Bu durum onunla ilgili değil de şirket ve benim aramda sorun çıkartır. Bu eşitsizliği kabullenmem. Kıskançlığa karşıyım bu konuda, burada o maaşı almak yanımdaki kişinin elinde değil, sonuç olarak aynı işi yapıyoruz. Ya siz?

Bu durum onunla ilgili değil de şirket ve benim aramda sorun çıkartır. Bu eşitsizliği kabullenmem. Kıskançlığa karşıyım bu konuda, burada o maaşı almak yanımdaki kişinin elinde değil, sonuç olarak aynı işi yapıyoruz. Ya siz?

Ben ince detayları önemserim. Aynı işi yapsanızda işte ki katma değer farklı olabilir. Tecrübeler farklı olabilir. İş disiplini, insiyatif alabilmeler, yenilik katabilmek, süreci kolaylaştırabilmek vs. Gibi yani verim ölçme de fark da önemli. Ayrıca şu da var ki kendini pazarlama da bu işin içinde. Aynı işi yapacak kişi 30k ya kendini kabul ettiriyor sen 25k da okey diyorsan ya da 35k da bu adalet gerektirmiyor.
Aslında evet. Fakat cıngan çıkarmam içerlemem. Ben her türlü problemlerimi insanlarla konuşan birisiyim. Fakat şöyle de bir durum var ben iş yerinde rekabeti severim ve bir kişi benden daha yetenekli o işi benden daha iyi yapıyorsa aldığı fazla ücret hakkıdır derim. Ama biraz egoist olduğumdan bende daha hızlı daha seri daha pratik bu işleri yapan çok çok az insan vardır heralde piyasada diye böbürlenirim :D Ama gerçekçi birisiyim 15 senedir 6-7 firma değiştirdim ve yaptığım işte benden daha iyisine daha önce denk gelmediklerini kendileri söylerle. O yüzden tekrara düşüyorum biliyorum ama bir iş yerinde benle aynı işi yapıp benden daha fazla alan bir insan olamaz :D
Kıskanmam, önce bir farklılıklarımızı gözlemler ölçer tartarım. Tavrım, çalışma şeklim buna göre değişmez ama bu farkın sebebini anlayabilmeme yardımcı olur. O arkadaşımı da zor duruma düşürmeden maaşımı belirleyen kişi ile konuşur, hakkımı arar alırım mutlaka.
Kıskanırdım sanırım. Daha önce aynı işi yapıp arkadaşımdan daha çok maaş aldığım oldu aslında, o beni kıskanmaktan ziyade patronu eleştiriyordu ama baştan beri belli olan bir şeydi
Cevap
9Cevap
Hayır kıskançlık insanı yer bitirir gadası
Hayır neden kıskanayım
kıskanmak değilde adaletsiz olduğu için bunu patronla konuşurdum ve nedenini öğrenirdim. ama iş arkadaşıma karşı kötü bir şey söylemezdim tabiki.
İşi biliyorsam, aynı işi yaptığım arkadaştan skill olarak bir fark yok ise, o olayı çıkartırım. Kıskançlık değil. O olay çıkmadan önce de zaten konuşurum, konu senlik değil mevzu bu şeklinde.
Öyle bi durumum yok ama olsaydı da önemsemezdim..
Kimsenin maaşını merak edip sormam..
Hoş benden az alan benden daha zengin.. 😅
Ne desem bilemedim.. 😅
O bitmezse ben biticem az kaldı.. 😅
Aman bi'de onu mu düşüneyim.. 😅
Ortalığın huzurunu kaçırırım. Hayırdır aynı iş, fazla maaş? Neyim ben bok küreyicisi mi? Bu boka seni de batırırım patron. Bana paramı ver.
Patrona cehennem olurum olm.
☺️☺️☺️☺️
Statü farkı yok ise kıskanmaktan değil ama haksızlıktan yakınırım..
Öyle öyle..
Erkek daha fazla almalı Zaten severin neden kisakanayim
Çoğu erkek aşağılık kompleksine girebiliyor onun için erkek daha fazla almali ki huzursuzluk olmasın
Benim yorumum iş yeri için değildi dikkat ederseniz ikili ilişkiler ve aile ile ilgili yazdim.. iş yeri için yorumun yok
Şimdi bizim şirkette bu durum var.
Takıyor muyum hayır. 😅
Hazırla füzeleri ingiltereye gidiyoruz 😅😅
Gelme kısmı muamma bence 😅
Her şey mümkün 😅
Aynı mezuniyet, aynı eğitim ve tecrübe varsa iş yükü azsa, o iş yeri iyi bir yer değildir zaten, rahatsız olurum.
Hiç kıskanmam. Çünkü aynı pozisyonda en yüksek maaşı bana veriyorlar.😸
Kıskançlık değilde.. aynı işi yapıyor olmamımıza rağmen ona torpil geçiyorsa, tepki göstermek gerekir, kim neyi nasıl anlıyorsa anlasın, adaletsizliği kimse kaldıramaz
Hayır ama kıskanıldığım için mobing yedim bu konuda
Kıskanmak değil ama arıza çıkarırım
Neden kıskanmayayım ayay ne güzel fazladan Maas aliyo diye sevinip enayilik mi yapalim
Kıskanma demeyelimde hakkımı isterim hayırdır yani
Kiskanmam ama olay cikaririm
E tabii ki normal değil mi
Kıskanmam ama haksızlık olduğunu dile getiririm
Ne kıskanması mıçardım hepsinin ağzına
Tabi ki
Haksızlık vardır 🤔
Kıskanırım
Tabi ki kıskanırım..
Nedeni nedir peki?
Tabiki kıskanırım
Çıkarım