abi bir insan çocuğunu özel okula göndermek için senelik 640 bin TL verir mi ya? birkaç senelik özel okul parasını faize atsalar çocuğun geleceği kurtulur zaten fdgh çok fahiş fiyat..

abi bir insan çocuğunu özel okula göndermek için senelik 640 bin TL verir mi ya? birkaç senelik özel okul parasını faize atsalar çocuğun geleceği kurtulur zaten fdgh çok fahiş fiyat..

Bunlar dizilere konu olmuş aşırı zengin kesimin gittiği okullar. Bu paraları iyi eğitim için değil çocukları kendileri kadar zengin olmayanlar ile aynı okula gitmesin diye veriyorlar. Bu yüzden bizi alâkadar eden bir durum yok şu an çocuğuna devlet okulunda kaliteli eğitim verilmeyeceği için endişeli velilerin tercih edeceği okullar 150 bin civarında, her şeyin fiyatına bakınca bu ücret de abartı gelmiyor.
Devlet okuluna göndermelisin. Hayatı ögrenmesi için devlet okula gitmesi gerekir. Özel okula giderse bir şey ögrenemez , özel okula giderse arkadaş ortamına, ve kötü alışkanlıklar edinme olasılıgı daha yüksektir. Derslerini ögrenemez. davranış, giyim tarzını kafasına göre belirler. Kuralları bilmez. Sorumsuz , serseri bir çocuk olur. O yüzden özel okulda bir şey ögrenemez. Ama devlet okuluna giderse serseri olma ihtimali daha düşüktür. Uyum saglama, anlayış, ve disiplinli yetişir. Hayata daha çabuk alışır.
Her insanın belirli bir ögrenme kapasitesi vardır. Serseri olmasına izin vermemelisin. başına buruk bir çocuk olmasın.
ya da fransız lisesine gönder. ya da devlet okuluna gönder.
asıl söylediklerinizin hepsini devlet okuluna giderse yaşar özel okulda olmaz öyle şeyler
@huzunluyurek Alakası yok tam tersi
burada deneyim konuşuyor
Öncelikle bu bölgeden bölgeye ve şehirlere göre farklılık gösterir. Bunu boğazda gittiğiniz bir restoran ile normal bir mahallede gittiğiniz restoran gibi düşünebilirsiniz.
Kendim özel bir okulda 6 yıldır çalışıyorum. Şuanda okulun her şey dahil yıllık ödemesi 120.000 TL. Benim çalıştığım şehirde ve çevre şehirlerde maksimum 200.000 TL fiyatı duydum. Bu bahsedilen okullar en uç noktadır.
şu an da İstanbul da oğlum gidiyor. Era kolejine. 82,500 TL okul 55 bin yemek. En az 20 binde kırtasiye çıkar. Dediğiniz de haklı yanlarınız olabilir. Ancak para geleceği kurtarmaz, eğitim her zaman lazım. İmkanı olan gönderir. Çok güzle devlet okullarımız da var.
Cevap
50Cevap
Önemli değil bence.. zaten bu fiyatlara da olmaz
Ülkede zaten özel okul ve özel hastane olmasa herkes rahat edicek herkes çocuğunun geleceğini düşündüğü için ister istemez kendi bütçelerinden sıkıyor özel okula göndermeye calisiyrodu şuana kadar ne var günümüzdeki prof. ler Doçentler doktorlar hepsi devlet okulundan mezunler ama durum öyle bir hal aldiki sanki devlet okulları devlet hastaneleri kötü özel okullar iyi algısı var ne yazikki her meslekte olduğu gibi iyiside var kötüsü de var
Gençler o özel okul, Türkiye'nin marka yapmış en kaliteli okulu.
Sana Mercedes GLE600 cok aşırı pahalı gelse de, onu satın alacak güçte insanlar var.
Bu okul da öyle. Öğretmenlerine de diğer okullar gibi asgari ücret vermez orası çok iyi maaş verir cok iyi hocaları vardır.
Özel okullar bana çok saçma geliyor. Şişirilmiş notları girecekler okulda sonra yks sınavında obs'i yüksek olacak birçok kişiye fark atacak ama üni'ye geçince apışıp kalacak çünkü o öğrenci ders çalışmayı bilmiyor. Neymiş ingilizce egitimi daha iyiymis falan filan. Gerek yok böyle şeylere çalışmak isteyen heryerde okur. Ben ileri de çocuğumun şahsen iyi bir puan tutturup fen lisesi vs anadolu lisesinde okumasını isterim.
Üniversite dahil anaokulu ve kreş ek olarak servis ve haşlık diye hesapla. O paraya altın alsan çocuk zengin olur veya iş kursan yine iyi bir geliri evi arabası malı mülkü olur. Max 30 bin tl maaş için onca sene oku sonra sürün hiç mantıklı değil.
Tam soygun düzeni ve hükumette bişey yapmıyor gerçi onlar müsaade ediyor ya
geçtiğimiz yaz mecliste ilkokula giden öğrencilere öğle yemeği bedava verilsin önerisi akp ve mhp oylarıyla reddedildi NEDEN NEDENN
Bir tanıdığım özel okullar hakkında bana şöyle bir cğmle kurmuştu :
Kpss'den 85 90 alan öğretmenin elinden alıp 70 alan öğretmenden eğitim görmesi için para ödüyorum demişti.
O an çok haklı bulmuştum.
Çocuklar duymasın'da güzel bir sahne vardı
Haluk diyor ki biz bu çocukları ne için okutuyoruz kendilerini ev alsın araba alsın evlensin yuvalarına kursun o zaman neden okurken bir araba ev parası ödüyoruz
🤔🤔🤔
Herşeyin paraya dokulmesi çok skinti çocuk dahi falan cikrsa anca o zmaan para ödemezsiniz ama bütün aileler şimdi fakiri zengini çocuklarını özele gönderip tek çocukta kalior benim çevremde kiler öyle
Eğitimin özeli olamaz asla ama burası türkiye oluyor işte saha yeni haberde bir ögün yemege 430 lira para diyordu verdigi kuş kadar yemek bir de zaten millet olarak o.. c... guu olduk bizlere hersey müstehak bizler asla düzelmeyiz
özel okula gönderip yıllarca maddi manevi külfete katlanıp ya işsiz ya da sabit maaşlı beyaz yaka olacağına devlet okuluna gitsin, özel okullara harcanacak para ile de iş kurulsun ticaret yapsın zengin olsun
Özel okula 640 bin tl vermek yerine her sene bir banka hesabina 640 bin liralik altın yatırıp 10 yil sonra o parayı çocuğa verse çocuğun zaten bir derdi kalmayacak
Okula 640 bin verebilen insanların çocuğunun zaten maddi açıdan bir derdi olmuyor.
Öyle bir okul sadece okul ücreti ile bitmez sürekli bir etkinlik, gezi, malzeme çıkar böyle yerlere çocuğunu zar zor gönderemezsin zaten göndermene de gerek yok çünkü böyle okulların amacı üniversite sınavındaki başarı olmuyor.
Zengin insanlar bu parayı düşünmezler ki, biz alt kesimden olduğumuzdan gözümüze çokmuş gibi geliyor. Lüks evler, lüks arabalar, yatlar, katlar da çok pahalı ama alanlar var. O mantık.
Eeee derdin ne? Hem en pahalı okulu isteyeceksin hem de çok pahalı diyeceksin. Hem ayranım dökülmesin hem gğtüm sykilmesin. Bedavası var.. Ona gönder.
Yani o okul özelinde demiycem ama bugünkü şartlarda da devlet okuluna emanet edilmez çocuk. Adam gibi eğitim almak isteniyorsa ki isteniyor özel şart oldu
Yıllık 640 bin veriyorsun ve bu birinci sınıftan hatta anaokulundan başladığını düşün deli paralar dönüyor bunu veren ailenin gelirini yaptığı işi merak ediyorum
Daha trajik olan konu ise özel okula milyonlarca TL vererek gönderdiğiniz çocuğunuz hangi mesleği yaparsa yapsın maaşlı çalışacak ise hiçbir zaman zararınızı telafi edemeyecek
parası olana çok yüksek bi rakam değil ol parası varsa gönderir yoksa zorlamanın bi anlamı yok
Silgimiz kaybolmasin diye iple boynumuza asarlardi..🙄
Sonuç olarak bunun tek. sebebi toplum.. Bir ülkede eğitim para ile sağlık para ile satiliyorsa orada sosyal bir devlet yoktur..
Devlete sal yavruyu arada kontrol et yeter. Ben bu yaşıma kadar devlette okudum bi sorununu görmedim.
Okuyacak insan devlet okulunda da okur milyarlar saymaya gerek yok yeterki içinde olsun bunlar açgözlülükten hep
Fakir yine fakir düşünüyor😂 yıllık 600 veren adam çocuğun geleceğini garantiye almıştır😂 B. k gibi param olsa bende gönderirim. Varki gönderiyorlar
Ben vermezdim devlet okullarıda kaliteli senin zihniyetinden bakacak olursam bilgiyi faiz vermiyor ayrıca haram yiyen çocuktanda bi cacık olmaz
Özel okullar eğitimhane değil, daha çok ticarethane. Çocuğun iyi eğitim almasını isteyen özel öğretmen tutar, kat kat daha iyi.
Çocuğa versinler o parayı, PC toplar yayıncı olur mk. Bitcoin mining yapar zengin olur. S'kerim öyle okulu
KSNSSJJSJSJS GULMDUM MK cidden bu parayi veren var mi? Sjsjsjsjs hayir turkiyedne bahsediyoruz tr de ha ozel okul ha devlet okulu.
Biz devlet okulu mezunuyuz bir şekilde okumak isteyen kendini gösteriyor her mesleği hakkı ile yapan insanlara insanlığa ihtiyaçimiz var
Önemli bence.
640 bin liraya bundan birkaç yıl önce Rezidans ve deniz manzaralı ev alınabiliyordu, şu an hiçbir değeri kalmadı miktarın.
çocuğum olsaydı özel okula göndermeyi planlamıştık ama çocuğum yok
BİR özel okul. Herkes oraya göndermiyor sonuçta. Onun da alıcısı vardır merak etmeyin :d
Eğitim ticarete atıldığı an Türkiye’de eğitim bitti
özel okula gonderen fakir degildir isterse 5 milyon olsun. fakir edebiyati yapmasinlar.
Atomu parçalamayı öğretmeleri lazım bu parayı vermem için
imkanı olan göndersin her türlü ayrıcalıklı oluyor tabi
Biz beleşe okuduk boya kalemlerini birbirimizden ödünç alırdık
Bende özelde okudum ama devlet okulları kesinlikle özel okuldan çok daha iyi
Ayda 6 milyon kazananlar gönderiyor zaten bizlik bir şey yok
Ailem beni ilk okulda özel okula gendermişti aslında gereksiz ayrıca kaşke devlet okuluna gitseydim ayrıca zorbalık tarzı şeyler oluyo bence devlet okulları daha iyi
Okumak isteyen her yerde okur, meslek sahibi olur zaten özel okul şart değil ve ailenin durumu yoksa kendini zorlamaya da gerek yok bence.
yaklaşık 21.300$. her yıl 21.300$ lık kripto para alsan çocuk askerlik çağına gelene kadar Türkiye' nin sayılı zenginlerinden olur 😂😂
Parası yeten kesinlikle göndermeli farklı belli oluyor bir tık
Okuyacak çocuk b! kundan belli olur derler.
Okumaya gönlü olan her yerde okur
Her özel böyle değil cımbızla bir resim çekilip tüm okullar öyleymiş gibi sorı sormak ta ne alaka
Eğitimini bilmediğim için yorum yapmak doğru olmaz ama 5-10 puan bile iyi bir liseyi etkilerken 640.000 TL de de baya şey değişiyordur diye düşünüyorum
ozel okul yasak olmali belirli bir sinifa kadar. devlet her kesi esit sartlarda egitmeli
Kesinlikle hayır kardeşim şu an liseye gidiyor ve ücreti 150 bindi galiba tabii ozelden özele değişir de 640bin çok çok fazla bence araştırın derim
Faiz falan bu okullara maddi gücü olmayan biri çocuğunu yolluyosa yazık ama diğer kesimin paraya ihtiyaç yok zaten gelir oranları o okulu fazlasıyla karşılar
Bence ilkokul için gerekli değil ortaokul daha mantikli
Değil çocuk meslek öğrensin o parayla ilerde dükkan açar
Bu rakamlar çok saçma özellikle ilkokul öğrencisiçin verilmez
Size göre büyük olan miktar bazılarına göre çerez parası olduğu için sorun olmuyor maalesef.
canım bir kaban bir milyon bu bir yıllık okul masrafı öyle düşün😄
Ailem beni dershaneye göndermişti birkaç yıl önce yaklaşık 10 bindi onu bile ise girince öde diyorlardi ah ulan fakirlik snxkx
İlkokul da ne ogretiyon çocuğa da para alion aq
Sonuçta atanamamis ogretmenler okutuyor
20 bin dolar yurt dısı gibi cok değil
Ben yıllık 45 bin ödüyorum üniversiteye
Göndermem okumasın cahil kalsın
Cocugu devlet okuluna veririm... degmez😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?