Ben kazancımdan memnunum ama yaşamdan değil, para kazanmaktan yaşamaya vakit ayıramıyorum. Ya siz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİstediğim hayat diye bir şey yok. Başımı sokacak bir ev ve aile sıcaklığını hissedecek bir ailem var. Sürekli daha fazlasını istemek ve bunun için çabalamak beni çok yordu. Bu yüzden huzur ve sükunet içinde bir yaşam benim için yeterli doğrultuda. Elbette ülke olarak kötü bir ekonomik düzen içinde olabiliriz. Hatta benim sahip olduğum şeyler, bir başkası için imkansız ve lüks bile olabilir. Gözünüz yukarıda olduğu sürece tatminsiz bir hayat yaşarsınız ve olan huzuru ve sükuneti de kaybedersiniz. Dünya sistemi de bizim daha fazlasını istememiz için olanaklar ve patikalar önümüze çıkarıyor. Kendi olduğumuz durumu olduğu kadarıyla iyi hale getirmek dahi, bazı insanlar için mutsuzluk sebebi bile görülüyor. Daha iyisini başarabilen başarmalı ama daha iyisini başaracak kapasiten yoksa, kendini olduğun gibi kabul etmeli ve huzura, sükunete yoğunlaşmalı. İçinde bulunduğumuz düzen öyle bir konuma gelmiş ki, potansiyeli olmayan insanları bile uç nokta hayallere dahi çıkarabiliyor. Bırak, elinde imkanı olan ve başaracak kapasitesi olan başarsın. Ne diye o insanı kendinle bir tutup, hayatını mutsuzluk içerisinde geçiriyorsun ki? Kabullen ve hayatını çok üst düzey olmasa dahi, imkanlar doğrultusunda daha iyi yaşam haline getir. Diğerleri lüks içinde yaşasın ve istediğini yapsın sorun değil. Benim kapasitem lüks içinde yaşamaya ve istediğini yapmaya uygun değil. Elimden geldiği kadar iç huzurumu dengelemek daha mutlu ediyor beni. Çabalamak ve hayatını lükse çevirmek bir başkasını daha mutlu ediyor diye, ben bu durumdan mutluluk duyacağımı sanmıyorum. Bir fil isen, ağaca tırmanmaya çalışma, bir balık isen kara yüzeyinde yaşam sürdürmeye çalışma. Herkes aynı şeye odaklandığı zaman ve herkesin aynı hedefi olduğu zaman; hedefe ulaşabilenlerin hepsi, hayatından mutluluk duyacağını mı zannediyordunuz? Hedefe ulaşmış olup %5'i bu durumdan tatmin ve mutluluk sağlar. Diğer kalan kısım, hedefe ulaştığı halde; hala daha hayatında eksik bir şeyler olduğunu düşünür ve mutsuzluk geliştirir.
22 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel yazmissjn terapi gibi geldi
- +1 yıl
Çok mantıklı sözler bunlar. Teşekkürler
En İyi Cevaplar
+1 yılson insan maddi teselli peşindeyken üstinsan yaşamını büyük amaçlar uğruna harcamaya hazırdır der Nietzsche, para hiçbir zaman benim için ilk amaç veya asıl odak olmadı, o benim için her zaman ve her durumda sadece bir araç olmuştur, bu yüzden onun bendeki karşılığı sadece asgari düzeylerde zaruri gereksinimleri karşılayan bir araç oluşudur, gerisi trilyondur katrilyondur takılmam o kısmına, çünkü ben salt benliğin ve öz kapasitenin gücüne inanırım, sürü insanının kıçındaki kokuşmuşluğundan ibaret bir maddi teselliye değil.
00 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 5,7b cevap paylaştı. Aylık gelirimden memnunum; ama ailemin kısıtlamaları nedeniyle hayatımı yaşayamıyorum. Millet geziyor, bense 200 km'ye kadar yakın illere özel izinle gidebiliyorum. 200 km'den uzak iller ailem tarafından yasaklı. Yalnızca Eskişehir içi full serbest. Çok acil sevgiliye ihtiyacım var.
00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yıl19 yıldır çalışıyorum 15 yılı gurbette geçti geçen sene Haziran'da memlekete döndüm işim rahat akaryakıt tankeri sürüyorum anne babam sağ evim arabam var ama sebebini bilmediğim bir şekilde mutsuzum bazen acayip bunalıma giriyorum
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
89Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır maalesef
00 Yorumla
+1 yılDeğilim. Adamlar trilyonluk iş yapıyor ama sana vereceği 10 bin lira için 1 saat telefonda ağlıyor. Battım, bittim. şu kadar indir bu kadar çıkar. Yoruldum gerçekten. Şöyle stabil gece eve gittiğimde uyuyup saat 8 de gidebileceğim bir iş istiyorum. Kendi işim bu kadar kaşarlanmış adamların arasında olmak, işimin karşılığını alamamak, alacaklarımı tahsil edememek beni çok yoruyor. Çalışmaktan çok bunlar için mesai harcıyorum. Ülkede okumuş adamın hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Bunca cehaletin arasında sıkışıp kaldık. Mal mülk sahibi olanlar eğitimsiz insanlar. Bizimde eğitimimiz var ama malımız yok. İşte böyle bir tezat. Sen it gibi çalış fakülteyi bitir, geldiğin sona güler misin ağlar mısın? Bu kadar harcamalar yapılıyor kim kazanıyor da harcıyor bazen şaşıyorum. Şöyle düz bakkal olmak isterdim mesela... Terzi falan... ya da marangoz... ne bileyim. Aldısı verdisi belli.
10 Yorumla
+1 yılBen Avukatım ve memnun değilim. Şöyle ki Lüks mesleği yüksek vergiler ve giderler nedeniyle pahalı yapmak zorunda olduğumuzdan ve piyasada ihtiyaçtan fazla Avukat olduğundan; Avukatların çoğunluğu memur kadar kazanamıyor. Bir de sorumluluğu yüksek ve sıkıcı bir meslek. Eğer memurdan fazla kazanamıyorsanız, tek bir artısı yok. Bağımsız olduğunuz da yok bu arada. Çünkü müvekkiller, kafanızı ütülüyor.
Ama yüksek ikna gücüne sahipseniz ve her ortamda çevre edinebiliyorsanız ; bir beş sene sonra memur fazla kazanırsınız. Böyle insanlara , alfa deniyor. Türkiye 'de alfa insanlar azınlıkta olunca, çoğu erkek Avukat bu özelliklere sahip olamıyor. Ama kadınlarda alfa kişilik çoğunlukta olduğundan, başarılı oluyorlar.
Bu yüzden Mesleği bırakıp düz memurluğa geçen, çok erkek Avukat var. Bu durumda Avukatlar günü , benim için hiç bir şey ifade etmiyor. Bulunduğum şehirde düz memurluk çıksa, birgün bile kalmam.
10 YorumlaBuna cevap verebilmek için, gelişmiş ülkelerdeki gelir seviyesine ve yaşamak istedğin hayata bakmak gerek. Çok para kazanırsın ama yaptığın tek şey gösterişli şeyler ise vizyonun düşüktür. Örneğin son model iphone almak gibi. ya da altın takı göstermek gibi. Kazandığın parayı insanların gözüne sokmadan keyifli ve huzurlu yaşıyorsan miktar önemli değil
00 YorumlaSon bir kaç aydır biraz sallntida ama geçici bir süreç yabi memnunum.
114 Yorumla
Soran+1 yılAa ne güzel işmiş )
Soran+1 yılYapıyorum zaten ama bildiğim işi )
Soran+1 yılYani teklifin ne anlamadım, kripto para kazanmayı öğreteceksin? )
Soran+1 yılMerak ettim neymiş? Faiz mi?
Soran+1 yılBence de )
Gizli Üye(25-29)+1 yılMemnun değilim. Okuduğum alanda hayalim olan mesleği yapamıyorum bu yüzden başka sektöre girdim, orada da asgari ücrete haftada 1 gün izinle ve vardiya usulü köle gibi bir süre çalıştıktan sonra istifa ettim şimdi bir umut kpss çalışıyorum bitmiş haldeyim
15 Yorumla- +1 yıl
Bölümün neydi okuduğun
Cevap sahibi+1 yıl@SeyyahÖküz1 Uçak gövde motor
- +1 yıl
Tusaş ya da THY Teknik..
Bunlarda iş bulamadın mı
Cevap sahibi+1 yıl@SeyyahÖküz1 bizde lisans olayı var, araba ehliyeti gibi düşün yani nasıl ehliyetin olmayınca araba kullanamıyorsun aynı şekilde uçak bakım firmaları da tecrübeli lisansı olan teknisyen alımı yapıyor. Tek tecrübesiz alım yapan kurum THY teknik orada da topildi adam kayırma ne ararsan dönüyor sınavları geçip 2 defa mülakata girdim almadılar
- +1 yıl
Lisans almak...
Bunu halledebilmen için ne yapmalısın peki?
+1 yılMaddi durumundan memnun değilim. Istediĝim hayatı yaṣayamıyorum.
31 Yorumla
+1 yılKimse istediği hayatın %100'ünü yaşayamaz. Her zaman biirşeyler eksik kalır, her şey mal mülk değil veya maaş değildir.. Herşeyi satın alabilirsin veya her duyguyu yaşabilirsin ama hiçbir zaman herşeyle etkleşim içinde olamazsın.☺️
00 Yorumla
+1 yılŞükretmeyi bilmek gerekir düşünüyorum bu günümüze hamd olsun diyelim
Ben şuna karşıyım sürekli iş iş birikim yapıp hayatı biraz olsun yaşamayan sonra başkalarını eleştirene kararınca her şey yapılabilir00 Yorumla
+1 yılMuhtaç değilim Allahtan başka kimseye ama her istediğimi alamıyorum doğruya doğru. Bir araba almak için önceden bir kaç sene yetiyordu ama şimdi hayaller ötesi oldu. Çünkü aşağılık adı köpek marketlere para yetistiremiyoruz
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 657 cevap paylaştı.
+1 yılBen şu anda çalışmıyorum işsizim evdeyim ailemden Allah razı olsun memnunum
10 Yorumla
+1 yılBüyük şehirlerde para kazanıp hayat yaşamak gerçekten zor olmalı. En güzeli küçük şehirlerde para kazanıp huzuru bulmak.
https://youtu.be/mbNAsaIwlJw10 Yorumla
+1 yılÇok şükür diyeyim İstediğim hayat her ne kadar bu olmasada Hep benden kötüsüne bakarım Çok para çok huzur getirmez
Senin neyle mutlu oldugunla alakalı
Yani hedefin amacın ve istedigin şey seni yaşamaya ayırdıgın vakitle orantılıdır
00 YorumlaMaddi durumunun her daim daha iyi olmasını ister insanlar. Evim aracım var, yeme içme de derdim yok. Tatilimi de yapıyorum ama hala daha fazlasını istiyorum.
00 Yorumla
+1 yılHiç çalışmadım arkadaşım da nankör çıktı ve doğruysa ettiğini buluyor hayatım da istediğim gibi değil
10 YorumlaYüksek beklenti Kıyas deliliği ve saplantısı milyoner dahi olsan mutlu olamayacağın sorunlu düşünce yapısıdır.
00 Yorumla
+1 yılDaha iyi zamanlarım oldu ama yine şükrediyorum. Rabb'im nasip etsin çocuklarima daha iyi imkanlar sunayım 🤲🏻
00 Yorumla
+1 yılBir doktor olarak her şey yolunda işimide seviyorum maaşım da iyi şu an her şey istediğim gibi gidiyor eee birde yan gelirler var oda ayrı tabikide
00 Yorumla
+1 yılAllaha şükür evim arabam işim var şimdilik bir tek ihtiyacım çocuk o ne yazık ki tek başına olmuyormuş. 😄
00 YorumlaElhamdülillah çok şükür, verilen maaştan olmasa da yaşadığım hayattan memnunum. Bu enflasyon ortamında bütün ücretler üçe katlansa ancak oh dedirtir.
00 Yorumla
+1 yılParayı ve para harcamayı seviyorum ona göre bir düzen kurdum ve yardırıyorum yani evet memnunum çok şükür
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 554 cevap paylaştı. kazancım bana yetiyor hastanelik durumlarım dışında hayatımdan da memnunum ne yani memnun olmasam düzelecek sanki gerçi onu düzeltmekte benim elimde
00 Yorumla
+1 yılÇok para harcamıyorum yetiyor genel olarak hayat enerjim düşük. Hiç sevgilimde olmadı yalnızım.
04 Yorumla
Soran+1 yılPutin mi o?
- +1 yıl
Evet. 🙏
Soran+1 yılGaddarları seviyorsunuz
- +1 yıl
Doğrudur.
+1 yılKazancımın yaptığım işe göre az olduğunu düşünüyorum ama buna rağmen hayal ettiğim yaşamı yaşayamıyorum maalesef
00 Yorumlaikisinden de menun değilim
parasızlık beraberinde hayatı istediğim gibi yaşamamada engel oluyor.10 Yorumla
+1 yılMaddiyattan memnunum ama istediğim hayatı yaşamiyorum memnun da değilim
00 YorumlaMaddi durumumuz çok iyi ama babam ölmeden o parayı arsaları asla yedirmez bize
00 YorumlaÇok iyi kazanıyorum ama anlamı yok depremde herkesi kaybettim
02 Yorumla- +1 yıl
Başınız sagolsun 😔😔
- +1 yıl
@Betulcakmak teşekkür ederim sagol 😪
+1 yılEvet zamanında yokuslluk da yasadim ama Şu an haddinden fazla param var
05 Yorumla- +1 yıl
Ne iş yapıyorsun kazancı nasıl sağladın yani
- +1 yıl
Çalışmıyorum ama çalıştığım zamanlarda oldu evlendim eşimin durumu cok iyi onun sayesinde rahatım Şu an
- +1 yıl
Enişte bey ne iş yapar acaba
- +1 yıl
Mühendis ama baba parası yiyor
- +1 yıl
Hahahah🤣
Hayir memnun değilim memnun olan az kişi var bu hayatta zaten
Ne olacak böyle hiç bilmiyorum00 YorumlaMutlu evliliğide kurduysan senden keyiflisi yok o zaman
00 YorumlaGel evlenelim beraber kazanıp beraber yaşayalım 😊😃
00 Yorumladeğilim memnun falan, istediğim hayatıda yaşayamıyorum ne yazikki
00 Yorumla
+1 yılNengezer memnun değilim, enflasyon ve pahalılık haf safhada yetmiyor, yetmiyor yetmiyor
00 YorumlaÇok şükür memnunum ve dilediğim hayatı, dilediğim gibi yaşayabiliyorum.
00 Yorumla
+1 yılDurumdan memnunum ancak ülke durumundan memnun değilim
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 483 cevap paylaştı. Aylık 500.000 gelirim olsa milyon isterim. O olsa fazlasını isterim.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılmemnunum istedigim hayatı yaşayabiliyorum çok şükür
00 Yorumla
+1 yılMemnunum kendi işim fena degil kazancim
16 Yorumla
Soran+1 yılPeki istediğin hayatı yaşıyor musun?
- +1 yıl
Boşandiğimdan beri evet 😊
Soran+1 yılAhaha ben de aynı, boşandığından beri nefes alıyorum ama yoğunluğum bitmiyor maalesef. Şöyle 10-15 gün telefonu kapatıp sakin bi yerde dinlenmek hayal şu dönemler
- +1 yıl
Bayram tatilini iyi degerlendir o zaman 😊
Bu arada sende mi bosandin?
Soran+1 yılAynen, millette karı dırdırı varsa bende koca dırdırı vardı )
- +1 yıl
Yapma yaa off :)
Para & Ekonomi konusunda 340 cevap paylaştı. Hayır işsiz parasız yaşıyorum hayatım evden ibaret sosyal hayatım hiç yok
02 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılParamızın değeri yok. 4-5 gün yurt dışına gitmek 100 bin TL tutuyor. Kazancı arttırmanın ucu bucağı yok.
02 Yorumla- +1 yıl
Yurtdışında geçirmek için o kadar var 😄
Cevap sahibi+1 yıl@tugce082000 Ayda bir çıkmak istediğimizden bize fazla geliyor herhalde.
bence türkiyede ki neredeyse herkes memwnun değil cok fakir yasıyoruz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaddi durumum yok bu yüzden istediğim hayatı yaşayamıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMemnun değilim ve istediğim hayatı yaşamıyorum maalesef
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 601 cevap paylaştı. her şey para değil demekki..
Ortalama maaşım var. Sıkintım yok ama insani cevrem sıkıntılı.00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 394 cevap paylaştı.
+1 yılYorumları okudum da sanırsın adamlar Türkiye'de yaşamıyor , şaka gibisiniz..
00 Yorumla
+1 yılYani memnunum ama nereye kadar gidecek bilmiyorum
10 Yorumla
+1 yılSeninle aynı görüşteyim
10 Yorumla
+1 yılBu konuda bir dengesizlik var doğru ama bu daha çok güvensizlik ortamından kaynaklanıyor
00 Yorumla
+1 yılBenimde orta seviyelerine yakın daha iyisini yapmam lazım
00 Yorumla
+1 yılMemnun sayılırım sadece bi eksik var onun dışında her şey istediğim gibi
00 Yorumla
+1 yılÇok ta memnun değilim pahalı alışveriş yapmamaya çalışıyorum
00 YorumlaTam istedigim gibi hayat yaşıyordum askere gittim geldim psikolojim bozuldu degişik birisi oldum
00 YorumlaÇok şükür memnunum tam istediğim olmasada zamanla olur
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 807 cevap paylaştı.
+1 yılMinimalistim
12 Yorumla
Soran+1 yılMesela evinde 1 tabak bi kaşık bi çatal mı var?
- +1 yıl
Yatağım bilgisayarım kitaplarım ve ağırlıklarım var
Kazandığın kadar giderin var. Değilim🚬
02 Yorumla
Soran+1 yılYoo kalıyor ama harcamaya zamanım ve enerjim yok
+1 yılDaha fazlası neden olmasın
10 Yorumla
+1 yılEvet ailemin durumu iyi
00 Yorumla
+1 yılYıllık 100.000 usd civarı
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 638 cevap paylaştı.
+1 yılÇok şükür istediğim her şey gerçekleştirebiliyorum
00 Yorumla - Devamını Gör (74)
Devamını Gör(119)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Maddi durumunuzdan memnun musunuz? İstediğiniz hayatı yaşıyor musunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler