Gizli Üye(30-35)+1 yılKira , baya uçuzmuş. İstanbul 'da bu kadar uygun fiyata kira nasıl var? İlginç.. Ben Bursa 'da çingene, kürt, Erzurumlular ve suriyeliler gibi ; kira fiyatarını düşüren insanların içinde ve ailemin aldığı evde, çoğunlukla tek yaşıyorum. 6 senelik evde oturan alt komşu, 15.000 tl kira ödüyor. Modern yerlerde kiralar, 30.000-45.0000 tl arası geziyor. Bu yüzden kiran, baya ucuz ve neden böyle?
Kıran düşük olduğundan, 60.000 tl ile çok rahat geçinirsin
İstanbul ve turizm şehirleri haricinde genel olarak bekarlar için asgari geçim şartları tahmini kalemlerim şöyle ;
Benim 25.000 gelirim var. Bursa 'da yaşıyorum. Bursa kendine yetebilen en gelişmiş, ilk beş şehirden biri. Kpss ye girip bulunduğum şehirde düz memur olmaya çalışıyorum. Kalemlerim şöyle olup erkekler için kesin geçerlidir ;
Lüks olmayan ilçelerde bakımlı Kiralar= 14.000-15.000 TL ama ev ailemin. Yılın çoğunluğunda tek oturuyorum. Ben de bu gider yok , çok şükür.
Tek kişi gida harcaması+ faturalar+spor alkol hariç= 8000-9000 TL. Alkol ve sigara, bende olmadığından katamam. Bu yüzden, minimum hesap çıkarıyorum.
110.000 TL borcunuz olsa aylık taksit ödemesi= 12.000 TL şu an borç ödüyorum ki; evin ve kendimin ihtiyaçları vardı. Umarım bir daha olmaz. Bu da Asgari ücretin %70 i yapar. Ekim 2024 de 4000 küsür düşüyor ve 2025 de 2000 -3000 tl olacak şekilde devam eder. Zira başka bir , ufak borca daha girmek durumundayım
Haftada bir manitayla geniş kapsamlı görüşsen ; apart, yeme içme , doğum kontrol hapı vs aylık masrafı= 12.000 TL
Asgari ücretin %70 i kadar. Benim Apartman dinci olduğundan, apart masraflarım oluyordu ama borçlar nedeniyle ara verdim. 2025 de tekrar devam ederim
Yani Borç ödediğimden manitalara ara verdim, kiram yok ve giderim 22.000 TL. Manita olsa ve borç olmasa yine bu kadar olur + kira ödesem; 40.000 yeter ama kenara atamam. Yine de 40.000 TL hepsine yetmiyor. Ya aşk hayatın olmayacak ya da borç ödemeyecen.
Özetle, İstanbul ve turistik mekanları haricinde yaşayan erkeğin, ne kadar maaşı olmalı?
1) Kira ödeyen ve seks yapan manitası olan bekar erkeğin,40.000 tl geliri olmalı.
2) Kira ödemiyor, borcu var ve seks yapan manitası da var. Yine de 40.000 olmalı.
3) Erkek düşünün ; borç ödüyor, kira ödüyor , seks yapan manitası var = 50-52.000 tl geliri olmalı.
Not : Erkek eve kız alabiliyorsa ve aylık 4000 apart maliyeti , düşünmeli. Alman usulü de varsa,3000 tl daha düşülmeli. Zira haftada bir görüşmenin aylık yemek maliyetleri kişi başı ortalama 3000 ve apart da 4000 olmakta.
Kadınlar da ise,12.000 tl flört masrafları düşülmeli.. Bunun yerine, güzellik bakım masrafı eklenilir.. Çünkü hiç bir erkek kolay kolay, kadına masraf ödetmez. Ama kadın , çok çekici erkekle çıkıyorsa ; böyle erkeğin seçenekleri çok olduğundan ödettirir. Kadın da öder. Yoksa erkek ödetecek bir erkek olamadıkça, seks yapan kadınlar masraf ödemez. Ödeyeni de duymadım
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılYıllardır bu şehirde yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim
1) Hangi yakada ve semtte oturacaksın?
2) Kiralayacagın evin inşaat-yapım yılı?
3) Site mi yoksa müstakil bina mı?
4) Merkezi ısıtma mı? Yoksa kombili mi?
5) Aidat durumu Asansör güvenlik vb giderler
6) İşe ulaşımın kaç vasıta ile
7) Yemek yapman bu önemli Her zaman dışarda yiyemezsin çünkü o para yetmez
8) İnternet, dijital tv aboneliklerin, elektrik, su kullanımın
9) Kişisel bakım masrafların giyim kuşam
10) Market harcaman ve diğer alkol sigara vb tüketimlerin
11) Kültürel faaliyet seviyen ve harcamaların
Yani yukarıda saydıklarım senin kazancını etkileyecek seviyelerde hayatının yaşam koşullarını belirleyen ekonomik harcamaların Bunları iyice degerlendir sonra bu şehirde yaşamayı göze al😎
Not Yazmadıklarım olabilir onlarıda sen kendin eklemeyi unutma😉00 Yorumla
Öncelikle yaşamam diyen insanlar hayatında İstanbulu görmüşmü ya da aylığı 60 mı trajikomik bir şekilde yorumlar yazmışlar yanı bu sitede herkes zengin gibi takılıyor galiba kendilerini kandırmayı seviyorlar
Bu yüzden bu yazılan hiç bir şey seni boşluğa düşürmesin öncellikle maaşın bu güzel Allah daha çok versin 60 15 kira 45 kalıyor kenara güzel bir şekilde istesen atabilirsin sıkışıyorum gibi düşünme sıkmadan paralel atmak imkansız mecbur birşeylerden taviz verilmesi lazım bu hayattan
.. paranı güzel bir şekilde biriktir düşenin dostu Yok yani düştümmü o telefon çalmaz hayata gerçek bak arkadaş dost vefakar insanlardan seç vefasıza menfaatci olan insanlara mesafeli davran Allah herşeyi gönlüne göre versin digip yorumu kapatayım
02 Yorumla
Soran+1 yıl:) teşekkür ederim iyi dilekleriniz için
İstanbul'da 15 bin TL ye ev tutabileceğin bir muhitte rahat yaşayabilecek misin? Güvenli olacağını düşünüyor musun? Özellikle bir kadın olarak kiraların ucuz olduğu muhitler tehlikeli olabilir.
Düzgün bir muhitte mesela Şişli Bomonti ya da Kadıköy Moda gibi yerlerde rahat yaşarsın ama oralarda da 15 bin TL ye ev bulamazsın.60 bin TL maaşın 30 binini kiraya verip geri kalanıyla yaşasan daha az aktiviten olur ama en azından güvende olursun, 15bine yaşayacağın yerde başına bir şeyler gelme ihtimali yüksek olur.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23,3b cevap paylaştı.
u +1 yılBence iyidir
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücret 17 bin lira iken bu soruyu sormak görgüsüzlük bence çünkü İstanbul’da zaten maaşlar 40 bin ile 100 bin arası normal çalışan birisi için ve işsizliği en derinden hissedenler ise biz İstanbul’da yaşayan insanlarız. Bizim kira derdimiz yok çok şükür ama sen o maaşla kira ödüyorsun işte o da var.
10 YorumlaValla bana da 75 teklif geldi ama hybrid, veri analistiyim full remote ayarlamaya calisicam, hiç yaşamam o zaman İstanbul'da, 60 da gayet iyi, mesleğin ne bilmiyorum ama full remote çalışırsan kaç git direk 😀
09 Yorumla- +1 yıl
Delikanlı Türkiye şartlarında 75 bin çok iyi 👍hibrit de çok iyi. Üstelik ilk giriş. Unarım değerlendirirsin.
- +1 yıl
@AhesteEbru merhaba aynen gayet güzel bir miktar, İstanbul'da yaşamak istemiyorum, çoğu şirket de remote geçtiği için oraları kovalamak daha mantıklı geldi ayriyeten yurtdisindayim şu an, ego yapmak gibi olmasın da yurtdisi tecrübem ve ana dile yakın İngilizcem var şartlar istediğim gibi olsun istiyorum :)
- +1 yıl
Benim oğlum yurtdışında bu paranın aşağısını alıyor. O yüzden dedim TR şartlarında çok iyi diye. Remote işte de disiplin olmuyor ama. Her gün gitmenin de kendine göre sıkıntıları vardır ama hibrit mükemmel bence. Niye yurt dışında devam etmiyorsun?
- +1 yıl
Pardon. Yurtdışındasın şu an. Orada işin yok mu?
- +1 yıl
@AhesteEbru ya ben de aslında hibrit istiyorum ama İstanbul gibi bir yerde karmaşa da yaşamak istemiyorum sorun orada, buradaki maaşlar tabiki daha yüksek ama kira bedelinden dolayı TR ile bir fark kalmıyor, yani yurtdisina geliyorsan karı koca gelmen lazım, orta üst düzey bir işin varsa TR de ve tek başına gidiyorsan maddi bir avantajı kalmıyor
Soran+1 yılBen de iş analistiyim. Yeni iş değiştirdim ben de hybrid çalışıyordum şimdi remote a döndü. Açıkçası hangi şehire taşınılanabilir çok emin değilim buradaki yaşantımı da bırakıp sıfırdan başlamak zor geliyor
Aslında tek yaşadığın için biraz daha şanslısın istediğin zaman ihtiyaçlarından ödün verip ufak da olsa kenara para atabilirsin bence senin için iyi bir maaş ama mutlaka kenara para atmaya bak 😉
10 YorumlaAbooo sen hapı yutmuşsun hiç yetermi bu maaş İstanbul'da
50 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 407 cevap paylaştı. Halkın yüzde ellisinin asgari ücretle geçindiği bir ortamda bu tarz soruları sormanın gereği ne anlamıyorum. Kazancınıza gelen övgüyle ego tatmin ediyorsunuz sanırım.
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 381 cevap paylaştı. Yaşam standartlarına bağlı aslında. Çok gezip tozup alışveriş yaparım diyorsan sıkışırsın ama dengeli bir yaşamın varsa yeterli. Bunun yarısına yaşayan da var 10 katına yaşayamayan da
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın. Bazen sıkışıyorum bazen kenara para atıyorum 🙃
- +1 yıl
Dengeyi bir şekilde bulacaksın artık :) bir kaç ay kenara para atıp eksiklerini bitirdiğinde zaten fazlasıyla yetmeye başlayacaktır o zaman daha da rahat edersin. Kira dışında 45 kalıyor, çok kafe etkinlik vs peşinde koşmazsan yeter bence. Zaten remote çalışıyormuşsun, günün çoğu evde geçer rahat edersin. Yaşasın remote 🤗 ben de 3 gün remote 2 gün ofis hibrit çalışıyorum
Soran+1 yılEvden çalışmak eskiden zor gelirdi ofise gitme ihtiyacı duyardım ama şimdi artık ofiste çalışman lazım deseler mümkün değil gibi:) o hazırlanma ve yol süreci nasıl yorucuymuş. En güzeli ofisin açık olması ve istediğin zaman gidebilme imkanını vermeleri
+1 yılEv yok araba yok kira var aslında sen 60.000 kazanmıyorsun. Tüm masraflarını düş geriye kalan rakam senin maaşın.
01 Yorumla- +1 yıl
İstanbul da insanlar bir tık fazla maaş alır ama yaşam zor ve pahalıdır o maaş eriyip gider. Ayrıca zamanın trafikte geçer.
+1 yıl15 bin kira İstanbul’da bedava. Ama şimdi 15 olan kiran bir anda 20-25 çıkmak zorunda kalırsa (taşınma vs durumları) o durumu da düşün.
00 Yorumla
+1 yıl15 Bini çıkarsak 45 Bin kalır. Bence iyi para. Lüks yaşamayı seven biri değilsen geçinme sıkıntısı çekmezsin bu maaşla.
00 Yorumla
+1 yılNormal şartlarda yaşayabiliyorsan yani gözünde bir şey kalmıyorsa gayet güzel bir maaş diye düşünüyorum 🤨
00 Yorumla
+1 yılÇok iyi derim kıçını sikarsa 10 seneye ev alır
10 YorumlaSana bağlı idare edersen yeter ama lüks yaşam yasiycam diyosan kesinlikle yetmez
10 YorumlaEger guzel bir dağilim butce yaparsan birikim dahi yaparsin.
00 Yorumla
+1 yılHergün dışarı çıkıp bişeyler yiyip içmezsen hem yeter hem artar
00 Yorumla
+1 yılBen onun 3 te iki ile geçiniyorum kira 8 bin
00 Yorumla45 bin sana kalıyor çoğu memurdan bile fazla. Gayet iyi
00 YorumlaEee çok iyi bu rahat rahat geçinir birikim bile yaparsın
00 Yorumla
+1 yıloda tut daha ucuza kalırsın ayrıca birikim yaparsın
00 Yorumla
+1 yılidareli yaşarsan hiç birikim yapmadan yaşarsın orta derece bir maaş İstanbul için ve kira vs de var.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılTek kişi için iyi rakam. Bununla 6 kişi geçinmeye çalişan lar var
03 Yorumla- +1 yıl
Bunun yarısıyla 6 kişi geçinmeye çalışanlar var
- +1 yıl
Evet bu da çok doğru
+1 yılHer ay hiç Para harcamaz isen 45 bin cebine kalır 🙄
00 Yorumla
+1 yılİstanbul'da kişi başına düşen milli gelir ortalama 45 50 bin bu duruma göre fena sayılmazsın
00 Yorumla
+1 yılIdare ederdim napim arabayi evi isine bakardim once
00 Yorumla
+1 yılÖzel değilse 60 bin kazandiran mesleğin nedir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok iyi para,15000 kira ise 22000 bile yeter,25000 harca,35000 biriktir, giyime çok para vermezsen dediģim birikimi yaparsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende kira da yok. Araba, fatura falan derken bende de gidiyor 60k
01 Yorumla
Soran+1 yılİyiymiş. Kira olmasaydı daha rahat olurdum ama maalesef
Gizli Üye(25-29)+1 yıl15 bin kira bedava sayılır. (İstanbul'a göre). Gayet iyi geçinir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu gidişle de ev araba olmaz zaten. d ama kimseye muhtaç olmadan yaşarsın
01 Yorumla- +1 yıl
Öyle mi
+1 yılAsgari ücretin 17 olduğu yerde o rakamla nispet mi yapıyosun. O paranın 3/1 ile ailesini gecindirmeye yırtınıyo millet
11 Yorumla- +1 yıl
Tebrik ederim haklısın
60 bin özel sektörde yönetici olarak kazanılan bir para ticket vs içinde milletvekili 73 bin tl kazanırken bana ütopik geldi bu tarz konu 60 bin tl 😱
00 Yorumla
+1 yılKiran artana kadar rahat geçinebilirsin gibi duruyor.
00 Yorumla
+1 yılTabiki de hem teksin hem aylık 60k az değil. iyisin
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücretle geçinenler var desem bence yeterli olur ya
00 Yorumla
+1 yılMillet asgari ücretle aile geçindirmeye çalışıyor. Doyumsuz olmayın isterseniz.
00 Yorumla
+1 yılSinirli bir yasam olur Yani ancak gecimini saglar fazlasi olmaz
00 Yorumla
+1 yılYani güzel ücret aslında günü kurtarirsin. Sigara alkol yoksa köşeye parada koyabilirsin
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 573 cevap paylaştı. 60 bin tl maaşta olsa İstanbul da yaşamam.
04 Yorumla
Soran+1 yılİş güç mecbur
Soran+1 yıl3-4 bin kira nerede var? Aslında remote çalışmaya geçtim belki taşınıp rahat edebilirim ama her yer benzer gibi. Birde çok küçük bir şehirde yaşamak istemem
+1 yılO kadar maaş alacak meslek nedir?
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMerkezi bir yerde kalan biri olarak diyorum. Yeter.
10 Yorumla
+1 yılNe işle uğraşıyorsunuz
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılGayet iyi şu an için.
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılBnce normal ama İstanbul'da genede az gibi
00 Yorumla
+1 yılKral gibi yaşarsın kısaca
00 Yorumla
+1 yılYani zorlanırsın ama yetebilir
00 YorumlaKanka harikaymış 😅 valla
00 Yorumla
+1 yılİyi benim ile evlen 105 bin olsun
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 367 cevap paylaştı.
+1 yıl60 bin ne iş yapiyorsun
00 Yorumla
+1 yılTek yaşıyorsan çok iyi bence
00 Yorumla
+1 yılEğlence düşkünü değilsen yeter bence.
00 Yorumla
+1 yılMarka takintin yoksa artırsın bile
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılGayet güzel geçinirsin.
00 Yorumla
+1 yılGayet iyi Çünkü kiran az
00 YorumlaÇok iyi para bir aile bile geçinebilir
00 Yorumlaİstanbul'da yetmez bu para. Hayat şartları zor.
00 Yorumla
+1 yılÇok bile. İşini bilene
00 YorumlaŞaka mı
Çok iyi bence00 Yorumla
+1 yılO maaş bende olsa neler yaparım neler
00 Yorumla
+1 yılUygun. Tabi nasıl harcadığın da önemli
00 YorumlaBu paraya yasanmaz. Ayı zor atlatırsın
01 Yorumla- +1 yıl
Asgari ücretin 17 bin memur maaşının ortalama 45.000 olduğu ülkede tek kişinin 60.000 ile yaşayamadığı ortamda ne kadar alması gerek? Haftasonları Paris'e filan gidecek düzeyde olanlar mı yaşıyor hayatı sadece 😅
- Devamını Gör (90)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat