Dolar. Neden dusmuyor. Degersizlesmiyor bilen var mi?

Amerikalilar. 100/90. ihtiyac. urunlerini. ithal ediyorlar ithal ediyorlar? Ve. Adamlarda. Hic enflasyon. Yok? Bunu. Turkiyede yapsa yetmisli. Yillardaki gibi olur herseyi hergun zam. Gelir ve dolarin fiyati. 1000 kat artar. Sanayici uretim icin hic birsey alamaz ve uretim biter. Halkta. Calisir ve hic birsey alamaz. Cunku. Hersey cok yuksek fiyatlidir. Bunu 70, den. 90, li yillari gormusler bilirler.

Bu aciklamadan sonra 100/90. Urun ithal Eden. Amerikada. Enflasyon fiyatlidir artist yok. Her malzeme. 20 yillari once ne fiyataysa. hemen hemen yirmi yillari sonrada. Ayni? Bu sir nedir? Bi'Bilen tanidigim sunu soyledi. 100/90 ithal ediyorlar. Ama. Yuzde onluk uretimleri. Yuzde doksanlik. ithalattan daha fazla gelir getiriyor dedi. Yani. Yuzde onla bir milyar. kazaniyorlarsa. Yuzde doksan ithalata. sadece. Bir Milton harciyorlar dedi bende "imkansiz" deyince Dinle..". Yuzde onluk uretimleri Boing. Ucaklari. - Locked Martin F35 Facebook. Microsoft. Google. V. S. dedi ve aldiklarida yiyecek giyim seyler dedi. Yani adamlar Milyar. Satisa karsi bir Milyon degerinde alim yapiyor dedi? Anlamadim kafam karisti.

Güncellemeler
+1 yıl
Dollar dunyanin her yerinde degerli neden?
Dolar. Neden dusmuyor. Degersizlesmiyor bilen var mi?