1 yılMaddi durumu önemli değil ama en azından kendisini geçindirebiliyor olması lazım. Hiç kimse bir başkasının kendi sağlayacağı imkanlara bağımlı olarak yaşayan birinden uzun süreli etkilenebileceğini veya onun bağımsız tercihlerine/seçimlerine saygı duyabileceğini düşünmüyorum. Çünkü sürekli benzer ihtiyaçları karşılamak çocuk bakıcılığından farksız olurdu. İmkanlarımızı beraber çocuklarımız için kullanmak varken neden birbirimizin beklentilerine tüketelim. İlişkinin ilk beğeni ve hoşlanma evrelerinde bazı şeyler yolunda gitse de zamanla her iki tarafta birbirinin kendi özgür irade ve seçimleriyle ayakta kalabileceğini görmek ister bence. Örneğin hediye alacaksın diyelim veya ailen için hoş sürprizler yapacaksın. Tüm bu çeşitliliği birinin imkanları ve kazancı ile yapıyor olmak karşı tarafı ne kadar tatmin ederdi? Senden alınanı sana geri vermek gibi. Bununla kaç kişi acaba gerçekten mutlu olabilir? O nedenle herkes dengi denginedir bence. İlişkilerde eşitlik/denklik kurmak uzun dönemli karşılıklı ve sağlıklı bir ömrü beraber paylaşmak için bence çok önemli. Kendi kararlarının sahibi olan bir insan herkes için daha çekici gelecektir özetle.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBen işsiz kaldım oy verdiğim iktidar tarafından hançerlendim.. bana fetöcü diyenler oldu selocu diyenler oldu her türlü zorbalığa bu ülkede uğradım.. ben bu ülkede dışlandım.. Evlilik meselesi tamamen toplumsal bir mesele.. Toplumda bir pozisyonun yoksa evlenmen imkansız.. Siyasetçilere bak hepsi evlidir. Sebebi maaşı düzgün üç beş yerden maaş alan adamlar.. bu iktidarda da var muhalefette de hepsi dört beş maaşla aile geçindiriyor.. Biz ise asgari ücretli işleri beğenmedik diye dışlanıyoruz toplumda.. diplomalı işsiz olmamdan ötürü çok sitemliyim bu ülkedeki siyasetçilere ama unutulmasın ki Allahın adaleti er geç tecelli eder.
00 Yorumla
Erkekler için o kadar önemli değil ama tecrübeme göre özellikle yokluktan gelen kadınlar para konusunda çok bilinçsiz ve savurgan olabiliyorlar. Cömertliği ve para yedirmeyi çok seviyorum ama her şey kararında güzel.
Kadınlar için ise maddiyat tek başına belirleyici olmasa da önemli bir kriter. Belki genç bir erkeğin fazla maddi birikimi olmayabilir. Ama kadınlar erkeğin en azından uzun vadede iyi kazanacak bir potansiyelinin olmasını isterler ve çok da haksız değiller.
00 Yorumla
1 yılEvliliğin aşk ve güven temelinde kurulması önemli.. Maddiyat sonradan da elde edilebilir. Kadın ve erkek birbirlerine maddi ve manevi her zaman destek olmalılar.. İdeal olarak maddiyat erkekten sorulur ama evlilik öncesi kadının ufak ta olsa biraz geliri olmalı.. Bir de kadın da eşi gibi çalışıp para kazanma yollarını araştırmalı, iş bulup eşine ve evine mutlaka destek olmaya çabalamalı..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
97Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır maddiyata bakmam ben sevdiğim kadın da
00 Yorumla Bu konu ülkemizde erkek için farklı, kadın için farklı ele alınır. Ataerkil bir toplum olduğumuz için evin maddi konulardaki ana sorumlusu erkektir. Bir erkek içinde kadının aldığı maaş miktarı çoğu zaman önemli değildir. Lakin aynı durum kadın için bu denli geçerli değil, bir kadın için erkeğin evine, eşine ve çocuklarına bakacak maddi güce sahip olması önemlidir. Çoğu kadın içinde bu tercih sebebi olabilir.
100 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMaddi durumu iyi biriyle evlenmek demek hayat kalitesi demek sağlıklı bir psikoloji demek, pazarda soğanın bile hesabını yapmak istemiyosan kendi iyiliğin için maddi durumu iyi biriyle evleneceksin, bir kadının maddi durumu iyi biriyle evlenmemesi ileride cocuklarınıda etkiliyo aile huzurunuda etkiliyo, büyük konuşmayım ama ben fakir biriyle evlenmem. Fakirse bile biseyler başarmaya hevesi olcak sadece erkek icin soylemiyorum calismaya hevesi olmayan kadınlarda gordum, karpuz gibi yatmaya gelmedik bu dünyaya.
12 Yorumlabence ikimizin maddi durumu da önemli bu tarz konularda erkeklerden çok şey bekleniyor ama yanlış bana göre belki de ev hanımı bi anneyle büyümediğim için böyle geliyordur bana bilmiyorum bu benim görüşüm linçlemeyin :D kısacası biriyle ciddi düşünüyorsam onunda maddi durumuna bakarım kendi maddi durumuma da bakarım özellikle bu ekonomide...
40 Yorumla
1 yılAslında önemli olan maddiyat değil. Sorumluluk sahibi Bi insan mı kendisi? Sürekli iş değiştiriyor mu yoksa çalışkan ve sabit işte kalan biri mi? Cebimizde para olmasa da kazanmak için çabalıyor ve benim isteklerimi yerine getirmek için emek veriyor mu? Evine ekmek getirebiliyorsa, senin istediğin şeyi o an alamasa bile almak için çaba sarf ediyor ve seni mutlu etmek istiyorsa tamamdır maddiyatın önemi yoktur. Daha iyisini istiyorsan sen de çalışacaksın tabii ki. Daha da iyisini istiyorsan o zaman sevgiden çok paralı eş adayı arayacaksın.
41 Yorumla- 1 yıl
Sürekli iş değiştiriyorsa neden kötü gözle bakıyorsun ki?
Belki adam daha iyi şartlarda iş arıyor?
İşten çıktı diye kovuldu mu demek illa ki
Aklı başında düşünmeye başladığında zenginlik olarak değilde ihtiyacını karşılayacak düzeyde keşke evlenmeseydim düşürmeyecek düzeyde bir maddiyat olmalı onun dışında çok para imtihandır kii bozulmayan da yoktur.. en büyük zenginlik gönül zenginliğidir
21 Yorumla
1 yılTek taraflı düşünmemek lazım evet maddi durumu önemli ama benim de maddi durumum önemli o yüzden kurulu bir düzenim işim olmadan bir erkeğe güvenip evlenemem. Bence kimse de güvenmemeli bir kadın ayaklarının üzerinde durmadan kesinlikle evlenmemeli...
20 YorumlaTabiki önemli günümüzün şartlarını göz önünde bulundurarak kendim fikrimi söylüyorum
80 Yorumla
1 yıl8 yıl önceki aklımla cevap verecek olsaydım benim için hiç önemli değildi, ama şu an 28 yaşındayım ve yaşadıklarım doğrultusunda size söylüyorum ki çok çok önemli.
40 Yorumla
1 yılÇok yükseklerde gözüm yok ama belli hayat standartlarımın da altına inemem
81 Yorumla- 1 yıl
Ne kadar olmalı mesela aylık geliri?
Önemlidir, parasız insanı kim ne yapsın? Bir diğeri de potansiyel performansı nasıl? Bazı insanların sermayesi azdır ancak çok girişken azimli ve çalışkan bir kişidir. Bu tercih edilebilir bir durum. Çok zengin olup canım ve mıymıntı bir tip ise tamamen tercihe kalıyor. Bu tür bir durumla karşılaşırsan zengin ve canım olanla birlikte ol, akıllı biriysen az yol gösterirsin orta yol bulunur.
