Bence çok gerekli. Dışarı adım atıyorsun, adam akıllı bir şey yapmazsan bile rahat 1.000 TL harcıyorsun.

Bence çok gerekli. Dışarı adım atıyorsun, adam akıllı bir şey yapmazsan bile rahat 1.000 TL harcıyorsun.

500 ve 1000 TL lık banknotlara son 1 seneden beri acil ihtiyaç var maalesef paramızın değeri çok düştü 100 Sterlin gibi tek bir dövize karşı Türk Lirası olarak onlarca kağıt para veriliyor buda paramızın geldiği son noktanın en büyük göstergesi...
Merkez Bankası'nın 500 ve 1000 liralık banknotlara ihtiyaç olup olmadığına karar vermesi kompleks bir konudur ve birçok faktöre bağlıdır. Bunlar arasında enflasyon, para dolaşımı, ekonomik koşullar ve teknolojik ilerlemeler bulunur. Özellikle nakit kullanımının azalması ve dijital ödemelerin artması göz önüne alındığında, bu banknotlara olan ihtiyaç yeniden değerlendirilebilir. Ancak, tam bir değerlendirme yapabilmek için daha fazla veri ve analiz gerekebilir.
Gerekli olduğu kesin bir gerçek. Fakat stratejik bir önemi vardır. Bu da 500 ve 1000 liralık banknotlar çıkarsa, insanlar ceplerinde daha fazla nakit bulunduracaklardır bu da bankalardaki nakiti azaltacaktır. Avrupa birliğinde birkaç aylık maaşı basitçe cüzdana sığdırabilirsin. Sen ise maaşını cebine sığdıramazsın. Bir sonraki aşama 1. Dünya savaşından çıkıp delice para basıp maaşını çuvalla ebine götüren alman vatandaşlarına dönmek:')
Gerekli olsa da insan bir üzülüyor asgari ücretle çalışan biri için düşünsenize koca bir ay çalışıp eline 17 adet kağıt veriyorlar.. Emekliler için daha kötü hissettirir tabi..
Cevap
52Cevap
İhtiyaç zaten var
Para zaten basılacak. Hazine Cumhuriyet tarihinde ilk defa Zarar açıkladı. Devalüasyon çoktan oldu. Bunu M. B. Faiz ve Enflasyon rakamı ile anlamak mümkün. Artık mızrak çuvala girmediği için Laf Salatalığı yapıyorlar.
Ben aşağıda ki görseli BİM de ilk çıktığında WhatsApp ta Durumum da paylaştım. Aynen şunu yazdım " BİM çıkarılacak olan paraları şimdiden öğrenmiş. Hükümet, Merkez Bankası bile açıklamazken BİM Tedavüle çıkacak yeni para türlerine uyumludur diye yazmış.
Aslında Paralar çoktan basıldı arkadaşlar sadece güzelleme yapıyorlar. Dün Camlarda duyuruldu şimdi de Basında adet yerini bulsun diye gerekirse parayı basarız diyorlar. Paralar hazır arkadaşlar endişe etmeyiniz.
Yani tercih meselesi. Ben artık tamamiyle banknotların kaldırılması gerektiğini, her şeyin kartla hesapla halledilmesi gerektiğini düşünüyorum. Elden çok pis işler dönüyor. Kayıt yok bir şey yok. Takip edemiyoruz.
Ha ama bence yapılacaksa gerekli. Artık her şey yüksek rakamlarda. O yüzden rahat olur.
Ben nakit paracıyım. Kart sistemi çöktü ne olacak gökten zembille para mı inecek kart da güzel ama paranın da yeri ayrıdır.
Alay ediyor sanırım, ben emlak danışmanıyım ve nakit işlerimizde sık oluyor. Bankaya eskiden çanta ile götürdük sonra o çanta bavul oldu sonra daha geçen hafta bavulları palete dizerek götürmek zorunda kaldık. Böyle giderse palet de yetmeyecek kamyon, tır, tren, gemi filan lazım olacak kıytırık bir dükkanın satın almak için gereken parayı taşımak için.
var mı var ama bence devletin mümkün mertebe kartı ozendirmesi gerekli. bi ürünü a liraya alırsam nakit kartla a-1 tl ye alabilioyr olmalıyım. takip icin kayıt ıcın bu onemli. sonrada ordan vergiyi hesaplarsın.
Nakit de iyidir
Bence çok da gerekli değil. İlla bütün para vericez diye bir şey yok. Bu sefer para üstü vermek zorlaşacak. Ayrıca değer kaybı vs vs. Eskiden bol sıfırlı paralar vardı. Bence olmamalı.
milleti kredi kartlarına muhtaç bırakıyorlar yoksa çoktan çıkartırlardı. Amaç her bir kuruşu kayıt altına almak bizim kayıt dışı bir iş yapmamızı istemiyorlar ki audilere binebilsinler.
Kesinlikle var para o kadar değersizleşti ki geçenlerde yarım ekmek birseyler yedim ödmesini nakit yaparken bir tomar para verdim. Paranin hiçbir değeri kalmamamis.
Gelsin gelsin, iyice değerini yitirtsinler..
Zaten milletin parasına değer veren halkımızın umrunda bile olmaz. Ama maaş günü de ağlamayı severler..
Var tabii. Azcık nakit say say bitmiyor. Bankadan para çekmesi de yatırması da ayrı sorun. Keşke enflasyon yüksek olmasaydı da gerek olmasaydı. Ama gerek var…
Kimsiniz Ulan siz şere fsizler? Milletin paraya ihtiyacı var , insan gibi yaşamaya ihtiyacı var, karaktersiz oksijen israfları sizi.
Iyi olur diyenler var şaka mısınız para biriminin büyümesi ekonomiye katkı sağladığınımı düşünüyosunuz
Ihtiyaç olup olmadığını yetkili ve sorumlu kişiler belirleyecektir ihtiyaç varsa çıkartılır ihtiyaç varsa basılır
Bilen birine sormak lazım 🤷🏻♂️
Genelde kart kullanan bir insanım. Geçen 10 bin tl para çektim atmden, bir tomar para. Siz neyi doğru yaptınız ki bunu yapasınız
Bimde satılan para sayma. makinasi. yeni banknolara uygun idi :). BİM. bu işi merkez bankasının başından daha iyi biliyor ').
duvara attığım spermler daha bi merkez başkanı olur
Bozuk olmadığı için dolmuşçuya 1000 TL uzatınca dolmuşçunun bana uyguladığı tarife:
https://www.youtube.com/embed/PPOQFpljHuwKesinlikle gerekli... bir tomar parayla baya baya bir sey alamiyorsun kağıtlarla ugrasiyorsun
Evet dün üç adet çaya 100 lira verdim ben iki kahve 100 toplam 200 sadece basit içecek
Güven vermeyen bir tip. İhtiyaç var mı yok mu onu bile kestiremez bence.
Adım adım güney Amerika ülkelerine doğru gidiyoruz.
1 poşet asgari ücreti alıyorsun bankaya giderken herkes bakıyor ama ev kirasına yetmiyor.
Aaah Nayrobi ah , keşke merkez bankasında sen ve Berlin olsaydınız
Adım atacaklarını zannetmiyorum, güya insanları kandırmaya devam ediyorlar.
E herhalde gerek var.
10-20-50 lira şu şartlarda madeni para olmalı artık.
Katılıyorum
Nakit paradan bıktık artık kartla ödeme olsun
Bence var çünkü paranın değeri gittikçe azalıyor artık hep büyük sayılarla kazanıp harcıyoruz.
Asgari ücretin 15 bin olduğu ülkede 1000-5000 tl’lik banknot insanı daha da fakir gösterir.
İhtiyaç zaten var mk 200 tl yi dilenci bile kabul etmiyor artık
Böyle bişeyin yapılmasına gerek duyulması bile kötü
Nakit harcama yapacak olsam her gün bir tomar para lazım.
Bunun yerine paradan 1 sıfır atılmalı diyordu geçenlerde biri, çok doğru. Bunların ekonomiden anladığı bu kadar işte parayı büyütmek🤣
Ulan 10.000 lilbanknota bile ihtiyac olmus. Daha yeni 500 e ihtiyac olursa diyor. Milletin akliyla dalga geciyorlar
200 lira ile hamburger yiyemiyorsun. Elin adamı 200 dolar euro ile market arabası dolduruyor. Tabiiki 1000 liraya ihtiyaç var.
kagit paranin sadece yuksek banknot degeri ile bankalar arasinda olmali halk arasinda sadece kartli isleme gecilmeli
2000'li yıllardaki gibi olacak işte TL attığı sıfırları geri alacak bu enflasyon karşısında
Sanmam, milleti Karta yönlendiriyorlar soymak için, mesela bir yüz lirayı 20-25 kişi kartla harcasa, en son o para bankaya kalıyor komisyonlarda😀
Bu ülkede hep böyle oldu ki o yüzden 10 senede bi para birimi değişti sıfırlar atıldı ülke hep battı çıktı hiç gelişmedi tarih tekerrürden ibarettir..
var tabi artık 5 10 bin lira sıradan para oldu ve çekerkende bir sürü banknot veriyor atmler vs
Yani fakir olduğumuz iyice yüzümüze vurulacak desenize
Var kanka var hatta bir sıfır daha atılsın banknotlardan
Atmlerde para kalmadı sayenizde 5000 lira çekse bi kac kişi bitiyo zaten hemen
Yani gerekli olduğunu biliyorlar da işte
Bu gidişle olacak gibi görünüyor.
Gereksiz paramızın değeri daha çok düşer
Fazlasıyla ihtiyaç var
0 atsınlar daha iyi alıştılar nede olsa
sıfır atsalar da olurdu
Bir sıfır atılırsa her şey düzelir
Evet bu paralar basılmalı, iyi olur
Mantıklı maliyet düşer