Neden bütçemize daha uygun seçenekler varken şu ürün kaliteli bunu alayım deriz. Size göre kalite dayanım süresi midir? Yoksa alınan verim mi?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Neden bütçemize daha uygun seçenekler varken şu ürün kaliteli bunu alayım deriz. Size göre kalite dayanım süresi midir? Yoksa alınan verim mi?

Satın alınan ürünün yararlı ömrü ne kadar uzunsa alınan verim de o doğrultuda artar. Aslında bilinenin aksine kalite tercihi bütçe dostudur. Örneğin bir ayakkabıyı 500 - 1000 lira bandında alabilirsiniz, yine başka bir ayakkabıyı 3000 - 5000 lira bandında da alabilirsiniz. Elbette burada ürünün gerçekten belirtilen ücreti hak edecek materyaller ile üretilmiş olması önemlidir. Böyle olduğunu varsayarsak, 5 bin liraya aldığınız ayakkabıyı kullanım şeklinize göre 3 - 4 yıl rahatlıkla giyebiliyorken, bin lira bandındaki bir ayakkabının sürekli kullanım ömrü 6 aylık süreçlere kadar düşebilir. Buda anlık ekonomik durumunuza göre verdiğiniz ücret mantıklı gelse de uzun dönemde daha fazla maliyet oluşturmanıza yol açar. Bu nedenle daha uygun seçeneklerden ziyade kaliteli ürün alımından yanayım. Kısacası kalite, uzun faydalı ömrü sayesinde maksimum verimi vaat eder.
Hem dayanım süresi hem verim. Mesela bir araba. Dış kasası dökülüp araba gitse bile bir işe yaramaz. Taş devri gibi ayakları yere sürümeye başlarsın ondan sonra 😄
Dayanan süreden çok alınan verim bana göre bitanem.. Mesela bir tişört alırız bütçemize uygun olanın kumaşı çok kaliteli değildir ama diğer kaliteli olanın kumaşı kalitelidir.. Uygun fiyatlı olan iki gün sonra kumaşı bozulur.. Ama kaliteli olan ürün kullanım süresi uzun olur.. Bu yüzden benim için aldığım ürünün kalitesi duruşu albenisi önemlidir..
Her zaman ki gibi hayatım.. 😍😂
Verim daha önemli. Verimsiz bir şey uzun süre dayansa ne işine yarayacak ki
Cevap
10Cevap
Kaliteli benim için iyi olan şey demektir
Üründen aldığın verim, ömrünün uzun olması duruşu vs vs. Şahin işe BMW bir mi mesela?
Ya da kızlar için sorayım Nivea ve la Roche posay markasının kalitesi aynı mı ¿ İçeriği ürünün bize geri dönüşü diyebiliriz
Günümüzde sadece marka algısından ibaret. Çok para vermeden rahat edemiyor insanlar..
Ben fiyat, performans karşılaştırması yaparım herşeyde..
Kalite o ürünün daha sağlıklı daha güvenilir ve tüketmeye daha uygun olduğunu gösterir benim için budur ve kaliteli ürünler tadını daha fazla hissettirir..
Olmasi gerek lezzeti güzel bir şekilde sunuyor ise kaliteli bir hizmettir
Kalite dayanım süresi değildir bence. Üründen memnun kalmaktır
Sağlam, güçlü, dayanıklı uzun ömürlü gibi şeylere biz kalite diyoruz
Kalite bir çoğu şeyi ifade eder aslında benim için
Benim için kalite, uzun süre boyunca alabildiğim verimdir.
Giyimde o kadar etkili ki kalite ucuz aldığın şey 1 yıl gidiyorsa diğeri 10 yıl gidiyor valla
İnsanın kalitelisi, dürüst olan ve söylediğini bilen argo tabirle yırtık olmayandır lakin ülkemizde kalite denen şey yok insanlarımızın tamamı böyle
Ürününe göre ve üründen beklentine göre şekillenir “kalite” kelimesi.
Baştan aşağı ben. Anlatılmaz ben olmanız lazım
Her zaman net olan bozulmayan
Marka olmadığı kesin.
Kalite soyluluktur
Asalettir
Sağlam, güçlü, çabuk yıpranmayan her şey.
Amacına uygun estetik
Bynarcos 😃
Para eğitim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?