00 Yorumla
1 yılTabiki önemlidir ekonomik durum, kişi kendisini ileriye yönelik ciddi bir ilşki evlilik için hazır lamalı hazır hissetmeli, kişiliği gelişmiş kişisel olgunluğa ulaşmış, karakteri oturmuş, sosyal, kültürel yönden kendisini geliştirmiş ve tabikide mesleki anlamda veya İster T
01 Yorumla- 1 yıl
Tüccar, İster İş adamı, İsterse herhangi bir meslek erbabı, veya Memur olsun yaşamını idame ettirecek gelir sağlayacak bir işi olmalı temel ihitiyaçlarını karşılayabilmeli,, ekonomi önemlidir birde karşılklı ihitiyaçlaRI KARŞILAYABİLMELİ ÖRNEĞİN ALIŞKANLIKLARINIZ ŞİMDİKİ GELİR DURMUNUZA GÖRE RAHAT KARŞILAYABİLİŞYORSANIZ BABNIZIN EVİNDE EVLENDİKTEN SOINRA KARŞILANAMIYUORSA CİDDİ SORUNLARA YOL AÇACAKTIR, YANİ KISACA KENDNİZ İÇİNDE ÖNCELİKLE BELİRLİ BİR SEVİYEYE GELMENİZ GEREK O ZAMAN, AİLENİZN GELİR DURMUNUN DIŞINDA EKONOIMİK BAĞIMSIZLIĞINIZI KAZANMIŞ OLMALISNIZ O ZMAN EVLENECEĞİNİZ KİŞİNİN GELİR DURMU SİZDEN AZ VEYA TEK BAŞINA YETERLİ OLMAYACAĞI SORUN OLMAZ DENKLİK OLUR.
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet. Ben doktor olmuş belli bi miktar para kazanıyorsam ve bunun yönetimini yapabiliyorsam karşımdaki insan da en azından benim yarım kadar maaş alabilmeli. Para kazanabilecek bir zekaya ve kariyere sahip olabilmeli. Sahip olduğu paranın yönetimini iyi yapabilmeli daha önemlisi. Saçma sapan yerlere harcamamalı. Ama harcamamak için de sefil bi yaşam sürmemeli
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence maddiyat değil mesele. Çalışkan olması. Her girdiği işte iki üç ay çalışıp dikiş tutturamayıp çıkan biriyle olmaz mesela. Evini sorumluluğunu bilecek. Biz eşimle ikimiz de çalışıyoruz ama çocuğumuz olduğunda ben çocuğumla birkaç sene ilgilenmek istiyorum. Eşimin o süreçte bize bakabilecek olması benim için önemli bir kriterdi.
20 Yorumla
1 yılLise yıllarında derdim ki iki gönül bir olunca samanlık seyran olur diye ama öyle bir şey yok. İşsiz güçsüz adam ile ciddi düşünmeyi geç, flört bile etmem. Karısına, çocuğuna bakamayan başkasına muhtaç eden bir erkeğe adam denmez.
30 Yorumla
1 yılMaddi durumdan çok sorumluluk sahibi olmalı ev geçindirmeye gönüllü, çalışkan işinde gücünde olmalı zor zamanlarda birlikte çalışıp geçinebiliriz yoksa maddi durumu tembelliğinden dolayı kötüyse prenses havalarındaysa olmaz
30 Yorumla
1 yılIlla zengin olacak diye bir şey yok ama ev açabilecek maddi duruma sahip olmalı. 1 ev 1 araba hiç olmazsa. Baska bir şey gerekmez.
30 Yorumla
1 yılBenim için önemli. By ülkeden biriyle evleneceksem tabi 😇Ben evimi aracımı alayım birikimimi yapayım, hayatta mesleği olmayan hiç bir şey başaramamış biriyle hayatımı birleştireyim. Davul bile dengi dengine.
11 Yorumla
Soran1 yılKlasik incel türk erkeği
Dinde bile maddi durumun denkliği söz konusu. Bir kız en kötü babasının evinde yaşadığı gibi yaşamalı.
20 Yorumla
1 yılKendi geçimim için hayır önemli değil benim gelirimle de yaşarız. Ama çocuğum olucaksa evet önemli. En azından çocuğum babasından bir şey isyediğinde anında yapıcak maddi güce sahip olmalı.
10 Yorumla
1 yılBenim için maddi durumu önemli değil ister inanın ister inanmayın... Hayat bu sonuçta inişleri de var çıkışları da var ikimiz çalışırız benim için önemli değil maddiyat...
20 Yorumla
1 yılYok canım fakir olsun ben çalışırım bakarım ona o da yediği kaba tükürsün aldatsın beni. Mis bir de çocuk oldu mu bana kapak atar ohhh anam babam da bize bakar ben de evde beklerim ki adam keraneden dönsün
00 Yorumla
1 yılmaneviyatıd amaddiyat kadar azsa gerek yok.
lakin kesinlikle eminsen maneviyatı maddiyattanda güçlü olduğuna ve her şartta zorlukta darlıkta yaşarım dşyorsan devam et. Allah sizi zengin edecektir.
hadis var.00 YorumlaDeğil, hiç bir zaman da olmadı. Önemli olan gönlümü ısıtması, saygı, sadakat, emek gibi kavramlardır.
