkekliği düşürmek için hormona başladım. Depo provera haftalık 750 mg alıyordum. Alet kalmasın diye. Önce rahatladım tam istediğim gibiydi. Bir ara bir erkek benimle konuşurken seninle yatmak isterim dedi. Ben de o hormonun etkisi ile erkeklerin altında kaldım. Tanrı neden beni görmedi. Neden? O iğrenç sıvıları arkadan akıttilar. 3 sene boyunca farklı erkekler yaptı beni. Kadin gibi hissediyordum... hormon aldıkça Erkekliğini hissediyorum diyemezsin. Şimdi kestim. Ama artık bitik bir insanım. Lanet olsun.
- 1 yıl
Bunu Allaha yikmaman lazim.
Kadinlik hormonu almak senin secimin.
Libido dusurucu seyler yiyebilir ve kendi kendine tatmin olabilirdin.
Bu yazdiklarin da umarim troldur ama dunyada cok farkli seyler yasayan insanlar var ve yine de gercekse diye soylemek istedim - 1 yıl
Yaşadım Lanet olsun. Troll off. Annem babam yok. Erkekler benimle olurken anlatamam bir kaç kadın biliyor bunlari
- 1 yıl
Dinimize don.
Cinsellik hayatin sadece bir parcasi, tamami degil.
Sahip olduklarina sukret. İyi aksamlar. - 1 yıl
@islamkrgz hangi yorumu diyorsun bilmiyorum ama konu tuhaf yerlere gitti haklisin.
Hayirli aksamlat - 1 yıl
@islamkrgz 😐 Anliyoru
- 1 yıl
Anliyorum*
- 1 yıl
@islamkrgz Kotu bir sey de dememistim aslinda ve Şu an saskinim o silinen yoruma.
Onemli degil, kufur veya hakaret varsa silin tabii. Hayirli aksamlar🙌🏼 - 1 yıl
Ben baktım bildirim geldiği için. O kişinin durumu çok üst düzey bir psikolojik travma durumu. Lakin inancını isteğini
Herşeyinş kaybetmiş. Ama beni ne konuşuldu edildi alakadar etmez haddime değil. Sadece bildirim geldi ve baktığım da uygunsuz ve hakaretin de üstünde bir
Kelime gördüm. Şahsen görmenizi istemedim ve sildim.
Gizli Üye(30-35)1 yılBende yeterli gelir ve boş zaman. Benimle ciddi düşünen bir arkadaşın ciddi bir geliri var ama bana zaman ayıramıyor gerçekten çok işi var. Sırf bu yüzden istemediğimi ilettim. Plan yapamadığım, zaman geçiremediğim biriyle sırf zengin diye neden birlikte olayım ki.
12 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl
Benim mottom,
Çalışabilecegin yaslarda para yapip, dinlenmek hayatin tadini cikarmak istediginde bu parayi yemek
Benim yeteri kadar kendime ayirabilecegim vaktim var, İşyerim vede işimin avantajlar var. Aylik gelirim iyi.
Sanirim 50-55yasinda emeklilik gün sayimi doldurdugumda, çalışmam.
Belki ozaman yan gelir işi yaratip, eglenmek icin kendime yeteri kadar bos zaman ayiririm.11 YorumlaBüyük paralar bu günlerde sadece gece gündüz çalışıp kazanılmıyor, hatta 30% yaptığın hareketler 70% sonuçun verir diyen ekonomi kuralı var , fazla uğraşıyorsan demek yanlış yerdesin ) Yeteneklerini incele , belli ki ordalardan canına şifa olan bir meslek yarata bilirsin 🙌🏼Başarlar diliyorum ♥️
11 Yorumla
1 yıl
Hayat, sadece para biriktirmekten ibaret değil. Evet, yeterli gelir önemli ama zamanın değerini unutmamalıyız. Paranız olup da sevdiklerinizle geçirecek vaktiniz yoksa, gerçekten zengin sayılır mısınız?
Dengeli yaşamak önemli: Hem cüzdanınız hem de ruhunuz dolu olsun. Çünkü en değerli anılar, parayla satın alınamaz.
Kısacası, "zaman zengini" olmayı hedefleyelim. Hayat kısa; uzun uzun çalışıp kısa yaşamak yerine, akıllıca çalışıp dolu dolu yaşamayı tercih edelim.11 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 334 cevap paylaştı. Yeterli gelirde boş vakiti tercih ederim. Kendine vakit ayırabilmek de çok önemli
12 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 572 cevap paylaştı.
1 yılMaddi geliri iyi olan vakti satın aldığı cin
İyi maddi gelir der geçerim18 Yorumla- 1 yıl
Evet alıyor , paran yoksa sağlığı bul göreyim seni
- 1 yıl
Devlet hastanelerinde sıra beklemekten verem olursun
- 1 yıl
Gençlik konusunda da evet , ne yazık ki herseyi satın alıyor bu para
- 1 yıl
Ben var yok demedim , genelleme yaptım kanka
- 1 yıl
Bu öyle bir şey ki olmayınca hiçbir şey olmuyor her şey bundan geçiyor demek istedim
1 yılPara bence çünkü zamanı da satın alma olanağı yaratıyor
152 Yorumla- 1 yıl
Parayla zamanı nasıl satın alabilirsiniz bahsedebilir misiniz rica etsem 😊🤲 siz zamanınızı satın alacak paraya sahip olduğunuz da kaç yaşında olacaksınız genç mi olacaksınız yani kısaca 45-50 yaşında zengin olsanız ne önemi var ki gençliğinizi yaşayamadıyssnız. Yorumunuz için teşekkür ederim 😊🤲
- 1 yıl
Parayla zamanı şöyle satın alırsın vaktini işe ayırmaz, senin için çalışacak insanlar bularak bol bol zaman yaratabilirsin. Ben para derken geç gelen bir parayı da kastetmedim. Ama hadi dediğiniz senaryoyu ele alayım, 45-50 yaşlarda zenginlik zaten sağlık ve kısmen de olsa gençliği de getirebilir. Yani o yaş grubundaki zengin ve fakirlere bakarsanız dediğimi anlarsınız. O yaşta da dünyayı gezebilirsiniz, hatta zengin olunduysa zaten yaşın da çok önemi yok konforu da beraberinde getirir. İlerisi için de rahat Bi yaşlılık emeklilik sunar.
Aksi senaryoyu düşününce bu denklemde para bana daha mantıklı geldi. - 1 yıl
Tabiki haklısınız. Ama gerçeklerden konuşalım daha doğrusu ben kendi açımdan konuşuyorum. Ne kadar biriktirsen de ev sahibi de olamazsın bir şeye sahipte. Çünkü sen bugün 1 kazansan alacağın 4 kat değerleniyor. Omdan ziyade gel gelelim ki dediğiniz o para gelme mevzusu bir babadan deden kalanlar için bizler için değil. Gerçekçi olmak lazım ne kadar çalışsakta o zamana hakim olamayız. Milyoner birini dinledim. Sakat kaldım zenginliğin adı batsın demişti. Zamanı önemsediğimden Beri çok param olmasa da şahsen mutluyum. Para mutluluk getirmiyor bende
- 1 yıl
İşte bu anlattığınız sebeplerden dolayı para diyorum ben, sizin anlattığınız senaryoda muhtemelen 9/5 bir işte zaten ne paraya ne de zamana sahipsiniz. Ne ev ne de araba alınabilir biriktirerek. Ben paranın mutluluğu da beraberinde getirdiği kanaatindeyim.
- 1 yıl
Paraya köle olmayan kimse yok, hepimiz para için çalışıyoruz. Ama kendinizi zamanım var diye kandırmayın bence sabah 8 akşam 6 neye vakit bulabilir insan? Sıkışarak spor sıkışarak gezi sadece tatil günleri için yaşamak... Çok paranın mutluluğu getiremeyeceğine ben inanmıyorum.
- 1 yıl
Paraya köle değilim. Para dediğin şey ihtiyaçlarımızı karşılamak için kazanamamız gereken bir şey evet. Ama benim gözümde her şey para değildir. Evet 8-6 çalışarak neye vakit bulabilirsiniz diyorsunuz. Hiç değilse sporumu yaparım, kitabımı okurum , haftasonumu değerlendirebilirim. Sigaram yok alkolüm yok. Bir şekilde yani biliyorum ufak şeylerle bile mutlu olabiliyorum. Ama hayalperestte olmamak gerek. Zenginliği maalesef genç yaşta vermiyorlar. Veya paraya köle dediğim tabir de parayı bulan karakterini satıyor. Yüzsüzleşiyor , kendi benliğini unutuyor. Her şey para gözüyle bakıyor. O anlamda söyledim. Ben çok paranın mutlulukla alakası olmadığı kanaatindeyim. Bir hanımefendiyi dinlerken şuna şahit oldum. Dedi ki evliyim eşim çok zengin şirket sahibi koca villada oturuyoruz. Ama kadınlığımı unuttum. Paramız var tatile gitmiyoruz. Her şeye sahibiz ama mutlu değiliz dedi.
- 1 yıl
Çok fazla hayalperest bakıyorsunuz bence anlattığınız örnekler o kadar az ki... Para sadece yaşlılıkta geçmiyor ayrıca, iyi bir işle orta yaşlarda da ulaşmak mümkün aşırı bir zenginlik değil belki ama çok üst düzey Bi yaşam sağlar. Para karakter mevzusu da bence tamamen insanın içinde olan şeyleri fırsat bulup ortaya döküp dökmemesiyle alakalı.
- 1 yıl
İkisi de aynı şey
- 1 yıl
Parayla her ihtiyacın karşılanması mümkün diyorum.
