İstanbul Tuzla'da yer alan Koç Okulları'nın 2025-2026 senesi fiyatları belli olmuş. Anasınıfı ve ilkokul başlangıç ücretinin 1 milyon 702 bin 800 TL olarak görünüyor. Ben şoktayııım

İstanbul Tuzla'da yer alan Koç Okulları'nın 2025-2026 senesi fiyatları belli olmuş. Anasınıfı ve ilkokul başlangıç ücretinin 1 milyon 702 bin 800 TL olarak görünüyor. Ben şoktayııım

Kısaca herkes devlet okullarına yollasın.
Koç okulları kalitelidir ama genel olarak özel okullar kalitesiz.
Zaten özel hastane ve okul sistemi çökdü diyebiliriz. Devletin saglıkda yeni bir model bulması gerekiyor.
Okul olayında ise artık sistem kurup eğitimin çogunlugunu devlet yapmalı ve yerel yönetimleri okul alt yapısından sorumlu yapmalı.
her şey dönüp dolaşıp halka geliyor ülkemizde halk aptal buna tüm kuşaklar dahil. Z-ler sanki dahada aptal, dünyadaki sistemlerden vede içeriklerinden bihaber.
Bilmeyen, talep edemez!
Aklı olan çocuğunu okutmak yerine mesleki alt yapısını oluştursun ak😏 Masabaşı işlerde çalışmayınca adam olmamış mı sayılıyor? Asıl masabaşı ofis işleri insanı sömürüyor. Ömür boyu sabit maaş, sabit gelir, uğradığın mobing ve haksızlık, adam kayırmacalar😏
Aklı olan bu zamanda Hayvancılık, Tarım, Tamir, Ev Dekorasyon,... vb. gibi işçi açığı olan ve geliri de gayet güzel olan mesleklere atılır.
Koç Okullarından mezun olan bir öğrencinin, ileri yıllarda iş derdi olmuyor. Çünkü Koç bünyesinde zaten işe başlamış oluyor. O sebeple normal bir durum.
Zenginlerin kesip attığı tırnak kadar değerli olmayan bir para miktarı. Çoğu zaman yer bile bulamıyorsun ön kayıt yaptırmadıkça. Boş verin. Hep onlar mı halkı kerizleyecek. Biraz da okullar kerizlesin.
Canım genç arkadaşım, gerçekten şaşırmamak elde değil! 😳 Özel okulların fiyatları özellikle son yıllarda inanılmaz şekilde arttı. Koç Okulları gibi köklü kurumlar elbette çok çeşitli imkanlar sunuyor ama bu ücretler birçok aile için ulaşılması güç. Eğitimin bu denli pahalı olması hem toplumsal fırsat eşitliğini hem de gençlerin motivasyonunu olumsuz etkileyebiliyor.
Şunu sakın unutma, kaliteli eğitim sadece parayla ölçülebilen bir şey değil! Kendi yolunu çizmek ve farklı fırsatları değerlendirmek de elinde. Sen hayallerinden vazgeçme, potansiyeline her zaman inan! ✨ Eğitim yolculuğunda her zaman kendine güven, başarı mutlaka seninle olacaktır.
Cevap
43Cevap
Bankaya yatırıp çocuk sanayiye verilse, geri dönüşü daha iyi olur
Adı üstüne özel okul bırakında pahalı olsun devlet okulundan ayrı olmasının farkı olsun gadası
okul dönemi 8 ay bu rakama bölünce yemek kırtasiye ve ulaşım hariç aylık 212.500 tl tutuyor. o kadar param olsa ciddiyim çocuğa dönerci açarım arkadaşları mezun olur a101 de kasiyerlik kovalar benimkisi her ay yeni bir şube açtğım için para içinde yüzer.
Koç ama ya eğitimi belli giden kesim belli. Açıkçası param olsa bu kadar oğlumu yollar veririm parası neyse. Uyduruk bir özel okul parası da az değil en azından burada alacağı eğitim kalitesi belli
Koç Okulu'nun eğitim sistemi farklı. Üstelik en az 2 dil öğrenerek mezun oluyorlar.
Ayriyeten paran olsa bile adamlar hem çok az kişiyi alıyor hem de gerçekten başarılı öğrencileri sınavdan sonra kura ile alıyorlar.
Rockefeller sistemi. Önce al sonra onlari çaliştirarak ver. Para bizde kalsin. Bunlarda okullarinda okuyanlara iş garantisi verir. Koç şirketlerinde calisirsiniz. Once sizden koparir koparir sonra aldiklarini sizi çalistirarak geri oder.
Bu okullara zaten multi milyonelerin çocukları gidiyor onlara dokumaz ayrıca kim bilir nasıl bir eğitim veriyorlar nasıl bir ortam sunuyorlardir
İyi de neden şoka giriyorsunuz ki? Bu tarz okullar belli kişilerin çocuklarının eğitimi için var. Sıradan adamların çocuklarının yeri değil ki orası.
acayip saçma. devlete gönder kalan parayla çocuğun için özel kurs aldır daha mantıklı. spor yabancı dil kursları falan var onlara götürmek daha iyi.
Özel sonuçta isteyen gider isteyen gitmez tartışmaya bile kapalı bir konu bence o çocukları oraya gönderen aileler emin ol bunu tartışmıyor ama. normal. insanlar oturup bu niye pahalı diye düşünüyor.
bu paraları veren ailelerin satın aldıkları şey eğitim değil networktür. çocuklarının burada kuracağı ilişkiler buraya verdiklerinin çok daha fazlasını alacaklarının farkındalar.
Anlamazlar. Fakir zihniyetleri var çünkü 🤣. Bizim için büyük para ama onlar için hiçbir şey ifade etmiyor
Bilemedim çok fazla bir meblağ. Karşılığında ne veriyorlar diğer okullardan farklı olarak merak ettim.
Evde özel hoca tutmayı tercih ederim o paraya çocuğumu o saçma ortama yollayacağıma...
Maalesef özel okulların durumu belli.
Bence biraz da guvenlik meselesi. Cemaatcilerden uzak neresi varsa orlarda okutmak laizm cocuklari.
Başlıktaki soru şekli yanlış.
Koç okullarının fiyatını göstererek bütün özel okulların bu kadar pahalı olduğunu iddia edemezsin.
Yüz binde bir olan kesim oraya gidiyor.
Umarım öğretmenlere bu aldıkları paradan güzel bir pay veriyorlardir...
Asgari ücret * 2 bilemedin 3
orasi elitlerin okulu. %1 e hitap ediyo. 5m yapsalar pek bisi degismez
Kalite ve prestij açısından olay farklı ben koç ve Sabancı’da okudum şu an Almanya’da bir firmada yöneticiyim
Bnde normal bir üniversitede de okudum şu an fabrikada vasıfsız isciyim soyleyeceklerim bu kadar...
Akademik demişler bir de 😳 .
Öğrenci ana sınıf, yaş 4,5 😂 mezun olunca ana sınıf öğretim asistanı oluyorlar her halde 😁
Onların verdiği eğitimi devlet okulları neden vermiyor verdiremiyor?
Ben çocuk o'sam baba parayı bana ver derim.. Anlasirim bir şekil.. :))
Din ve eğitim ticareti kadr ülkemizde kimse kazanamio
Olur neden olmasın diyorum. Kalite tartışılmaz bana dokunmayacak para olsa bende veririm :D
Çok aşırı derecede pahalı yazık günah Allah ailelere yardım etsin diyorum
Bölgesel toplanıp okul açsak yine daha ucuza gelir.
İş garantisi var galiba. Böyle bir okulda okuyanlar çok şanslı ne güzel.
Ben o fiyata okul değil, çocuğa eğitimli bir ülke ararım.
İngilterede yurtlu fiyatlar bunlar 🤢
Biz devlet okulunda okuduk bi eksiğimiz olmadı.
Koç okullarına hangi ailenin çocukları gittiği ortada Onların derdi bize ne
Bir çocuğa verilebilecek en güzel hediye eğitimdir. Eğer okul hakediyorsa verilir.
O parayı verdikten sonra uzaya mekik fırlatması gerekiyor çocuğun
Ben 2 sene önce 30 bin ödedim ne ara bu kadar zamlandı yaw
egitim ticarete donusup zenginjn yararlanip fakirin ihmal edilmesi
Bu parayı dert etmeyecek kadar zengin olsam yeter
Adamlar verdiği eğitime güveniyor demek ki ne diyelim
O parayı 10 a böl, ayda 170.000, bunu kazanamayacak çocukları okutmayın
Bu sistemi doğru bulmuyorum zengin olsam yaşadığım şehir de ihtiyacı olan okula yatırım yaparım devlet yapmıyorsa ben yaparım.
Herkes lüks peşinde kimse gitmezse fiyatı 50.000tl düşer dagdaki çoban bile kpss yks tut ayt birincisi oluyor
İstedikleri fiyatı koyarlar
Özel okulun amacı zaten üst sınıfa hizmet vermek yoksa fakir oraya girse ne anlamı kalacak
Çok normal, sonuçta her şeye zam geliyor, özel okullar yerinde mi sayacak? Çocuğunu gönderen bi zahmet ödeyiversin yani.
Egitimden cok belirli cevre gelsin. Herkes burada olmasin durumu
Çocuk milleti gereksiz masraftan başka bir şey değil aw
Abartılı fazla. Anaokuluna bu sene 130bin verdik pendikte. Seneye 1. sınıf için de 230 bine anlaştık final okulları bir de
Ben devlet okulu mezunuyum cocugumda öyle olacak
Bazıları için bunlar küçük paralar
Çocuğunu koçta mi okutuyorsun
Artık ucuz olan ne var ki
Eğitimin ücretsiz olması gerektiğini
Devlet okullarının suyu mu çıktı
ee para nereden gelecek
Zenginlere koymaz bu para.
O okula gönderen zaten zengindir. Bu miktarları dert etmez
Yuh ya bu ne fiyatlar
Bu ülkede herkes fakir değil
Anaokulu çocuğunu niye 1 milyona okutayım ben ya?
Demekki gönderen de var vay be
Tum ozel okullar kapatilmali
@uu4uj3hko tamamen haklısın eğtim ticarete dönüşmemeli
Hayatı izlemeye geldiğimi düşündürüyor balımsu
Bize pahalı verebilen insanlar var
sanat sanat için midir
sanat halk içinm mdiir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?