Hayatta paranın önemli olduğunu hep savunurum. Ancak bunlar olmadığı sürece, paranın da önemi yok.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 552 cevap paylaştı. Olay maddi durum değil sadece
Mesela adamın evi vardır, ama asgari ücretle çalışıyordur. Ne olur o asgari ücret adama hayli hayli yeter de artar mesela012 Yorumla
Soran1 yılİşte aradığım bu tabiki ileride zorlanirsak seve seve çalışırım ama 32 yaşına gelipte bu zamana kadar hiçbir şey yapmamış biriyle birlikte olmak istemiyorum
Soran1 yılPeki nasıl sorabilirim çocuğa biz aynı yerde çalışıyoruz aldığı maaşı az çok biliyorum aynı alıyoruz ve herkese biz daha konuşmaya başlamadan once ciddi düşündüğünü söylemiş ama neye dayanarak hiç bilmiyorum bu konuları nasıl açacağım nasıl öğreneceğim
Soran1 yılNeden bir anda öğrensem ne olabilir
Soran1 yılAbi gözünü seveyim ne parası ne malı öyle olsa arabası olmayan biriyle buluşur muyum sadece bir erkek olarak senden fikir alıyorum nasıl öğrenmeliyim diye 25 yaşındayım ben 6 Ay sonra ogrenipte zamanımı boşa harcamak istemiyorum adama kor kütük aşık olsam derim eyvallah babamın evi var babam versin ama yani öyle de değil
Soran1 yılO zaman önce benimle ciddi düşünüp düşünmediğini öğreneyim sonra gelecekle ilgili planlarını sorayım zaten konu konuyu açarsa anlatır anlamazsa başka zaman bir daha sorarım
Soran1 yılValla kendisi anlatmak isterse dinlerim ama sormam ozellikle
1 yılYaşam kalitemiz iyi olacak kadar iyi olsa maddi durumumuz yeterli bunun için iki tarafında çalışması gerekiyor tek bir kişi için düşünemeyiz bunu hele de bu devirde
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGeçinebilmek önemli. şu an okuyorum ben de çalışıyorum ama onda da para kazanmak için ve evin geçimini sağlayabilmek için yeterli bir parası olsun isterim. Mesela paramız sadece giderlerimize yetecek kadar olmasın gezelim eğlenelim tatil yaparım da isterim açıkçası bu durumda evet önemli olabilir
10 YorumlaHayır önemi yok. Bundan 3.-4sene önce eşim üç bin lira maaş alıyordu. Hayatımızı idame ettirecek kadar para yeterliydi bizim için. Hiç bir zaman fazlasında gözümüz olmadı
10 Yorumla
1 yılHayatımda maddi kazanca ilk sırada hep önem vermişimdir çünkü kendime huzurlu bir gelecek hazırlamak isterim ve huzurlu, rahat ve güvenli bir hayat tarzımdır.
00 Yorumla
1 yılNe kadar önemli değil denilse de en önemli şey bu zaten. Bu problem ortadan kalkmazsa aranızda çatışmaya neden olacaktır elbet bu devrin en önemli ihtiyacı da bu. Şimdi gelir paragöz diyenler
00 Yorumla
1 yılBüyük konuşmamak lazım ama çok zengin de istemem çok fakir de. Her şeyin ortası makbul diyorum. Orta düzey iyidir. Ne mahrum bırakır, ne yoldan çıkarır.
00 YorumlaHayır kendi ayakları üzerinde durması, helal para kazanması ve çabalaması yeterli benim için isterse asgari ücretli olsun sorun değil yeter ki tembel olmasın hırsız olmasın
00 Yorumla
1 yılEwet maalesef para olmayan evde huzur da pek olmaz toz pembe bakmamak gerek olaylara
30 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılMaddi durumu iyi yapabilecek olan iki kişidir. Yani herkesin buna bakış açısı farklıdır. Para tek başına mutluluk getirmiyor. Kimseye muhtaç olmadan orta seviyede huzurlu bir hayatı tercih ederim.
00 Yorumla
1 yılÇok zengin olsun diye tutturmam ama maaslarimiz yakın olsun
20 YorumlaÇalışkan hırslı olması önemli
Durumu kötüdür ama düzeltebilir
Ben hırsına bakarım20 Yorumla
1 yılhiç önemli değil yeter ki donanımlı kendisini yetiştirmiş birisi olsun maddiyat her türlü yapılır zamanla.
00 YorumlaEvet önemli benim için
Ama nedense culsuzla evlendim
Evimi yuvamı yine kendim kurdum ne anladım ben bu işten
00 YorumlaGram beni ilgilendirmez ama bi isinin olmasini isterim kendi parasini kazanip bana muhtac yasamamasinj isterim
00 Yorumla18-24 yaş aralığı paraya çok değer vermemiş 25 ve üzeri yaşlarda para ön planda 🤣🤣 kadınlar için söylüyorum
00 YorumlaPara çalışarak kazanılır, çalışırız o ben, ben o yaparız maddi durumumuzu parayı umursamıyorum dediğim gibi çalışarak kazanılır çalışırız 🤜🤛
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılPara önemli falan değil huzurda. 15 yıl önce sabah ekmek parası çıkışır mı diye düşünüyordum o derece kötüydü durumumuz. Şimdi evlenmeyen kardeşlerim dahil eve giren maaş aylık 160 bin civarı ama evde huzur yok
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılO yüzden sırf para için evlenilmez.
1 yılHayır benim için önemli değildir zayıf vücutlu zarif giyimli itaatkar ve inançlı ruhlu utangaç masum tatlış olması yeterlidir
00 YorumlaKesinlikle önemli. Yiyip içip yan gelip yatan yag fıçısı gibi dedikodudan ev işinden baska bi boh bilmeyen bi kadin asla istemiyorum. 😃
03 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 654 cevap paylaştı.
1 yılne kadar kazandığından ziyade asgari ücret kazanmaması önemli, attığı taş ürküttüğü kuşa değsin bi zahmet
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. bi gr onemi yok acıkcası. tabi isterim hani iş hayatında olsun. bi süredir de calısıyor olcak Ağustos böceği bi karakterde olmasın.
00 Yorumla
1 yılYani gerçekçi bakarsak önemli maalesef ya para tabi ki herley değil ama bu devir çok kötü para devri ya maalesef ki çok büyük sıkıntı yani
00 Yorumla
1 yılMaddi durumu iyi olsa ne olacak adam olamadıktan sonra
10 Yorumla
1 yılDeğil para bı şekilde kazanılır mesleği olduktan sonra, geçinmeye gönlü olan geçinir kısacası
10 YorumlaMaddi durumu önemli değil yeter ki açık goruslu biri olsun
10 Yorumla
1 yılDeğil. Evimizi geçindirmekle sorumlu olan benim zaten. Benim durumum önemli.
10 Yorumla
1 yılEvet önemli evi arabası mesleği yoksa evlenmem
10 Yorumla
1 yılBence önemli maddi durum tasmi yicez yani kadının da erkeğinde işi olmalı özellikle bu devirde
10 YorumlaNe işle meşgul olduğu önemli daha çok. Mesela Nasa'da çalışanlar o kadar fazla kazanmıyor.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılÖnemli tabi.. sadece aşk karın doyurmuyor maalesef..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİkimizin de hemen hemen aynı aylık geliri olmalı. Benim aylık gelirimin çok altında ise bir düşünürüm.
21 Yorumla- 1 yıl
Senin aylık gelirin ne kdr 😃
1 yılHayır değil. Aksine benden daha düşük maaşlı ya da ev hanımı olsun isterim
00 Yorumla
1 yılBence kadınlar için önemli erkekler farklı düşünüyor genelde 🤔
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 362 cevap paylaştı.
1 yılHayır hiç önemli değil.
görgüsüz olmasın yeter.tamahkar olmasın yeter
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇalışmıyorum benim evim var, bankada bir miktar param mevcut. Evlenirsem memur, asgari ücretli birini istemem. İş adamı ya da ticaret yapan birileri ile evlenmek isterim. Çünkü memurlar özellikle asker polisler çok paragözler. Kadının maaşına göz dikiyorlar. Benim annem boşanmadan önce ev hanımıydı babamda asker. Annem boşandıktan sonra annemle barışmak istedi düşünün artık.
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yılMemur olduktan sonra tekrar barışmak istedi
Cevap sahibi1 yıl@Matarasiz ne iş yaparsın?😁😁
- Devamını Gör (168)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım