O paranın gücüne inanıyor musunuz
parayla her şey oluyor mu
O paranın gücüne inanıyor musunuz
parayla her şey oluyor mu
Paranın gücü var ama bir yere kadar. Ben şahsen paraya değer vermiyorum artık. Değer vermeye başladığım zaman değiştiğimi ben olmadığımı ve paranın beni değiştirdiğini hissettim. Yani bir araç olarak kullanıyorum amaç olduğunda sıkıntı
Niye sordun ki bi sıkıntı var galiba?
Evet maalesef
Nolduki?
Seni her gün aldatan ama senin tüm ihtiyaçlarını gideren dünyanın en zengin bir adamının kocan olmasını ve çocuklarının babası olmasını ister miydin? Al sana parasal güç içeren bir soru
Zaten aklımdaki soru işaretinin de sebebi de buna benzer
Para kazanmak önemli çünkü günlük ihtiyaçlarını karşılamak için şart. Fakat para benim için bundan öteye gitmez. Allah evlilik nasip ederse, evleneceğim zaman eşimin, çocuk nasip ederse çocuğumun ihtiyaçlarını ve kendi ihtiyaçlarımı karşılayabilmek benim için kâfi. Bunun fazlası para hırsına ve lükse girer. Fazla para kazanır isen dünyalık hayat lüksün artar. Fakat son nefeste tüm kazandıkların seni dünyada bırakır. Toprağa yalnız girince meğer ne kadar boş şeylere kaptırmışım kendimi dersin. Tabi bu Müslümanlık inancına göre böyle. İnancı olmayan insanlar için bir şey diyemem. En fazla Allah hidayet nasip etsin derim
Parayi umutsamayan biriyim evet bazilari icin gucu veya istekelri arzularina karşi kolaylik saglayabilir ama ben olanla yetinmeyi seçen birjyim. Ve benim umrumda degil
Ne güzel
Zamanında parayla çok şeyler almıştım ve hepsinin verdiği mutluluk da nedense geçici olmuştu. Mutluluğun maddiyatta olmadığını o zaman anladım👍
Mesela neyle mutlu oluyorsun
Çağımızın en büyük eksikliği maneviyat... Mesela seni her zaman düşünen adam gibi 1-2 dostun olsun veya her zaman güldüren ve mutlu eden bir sevgilin... Dünya umurunda olmaz🙂
Cevap
25Cevap
Geçinecek kadar olması lazım bende
para önemsiz diyenlerin eminimki parası vardır.
parasız hiç bişey olmaz
özellikle bu ülkede hiç ama hiç bişe olmaz
Malum ülkenin bu hali bunu gösteriyor
Para ile de olmadığını gördük ne parasi olanlar sağlığını kurtaramadi
Tabii ki sağlık çok başka bir şey
O zaman para bir araç yani dimi
Para olmadan olmaz maddiyata önem vermiyorum diyen yalan söylüyordur
Bence de öyle
Her şey olmaz ama genel olarak para bir çok. Sorunu çözebilir. O yüzden de çok önemli
Evet sağlığı çözemez mesela genelde
Bizim Anadolu’da bir söz var parasız adam gereksiz adam diye maalesef şu an dünya bu şekilde
Parayı araç olarak kullanırım amaç olarak degil o yüzden bir önemi yok
para önemli yaşamak için
Para mutluluk getirmiyor cidden ama fakirde olunmamalı ancak mutluluğu parada ararsan ne parayı bulabilirsin nede mutluluğu parasız tarzda mutlu olmak lazım bence
çok çok önemli değil ihtiyaçlar karşılanabiliyorsa yeterli, paradan çok daha önemli şeyler var, tabi para bu zamanda güç olarak görülüyor ki öylede, artık insanlar paraya tapmaya başlamış
para kazanana kadar sonra bişey ifade etmiyor
Para olmadan hiçbir şey olmuyor
Buradan soramıyorum ama mesajları size bir şey sora bilir miyim yani rahatsız olmazsınız değil mi
her şey oluyor emin ol
Mesajdan bir şey sorabilir miyim size
Merhaba, bana yazabilir misin acaba ben sana yazamiyorum da?
Tabi
Parası olan kişilerin sevgilisine bakarsan yeterli cevabı alırsın bence 😃
Nasıl yani
Mesela Aziz Yıldırım kendisinden 20 yaş küçük biriyle evli. Mehmet Ali Erbil keza öyle. Futbolculara bak istediği kadar tipsiz olsun top modellerle sevgili olur 😃 Aynı şekilde zengin kadınlar da genç ve yakışıklı erkeklerle beraber olur. Yani her şeyin temeli paradır. Parayı temel almayan parası olmadığı için başka şeylere bakıyor
Doğru söylüyorsun teşekkür ederim fikrin için
İdeal benliğinle gerçek benliğin arasında çok fark var mı
Nasıl yani Anlamadım
Profil fotona bakınca uzun boylu, özgüvenli, kimseye pas vermeyen, tekneyle gezen zengin bir kız havası seziyorum. Ama 1 senedir sorduğun sorulara bakarsak para sorunları olan ve aile içi sevgi sorunları yaşayan biri gibisin. İki durum çelişiyor gibi. Bunu merak ettim
Hayat çok değiştiriyor insanı maalesef
Konuşmak istiyorum ben seninle
Mesaj atabilirsin
Çok önemli hatta her şeyden daha önemli.
Evet para her şeydir
Teşekkür ederim güzel görüşünüz için
Rica ederim
Peki sen ne düşünüyorsun bu konuda?
neredeyse her şey oluyor. akıllı kullanırsan neden olmasın ki
Tabiki çok çok önemli
para her kapıyı açıyor
Para herşeyi yapmaz ama onsuz da mutluluk olmaz
evet maddiyat önemli şükür yerinde benim
Detaylı olarak mesajda anlattm size
Parayla her şey olmuyor ama çok şey oluyor.
Çok paracı değilim, olanı da sevmem
Eğer sağlıklıysam en önemli şey para
Para önemlidir, her kapıyı açar kanımca.
Parasız olmaz canım
zeynep nasılsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?