Güncellemeler
+1 yıl
TP Hit 🔥
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Bebek Bakımı
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kripto sıkıntı kanka açıkcası yakın zamanda sağlam bir düşüş bekliyorum
Onu bende bekliyorumda önemli olan doğru yerden yakalamak, 44800den salarsa 32ye kadar taşımayı planlıyorum ama aralarda kar alıp stop entry ile devam ederim
Short da mısın?
Yok 39900den longum var 44800 tp koydum solana 88den longlamıştım 100de sattım btc daha gelemedi bi türlü
44800den short düşünüyorum ama hazır emir atmadım satış görürsem market sell atarım yok yere stop olmayalım emin olmadan
Açıkcası yeni high beklemiyorum ben ve bu seviyelerden fırsat kollanmasını gerektiği görüşündeyim senin gibi, kafadan 34 ü var ardından 27 ancak 34 lere geldiği zaman raporları takip edip aksiyon alınmalı, gerekirse short pozisyonları hafifletilip kalanı hedlenmeli ve duruma göre ya shorta sıfır risk ile ekleme veya longa dönme gibi alternatifler değerlendirilmeli
Normalde çoktan çakılırdı da şu microstrategy salmıyor piyasayı adamlar daha dün zarar açıkladı ona rağmen 500 küsür btc daha almışlar onlar bi satsa piyasa yerlerde zaten
Yeni high belki bi ihtimal halving beklentisinden kaynaklı gelebilir ama tamamen manipülasyon olur ordan yarını yokmuş gibi düşer bence. Çıkarkende öyle gitmişti sahte etf haberleriyle, bi gün gözümüzü bi açtık 26dan 36 ya fırlatmış hayvanlar
Kanka grafiğe çizilen çizgiler cart curt hikaye fiyat dediğin sonuçtur ve çizilen çizgilerin ancak raporlar baz alındığı taktirde bir anlamı olabilir. Her hafta yayınlanan cot raporunu takip ediyorum ve pek de iç açıcı şeyler görmüyorum. Zaten bu üç dört aylık yükseliş başlı başına şüpheli ve haftalık takip ettiğime göre yakındır düşüşe devam ettiğimiz piyasa yapısı
Hiçte öyle değil aslında o çizgilerin her birinin anlamı tekniği var ve bu zamana kadar nasıl çalıştıklarını defalarca tecrübe ettim gerçekten mucize gibi şaka gibi geliyor ama doğru analiz yapabilirsen müthiş karlar edebiliyorsun
Çalışmayan çizgileri hesaba katmıyorsun ancak, ben diyeceğimi diyorum COT raporu ötesi hikaye, bu olmadan yapılan her analiz boşlukta yolunu bulmaya çalışmak olur
Tamam da işleme stopu boşa koymuyoruz analiz tutmazsa hayatta kalabilmek için güvencemiz olsun. İlla analiz yanlış olacak diye bir kaide yok ben 1 saatlik grafikte long yapı görüyorumdur ama 4 saatlikte benim kırılım diye gördüğüm yapı likidite temizliğidir ben longlarken başkaları shortlar o zaman para nereye akıyorsa fiyatta o yöne gider o yüzden tüm zaman dilimlerinde iyice incelemek lazım bilmediğin yapıyı trade etmeye çalışırsan genelde zarar ediyorsun zaten
Risk yönetimi zaten traderın tamponudur, bu markette iş yapacaksan riskini yöneteceksin hacı farzdır bu. Benim bahsettiğim muhabbet cot raporu ve open interest ile paranın nereye doğru aktığını bulmak ve ona göre aksiyon almaktır
Haklısın zaten ona bişey demiyorum her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır 😄
Diğer türlü likidite temizliğine kırılım dersin ya da kırılıma likidite temizliği dersin. Oluyor bu tarz işler bu ikisini tespit etmek epey sıkıntı bir mesele.
Öyle kral ona lafım yok 😂 sadece arkaplana hakim olup riskini yönetince ve temiz bir oyun planı kurunca mental epey rahatlıyor. Sen de bilirsin zaten pozisyona girmenin stresini her ne kadar riski yönetsen de, insanın aklındna bir ton şey geçiyor. En azından acemiyken, zamanla kaybede kaybede stop ola ola alışıyorsun.
Ben genellikle range yapısı ve manipülasyonlara bakarak range kazanımında likidite hedefleyerek trade ediyorum ama bunun haricinde emin olduğum formasyon yapılarınıda kullanıyorum ama range yapısında işleme girişi genelde marketten yaparken formasyonlarda mümkünse fresh ob bakıyorum yoksa mitigation blocklardan giriş yapıyorum stoplarda protected lowun bi tık altına atıyorum çoğunlukla çalışıyor bu sistemler
Neyse ki alışma sürecini küçük miktarlarla atlattım fomoya kapılıp all in girmedim hiçbir zaman 😄
İnan ben aklına gelebilecek her türlü şeyi denedim, indikatör, osilstör, formasyon, MA, PA, smart money ama hiç birinde tam olarak bir randıman alamadım, yani tutan işlemler oluyordu elbet ancak tam olsrak yaptığım şeyi somutlaştırmamanın etkisi ile rahat olmuyordum. Şu an çok daha rahstım 3 aylık tutarlı biaslar ve tutarlı düzeltmeleri görebiliyorum hatta ki sonraki impulse hareketin gelceği seviyeleri dahi çıkartabiliyorum
En iyisini yapmışsın zaten markete adım atıldığında hatta atılmadan önce öğrenilmesi gerekilen çok basit ama bir o kadar da hayati önem taşıyan risk yönetimi öğrenilmeli
Bende çok şey denedim de bazen insan çok bildiği içinde kaybediyor 😄 En iyisi etliyi sütlüye karıştırmadan sade bi stil bulup onunla devam etmek. Range ve deviation denemediysen tavsiye ederim bu arada, cidden en çok çalışan konseptlerden bi tanesi. Ben 39900den longa bununla girdim mesela 😄
Range muhabbetleri klasiktir zaten hacı denemez olur muyum şu an bu şekil devam edeceğim ben, dediğin gibi çok karıştırmadan. Her ne kadar dinamik bir still olsada ayak uyduruyoruz bir şekilde
Aynen parayı çok önemsemedim zaten başlarda, birçok kişinin aksine bir günde zengin olmayı hedeflemedim vurgun yapayım kafasında değildim 😄 Önemli olan win rate, başarılı olabilirsen 1 günde değil 1 ay olsun 1 yıl olsun bi önemi yok çoğu insanın 10 yılda kazandığı parayı birkaç ayda kazanabilme potansiyeli var, kasa büyüsün önemli olan o gün gelir 1 aylık maaşı 1 günde çıkarırsın
Valla dikiş tutturduysan hiç düzeni bozma o zaman sen 😄
Prop firmaları araştır kanka tam senlik şu an ben de uğraşıyorum bu firmalarla
Valla haberim varda fırsat olmadı detaylı incelemeye. Var mı senin hali hazırda kullandığın firma? Çekim falan yaptın mı hiç
Hacı ben de yeni başladım iki gün önce dolandırdılar yavvvsaklar beni. The funded trader diye bir firma, bugün herkesin gözdesi olan FTMO dan challenge aldım
Ftmo mu dolandırdı yoksa dolandırılınca mı bunlara geçtin
The funded trader dolandırdı, ftmo ya geçtim
Fiyatlar nasıl ftmo da bide risk oranı nasıl
Fiyatlar diğerlerine göre bir tık tuzlu ancak güvenilir olsun da mühim değil. Senden bir günde yüzde 5 küçülmemeni totalde ise yüzde 10 küçülmemeni bekliyorlar ve kar hedefi ise yüzde 10 da tutuyor. İkinci aşamada her şey aynı yalnızca profit yüzde 5 e düşüyor. Ardından gerçek mt4/5 hesabı verip ilk kar alımında challenge ücretinin büyük kısmını ödemen ile iade ediyorlar
Süre sınırı var mı aşama geçmek için bide çekim olayı nasıl bazı yerlerde ayda bir mi 15 günde bir mi neymiş
Kanka eskiden vardı süre sınırı kaldırdılar, belki farklı challenge türünde vardır hala. Çekim muhabbetleri değişiyor hatırlamıyorum. Çok da farketmediği için
Tamamdır bende bakayım bu haftasonu vakit bulduğumda, çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için
Rica ederim hacım iyi geceler
Sağol dostum sana da iyi geceler
Birisi şu trona söylesin yıllarca yerinde sayan yükselip duruyor.
Ben az iteledim azda sen itele
Az kaldı 44800e gönderelim satış görürsem vurucam kafasına
Dur kanka arkadaşlatdan yardım isteyim az daha iteleyek
Aman yüklü girmeyin çok bi fark kalmadı zaten 500 dolar sonra hedefte
He hahah
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!