- 9 ay
Lafı eğip bükmeye gerek yok. İslamda kadınlar ikinci sınıf görülür. Bir erkeğin sözü, iki kadının sözüne eş değer. Erkek 4 eş, kadın tek. Erkek anadan doğma açık, kadın kara çarşafa gömülü. Bazıları da diyor ki "allah koymrtli olan şeyi gizledi. Sen altını ulu orta yere koyar mısın" zügürt tesellisi, ama yersen
01 Yorumla- Soran9 ay
Kesinlikle tam olarak böyle düşünüyorum
En İyi Cevaplar
- 9 ay
Cünkü Islama göre kadinlar ikinci sinif insandir, nedeni budur. Yok erkek bakmak ile yükümlü gibi sacmaliklar ile mirasta bu esitsizligi, kadinlarin hakkinin gasp edilmesini güzellestirmeye calisiyorlar sadece.
Islam kadin hak tanimaz, Islam kadina hic bir sey vermez. Kurani okudugunda Cennet'de bile sadece erkeklere bir sey verildigini kadinlar icin hic bir seyin olmadigini göreceksin.
02 Yorumla- Soran9 ay
Bu yorumuna çok katılıyorum. Ama bu soruyu sorduğum günün gecesi karabasan geldi. Hata mı yapıyorum anlamadım
- 9 ay
Karabasan diye bir sey yoktur kardesim. Genellikle stresten yasanan bir olaydir.
Rüyada karabasan görmek uyku bozuklukları arasında sık görülen sorunlarından biridir. Peki karabasan nedir? Halk arasında karabasan ya da karabasan basması olarak bilinen durum aslında tıbbi olarak tanımlanmış bir uyku bozukluğu çeşididir. Uyku felci ya da “karabasan”, uyanma ya da nadiren uykuya dalma sırasında gelişen, bedenin geçici olarak hareket edememesi durumudur. Özellikle çalışanlar iş stresi nedeniyle “rüyada karabasan” olarak tanımlanan durumu yaşayabilir.
Kaynak : www.acibadem.com.tr/.../
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
- Gizli Üye(30-35)9 ay
Akletmez misiniz?
Erkek 2 pay alır, kız da 1 pay alır.
İnsanlar evlenirler, payları 3 olur, herkesin payı 3 olur.
Ama neden '' illa erkek önce 2 '' denecek olursa da, kadının çalışma zorunluluğu yok, ama erkeğin vardır, yani ekmeği erkek getirir evvela. Ondan mütevellit...
32 Yorumla- Soran9 ay
teşekkürler
- Cevap sahibi9 ay
Estağfurullah...
- 9 ay
Kadına da mehir hakkı tanıyor mesela. Biz erkekler olarak dine küsmüyoruz
21 Yorumla- Soran9 ay
Ben dine küstüm demedim ki. Bu bilgiyi yeni öğrendim ve sebebini merak ettim, sordum.
- 9 ay
Erkek kadınla evleniyo ve evlendiği kadın da 1 pay alıyor toplamda 3 pay alıyorlar böyle sürüp gidiyo
11 Yorumla- Soran9 ay
teşekkürler
- 9 ay
Çünkü Arabistan'da kadının bir değeri yoktur ve o dini yazan muhammed de bir arap sonuçta
23 Yorumla- 9 ay
Emir değil aslında sadece hz. Muhammedin dönemindede olduğu için şimdide olabilir demiş
11 Yorumla- Soran9 ay
teşekkürler
- Gizli Üye(25-29)9 ay
Erkek her zaman bakmakla yükümlü yani çalışacak kas gücü de o şekilde zaten yaratılmış kadın zorunluluğu yok pek tabiki o zamanlarda şu an herkes çalışsa yetmiyor :)
01 Yorumla- Soran9 ay
teşekkürler
- 9 ay
Cozebilmis değilim. işine geldigi gibi yorumluyorlar
05 Yorumla- Soran9 ay
Bazen böyle şeyleri o kadar sorguluyorum ki dinden çıkmaktan korkuyorum ama mantıklı da gelmiyor bilmiyorum ya
- 9 ay
Valla bende din iman kalmadı. söve söve. kitaba bakıyorsun başka anlatılan başka yaşanılan bambaşka. Bı gariplik yok mu sence
- Soran9 ay
Açıkcası bana da garip gelen kısımlar var. Yetersiz kalan kısımlar. Ama işte din değiştirmeye de korkuyorum. Yani tam olarak ne islamı yaşıyorum ne de yaşamıyorum arafta kaldım resmen.
- 9 ay
Din değiştirme diye bişe yok ki. inancımıza göre 3 gün mazeretsiz namaz kılmayan dinden çıkar diyor. ben 15 yaşından beri alnı secdeye değmeyen biriyim. en basiti
Ama her firstta Allah'a şükür deyip duruyorum. kendi kendimle bile celisirken içinden cikamiyorum - Soran9 ay
Ben de bu çelişkideyim maalesef. Hayırlısı…
Detaylı bilgi