50-60 sene öncesinin yaşam standartına göre sormadım sorumu.
Maddi açıdan rahat geçirebiliyor musunuz?
50-60 sene öncesinin yaşam standartına göre sormadım sorumu.
%50'si rahat geçiniyoruz demiş ilginç herkes zenginmiş.
25 yaşındayım ailemi ben geçindiriyorum ama gelirim çok yüksek o yüzden rahatız. Aylık giderim 20-25 binin üzerindedir. Dolar kazanıyorum yine de yurt dışına gidicem. Ülkedeki zihniyet çok kötü, insanların çoğunluğu çok karaktersiz bir de üzerine fiyatlar aşırı pahalandı Türkiye gibi bi ülke için fazla bu fiyatlar.
Aslında geçimimi sağlıyorum ama burada atlanan şey, önceki yıllara göre her yıl geriye doğru gidiyorum. Yani 10 sene önce yılda 3 kez tatil yapan biri olarak şimdi 1 tatil zor yapıyorum. Eskiden hafta sonları daha çok dışarda yemek, sinema, tiyatro, hafta sonu yakın yerlere kaçamak gibi seçenekleri kolaylıkla yaparken şimdi bunları nadiren yapıyorum. Duruma göre şekilleniyoruz aslında. Bunu hak etmiyoruz. Yoksa zorlarsan asgari ücretle de yaşanıyor, her şeyden kısarak ama bu yaşamak değil. Geçen gün bir hükümet yetkilisi çözüm olarak doğalgazı az açın dedi ! bu mantıkla yönetilen ülkede yaşıyoruz. Yaşamayı sadece nefes almak sanan idareciler sağ olsun!
Her zaman yandaş medyası olur her yönetimin. Bu şuanki yönetime özgü değil. Sorunun cevabına gelince ülke her zaman fakirdi. Belli bir kesim sürekli açlık sınırının üstünde ama yoksulluk sınırının altında tutuldu. 30 sene önce de böyleydi şimdi de böyle. Elbette aç değiliz ama yoksuluz ülkecek.
tamam normal olmasın. Çözüm ne? Benim çocukluğumdan beri hatta babamın çocukluğundan beri böyle de hani çözüm ne?
İşte o yolkarı uygulamak yıllardır hiçbir yönetimin işine gelmedi demekki.
Bir şey diyecem. Güncellemrne göre ben rahat geçiniyormuşum 😅
Geçinemiyoruz ailecek de geçirmiyoruz ailesiz de geçinemiyoruz. İş de yok zaten mecbur bulduğun işe dört kolla sarılıyorsun koşullara bakmadan.
Valla bilmiyorum bu işin sonu ne olacak bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete, durum bu.
Neyi engelleyebilirler ki bu saatten sonra artık ülkede isyan eden büyük bir kesim var öyle bir şey olursa kendi sonları olur zaten bence.
Eig için teşekkür ederim 🌸😊
Rica ederim, her zaman ✨
Cevap
40Cevap
Abi "geçirmek" değil, "geçinmek" gözünü seveyim. Nereden duyuyorsunuz? Geçirmek ne alaka ya :D İlk başta yanlışlıkla yazmıştır dedim, ama her seferinde geçirmek yazmışsın.
Cevap vereyim, rahat geçiremiyoruz. Gelirimiz düştüğü için, geçir sıkıntısı yaşıyoruz. Geçirmek her gün daha da zorlaşıyor.
et kıyma desen kurbandan kurbana sinema desen 2 sene de bir belki tatil nedir bilmeyiz hele ki otel de birde bunu ben kirada oturmadığım halde söylüyorum şu zamanda zor geçinmek evli olup tek maaş ile ve asgari ücretliyse çok daha zor geçiniyorum diyenlerin %90 ının ek geliri veya biryerden para desteği vardır
Bekarım 5 6 yetmiyor pahalılıktan dolayı evlilik Düşünmüyorum geçim sıkıntısı yaşatmak istemem aileme çok yokluk gördüm dibini gördüm hatta ama ilerde evlenirsem ailemle ekonomik sıkıntıdan dolayı kavga etmek istemiyorum.
Kastettiğin herşeyi şimdilik yapıyoruz ama gelecek endisesi de taşımıyor değilim. Belirsizlik haf safhada. Adam gibi herşeyin belirgin olduğu bir ülkede yasasam belki kendimi zengin bile kabul ederdim ama yarın ne olacağımızı bilmiyoruz maalesef 😔
Ben abddeyim markete gidince hiç fiyata bakmıyorum! Ihtiyacimdan fazlasını alıyorum geçim sıkıntısı çekmiyorum! Sonra aileme her ay 300$ gönderiyorum gül gibi geciniyorlar...
sürünüyoruz
marketten ucuz diye dört liraya aldığım dandirik gofret sekiz lira olmuş.
altı lira oldu diye ohaaa dediğim onbeş li yumurta yirmi iki lira olmuş
biz geçiniyoruz fakat genel olarak ülke hiç iyi durumda değil. ben geçiniyorum diye çıkıp ekonomi süper diyemem bunu demem için beyinsiz olmam lazım
Gece gündüz çalışıyorum bir arpa boyu ilerleme yok
Zamlara yetişilmiyor ki resmi enflasyon %36 gerçek enflasyon %80 nin üzerinde
Geçim sıkıntımız yok çok şükür ama mesela araba alamıyoruz arabamız 10 yıllık.
Şükür çok zorlanmıyoruz ama bu fiyatlar gerçekten çok fazla
Benim rahat olmam önemli değil çevreminde rahat olmasını isterim
Bugün eline 10bintl geçen 4kişilik bir aile fakirdir
Normaliz abim be çok iyi olmasa da keyfimiz gıcır...
Benim annem oldukca tutumlu bir kadındır. O bile pahaliliktan parayı yetirememekten yakınıyor artık. Kız kardeşim ise girince biraz nefes aldık.
Ailecek, hatta toplumun %90 ı olarak geçim zorluğu yaşıyoruz.
Ailecek Rahat geciniyoruz secenegi beklediginden yuksek cikinca atar yapmiş amca😂
Benlik bir şey yok ama batıyoruz her anlamda ekonomi doğru dürüst yönetilmiyor
#Hükümdar
15 bine yakın maaş alıyorum çok şükür durumum halim vaktim yerinde ama her zaman daha fazlasını istiyor insanoğlu milyonluk araç var altımda daha iyilerinde gözüm hep.
Sevgilimle iyi bir hayat yaşadığımı düşünüyorum,çünkü tek sorunumuz duygularımız şuanda. Ekonomik gelirim iyi denilebilir.
Akşamdan aç yatıyoruz bu gün anam un dan çorba yapmış başka çeşit yok onu içtik inanmayana her türlü resmini atarım yani kimse yalan sanmasin
Hayır, rahat geçinmek haram bize
Kimseye geçirdiğim yok ama bize geçiren çok 🙄🙄
Hayat zor sağolsunlsr şükür yaşıyoruz işte
Bu sene daha bir zor geldi bana.
Evet, rahat geçiniyorum.
Allah a şükürler olsun
çok şükür iyi geçiniyorum hala..
Geçinmek var geçinmek var
Çok şükür ama eskisi gibi değil artık
4kisilik bir aileyiz yetmiyor
Ailecek rahat geçiniyoruz..
Şükür şimdilik bir sıkıntı yok
evet rahat gecinebiliyorum cok şükür
Şükür daha kötü günlerde gelecek
Binlerce şükür
Hamdolsun iyiyiz
Geçinmek zor
Şükür
Halk TV izlemeye devam et sen.
Ben hicbirisini izlemiyorum. Simdiye kadar hicbir partiyede oy vermedim. Siyasi sohbetleri yapmayida sevmiyorum.
Kendim gözlemliyorum halkin durumunu, ekonomik sartlari v. s.
Hayat pahali, ama bu pahaliliga ragmen öyle abartilacak kadar ac ya da zorluk icinde yasamiyor herkes.
Mutlaka zorluk ceken bir kesim var buna itirazim yok, Fakat bu her ülkede var sadece türkiyede degil.
Bunlar sadece türkiyede oluyormus gibi insanlara lanse etmenin anlami yok.
En gelismis ülkelerde bile as evlerinden gecinen milyonlarca insan var.
Uzun lafin kisasi yandas medyalarin yayinlarina bakarak ülkenin durumuna karar vermeyin.
Sen siyasi olarak bakiyorsun herseye. sordugun soru bile bunu ispatliyor.
Böyle kutuplasmalar oldugu sürece o sikayet ettigin konular herzaman devam eder.
ayni fikirde degilim.
Bak kendin yzmissin önemli olan tarafsiz gözle bakabilmek diye ama sen öyle bakmiyorsun.
Yasanan toplum ve ekonomik sorunlarin altinda siyasetten ayri olarak halkin olaylara karsi bakis acisida yatar.
eger hekes kendi isiyle ugrasirsa kutuplasmalar kalkar. Ama halk kendi haric üstün evazife olmayan sylerle ugrasirsa o ülkede ekonominin iyi olmasini ya da ülkenin kalkinmasinida bekleyemezsin.
Benim bircok ülkeden arkadaslarim var. Afrikadanda var. yokluk icinde yasamislar. Ama hicbirzaman ne cocuklarindan nede kendilerinden ülkeleri hakkinda bir karalama ya da siyasi yorum yaptiklarini duymadim.
Bizim ülkemize bakarsak 13 yasindaki cocuktan tutun 80 yasindaki dedeye kadar herkes siyasetci kesiliyor.
Oyüzden türkiyede asil mesele siyaset degil, toplum ve önyargi.
Yaziklarimi nerenle okuyorsun bilmiyorum ama hicbir siyasi partiye oy vermedigimi yazmama ragmen su yazmis oldugun yorumdan nasil bir zihniyete sahip oldugunu ortaya koyuyorsun.
Kisacasi ben senin gibilere beyni yok fikri var diyorum.
Daha fazla sana zamanimi feda edemem.
Evet çok şükür
Çok şükür.
Çünkü gelirim iyi şükürler olsun
ailemle birlikte gül gibi geçiniyoruz şükür
Devlet bana geçiriyo
Şükür geçiniyoruz
Kendi işim olduğu için evet
ailece rahatiz evet
Zorluk
Rahatız
Evet rahatız