- 1 yıl
Paranın karşılamadığı Bi ihtiyaç söylesene Bi 😂
- 1 yıl
Gerçeklikten kopuksun fazlaca, o yüzden kendini bunlarla teselli ediyorsun
- 1 yıl
Sevgi , ilgi , anlayış , merak etmek , önemsemek , değer vermeyi göstermek bu tarz manevi olarak beklentileri karşılamaz. Bu arada bu kendi düşüncemden çok zengin bir kadının bizzat söylediği. Psikoloji anlamında insanları dinliyorum. Mesela paran vardır zamanın yoktur dersem. Sen rahatça kahvaltı bile edemezsin veya sevdiklerine o zamanı ayırmıyorsam yine beklentiyi karşılamamış olursun. Şimdi diyeceksin bu karakter meselesi. Bende şunu diyorum sen işe gitmeyen zengin diyorsun ama şurada bir yanlışlık var. Zaman mı para mı diye soruyorum aslında. Sende para hepsine hakim diyorsun. Burada zıtız 😂😂
- 1 yıl
Bu manevi olarak saydığın şeylerin hiç birinden emin olamazsın, sadece var olduğuna inanırsın ama paranın varlığından emin olabilirsin. Para seni üzmez kandırmaz yani. Aksini söyleyen Bir çok zengin de var. Zaman mı para mı konusunda da dediğim gibi zaten para satın alır bir çok şeyi, ama senin anlattığın senaryoda çok çok çok saçma çünkü zaten zamana sahip değilsin ki, paranın kölesi olmadığını önemli olanın zaman olduğunu savunup 8 - 6 işte zamanını satmış oluyorsun😂 Hayır freelance çalışıp günde en fazla 5 saatini ayırsan yine daha mantıklı gelir Bi noktada ama sen söylemlerinle ters düşüyorsun
- 1 yıl
Senin para dediğin senaryoya bakalım 😂 senin anlattığın zenginlikte çalışmıyorlar mı 🤣 ne o bütün gün gezen tozan tatile giden sağlıklı dinamik kendine özen gösteren hiçbir şekilde işe gitmeyen yöneten , satın alan veya her istediğini yapabilen biri , pardon hanımefendi ama dünyanın sayılı zenginler arasında olan bu kişi fazla hayalperest değil mi 😂 taktı 8-6 çalışmaya 😂 ne var bak haftasonu var çık gez dolaş keyfine bak yani 😂 köle dediğim nokta sen parayı yönettiğini zannedersin ama para seni satın almış olur diyorum. İkna edemedim ya 😂😂
- 1 yıl
Benim anlattığım senaryo bile bence seninkine kıyasla daha gerçekçi 😂 Bana kalırsa kendini avutuyor gibisin, gerçekten yeterli zaman ve paraya sahip olduğunu düşünseydin böyle bir soru sorma gereği bile duymazdın ki
- 1 yıl
Ya böyle soru sorunca illa kendimle alakalı mı olacak. Hahaha ya param da var zamanım da var senin de çok paran var. Şimdi tek fark miktar mı 😂 kabul etmeyeceksin değil mi bak kabullenmekte erdemliktir. Hem sorunun da benimle alakası yok 😂 senin anlattığın senaryo zaten çok başka zengin derken dünya konumunda lider oldun 😂😂
- 1 yıl
Yahu sen iyi misin hangi zengin 7 /24 çalışıyor tutturmuşsun zaman da zaman zaten hali hazırda hafta sonları için yaşayan biri zamana sahip bile değildir. Günde senin kadar vakit ayırdığını düşün o zaman ki çoğu patron o kadar ayırmıyor😂
- 1 yıl
Zamana da hükmetme gücünü de sağlıyor işte onu demek istedim. Çalışanların uğraşsın sana kontrol etmek kalır ki bunun için dünya lideri olmaya da gerek yok hatta işin de olmasa da olur, çok paran varsa o para en kötü faizle bile kendi kendini bile büyütür al sana bol bol zaman😂 fazla parayla o kadar çok şey yapabilirsin ki ne istersen onu
- 1 yıl
şu an anlattığın bu durum da tam hayalperestlik. Tamam şöyle diyelim ben bana yeten parayı kazanıp Çar olan zamanımı değerlendireyim. Sen git çok ama çok para kazan 😂 ne zaman bu anlattığına sahip olacaksın 😂 faiz haram haram 😂 şimdi ben mi kendimi kandırıyorum sen mi kendini 😂 öyle anlattı ki sanki 5 yıl sonra anlattığı hayata sahip olacak 😂
- 1 yıl
Konu ben değilim ki burada, kaldı ki ben sana uçan araba desem senin şu anlattığın saçmalıklar kadar gerçek dışı olmaz emin ol😂
- 1 yıl
Beni değil bence sen önce Bi kendini ikna etmeye çalış 😂zamanın olduğuna mesela 😂😂😂benim dediklerimde mantıksız hiç bir şey yok ki zaten bunun farkındasın 😂
- 1 yıl
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir diye bir söz vardı o geldi aklıma, hesap ortada zaten sen kime neyi savunuyorsun? Çıkart uykunu çıkart işe ayırdığın yemeğe içmeye duşa ayırdığın vakti bakalım kendine ne kadar zamanın kalıyor
- 1 yıl
Çalışmayalım mı 😂 ne şimdi de sözlerle mi atışalım 😂 ben zenginliğin yüreğin de var olan sevdiklerin kadarı savunuyorum. Sen kölelik diyorsun 😂 o zaman kimse çalışmasın ortada zenginlik kalır mı 😂 bak ne yapalım biliyor musun sen hayal ettiğin parayla mutlu ol bende zamanımla mutlu olayım 😂 söylediğin yanı okuduğun o söze de şöyle açıklama yapayım. Kendi fikrini düşüncesini söyleyemeyen , kendisini ifade edemeyen , ona dayatan hayatı kabullenen , aldığıyla yetinen , hakkını savunmayan , hiçbir zaman fazlasını istemeyen kişilerdir onlar. Ama ben de şunu diyorum ben hakkımı alırım , çıkar gezer tozar canımın çektiği yiyeceği yerim. Kendime vakit ayırır sevdiklerime zamanımı ayırırım ve böyle mutlu olurum. Sanki zenginler yemiyor içmiyor duş almıyor uyumuyor 😂 ya gerçekten bunları mı tartışıyoruz 😂
- 1 yıl
Anlamadım bencilce olan nedir?
- 1 yıl
Hep daha fazlasını istemek bencilce olmaz mı diyorum. Mesela bir söz söyledin ya bende şunu diyeyim yaşanılan bizzat olay. Adamın önü çeşit çeşit yemeklerle doluyken her istediği imkan varken cebi parayla doluyken gözü hala yanındaki bir taş çorba içen adamın çorbasında olması gibi. Yani demek istiyorum ki biz insanlar hep fazlasını ve daha fazlasını isteriz her konu da bu bencilce olmaz mı. Mesela hep daha fazla para düşüncesi gibi ( yanlış anlattıysam veya yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakma. ) sadece hep daha fazla düşüncesine karşıyım.
- 1 yıl
Peki fakirlere yardım ettiğini düşün daha fazla insana ulaşmak yardım etmek istiyorsun ve hep daha fazla (para) düşüncesi bencilce mi hala? Veya halen karşı mısın?
- 1 yıl
Şimdi söylediğini açıklayayım. Burada parayı kontrol eden birinden bahsediyorsun. Veveren el daima alan elden üstündür. Lakin ben de paranın kontrol ettiği insandan bahsediyorum. Yani ne kadar parası olsa da vermeyenden. Senin dediğine katılıyorum bencilce değil ama benim dediğim taraf bencilce. Yani paranın kontrol ettiği taraf. Peki şimdi artık anladın mı beni 😂 nolur anladım de anlaşalım 😂
- 1 yıl
Paranın kontrol ettiği insan diye bir şey yok bence bir insan kötü niyetli ise yapar yine farklı şekillerde olsa da para sadece bir araç kimseyi kontrol etme gücü yok😂
- 1 yıl
Anlaşmak zorunda değiliz ki, parayı bulunca değişti ifadesini de anlattım eğer içinde bir şeyler varsa ortaya çıkmak için fırsatını kollar veya zaten ortadadır daha az göze batıyordur Bi kağıt parçasının insan iradesine nasıl Bi etkisi olsun 😂
- 1 yıl
Karun?
- 1 yıl
Bakacağım, tartışmadık konuştuk sadece, insanların hem fikir olmaması kötü bir şey değildir.
- 1 yıl
Ben teşekkür ederim
- 1 yıl
Bırak ya @Tatlı_hanımefendi lütfen. Lanet olsun parasına da işine de. Ben 22 sene üniversite hayatım oldu. Bir kadın eli tutamadım. Hep hüzün hep acı içinde yaşayan birisi oldum
Kadına taptım adeta. Kadına ulaşamadım. Yaş oldu 38 şimdi bana yalan yok acı verici bir keder veriyor. Hayatın tadı kalmamış. Lanet olsun yaşama. bir kadın için 30 sonra boş hayat hadi erkek içinde 40 sonra boş. Ben 40 dan sonra hayatımı sonlandırmak isterim.
1 yılBen de çalışıyorum. İnşallah kendşme göre birini bulurdam şunu isterim. Brnim ayarımfa olsun işi olsun orta geliri yani. Ne kazanıyprsak yiyelim anın tadını çıkarmayı ihmal etmeyelim çünkü zamanın ne getireceği hiç belli değil
149 Yorumla- 1 yıl
Milleti eğlendirmeye neden para harcayayım kimse memnun olmaz kafasındayım. Düğün yapmam diyorum ailem kaçmış gibi mi evleneceksin tek kızımızsın diyor🥲
- 1 yıl
İnşallah bulurum İslam bey. Dua edin niyetim çok iyi ama insanlar iyi değil. İnanın bana ne kazanıyorsam bizim paramız olacak eşimle. Birimizin parasını yeriz kira eğlence vs diğerine birikim yapıp araba falan alırız hayalim bu
- 1 yıl
@minnoscukk3 ne güzel düşünceye sahipsiniz. Şimdiler de maalesef böyle düşünen de yok. İnsanlar birbirlerine yardımcı olmak yerine meslek iyi olsun kazancı iyi olsun iyi geçinelim diyor. Ama karakterine davranışlarına ilgi
Alakasına sadakatine vs bakmıyor. Zaten bu devirde kendi düşüncem evlilik de bence nikah daha iyi. Artık düğün hani ben evlendim demek için düğün yapıyorlar. Ben o parayı harcayacağıma yani düğün salonuna vereceğime eşimle tatile gider güzel bir vakit geçirmeyi tercih ederdim. Ama şimdikiler her şey iyi olsun istiyor. Oysa insanlar daha doğru harcamayı bile bilmiyorlar. - 1 yıl
Ben mesleğe geçeli bir yıl oldu paramı değerlendiririm eşimle evime güzel şeyler alırım. Olmayan eşim 😂😂 bendeki kafa da harbi saçmalık gibi gelmeye başladı😂😂 beni anlayan düzgün kendini geliştirmiş insan bulmak çok zor çoğu ne konuşacağını bilmiyor. Karakter, konuşma o kadar önemli ki. Yaparsam da abartmadan düğün yaparım. Çok şey istemem zorlamam. Ama şöyle de bir şey var benim gibi insanlar sevilmiyor diğerlerine de dünyalar seriliyor. Ben daha bir çiçek bile almadım🥲 çirkinim desem asla değilim ve konuşmam sarar beni ben yapan farklı özelliklerim var
- 1 yıl
Valla açık konuşayım ki zaten açık konuşan birisiyim. Sizin düşüncede insanlar az. Öyle insanlar yani kendini geliştiren olgun insan var ama az. Ve geneli evlenmeyi düşünmüyor. Şahsen bende öyle. Çünkü ; maddi durum olarak kötü durumdaysa o düşünceye aklında yer vermiyorsun. Olmuyor çünkü. Benim gibi insanlar sevilmiyor vesaire demişsin neden onu anlamadım. Hani ciddi olduğun için mi o zaman tanıştığın veya karşına çıkan insanlar genellikle eğlenme amaçlı insanlardır. Şu zaman da zaten olgun kendini bilen edep ahlak bilen dürüst ve sadakatli olan insanlar çok az. Güzelsiniz veya değilsiniz bilemem ama kimş zaman da ciddiyet insanı kaçırır. Dediğim gibi konuştuğumuz kişi ciddiyet sahibi değilse eğlenme amacımdaysa kaçar. Dış görünüş dikkat çeker , insanın içi aşık eder derim ben. Ne kadar desektw insan dışını da sevmeli.
- 1 yıl
Ruhları benzer insanlar birbirini bulamıyor ne yazık ki. Ben çok güleç be eğlenmesini bilen biriyim çok ciddi insanla asla yapamam. Valla maddi durumu sorun etmeye gerek yok dediğim gibi ben de iyi kazanıyorum sorun yok
- 1 yıl
Valla kendinle mutluysan oda çok güzel bir şey. Ben genelde daima mutluyumdur. Kafaya takma gibi sorunlarım yok. Evet öyle bu devirde öyle birbirini tanımlayan insanlar kendilerini bulamaz. Bunun sebebi günümüzdeki basitlik ve ekonomik sıkıntı. Ciddi dediğim şey mesela ilişki de ciddi niyeti ciddi anlamın da. Genelde kadınlsr erkeğin iyi kazancına bakar sen tersi şaşırdım valla 🤣
- 1 yıl
Memur maaşı benimki o da öyle alsa gül gibi geçiniriz. Ciddi ilişki yaşarım bu zamana kadar kendimi korudum. Oyun oynayacak halim yok
- 1 yıl
Zaten memur maaşı alan çok rahat geçinir. Geçinemeyenleri anlamıyorum zaten. Bence sebebi doğru harcamayı bilmemek. 35 BİM tl para alan biri nedense geçinemiyorum diyor. 35 bin ben alsam ki yerim gezerim sporumu yaparım hayatımı yaşarım yine köşeye bi 20 en kötü koyarım 😂 kendinizi korumak gerçekten güzel bir şey. Bence bu çok önemli bir şey ama şimdikiler işte korumuyorlar kendilerini. Bu yüzden gözlerde hep basit kavramı oluyor.
- 1 yıl
Ben de anlamıyorum arkadaşlarıma bir yere gidelim diyorum param bitti diyorlar bu insanlar ne yapıyor anlamak güç. Korudum da ne oluyor kendime denk asla çıkmıyor ümitsizleştim. Basit insanlardan bıktım. Adama bakarım ilerde çocuğumun babası olacak beraber iyi eğitebilir miyiz diye. Baktığım zaman çocuğa verici taraf hep ben gözüküyorum o zmaan da ne gereği var
- 1 yıl
Gereksiz harcama yapıyorlar sebep bu aslında. Yani var olan şeyi sırf beğendin diye almak defalarca almak olmaz bence. Gerekliyse almak evet beğendiysen al ama sürekli de defalarca da olmaz. Öyle düşünme kendini koruma irade sahibi olmak önemli. Belki vakti vardır belki zamanı vardır. Belki yanlış kişi çıkar karşına çıkar duygularını zedeler. Tabiki adam çok önemli. İlgi alaka göstermeli , eşine yardımcı olmalı. Ama olgunluk çok başla bir şey. Sorumluluk isteyen bir şey. Yani kadının ve erkeğin sorumlulukları var. Erkek be kadar çalışsa kazansa da evde kadın gibş onunda sorumlulukları var. Mesela kadın azalmayan ilgi bekler. Erkek o ilgisini hiç
Azaltmamalı. Çocuk desen o başka seviye çocuğu sevmeli yetiştirmeyi öğretmeyi bilmeli. Anne baba çocuğunu hayata hazırlar bunu yapabilmeli. Her iki tarafta anlayışlı veçzğm odaklı olmalı. Ama günümüz de bilmiyorum gerçekten öyle düzgün insan çok yok. Ama bekaretinizi koruyun. Çünkü diğerleri tamamen basitlik. - 1 yıl
Ben oldum olası bu lazım mı bana diye düşünen biriyim düşünmeden iş yapmam. Sonra da çok kararsız derler ne yapayım düşünmem gerek😂😂 bilmiyorum ya Allah'a kırgınım bu konuda neden ben insanların mutluluğunu izliyorum. Her duygudan mahrum kalıyorum. Şu bekarete de saçma anlam yükleniyor gibi. Ben kendimi kas koru nereye kadar karşıms ilişki yaşamış inean gelecek muhtemelen
- 1 yıl
İşte o düşünce yanlış. Bir de şöyle düşün. Nefsimiz bizi kontrol altına almaya çalışır. Nefsini kontrol edemeyen nefsinin kölesi olur. Nefsine hakim olabilmek gerçekten güzeldir. Diğer türlü sevmediğin ilgi duymadığın hiçbir şekilde tanımadığın ve bir anlık heves için öyle bir şeye kalkışmak aptallıktır. O konuyu soradabilirsin. Benim de düşüncem mesela bende yapmadım yapanla da evlenmem diyorum. Allah a kırgın olmak olmaz bence. Bazen beklemek de iyidir. Yoksa bu kadar basitlik varken yani kadın erkek farketmez ilişkiye girmek iste defalarca çoğu kişiyle yaparsın. Ben bu basitliği sevmiyorum. Rabbim helal olanı zaten söylemiş. Evlen elinle yap daha iyi. Yine sizin bileceğiniz iş ama sonradan gelen pişmanlık geri dönüş olmaz.
- 1 yıl
Biliyor o pişmanlık olmasın diye yaşamıyorum. Bunun mükafatı olmalı ama bana mükafat olarak mutlu olan arkadaşlarımı izlemek düşüyor bıktım
- 1 yıl
Kıskançlık demeyelim de neden yani niye beni mutlu etmiyor. Vakti 30'uma gelince mi gençken güzel bazı şeyler
- 1 yıl
Ben şunu diyeyim bugün karşına biri çıksa ve bütün hayatını perişan edip gitse daha mı iyi. Her şey vaktinde güzel. O kadar iğrenç pislik insanlar var ki temiz olarak beklemek ve kendini olgunlaştırmak bence önemli. Eğer ki yürekten ister sabredersen o kişi seni bulacaktır. O zaman bizde mi isyan edelim. Yaş kaç oldu doğru insanı bulamadık diye
- 1 yıl
Yani orası da iyi değil tabii ki yaşıtlarım hep evlendi iyiler kalmadı gibi hissediyorum. Yaşıma uyan. Ben bu zamana kadar inandım ama yok yani
- 1 yıl
- 1 yıl
Bu arada ailenin düğün yap tek kizimizsin vs deme olayi hakkinda sunu diyim evlenen sensin aileler değil bence kendi kararlarimizi verebiliriz ha dedigin gibi yarim milyon harcamak yerine ufak bir kır düğünü tarzi bisiler yapılabilir ama abartmak cidden saçma geliyor cidden yarim milyon harcıyor insanlar ve bazisi kredi cekiyo sonra da gecinemeyip bosaniyorlar bu cok saçma geliyor
- 1 yıl
Sabrınız tükendi gibi gördüm. Ama düşünce tarzınızı değiştirin bence. İnsan tabiki evlenmek ister çocuğu olsun ister. Ama bazen de beklemek gerekiyor. Varsa kaderin de mutlaka olur. Biz erkekler ne yapalım sırf 1 m para yok diye evlilik düşünmüyoruz yalnızlığa alıştırıyoruz kendimizi 🤣
- 1 yıl
- 1 yıl
@İslamkrgz tükendi😂😂 1m ne ya. Allah düşünceliye denk düşürsün
- 1 yıl
Benim gibi düşünen bulacaksınız😂😂
- 1 yıl
- 1 yıl
Keşke olsa
- 1 yıl
Gelsin o kişi ona göstereceğim onca zaman nerelerdeymiş 😂😂
- 1 yıl
Yanıma yakışan tatlı, efendi, konuşmasını bilen, akıllı, komik orta tipte biri
- 1 yıl
Hahaha hesap mı soracaksın birde 🤣 az önce doğru kişi diyordun şimdi seçenekler arttı 🤣 ama bu istekler de normal isteler. İnsan yanına yakışsın ister , tabiki sohbeti Göcek olsun komik olsun ilgi göstersin ister. Herkesin bir istediği ve beklentisi oluyor tabi ki. Ama işte bu hayatta böyle bazen vazgeçersin bazen de vazgeçerken kavuşursun. Zaman her şeyin ilacı bence.
- 1 yıl
Geldiğine pişman olmaz umarım 😂😂
- 1 yıl
Olmasın bir zahmet onca kişi arasından onu beklemişim😂
- 1 yıl
Evey
- 1 yıl
Öyle oldu
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılÇok para kazanmak için full mesai ve ağır bir iş seni sağlığından edecektir.
Yeterli düzeyde para ile de birikim yapılabilir. Sağlık herşeyden öte.
00 Yorumla
1 yılValla bende harul hurul calisiyorum ama haril hurulda yiyorum yarinin a*k kusura bakmazsaniz aha 3. Dunya savasi cikiyor para neye yaricak öldukten sonra vaktim varken iyi degerlendiriyorum
00 Yorumlaekomonik özgürlüğünü sağlayan ve istediğin gibi seyhat edip ay sonunu çok rahat getirebildiğin varlığa gelire ya da pasif gelire sahipsen dünyanın en zengin insalarından birisin demektir. fazlasını kazanmaya çalışmak boşuna zaman harcamak demektir ve kazandığın paranın miktarı ne olursa olsun harcadığın zamanın bir saniyesini bile onla geri alamazsın ZAMAN HERŞEYDEN DEĞERLİ
00 Yorumla
1 yılYeterli gelir ama ufak ufak birikimde yapabileceğim bir iş hafta sonları tatil olan yorucu olmayan ah ulan nerdeeee
07 Yorumla- 1 yıl
Yaşadığım yerde bi memur maaşı alıp yorucu olmayan hafta sonu 2 gün tatil olan bi işte çalışmak isterdim daha ne isterim mis gibi
- 1 yıl
Boş zaman yokki hep çalışıoruz eşşek gibi
- 1 yıl
Para oluo vakit imkan olmuo imkan vakit var para yok bende anlamıom
İyi bir maddi gelir olmazsa nasıl boş vakit yaratacak insan kendine çok güzel bir soru bence yeteri kadar iyi bir maddi gelir
00 YorumlaBoş vakit benim için çok önemli sürekli işte olamam kendime de zaman ayırmalıyım
01 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. Yeterli gelirde iyi bir boş vakit.. Günü yaşa geleceği düşünme kafayı yersin.
00 YorumlaYeterli bir gelirle güzel ve kaliteli boş zaman tercih ederim.
00 Yorumla
1 yılyeterli gelirde iyi bir boş vakit olsun yeter
00 Yorumla
1 yılZaman benim için daha önemli. Gençliğim bir daha gelmeyecek.
00 YorumlaBoş vakitte harcayabilecek gezecek kadar para olsa yeter 😅
00 YorumlaBenim tüm günüm boş geçiyor 2014'ten beri. Zamanım bol. Ama sıkmaya başlıyor bi yerden sonra.
00 YorumlaGeçimini rahatça sağlayıp, zor gün içinde birikim yapabilirsen yeterli olur
00 Yorumla
1 yılİyi bir maddi gelir olmadan hiçbir şey olmaz
00 Yorumla
1 yılYetecek kadar kazanıp aktivitelere zaman ayırabilmek harika olurdu.
00 Yorumla
1 yılYeteri kadar gelirin olması kafidir.. haa arabam olsun, evim olsun dersen, etten tırnaktan arttıracaksın yani ne çok zengin, ne çok fakir orta şeker olmakta fayda var sonuçta, herşeyin fazlası zarar..
13 Yorumla- 1 yıl
Allah'ın izniyle, tabi ki🥰
Yeterli gelirde iyi his vakit
15 Yorumla- 1 yıl
İnsan zamanın nasıl hızlı geçtiğini fark edince bu zamanın daha bir zenginlik olduğunun farkına varıyor. Aldığımız para geçireceğimiz zamana yetsin fazlasında gözümüz yok diyorum. Fazla para kazanmak bence zaman kazandırmıyor. Ama insanın en değerli zamanlarını alıyor. Belki de ben yanlış düşünüyorum bilemem ama bu son zamanlarda özellikle 4-5 yıldır insanın gerçekten zamanını iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ; psikolojik savaş dahi başladı.
- 1 yıl
Teşekkür ederim yorumun için 😊🤲 ya eskiden köpekler gibi çalıştım gece gündüz demeden ama 10 dakika vakit bulamazdım. Tamam çalıştık kazandık ama robottan farkım neydi. Bu yüzden bakış açımı değiştirdim artık zamana önem veriyorum. Kaldı ki insanların mutsuz olma nedenleri de bu. Kendilerine sevdiklerine zaman ayıramamak.
Gizli Üye(25-29)1 yılYeterli gelirin ne olduğu da kişiden kişiyi değişmekle birlikte, yeterli gelirde iyi bir boş vakit
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBenim için yeterli gelir karnımız doysun yeter değil ama, hani tatilime daha rahat rahat giderim, her hafta en az bi kere dışardan yemeğimi de yerim, sinemaya, tiyatroya da giderim, spora da giderim, alışveriş yaparken etiketine bakıp ezilip büzülmezsem bu yeterli gelirdir
Gizli Üye(30-35)1 yılİyi gelir. Boş vakit para yokken bi süre sonra sıkıyor.
00 Yorumla
1 yılÇoğu insanın sorusu. Yaşamak için zaman lazım. Bu ikileme ben de düştüm ve zamanı seçtim. Aynı iş bir daha karşıma çıkmayabilirdi ve özel sektörde her şey değişebilir , batabilir.
00 Yorumla
1 yılHepsi çelişkili iç içe durumlarla bağlantılı.
Ama şu gerçek ki kadına ilgi bambaşka. Bence önce ilgi göstermek gerek00 YorumlaKilit nokta mutluluk bence. Mutluluğu optimum yakaladığın noktada gelir vs önemli değil yeterli olsun yeter
00 YorumlaHerşeyden önce insan kendine zaman ayırmalı. Para elbette önemli. Ne için; huzurlu, mutlu, refah bir yasantı için.
00 YorumlaYeterli gelir ve iyi boş vakit tabiki
10 Yorumla
1 yılYeterli gelirde iyi bir boş vakit istediğimi yapabildikten sonra parayı ne yapayım
00 Yorumla
1 yılİyi maddi gelirin olursa manevî olar da rahat edersin bence
00 Yorumlayeterli gelirle sevdiğin iş.
sevdiğin işle yoğun çalışmada olsa çekilir.
00 YorumlaYeterli gelir ailemle, sevdiklerimle geçirmeye ayırabilecreğim geniş vakit. 😍
01 YorumlaYeterli gelirde iyi bir boş vakit çünkü boş vakitte borsada parayı 💸💸💸💸💸💸💸 katlardim.
00 Yorumla
1 yıl4 yıl amerikada çalıştım hem iyi gelirim vardı hemde boş vakitim
00 Yorumla
1 yılKesinlikle en büyük zenginlik zaman az para çok vakit olsun.
00 Yorumla
1 yılpara her zaman mutlu etmeyebilir
13 Yorumla- 1 yıl
kesinlikle zaman önemli
1 yılYeterli gelir
12 Yorumla- 1 yıl
Rica ederim evet
1 yılYeterli gelirde iyi bir boş vakit
00 YorumlaKesinlikle yeterli gelir boş vakit
00 YorumlaYeterli gelirde iyi bir boş vakit.
00 Yorumla
1 yılBoş vakit yoksa bi önemi yok
00 Yorumla
1 yılÇok daha çok iyi maddi gelir
00 YorumlaHuzuru bozmayacak kadar gelir
00 Yorumla
1 yılYeterli gelirde boş vakit
00 YorumlaYeterli gelirde boş vakit 😃😃
00 YorumlaYeterli gelir iyi bos vakit
00 YorumlaYeterli gelir ile boş vakiti tercih ederim.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yeterli gelirde boş vakit iy bence
00 Yorumla
1 yılAllah sağlık sıhhat versin gerisi boş
00 Yorumla
1 yılDüzenli gelir rahat ve mutlu yaşam demektir !
00 Yorumla
1 yılYeterli gelirle boş vakit..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılParasız kaldığın zaman o arkadaşların ve sevdiklerin çekip gidince anlarsın birikim yapmayı 😆
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 574 cevap paylaştı. Yatırım yap zamanı gelince çok zamanın olur
00 Yorumla
1 yılYeterli gelir. İyi bir boş vakit
00 Yorumla- Devamını Gör (24)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler