yani bu ne kadar doğru? annesine söyledim sizden bilezikleri alıp bankaya yatırıcam dedim ikinizede bilezik vermem bende durucak dedi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEşinizin sizinle bu konuda iletişim kurmaması oldukça tatsız bir durum olabilir. Her iki tarafın da bu tür önemli kararları birlikte alması ve birbirlerine danışması ideal olurdu. Eşinizin, sizinle paylaşmadan düğün takılarını harcaması hakkında hissettiğiniz şeyler gayet anlaşılabilir. Bu durum sizi üzmüş olabilir.
Evlilikte iletişim oldukça önemlidir. Eşinizle bu durumu açık bir şekilde konuşarak, hislerinizi ve düşüncelerinizi paylaşmanızı öneririm. Ona, size danışmadan alınan bu kararın sizi nasıl etkilediğini anlatın. Belki de eşiniz, bu kararı almadan önce sizi dinlemeliydi.
Eşinizin annesine danışıp size karşı bu şekilde bir tavır sergilemesi de tedirginlik verici olabilir. Belki de eşinizin ailesiyle ilişkileri ve aile dinamikleri hakkında da konuşmanız faydalı olabilir. Eşinizin neden bu şekilde bir karar aldığını anlamak için onun da hislerini ve düşüncelerini dinlemek önemlidir.
Öte yandan, eşinizin bu tür bir kararı alırken sizinle ve hislerinizle ilgili göz ardı ettiği durumlar varsa, bu konuda sınırlarınızı net bir şekilde belirtmek önemlidir. Belki de eşinizin bu tür durumlarda sizinle nasıl iletişim kurması gerektiğini netleştirmeniz faydalı olabilir. Bu tür durumlarla ilgili gelecekte nasıl bir iletişim kurmak istediğinizi belirlemek için eşinizle konuşmanız önemlidir.
Bu durumun sizi üzdüğünü ve rahatsız ettiğinizi eşinize açık bir şekilde ifade etmek, ilişkinizin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için önemlidir. Eşinizle bu konuyu sakin bir ortamda ve karşılıklı saygı çerçevesinde konuşmanızı öneririm. Bu şekilde, hem sizin hisleriniz ve düşünceleriniz ifade edilmiş olur, hem de eşinizin sizi anlaması ve gelecekte benzer durumların tekrarlanmaması için bir fırsat olabilir.
Son olarak, ilişkinizi etkileyen bu tür konularda profesyonel bir danışmanlık almak da faydalı olabilir. Bir çift terapisti veya danışmanı ile görüşmek, ilişkinizdeki iletişim sorunlarına ve hassas konulara daha derinlemesine bakmanızı sağlayabilir. Bu süreçte, eşinizle sağlıklı iletişim kurabilmeniz ve birbirinizi daha iyi anlayabilmeniz için dış destek almak önemli olabilir.
Bu durum hakkında hislerinizi paylaşmak ve eşinizle iletişim kurmak zor olabilir, ancak bu tür adımlar ilişkinizin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için önemlidir. Kendinizi ifade etmek ve eşinizle uygun bir şekilde iletişim kurmak, ilişkinizin güçlenmesine yardımcı olabilir. Umarım bu konudaki adımlarınız ilişkinizde pozitif bir etki yaratır ve bu tür durumlarla daha iyi başa çıkmanızı sağlar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKesinlikle doğru değil, düğünde toplanan altınlar ikinize ait, sana sormadan senin rızan olmadan eşin asla harcayamaz çünkü onlar ikinizin ve annesi neden hak iddia ediyor sizin olan altınlar üstünde bu çok yanlış.
Altınlar sizin ne demek ben size vermem ya.
Ve siz neden onlara verdiniz bu hatayı yaptınız01 Yorumla- +1 yıl
Ve bence annesinin bende duracak demesinin gerçek nedeni altınların hepsinin bozdurulmuş olması yani altın falan kalmaması, geçmiş olsun sana
Gizli Üye(36-45)+1 yılAyyy anlamiyorum bu kaynanalari hepsi mi ayni olur. 😒
2022 de dugun yaptik borc oldugu halde altinlara dokunmadim. Biraz cingenelik yaptim. Kasaya koyacam dedim annemle ortak esim. yok koyuyorsan annemle koy dedi. Benim ailemde kaynanala yap kizim kotu olma dedi. Neysee yurt disina geldik. 3 5 ay sonra dedim altinlari gelen gidenle getirecem kaynanam kiyametleri kopardi. Yok orada ne yapacaksiniz ne gerek var soyle boyle. Ogluda durur mu oda ayni. Neyse kavga kiyamet akrabalarina cevrelerine soyledim gelinin altinlarini almak var mı ustune konmak var mi sizde falan biraz kulaklarina gitti rezil oldular. Haftaya pasa pasa anneme teslim edecek hepsini. Tabi duruyorlarsaa 🙄
Rezillige gerek var miydi yook ama bunu istediler.
11 Yorumla- +1 yıl
Helal kız sana böylelerini rezil ediceksin işte duymuyorsada alıcaklar mecbur. Yine de böyle şeyler olmasa daha güzel olurdu
+1 yılÖyle şey mi olur siz bir yuva kurduysanız kaynanaya ona buna bakmayıp aranızda bunu halletmeniz lazım eşinin sana danışması gerekti nede olsa ortak bir takı bu ayrıca annesini ne ilgilendirir düğün onun mu düğünü saçmalk
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
148
Cevap
116Cevap
u +1 yılYaptığı yanlış tabi ki de
10 YorumlaDüğünde takılan takılan bayanın hakkıdır kadına bağışlanmış olarak kabul edilir hukuksal olarak hatta boşanma davalarında düğün kasedi delil olarak izlenir ve takılan Tüm takıları bayandan erkek talep eder. Lakin eşiniz harmasına siz izin verdiniz mi?
129 Yorumla- +1 yıl
Konu Bi bayanın verdiği soruda eşi hırsızlık gibi bişey yapmış ama neden eşinden gizli yapıyor ki..
Eğer altın konusuna gelirsek evet ortak ama hakkı olan kadının eşiyle beraber harcaya bilir..
Sizde erkek eşitlemesi yapıyorsunuz o zaman Bi erkek olarak ezilmeye izin vermeyin
Ben bu adamdan şüphe duyarım eşinden gizli yaptıysa aldıysa herşeyi gizler yalanlar bundan da yuva olmaz - +1 yıl
@yedirenk7 Arabistan’a git o zaman yallah
- +1 yıl
@yedirenk7 Hakkı var kanunen.
- +1 yıl
@isimsizbilen Ben kanundan bahsetmiyorum, genel olarak erkeklerin ezildiğinden bahsediyorum. Kadınlar olarak erkekleri ezmeye kalkışmayı marifet bildiniz diyorum. Anlamadın herhalde.
+1 yılböyle yapan bir insandan potansiyel olarak başka can sıkıcı hadiseler çıkma olasılığı çok yüksek. hakkınızda hayırlısı olsun diyorum ama, bence bu daha iyi günlermiş gibi duruyor. umarım yanılırım
40 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBelli ki Senin takılarını kafalarına göre kullanacaklar önce eşinle konuş takılarını getirmesini söyle eğer getirmiyorsa direk git karakola şikayetçi ol Ziynet eşyalarını senden izinsiz evden aldıklarını söyle gerekirse eşine de uzaklaştırma çıkart sen iyi sabırlısın Vallahi buraya yazmışsın senin yerinde başkası olsa çoktan o takıları kaynanana sokar
10 YorumlaTavrını baştan koy çoçuk değilsin, yetişkin insansınız ayrica o takıkar sana ait. Bankayamı yatırırsın evdemi tutarsın oda senin kararın kimse karışamaz, onlar senin takıların.
20 Yorumla
+1 yılBüyük hata. Sonuçta eşin. Sormadan böyle bir şey kabul edilecek iş değil. Lazımda söylenir, istenir. Rızası varsa o zaman olur. Ama sormadan etmeden kafana göre harcamak etmek akıl işi değil. Güven zedeler
00 YorumlaHarcaması doğru değil ama. Yerin göre nereye harcadığı da durumu değiştirebilir.
Örneğin kredi borçlarınızı ödemeye kullanmışsa bu durumda haklılık payı var.
Kaynanalar çoğu zaman kendi çocuğunu tutar.
00 Yorumla
+1 yılBu pek doğru değil açıkçası. Ayrıca böyle seyker evlilik birliği içerisinde güveni de zedeleyen unsurlar. Sana paraya ihtiyacı olduğunu söyleyip senden izin alsaydı keşke. Üzgünüm ama bence bu durumdan rahatsız olduğunu ona söyleyip bir daha senden habersiz böyle ciddi şeyler yapmaması gerektiğini ona anlatmalısın. Kaynanana gelince bence o da bu konuya dahil olmamalı.
10 Yorumla
+1 yılSende gelmişsin 35 yaşına şimdi evlenmişsin, sorduğun soruya bak, sence yaptığı doğrumu bunu idrak edemiyor musun? Tabi ki yanlış.
11 Yorumla
Soran+1 yılkızzzz beynimle oynayan kocam var %100 doğru olduğunu bilsem bile sen suçlusun der. şu an da ben suçluyum bunun hesabını sorduğum için
+1 yılNeden kaynananda duruyor ki sen en baştan hata etmişsin.. ayrıca kocan dana sormadan harcayamaz. Nereye harcamış senden habersiz? Kaynanandan düğüne gitmek için yakacağını söyleyip hepsini al
00 Yorumla
+1 yılElbette doğru değil.
Evlilik ekonomik kararların birlikte konuşularak alındığı bir hayat birlikteliği olarak yaşanmalıdır. Bugün bu kararı veren yarın kim bilir ne yapar.
00 Yorumla
+1 yılEvinizdeki eksikler içinse mazur görebilirsiniz fakat yine de hoş olmamış ama konuşup anlayabileceğinizi umuyorum
02 Yorumla
Soran+1 yıleşyalı evde oturtuyor beni 1+1 aldığım yatak odam bir buçuk senedir depoda bekliyor. gençliğinde yediği patlattığı kartlar bunlar estetik yaptırıyor saç ektiriyor en az 35 40 çeşit ayakkabısı var her biri 5-8 bin tl
- +1 yıl
Maşallah! O zaman büyük ayıp etmiş yol yakınken evliliğini sorgula. Kolay gelsin vallahi
+1 yılBöyle bir saçmalık olabilir mi o altınlar maddi olarak ortak tamam okinizde annenize verebilirsiniz ama istediğiniz zamaan almak suretiyle kalkipta senden izinsiz satamaz harcayamaz anlayışsız bencil birini eş olarak seçmişsin o zaman umarım bir daha böyle bir sorunla karsilasmazsiniz
00 Yorumla
+1 yılYeni evliyseniz, gereksiz yere harcarsınız diye vermemiş olabilir. Belki ileride belki ev araba almayı düşünürseniz diye saklıyor olabilir. Kötü düşünmemek lazım
00 YorumlaEvliliğin temel şartı birbirine danışmak, ortaklaşa iş yapmaktır. Eşler birbirinin sözünü önemsemeyecekse evlenmenin ne mantığı var ki? Ev arkadaşı olmak daha mantıklı o zaman.
00 Yorumla
+1 yılHiç doğru değil onlar senin hakkın sana sormadan harcayamaz sen takılarını nasıl kaynanana verirsin hiç mi verme diyen biri olmadı sana
07 Yorumla
Soran+1 yılevimiz güvenli değildi oyüzden vermek zorunda kaldık onlara
- +1 yıl
E banka kasası diye bir şey var sen o takıları unut benden söylemesi
- +1 yıl
Bencede o altınlrı unuttt insan kendı adına kasaya koyar, yasa bozdurur faize yatırr walla kandırmıslar senı
- +1 yıl
Uyanık bi kız olsa asla vermez ama sen cok iyi niyetliymıssın be kuzum yas kaç
Soran+1 yıl@nazlıcann06 nazlıııı çocuğum düşücek karnımdan stresten. Düğün günü 100 lira bile kalsa takılanlardan aldım verdim ona annemde de birikti kına gecesi para ordan 100 lira bırakmadım ona verdim hepsini.
- +1 yıl
Cok uzuldm ama giden zor gelir
Altınlar sana ait kocan olacak kişi alamaz harcayamaz.
30 YorumlaDeğil aq yaptığı şeye bak haber vermesi zaten gerekiyor ayrıca onlara dokunması da normal bişi değil senin onlar
10 Yorumla
+1 yılBen olsam tekmelerdim. Hem anasını hem oğlunu mahkemeye verirdim. Kimse enayi değil terletirsim onları terletirdim
10 YorumlaDüğünde takılan takılar ikinizin geleceğine yardım için takıldığına göre ortak karar ile ya da kendi menfaati için değilde sizin menfaatiniz için harcadığı sürece bunun bir sakıncasının olmadığı kanısındayım.
00 Yorumla
+1 yılSenin hakkını da yemiş ama eve ait bir şeye harcamişsa sorun degil ama bildiğin arkadaşlariya yemeğe içmeye gitmişsee olayy çikartilir
00 YorumlaAhh ahh neden bu hatayı yaptın be bacım değil koca şu saatten sonra gonca olsa kırılmış kalbini düzeltebilir mi.
00 Yorumla
+1 yılSende geri kalan altınları al harca sonra git kocana söyle, iyi yapmışsın der kızmassa yaptığı doğrudur 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHukuksal olarak gelinin hakkı sen kimsin bizim takımız hakkında konuşuyorsun de. Eşine de annenle evlenseydin o zaman o altınlar bizim. Bir birey olamayıp hala anne sözü dinleyen ergen misin de
00 Yorumla
+1 yılAllahım yok böyle dünya tabi ki kadınındır eşin ortak karar verirseniz kullanmalıydı herşeyin çıkar olduğu devirdeyiz allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılYaptığı boşanma sebebidir. Emsal kararlar vardır. Ne kadar harcamış hayta? O kadar da dedim el uzatma şu kadının paralarına diye...
00 YorumlaTabiki harcayabilir hatta ailesine dahi dağıtabilir maddi yönden katkı sağlamak için.
04 Yorumla- +1 yıl
Şaka mısın?
- +1 yıl
Sormadan eşinin rızasını almadan nasıl harcar, siz iyimisiniz
- +1 yıl
Soruyu soran ben değilim.
+1 yıleşin ile anlarım da kaynana ne anlamadım neden onda duruyor nedir bu mal mülk para altın sevdası
işte bu yüzden evliliğe karşı soğuğum
00 Yorumla
+1 yılhalt etmişler o evi yıkarım başlarına ilk günden isguzarlık hem kanunen hem orfi olarak o altınlar senin adı üstünde geline alıyorlar
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle yaptığı yanlış beraber birlikte kendiniz için harcamanız gereken bir para tek bireysel yaşamıyor
00 YorumlaAyrılma sebebi güvensizlik yaşarım direk bukadar borcu varsa benim niye haberim tabiki harcayamaz
00 Yorumla
+1 yıltamamen hem haram hemde tazmınat davası acabılırsın kanunen
11 Yorumla- +1 yıl
caktırmadan dugun vıdeosunu temın et ve ıyı bır yere sakla
+1 yılHukuken altınlar kadınındır, kayınvalideni şikayet et polise
10 YorumlaAyyy ben olsam eşimi döverdimm polise verirdim onu okurken bile sinirim bozuldu 😂💅
10 YorumlaYanlış tabi ki. Bu konuda ağzımı açarsam görüşüm kaldırılır, o derece diyim...
10 YorumlaOha 😬Tam kız kardeşim de bu olayı yaşadı. Keşke takılarını kendine ayrı hesap açsaydın ilerde lazım olurdu. Çok yanliş yaptın kaynana takılarını vermek nedir?🤨 iyi gelmez gelinde durulması lazm bence bankaya yatırman gerekirdi.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılannesine bak sen kendine ait olanları verme bence ya da kendin bankaya koy oğluna kıyamaz verirse ortada hiçbi şey kalmaz zaten oğlu harcamayı seviyo belli
01 Yorumla- +1 yıl
Böyle evlilik mi olur
+1 yılEşin hırsızlık yapmış sence bu ne kadar doğru?
00 YorumlaKesinlikle yanlış
Ne yaptığını zannediyor Bu adam00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynısı ablamın başına geldi takıları harcanmıştı çalışmıyor zaten sonradan gercek yüzünü anladık senin takımlarını gereksiz yere harciyorsa belliki çalışmaz
00 YorumlaWalla öyle bı yaygara kopartirim ki feleği sasar kim olduğunu unuttururum ona
00 Yorumla
+1 yılOrtak olan hic bir şeye tek basina karar vermek doğru değil
00 YorumlaBence çok büyük yanlış yani en azından sorsun kardeşim yani senin değil mi
00 Yorumla
+1 yılNe diyeyim.
Ömür geçireceksin bu adamla.
Şimdiden geçmiş olsun.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKesinlikle yanlış bence sonuçta senin onlar ayrıca çok ihtiyacı olsa evlisiniz sorabilirdi bence bunu yapan devamını getirir gibi ama tabi bi de kaynana faktörü var o daha da kötü
00 Yorumla
+1 yılHayır, hepsi bana aitti. Kaç tane olduğunu bile bilmiyordu 😁😂
00 Yorumla
+1 yılBir erkek karısının takısını ziynetini bozdurmaz. Bozdurana ben erkek demezdim.
00 Yorumla
+1 yılTakılar ortak olduğu için bana sormadan harcamasını yanlış bulurum
00 Yorumla
+1 yılNolur nolmaz bir durum olursa bekleriz 🙈 bazen boşanma sebebi olabiliyor
00 YorumlaEşim bana sormadan sıçmaya gidemez afedersiniz… düğün takılarını sormadan harcamak ne demek
04 Yorumla- +1 yıl
Çok büyük konuşuyorsun.
- +1 yıl
bi sus ya bizde biliyoruz lafın gelişi olduğunu orada benden habersiz hiçbir şey yapamaz demek istiyosun kendini bi bo* sanıyorsun çünkü birde lafın gelişi demişmiş işinize gelmedimi nasılda salalağa yatıyorsunuz dimi varya suç sizde değil sizin her dediğinize he diyip kendini kullandıran o kocalarınız da her şey müstekah onlara daha beter olsunlar feminenliğin altına ezilsinler de akılları başlarına gelsin
Benden habersiz alamaz ama bana söylese ben verirdim zaten 🙂🙂
00 YorumlaHarcayamaz bende harcamam o evde ne varsa ikimize ait senin benim yok her karar ortaktır.
00 YorumlaSoru eksik?
Bankaya kıymak isteyen siz misiniz yoksa kaynananız mı 🤔
00 Yorumla
+1 yılEşinizle konuşmanız şart !!! Geri koymak şartıyla almış olabilir iyimser açıdan.
00 Yorumla
+1 yılHarcayamaz ben onun eşiysem bana danışması gerek herşeyimiz ortak oluyor artik evlilik bu demektir
00 Yorumla
+1 yılSenin altınlarının o kadında ne işi var? O altınların gerçek sahibi kadındır
00 Yorumla
+1 yılAltın damat ile geline takılır... Birbirlerinin rızası dışında dokunulmaz.
00 Yorumla
+1 yılHarcanmş gibi durmuyor. Kadin bende duracak demiş. Bu yanlış sizin onlar
00 YorumlaOlur mu öyle şey ya saçmalık resmen. onlat srnin hakkın eşinle beraber kullanmak suretiyle
00 YorumlaBen yapmam ama o yapabilir hiiiç sorun değil zaten onundur yani 😌
00 Yorumla- Devamını Gör (204)
Devamını Gör(249)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Eşim bana sormadan düğün takılarından alıp harcamış. Yaptığı doğru mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler