Ak Partiyi destekliyorum. Filistin'i destekliyorum. Ancak İsrail'e ambargo uygulanmasını istemiyorum.
Çünkü, İsrail ve onun üzerinden Filistin, birçok temel ürünlerini Türkiye'den tedarik ediyor. En başta da neredeyse tüm demir, çimento ve inşaat malzemelerini Türkiye'den alıyordu. Ambargo sonrası bunların üretimini kendileri yapmak için hazırlıklara başladılar.
Birkaç yıl sonra o satamadığımız demirleri artık bir yerlerimize sokar, ekonomimiz neden kötü diye ağlamaya başlarız. Uluslararası ilişkiler ve ticarete duygularını karıştıran tipik Ortadoğu kafası ile hareket etmenin bedeli uzun vadede acı acı çıkacak bizden.
O gün geldiğinde, ambargo isteyen ahmakların ekonomi eleştirilerini dinleyecek misiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Ekonomi sadece israile mal satarak mı düzelir. Ekonomiden anladığın yok boş boş argüman sunuyorsun. Belediye borçları bile almış başını gitmiş ekonomide zaten battın. Dünya genelinde 21. Sıradasın. Akp hiç bir zaman 17. Sıralamanın üzerine bile çıkamadı. Demiri çimentoyu bir israil alıyor sanki. Satacak kabiliyetimiz yok diyin geçin. Ekonomik aıkıntı israilden öncede vardı bunun tek sebebi beceriksiz oluşları.
ABD Kendi sanayisine pazar yaratmak için dünyada bölgesel savaşlar çıkarıyor, sen de gelmiş İsrail'den başka pazar mı yok diye soruyorsun. El değiştirmiş bir belediye borç batağından bahsediyorsa, anla ki "ben sana hizmet etmeyeceğim, kasayı boşaltırken seni, borçluyuz yalanı ile susturacağım" diyordur. Örnek İBB. Ne yaptı? Gelir gelmez borç batağındayız dedi. Borç katlanarak arterken hizmet hemen hiç yapılmadı. Çaldıkları para ile de kendi seçimlerini finanse ettiler. Kısaca sana hizmet etmeyeceğim demenin mazeretdir o laf.
Ekonomi konusunda kendine o kadar güveniyorsan, hodri meydan. Bakalım sen mi cahilsin, ben mi görelim?
Ben ekonomide kendime güveniyorum demedim lakin senin gibi saçma ötesi ekonomide yorumlamıyorum. akpliler ekonomiden anlayacak gülelelim mi :) akp döneminde bile belediye borçları söyleniyordu sen geriden geliyorsun sanırım hatta bütçeleri bile açıklanıyor. Bunu anca senin gibiler yazar zaten nüfusu senden az ülkeler dünyada baya güzel ihracat yapıyor beceriksizlerde kendini avutsun. Rusya bile gazı avrupaya bizden doğru aatmak için gazın fiyatını düşürdü. Tabi herkse hott höst dersen satacak ülke bulamazsın ayrıca kokmuş hindistan bile ürettiğini bize satıyor sanki bizde yokmuş gibi. Kısaca geç bunları. İbb hizmet yapmadı demek için ağır trol olman lazım senin kitle burada değil twittırda ağla sen en iyisi :)
Şu iki cümleyi de sen kurdun... "Ekonomiden anladığın yok" --- "ekonomide kendime güveniyorum demedim" ... :D Laf atıyorsan arkasında duracaksın.
Daldan dala zıplamışsın. Neresinden tutsam elimde kalıyor yazdıkların :D
Kim anlıyor ekonomiden? Sosyal medyada mahalle karılığı yapan Özgür Demirtaş mı? E tabi o şovmenden başka kimi tanıdın ki? :D
Teknik olarak her belediye her zaman borçludur. Sistemi bilsen bunu zaten yazmazsın. Seçimlerden sonra "belediye borçlu" diye billboard hazırlamak sence ne anlama gelir? Bunu biraz düşün. Adam açık açık sana hizmet etmeyeceğim diyor. Kafanız halen "aaa bak çok kötü bırakmışlar" algısına yöneliyor. Madem çok kötü bırakıp gitsin. Eskisi gelsin. O na da razı değil. Eee? ne emmeye ne gömmeye :D
Şu Rus gazı mevzusuna sadece güldüm. Ne demeye çalıştığın bile belli değil. Olumlu bir gelişmeyi bile olumsuz göstermek için sarf ettiğin çaba, düşük cümle kurmana ve kafanın karışmasına neden olmuş sanırım :D
Kokuşmuş Hindistan dediğin ülkede 1 yıl yaşadım. Türkiye'nin nüfusundan fazla Sabancı, Koç holding gibi sermaye sahibi insanların yaşadığı bir ülke. Yani senin nüfusundan fazla süper zengini var. Hint fakiri ifadesinin anlamının bile bilmiyorsun ama öylesine atıp tutarak küçümsemeye çalıştığın ülke dünyanın en büyük sanayilerinden ve hammadde zenginlerinden biri. Bilgi sahibi olmadığın ülkeleri, insanları küçümsemesen iyi olur. Komik duruma düşerek, sen küçülürsün.
Bana muhtarların ve 10 Bin nüfuslu Anadolu kasabası belediyelerinin yaptığından farklı, İBB nin yaptığı tek bir hizmet yazar mısın? Bizim muhtar 2 kreş açtı :D
O cümleyi aadece ben değil şu yukarda trol ağzıyla yazdığını okuyan herkes der ki demişler işine gelmiyor tabi. Benim ekonomi yorumlamam için birileri gibi ben ekonomistim dememi mi bekliyordun yoksaa :) hayır belediye borçlarının nereye harcandığınıda açıkladılar ki bunu mansur yavaş ilk seçildiğinde bile yapmıştı tabi ekren püften yerlere ihale verip belediyeyi soymaları sana göre normal sonradan görmelik sizde moda oldu zaten ayrıca birey binalrınıda gördük nasıl müsrifçe harcama yaptıklarınıda gördük akpli olunca rezil yönetimi aavunmak senin gibilere kaldı tabi. Rusya gazı muhabbetini bilmiyorsan sus madem. Sanırım yazdığımı anlamada sıkıntı çekiyorsun. Hindistanın yüzde kaçı zenginde konuşuyorsun ha doğru sizde azınlık kısımı görüp ülke geneli sanmak gibi şuursuz hareketleriniz vardı. Ne yazmışım oraya bizde olanı ithal etmek demişim dimi sen hindistantan sanayi konusunda mı mal alıyorsun boş boş konuşuyorsunsavaşta olan ülkeden yap bile ithal ettiler bu sana yinee normal gelir ekonomistin kitlesi böyle oluyorsa demek :) eminim açmıştır :) hizmet etmeyipseçilen ekrem sana baya dert olmuş hala zırlamanız bitmedini :) cebinizde bokla gezen kitlesiniz size sormak lazım hizmet etmiyor ama iftiraa atmak için otobüs filmi çeviriyordunuz. Neyse kankanız israille barışırsınız ki sevkiyatlar hala devam ediyor metin cihan güzel ifşalıyor sizi. Filistin diye zırlayıp şeriat diye anırıp israille kanka olmanız güzel bizim işinize yarıyor ikiyüzlülüğünüz :)
Domates çeşitlerinin ülke ekonomisine etkisi konusuna da girecek miyiz? :D
Özgür demirtaşada mahalle karılığı demiş vasatsın zorlama akpnin en büyük başarısı senin gibilere konuşma hakkı vermiş olması kafan çalışmıyor ama her bokuda bilirim modundasın sen çakma ekonomistini dinle twittırda bol bol yağdanlık görevini yap ablam hadi :)
Vasat bile değil. Ama güzel keriz silkeliyor. Trübin amigosu gibi :D
Soda iç
Sen 25 yıldır soda mı içiyorsun :D
İlk cümleden sonra ekonominin kötüye gitmesinden yakınman 🤦♀️
Kötü olan ne biliyor musun? Okuduğunu anlamamış olman.
Ekonominin kötüye gitmesinden bahsediyosun da zaten kötü ve bu desteklediğin parti yüzünden. Kendileri ve akrabaları zenginliğine zenginlik katarken olan halka oldu. O yüzden şimdi çıkıp masum insanları katleden bi kavme daha da rahat katletsin diye demir, celik, uçak yakıtı vs verilmesinden bahsediyosun. O masumların kanının bulaştığı ekmek bogazımızdan geçmese de olur
O desteklediğim parti ülke ve halk dik durabilsin diye hangi engellemelere maruz kaldı dönüp baktın mı? Ama tabi sen de haklısın. Ülkenin onuru namusu önemli değil. Yeter ki cebimiz para görsün. ;)
Paradan dem vurup masum insanların katledilmesine göz yummaktan bahsediyosun yazında. Şimdi benim dediklerimi evirip çevirmeye gerek yok. Bi önceki yazımda son cümlemin arkasındayım masum kanına bulaşmış ekmeğe tamah etmektense dik durmayıp eğilip elimi taşın altına sokarım.
Kızım sen hasta falan mısın? Okuduğunu anlamıyorsun diye, boşa yazmamışım. Bak, soruda ilk paragrafın 2. cümlesinde ne yazıyor oku ve anla.
Seviyeli bi şekilde tartışmayacaksan yazdıklarımın bi önemi yok. Zira ben bu seviyesizce tartışmanın içine girmem. Destekliyorum demekle desteklenmiyor. Çaba sarfetmek gerekiyor. Yardım eli uzatmak gerekiyor. Yardım edecek gücün yoksa da onlara zarar verecek herhangi bi davranıştan kacınmak gerekiyor. Bu da nasıl olur israil malı tüketmemekle olur. Sen israil malı tüketmemete dikkat ediyosan da israilin senin ürettiğin emegin olan bi malı alıp kullanıp gücüne güç katıp mazlumlara saldırmasına destek olmaman gerekiyor. Evet bizden demir almadılar diye ülke yok olmayacak. Evet kendileri fabrika kurup demirlerini kendileri yapacak belki. Ama o masum insanlara ateş sıkan silahlarda senin ürettiğin demir kullanılmayacak. Bu erdem bahsettiğin onurlu duruştan daha değerli insan olabilmek için. Cevap niteliğinde yazdıgın hakaret içerikli sözler kendini savunmaktan ziyade seviyeni düşürüyor
Bak halen anlamıyorsun. İsrail birkaç ay sonra Filistin'e saldırmayı durduracak. Ama senden bir daha demir çimento almayacak. Öyle gurur yaparak akıllı olunmaz. Aşk yaşamıyoruz. İş yapıyoruz. Üstelik o satmadığın demir çimento Filistine de gidiyor. Çünkü Filistin tüm ihtiyaçlarını İsrail üzerinden karşılıyor. Dolayısı ile sen Filistin e de ambargo uygulamış oluyorsun. Eee noldu şimdi? Kime kötülük yaptın? Filistine mi, yeni fabrika kuran İsrail e mi?
yorumuna baktim sonra peofil resmine ve rumuzuna, sustum
Ne bekliyordun? AK Partiyi destekliyorum deyince, sakallı cübbeli hoca mı? O senin ile o algıya sana "yedirenlerin" arasındaki sorun, beni ilgilendirmiyor. Ayrıca ben deistim.