Gizli Üye(36-45)+1 yılBen böyle birikimler hiç yapmadım. Finansal okur yazarlık ayrı bir şey o kadar kafa yapacak yoramam yormadim. Eski usul gram biriktirerek ev aldım kirada birkaç yıl önce, sonra yine birikim yapayım derken sıfırdan başladım yine altın derken makaslar çok artınca ondan da soğudum. Döviz arada denedim ama hiçbir zaman sürekli iyi yükseliş olmaz bu yüzden dövize ısınamadım. Ne yapayım başka derken biraz hisse denedim ama o da çok sarmadı şu an tüm parayı bes çevirdim. 10 yıl sonra emeklilik derdine düştüm orada da sepet yaptılar bu daha iyi en azından makasa para kaptırmadım dövizi milim milim beklemektense yaşlanmaya başlayınca en azından belirli gelirim olur kimseye muhtaç olmam geçinir giderim diye düşünüyorum. Not faiz bana uymaz vadeli de denemem bu yüzden en uygunu benim için bu yöntem
12 Yorumla
Soran+1 yılçok güzel bir şey yapmışsn. ben de birkaç sene önce kendime ev aldım. sonra tekrar brikime başladım. finansal okur yazarlığa ilginiz yoksa zaten altın aşırı mantıklı bir ürün. burada asıl sorun şu olabilir. mesela ben bu parayı hep döviz olarak biriktirmedim, dönem dönem mantıklı bılduğum farklı ürünlere geçirdim paramı. en son 5 ay önce ful dövize soktum. hem yurtiçi hem yurt dışı borsasına da 5 ay önce girdim, borsa bana gayet mantıklı geliyor gelecek için.
Cevap sahibi+1 yılİşte o ayrı ilgi ve bilgi gerektiriyor o kadar uğraşamiyorum o yüzden artık bu şekilde. Gramdaki makaslar eskisi gibi dursaydı 2-3 TL idi hadi 10 tl olsun artık alınacak satılacak gibi değil size kolay gelsin
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu milyonları bulanlar nereden topluyorlar bu paraları hiç anlamıyorum Kendimi bildim bileli çalışıyorum ama ne cebimde var ne bankada var bende mi bir tuhaflık var insanlar mı çok şanslı bu lanet hayatta hiç bilmiyorum. Neredeyse Yaşım 45 oldu hesabımda sadece 125 bin TL var başka hiçbir xikim yok. Nereden buluyorsunuz bunca parayı hiç anlamıyorum
117 Yorumla
Soran+1 yılbu tamamen tasarruf ve yatırım beceri emin ol.
Soran+1 yılbecerisi*
Soran+1 yılha bu arada okur yazar yüksek etğimli insanlarız ama yine de bütçeyi yönetmeyi bilmezsen kazandığın parayı ay sonuna zor yetiştirirsin.
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum. Beceriksiz miyim lanetli miyim bilmiyorum. Neye el attıysam elimde kaldı. Neye heves ettiysem kursağımda kaldı. Ne bok hiç bilmiyorum. Bildiğim tek şey; çok yoruldum. Geberip defolup gitmek istiyorum sadece...
Cevap sahibi+1 yılBen anaokulu terk değilim yavrum. Ben de lisans mezunuyum. Bu eğitim meselesi değil. Okuryazarlik meselesi değil. Bu başka bir şey. Ama ne bok bilmiyorum
Soran+1 yılmesleğiniz de önemli. ben mastır ve doktora yapmış insanım. yaş 30. orta sınıf bir ücretle geçinyoruz. ciddi tasarruf ediyoruz. örneğin evlilik çoluk çocuk asla yapmam. yaparsam fakirleşirim. yani parayı harcarsanız, yok çocuk yok eş, yok o istedi verdim vs hiçbir şey biriktirmezsiniz.
Cevap sahibi+1 yılEvli değilim hiçbir şeyim yok. Her işim ters gitti hayatta. Asgari ücretin 5 katı maaşlı işim de oldu. Büfeden ekmek lokantadan yemek istemek zorunda kaldığım günlerim, ev kirami 2 sene veremediğim zamanlarım da oldu. Hayatın her türlü rezilliğini gördüm. Dedim ya sadece defolup gitmek istiyorum. Uyumak.. Hiç uyanmadan uyumak istiyorum. Çok yorgunum çooook.
Soran+1 yılinan ki sözlerimde tek abartı bir şey yok. benim babam da bir akademisyen. küçüklüğümüz, gençliğimiz ay sonunu zor getirmekle geçti. babam parasını çar çur etmezdi ama yönetmeyi de bilmezdi. eşten dostan kimseden bir şey esirgemezdi. ama ben çocukken bile en zor günlerimizde para biriktirirdim. bu tamamen bir karakter meselesi. eğer zengin olsaydım milyonlarım olurdu. ama değilim. ben çok iyi tasarruf ederim sadece.
Cevap sahibi+1 yılO zaman evlen benimle 😛
Soran+1 yılevlenmek zaten en büyük hata hayatta. şu an evlensem, bir de çocuk yapsam, sürünürüm. ama senin gibi insanları o kadar iyi tanıyorum ki yakınlarımdan dolayı ve duygularını iyi tanıdığım için keşke yardım edebilsem diyorum... çünkü en kötü durumdayken bile insan birkim yapabilir, bunu öğrenmek zor ama uygulamak basittir. ve birgün o birikim damlaya damlaya milyonu görür.
Soran+1 yılbu arada 120 binin var. az para sanyorsan yanlyorsun. iyi değerlendirirsen o da büyür
Cevap sahibi+1 yılO zaman bana sağlam bir tüyo ver
1 sene beklerim
Beklemekten yana sorunum yok
Altinay savunma alınır mı mesela
Soran+1 yılbu iş böyle olmaz. böyle batarsın. bak 2020- 21de herkes, dinlediğim her ekonomist gayrimenkul fiyatlarının balon olduğunu, patlayacağını söylüyordu. bu sitelerde bile insanlar fiyatlar çok yülsek alınmaz diyordu. aileme dedim ki yetirince para biriktirdim. ben ev alacam gelin iki ev alalım, siz de birini alın. kendi evleri de var eski, o ayrı konu. bana dediler, şöyle deniyor böyle deniyor balon deniyor, onlar ev almadı. ben gittim aldım. bir iki hafta sonra fiyatlar roket olup uçtu. burada anlattığım şey başkasının aklıyla hareket edemezsin. birkaç tane çok değerli bilgi verebilirim. kendini geliştir bu alanda ki çok kolay bugün internet var. ve kendini tanı, neye ihtiyacın olduğunu, ne kadar risk alabileceğini. iyi tasarruf etmeyi öğren. ben asla elimdeki tüm parayı borsaya sokmam, hele de tek nir hisseye. ve ben hep belli üründe de her zaman kalmıyorum. dövize yeni geçtim ağırlıklı olarak. şu paylaşımı öğlen yaptım. öğlenden şu saate, yani 9 saat öncesine göre portföyüm tam 7 bin lira arttı kendi kendine mesela... özetle elinizdeki para değerliyse hem dağıtmak hem de risk sklasını dağıtmanız lazım. bugün 20 binle borsaya girsen, yarın o düşse batı, ağlayacaksan hiç girme. dediğim hiçbir şey yatırım tavsiyesi değildir bu arada. ama ben, portföyümden de gördüğün gibi elimdeki bütçenin çok yüksek bir oranını riski düşük üründe döviz ve altımda değerlendiririm. az miktarını borsaya sokarım. yurt dışı borsasında da bir 50 bin ek para daha var. ve desiğim gibi tek bir ürün, asla. tüm parayla büyük risk asla. bu benim yolum.
Cevap sahibi+1 yılBenim Bunları duymaya ihtiyacım yok bebeğim Ben borsada 25 bin dolardan fazlasını batırdım Ben hayatta Umudumu kaybettim umudunu kaybeden insanın başka hayatta neyi vardır ki kaybedeceği o yüzden benim boş lakır diye karnım tok soruma cevap verecek Sen ver vermeyeceksen xiktirrr git bu kadar.
Cevap sahibi+1 yılAğır mi oldu cevabım?
Umrumda değil
Ben sana bir şey sordum bir soru sordum Cevap vereceksen soruma cevap ver bana boş lakırdı yapma benim masala ihtiyacım yok Ben 45 yaşındayım hayatım Binbir cilvesini gördüm daha fazla masal dinlemeye ihtiyacım yok vereceksen soruma cevap ver vermeyeceksen xiktir git...
Cevap sahibi+1 yılHayatında bütün işi rast giden insandan masal dinleyecek değilim hayatımda bütün işlerim ters gitti hayatında hiçbir işi ters gitmeyen insandan masal dinleyecek değilim
Soran+1 yılherkes gerçekten de hakkettiğini yaşıyor. böyle devam et.
Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bende aynı soruyu sordum ve sendeki zeka köydeki çomarda yok diye alakasız ergenvari bir cevap aldım. Cevap kaldırılmadı gercekten bu sitenin ağırlığı 250 gr olmuş. Soru cevabına gelirsek ben faizdeyim
22 Yorumla
Soran+1 yılkedi et misali o kafalar hep. her şeyi küçümseme kötüleme derdindeler.
+1 yılNitelikli yatırımcı olduğun için ben olsam özel fonlarla ilgilenirdim döviz yerine Çünkü döviz uzun vadede kazandırmaz
14 Yorumla
Soran+1 yılfonlarda da varım ama yurt dışı borsasındaym daha çok. fonlar bu portföye ekli değil.
- +1 yıl
Özel fon farklı ama Nitelikli yatırımcı olanları sadece kabul ediyorlar ama ha deyince de çıkamıyorsun kuralları var Onlara bak derim
Soran+1 yılserbestlerden bahsediyorsun, evet yüksek riskli yüksek getirili fonlar.
- +1 yıl
Fon yönetimini iyi araştırman gerekiyor ama bence Tr deki en iyi kazanc diyebiliriz Ayrıca Eurobond da düşünebilirsin bankada Dolar tutmak yerine
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAltın daha çok. Hisse hariç hepsi var ama giderler çok yaaa. İyi bir birikim icin en az 10 k yatırım şart artık. Ben 1 ayda 3k anca yapabiliyorum.
10 Yorumla
+1 yılBorsa da daha fazla. Önceden altındı. Simdi biriktirdiğim altını tutuyorum. Bir kısmını bozup borsaya yatırdım. Öyle:)
13 Yorumla- +1 yıl
Hisseler hangisi
- +1 yıl
Söyleyemem:) kusura bakma
Soran+1 yılo söylenmez zaten
u +1 yılDuruma göre değişkenlik gösteriyor şu anda borsadayım
20 Yorumla
+1 yılNedense bu tarz sorular beni korkutuyor 😱 sanki bütün yatırımlarım elden gidecekmiş gibi hissettiriyor 😄
01 Yorumla
Soran+1 yılneden ya 😀
+1 yılben bu aralar portföyümün tamamına yakınında hisse senedi taşıyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılneden peki? o kadar güven veren bir borsa mı var ki
- +1 yıl
ben bist30 dışına pek çıkmıyorum. birde ağırlıkla temettü şirketlerini topluyorum. kendi düşünceme göre x bir temettü şirketini her ay düzenli topladığımda birde bu şirket büyüyen şirketlerden biriyse zaten enflasyon üzeri bir getiri sağlayacaktır. oradan kazandığıma ilave olarak birde bana gelen temettüler ile o kağıdı alınca maliyet düşecektir. 10-15 sene boyunca her ay bunu yaparsam kağıdın maliyeti düşerken değeri katlanarak artmış oluyor.
+1 yılçok yanlış yerde yanlış insanlara yanlış soru sormuşsun 🤣🤣
03 Yorumla
Soran+1 yılneden ki :)
- +1 yıl
burada millet seks peşinde gerisi boş yani herkes kendince sorular soruyor ama asıl konu bambaşka böylesine ciddi bir soru için burası çok saçma bir mecra demek istiyorum özetle 😂
Soran+1 yılçoğunluk öyle haklısın
Herşeyim borsada ve battım keşke hiç girmeseydim
04 Yorumla
Soran+1 yılborsa yükseliyor? bende de şu son düşüşkerde birkaç bin kardan zarar etti ama hala 2 bin civarı kardaym.
Soran+1 yılbende de bist 100 karşık... bende de aşırı kayıp yaşatan hisseler var ama ana parada kardaym. bence sorun yok. yeşillenecek eninde sonunda
+1 yılMaaşallah helal olsun ya benim sadece 4 tane çeyrek altınim var
09 Yorumla
Soran+1 yıle ne güzel işte. altın ağırlıkta demek ki
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Ne iş yapıyorsun ya da koronadan önceden mi yatırım yapıyordun
Soran+1 yılhep tasarruf yaptım ben. 2021de sıfırladım, ev aldm. sonra tekrar başladım.
- +1 yıl
En doğrusunu yapmışsın peki arsa yatırımi felan yaptın mı hiç
Soran+1 yılyok, arsaya yatırım yapmam. çünkü o çok uzun vadeli bir şey. çoluk çocuğum olsa mantıklı olurdu ama çoluk çocuk sahibi olmayı düşünmediğim için bana uymuyor.
- +1 yıl
Hee anladim
- +1 yıl
Nerde ev aldın?
Soran+1 yılnormal, kendi yaşadığım şehirde, İstanbul
+1 yılÇok mantıklı dağılımın var bol kazançlar dilerim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAltin 1 milyon 800 bin kadar
350 bin kadar kripto para
500 bin kadar Türk borsasından hisse senedi
7 bin dolar döviz
01 Yorumla
Soran+1 yıl👍👍👍
Para & Ekonomi konusunda 411 cevap paylaştı. Gayrimenkuller ve taşınmazların dışında da vadelide bekleyen turarlar da var tabi.
00 Yorumla
+1 yıldöviz hep ama zarar ediyorum altından devam edicem :/
00 Yorumla
+1 yılDövizde kalmak bayağı zarar ettiriyor... En iyisi hisse senedi.
00 YorumlaMerhabalar, %20 kripto, %50 borsa, %10 para piyasa fonu ve %20 fiziki altın portföy dağılımım.
00 Yorumla
+1 yılAltın ve dolar senin bunlar mı var
011 Yorumla
Soran+1 yılhisse ve ek olarka yurt dışı borsası da var burçnlar dışında
- +1 yıl
Yurt dışı borsası nasıl oluyor
Soran+1 yılmesela tr borsamız var ya bizim içerde. bist 100 filan. dışarda da abdnin avrupanın borsaları var. yurt dışı şirketlerini almak adına
- +1 yıl
Kazanç olarak nasıl onlar daha mı iyi yoksa değişiyor mu
Soran+1 yılborsa genel olarak al satlık bir yer değil hele de az parayla giriyorsan. ama uzun vadeliysen yurt dışı şirketleri. daha mantıklı. ama içerde de hiç fena şirketler yok, onları da desteklemek ve kaçırmamak lazm fikrimce.
- +1 yıl
Bir ara borsanın içindeydim 300-400 tl gibi kar ile çıktım çok durmadan😊
Soran+1 yılben borsaya çok uzun vadeli bakıyorum. tabii bu benim stratejim.
- +1 yıl
Neden hemcinslerinden yorum bekledin 😊
Soran+1 yıle güzel olmaz mıydı. bu işler toplumdaki tel cinsi ilgilendirmez sonuçta.
Soran+1 yıltek*
- +1 yıl
Kozlar anlamıyor bu işlerden
+1 yılGram altıncıyım ben
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 331 cevap paylaştı. Portföyüm boş.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 740 cevap paylaştı.
+1 yılKripto’dan başka yok şimdilik.
00 Yorumla
+1 yılDöviz de var altın da, aşağı yukarı aynılar.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıldöviz ve kripto uzun zamandır
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl27 btc den başka bir pokum yok
01 Yorumla
Soran+1 yılbu neyin siniri. 😀
Gizli Üye(30-35)+1 yılbilgisizce rastgele yapılmış bir yatırım
09 Yorumla
Soran+1 yılkendini anlattın herhalde.
Cevap sahibi+1 yılaltın ve döviz in uzun vadedeki getiri oranına bakarsan haklı olduğumu göreceksin.
Cevap sahibi+1 yılbu arada yorumu küçümsemek için yapmadım resimdeki tabloya bakınca benim açımdan öyle göründüğü için yazdım. kağıt hiçbir zaman altın madeninden değerli değil her zaman uzun vadede altın kazanıyor.
Soran+1 yılok, peki soruma cevap verecek olsan? zira ben gelip portföyümü eleştirin demedim. sizin ağırlıkta olan ürününüz nedir? altın mı
Cevap sahibi+1 yılşu tablo bende olsa dövizi artık ellemem bu şekilde bırkırım. bundan sonra altından devam ederim. tabiki borsa fazla kazandırır ama riskleri yüksek. sağlamcı olduğum için altından derim. uzun vadedeki kazanç getiri tablolarını incelersen beni zaten anlayacaksın. ayrıca bir detay verdim zaten yukarıda. kağıt altından değerli olamaz.
Soran+1 yılama hala kendi portföyünüz değil de benimki üzerinden yorum yapıyorsunuz. öncellikle ben dövize yeni geçtim. kkmden şutlananlardanım tlden geçtiğim için, o yüzden tüm kkmdeki paramı dövize geçirdim inadına. yani toplam 4 ay filan oldu. 2. sadece dolarla ons kıyaslaması yaparsak, 1 senede dolar, ons karşısında 2 dolarlık kayıp yaşamış ki bu da fena bir oran değil. ama şu da ayrı bir konu ki şu an onsun zirvelerini yaşıyoruz. yarın ne olacak bilemem,. ek olarak bilgsizce yatırım yapan beni bir tarafa bırkaırsak, söyler misin neden kkmde 3 trilyonluk parası olan kitle hala dolarda duruyor. herkes mi aptal ve bilgisz :)
Cevap sahibi+1 yılBenim fikrim böyle istediğini yapabilirsin. Örnek olarak 5 - 7 sene önce dolar ve altın yatırımı yapan birinin kazancını kontrol edersen beni anlayabilirsin. İyi günler iyi bayramlar
Soran+1 yılson yorumumdaki son cümlem bir soruydu. gerçekten fikriniz merak ediyorum. neden 3 trliyonluk para hala dövizde duruyor kkm aracıyla?
Cevap sahibi+1 yılBen kkm de Altın hesabında duruyorum Tabi artık belli bir vergi kesimi yapıyor ama ben hala oradayım. Sordugun soruyla ilgili de bir yorumda bulunamam nedeni konusunda ben de bir amatör yatırımcıyım Benim fikrimin özeti her zaman altın Dövizden daha fazla kazandırır uzun vadede
- Para & Ekonomi konusunda 461 cevap paylaştı.
+1 yılTamamen borsada yim
02 Yorumla
Soran+1 yılkar/zarar?
- +1 yıl
Cok sukur karda yim uzun vadeciyim bi kağıtta en az bir yıl beklerim
+1 yılDöviz yatırım değildir ki
05 Yorumla
Soran+1 yılyanlış bulduğum bir bakış açısı ama herkesinki kendine. sizin ağırlıkta olan ürün nedir?
- +1 yıl
Öyle ama her para biriminin enflasyonu vardır , benim altın , hisse , fon
Soran+1 yılgüçlü para birimleri altın karşısında o kadar minimal bir değer kaybı yaşıyor ki yıllık. o yüzden sorun yok. zaten birkaç sene sonra param birikirse tekrardan gayrimenkule girerim.
- +1 yıl
Para acil lazım olcaksa dövizde durabilir dediğin gibi , ama yatırım olarak geçmez bence ya onu dmeek istedim
- +1 yıl
Her para biriminin enflasyonu var az da olsa
Altın bende
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılDöviz var.
00 Yorumla altın
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 366 cevap paylaştı. Kripto
00 Yorumla
+1 yılDöviz
00 YorumlaAltın ve hisse senedi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSugar mommy m olsana ya. d
00 YorumlaHisse
02 Yorumla
Soran+1 yılbist mi
Doviz