- mutfakta olcam istediğim kadar yemek var sigortada var
- tatil günü maaş yok günlük 660
nasıl iş sizce piyasadan anlıyorsanız fikrinizi merak ettim
nasıl iş sizce piyasadan anlıyorsanız fikrinizi merak ettim
20.002 ÷ 225 = 88,89 Brüt, 75,56 Net Saatlik ücretiniz.
11 saat çalıştığınızı varsayalım 》11 saat-7,5 saatten 》3,5 saattir günlük mesai.
30x3,5 = 105 saat aylık mesainiz var.
88,89 ×1,5 = 133,33 》 Fazla mesai ücreti.
133,33 x 105 = 13.999 》 Aylık Brüt Mesai tutarı.
Brüt Aylığınız : 34.000 civarında olması gerekiyor yukardaki işlem örnektir.
Yüzde 14 ve yüzde 1 primler kesilir, kümülatif matraha göre hesaplar yapılır. Net Asgari ücretiniz meydana çıkar.
Tam olarak ne işi yaptığınızı ve kaç yıldır çalıştığınızı bilemiyorum ama İnsan Kaynakları Bordrolama ve Puantaj elemanları ya da muhasebe adı her neyse... Ya hesaplamalarda hata yapıyorlar ya da işçiye mesai ücreti vermek istemiyorlar.
Zaten Mesaisiz 17.002 TL alacaksın. Emin misin 660 Tl olduğuna?
Bence mesaileri yemeğe sayıyor olabilirler... Sen yine de bir araştır göze batmadan..
Eğer işyerindeki insanların tamamı or*sb* ç*c*ğu değil ise haftalık 4.620TL aylık 138.600TL alacaksın... Gerçekten çok iyi ama şüphelen derim 1. Gerçekten bu parayı verecekler mi? 2. Başta da söylediğim üzere o insanlar pislikmi değil mi... Zira pisliklerse hiç başlama parası iyi diye insanlığından onurundan namusundan olursun... (Buarada ben yanlış hesaplamadıysam çok güzel para, yinede böyle çok paranın döndüğü yerler or*sb* çoc*ğu kaynar)
Ya düz asgari ücret. Bi lira mesai vermiş neyi aşırı iyi vermesi gereken zaten
Teşekkür ederim yanlış hesap yaptığımı cevabımı paylaştıktan sonra gördüm 😊
hamallar bile 1250 tl den aşağı gelmiyor. Kapıdan alıp kapısına bırakıoruz. Yemek de şirketten. Makul bir rakam gibi duruyor. düşük sayılır. İhtiyacın varsa boş durmaktan iyidir.
Kötü. Zaten asgari ücretin günlüğü 566 lira. ya da normal.
Sigorta var demişsin aylık alacaksın demi maasi, günlük elden verirlerse Orada bir sıkıntı var demektir. Vergi kaçınırlar. Ayrıca 2 bin 800 lira fazla olmuş olacak asgari ücretten. İzin yok olayı saçma. Haftada 1 gün izin vermek zorundalar. Haftalık iznin yoksa çalışma.
Cevap
76Cevap
Asgari ücretten biraz daha fazla ama sonuçta orada 10-11 saatin tamamında yemek yapmayacaksınız bu saatin en fazla 6 ve ya 7 saatini kullanacaksınız ve bu 6-7 saat yemek pişirmek ile çokta gözünüz yoksa bu para idare eder güzel sonuç sağlar, tabi yine asgari ücrete denk düşüyor yakınlarında bir para.. ama en azından şöyle düşünün yemek yapmayı biliyorsunuz ve bir fabrikaya ya da aşağıda yazanların dediği gibi bir mağazaya girseniz mağaza kapanana kadar ve yahutta sizin oradaki saatiniz dolana kadar başkalarının giydiklerini katlayarak tamamlayacaksınız zamanınızı, ayrıca da oturamayacaksınız dinlenmek için... Bu yüzden yemek pişir otur en güzeli, en temizi. 💯⭐
Bilemedim kendin bi bakarsin bana göre 10-11 saat çok kolay değil ağir gele bilir ve 660 lira çok az bir maaş tabikide ne Okudun ne yaptiğini bilemicem bu devirde bu zamanda kim ne derse desin Torpil veya iyi yerlerde okuman lazimsin
Başka yerlerde bak bence 1 yere değil
Şimdi kardeşim maddi durumun ne bilmiyorum bu işte asıl görevin ne onu da bilmiyoruz kim ne derse dersin boş ver ama sana şunu söyleyeyim ne iş yapıyorsan yap kendini geliştir bakma 3'e 5'e hayat oradan ibaret değil kendini geliştir kendini geliştirdikten sonra seçeneklerin artacak ondan sonra sen seçilen değil seçen olursun
Aynen öyle helede bu ekonomide
Ben günde 10 11 hatta 12 saat çalışiyordum günde 333 TL oluyordu maaş alımında 1 gün içeriye çalışıyorsun diyip maaşı vermediler 500 TL ekstradan verdiler her personele ama ben işten ayrılıyorum diye herkese verilen yılbaşı ücreti bana verilmedi, mesai param verilmedi 2 günüm içeride kaldı vermediler param eksik diyince de s. a. l. a. kk yerine koydular rencide ediyorlar bide ayrıca sigortam yoktu
Bu rakam az fakat kimsenin sözüyle hareket etme sana uyuyorsa sorun yok. Ortalık para beğenmeyen ayaklarda dolu boş kalmaktan iyidir. Zamanla kendini geliştirip daha iyi ücretlerle çalışacağın günler de gelecek
Gününün yarısı orada gececek tatiller hariç olunca asgari maaşa denk geliyor yine. Daha iyi bir iş bulamayacaksan emek sömürüsü ama bazen katlanmak gerekiyor. Daha iyi bir iş bulana kadar çalışılabilir bence.
Modern kölelik. Başka bir şey değil. Günlük 20 liradan çalıştığım zamandan 660 liraya. Emeği geçen herkesi Tanrıya havale ediyorum. Benim günlüğüm 1.600-1800 lira. Dışardakilere Tanrı yardım etsin
Az para ama şu zamanda iş bulmakta çok zor bence bu işe başlayın ama çalışırkende daha temiz daha güzel daha fazla veren biryer olursa değerlendirin derim
26x660= 17.160
Ayın 30 günü üzerinden haftada bir gün dinlendiğini varsayarsak asgari ücretten bilir tık yüksek. Ben olsam çalışmam 11 saat asgari ücret için.
Ayda 20 bin tl, asgarî ücretten biraz yüksek ama özellikle izninin olmaması problem, insanin o tempoyla çalışmaya illaki dinlenmesi gerekir
Mutfakta hangi pozisyonda çalışacağınız önemli. Zannedersem çok bir tecrübe yok. Komi olarak çalışacaksınız. Verdikleri tutarda o pozisyon için iyi.
O kadar çalıştırıp düz 700 yapmıyor, kendine saygın varsa gitmezsin
10 11 çok değil mi ya. Ne kadar para alırsan al bu kadar saat hayatını bir başkasına vermek gibi
Bir köle için iyi para
Bu ülkede nefes alıp vermenin adı yaşamak olmuş bitkilerden hiçbir farkımız yok.
Mesai saati fazla.. asgari ucretin altında.. sigorta iyi.. bilmiyorum çok ihtiyacın varsa deneyebilirsin
Az para. Asgari ücret 17.000 TL civarlarında. Günlük 11 saati 30 günde 19.800 eder. En az 24-25 olması lazım.
İyi değil. Çok yorucu olur mutfak işleri. Ayrıca yövmiye usulü olması daha kötü
Bunu düşünmemiştim 👏
Çalışacak köle lazımsa gelebilirim sadık köleyimdir 600 ne ya
Mesai çok fazla 9-10 saat olması daha iyi olurdu ki o bile fazla
Ben bi erkek olarak 12 saat bazen 14 saat çalışıyorum bazen 9 bazen 10 değişiyor sen kızsın bilemem
Çok az köti yani yazık insanları nasıl kullanıyor kar üzüldüm valla
10 11 saat 660 lira ne is yapacaksinki bence az su anki sartlara göre
Yani ne çok nede az yaşadığın şehir e bağlı bu ama çalışma saati çok fazla
Aylık alsan daha iyi olur izinde lazım haftada bir dinlenmek için
Başlangıç için normal ama çok iyi değil eğer yeni başlamadıysan.
Yahu 20 gün çalışırsa 13.000 lira yapar asgari ücret olmuş 17.500 lira çok düşük para
Kendime saygım yok davranışları
Az tabi bu parayı 7,5 saat çalışırsan alman gerekiyor.
Haftalık izin kaç gün? 1 gün ise iyi. Asgari ücrete denk geliyor
Türkiye de kisartlarin ya yurt dışına gidecem saati 10 dlar
Sigorta var ise tatil günleri vermek zorunda kesemez git çalış tamammi eline delil topla ve maaş bodronu al şikayet et
Saati 70-75 liradan hesaplaman lazım. Minimum 700-770 falan olması gerek.
Zor bir iş ama mecburiyette ve yoklukta yapılabilir
11 saate az bence asgeri ücret alti , birde sigorta var mı
Ya asgari olarak girsene az abi en az 850 olması lazım
Sigortan var mı, yemek giderleri, yol parası?
Eğer sigorta + yemekse idare eder.
mutfakta olcam istediğim kadar yemek var sigortada var
tatil günü maaş yok günlük 660
asgeri ücretle 8 saat çalışyırıyorlar ama
26 gün çalışsan asgari ücret yapıyor. asgari ücret kadar maaş işte
Tatil günü de maaşını versinler ama 11 saat çalışmak çok,
Ben 10 saat calistim 650 tl aldim gunluk
Her gun gitmiyorsun
Organizasyon farkli farkli yerlere gonderiyor
Class Staff Insan Kaynaklari burayi dene derim
Hem fazla çalışıyorsun hemde asgari ücrete tekabül etmiyor. Bence mantıksız ama hiç iş bulamamaktan iyidir.
Babam 4-5 saat çalışıp kazaniyo günde 600 lira. Yiyecek iceceği de ücretsiz. Kesinlikle hiç iyi bir para değil. Kabul etme
13 saat çalışıp asgari ücret alıyorum üstüne bide mobing üstüne mobing görüyorum
Nerde çalışıyorsun? Mağaza mi
Karşı çık babanın oğlu değil kimse kavga et gerekirse senin değil onların sana ihtiyaci var ya okurken elim ayağım titredi ya nefret ediyorum boyle igrenc insanlardan
@sosyopsikopatadam4 Avm züccaciye +sigorta da yok bide hammal gibi gelen tüm ürünleri kız başımıza taşıyoruz öyle çok ağır olanları bile @rojjjjjjj çıkıyorum zaten sürekli tartışma halindeyim gerçekten ihtiyacım olmasa 1 saniye durmam zaten ana mecburiyetler işte
Kardeş git fabrika da çalış. Nerelisin fabrika falan var mı bilmiyorum ama, fabrika hepsinden iyi bak çarşı içi mağazalardan avm deki mağazalardan restoran işlerinden uzak dur benden sana tavsiye. Bunlar parası az olup insanı aşırı yoran işler. Çalışma saati fazla olur. Fabrikaya gir. 8 saat asgari ücretini al geç bugün asgari ücretin günlüğü de 570 falan herhalde. Ne kendine eziyet ediyorsun.
Nerde yasadigiizla alakali bir durum, fakat genel olarak 1.5x is saat icin dusuk gibi.
eğer eviniz kira değil ve yol parası ödemiyorsanız fena değil canım arkadaşım.
Genel olarak bakacak olursak az ama Türkiye ye bakacak olursan kötü değil
sömürge düzeni hoş geldin çalışma pardon sürünme hayatına
7saat çalışıp 1000küsür alıyorum ben yemek de var üstüne
Ne işi bu
Trendyol
depo işi
Depo işi hakında hiç bir bilgim yok
Ah be günde 12 saate 100 lira çalıştığım anlar aklıma geliyor, mecbur olmasam çalışmazdim ya, insanlara asla ama asla zafımı belli etmeyeceksin.
Çok kötü zor durumda değilsen çalışma
Asgari ücret yani zaten Türkiye'nin ortalaması bu
Kötü zamanına yazk ama sartlr böyle
ben bir saate 600tl alıyorum
Bilemem ki... az bence
Hani kölelik kalkmıştı?
asgari ücretin altına çalışıyosun haberin olsun
Bana 8 saat bile fazla geliyor
Zor durumda değilsen çalışma.
Çok çok az bence o işi boş ver
Günlükse iyi ama saati sıkıntılı
O paraya o kadar calisilmaz