Tam olarak "Çok fazla zenginliğin insana zarar verdiğini düşünüyorum. Ailen ve yaşayabildiğin kadar paran olması yeterli, mutluluk budur." demiş :)
rabbim bir zengin etse de denesek :D

Tam olarak "Çok fazla zenginliğin insana zarar verdiğini düşünüyorum. Ailen ve yaşayabildiğin kadar paran olması yeterli, mutluluk budur." demiş :)
rabbim bir zengin etse de denesek :D

Para içinde yüzene bu lafları söylemek kolay gelir. Fazlası mutluluk getirmiyorsa ihtiyacından fazlasını hayır kurumlarına bağışlasın Muğla'da bir köye yerleşsin, minimal yaşasın, biz de samimiyetine inanalım.
Bunu sınırlarını hiç kimse zorlayamadı bu zamana kadar tarihte milyonlarca zengin diye tabir ettiğimiz insanlar geçmiştir ama onlara sorsan zengin değillerdir
çünkü insanın gözü doymaz ki hep daha fazlası için çabalar şekillerde olduğu gibi araştırabilirsiniz
Doğru demiş ben aynı fikirdeyim, insan nankörleşiyor çünkü çok zengin olunca ve her şeyi parayla halletmeye çalışıyor ve bu çok itici
Çok zengin insanlar tanıyorum ama hepsi mutsuz
Burada zengin olmak için bir sürü ahlak anlayışı gıt genç var. Onlara uymaz bu açıklama. bence önce insan kendini keşfetmeli. Bu bile cidi bir yolculuk. Zenginlik manasız gelecek belki kendine.
Cevap
56Cevap
Tuzu kuru tabi ki de.. zenginlik değil fakirlik zarar verir asıl.. asgari ücretle geçinsin 1 ay sadece.. aynı şeyleri tekrar desin
Çok fazla zengin olan bir kişinin eğer hedefi yoksa ve ne yapacağını bilmezse büyük ihtimalle parayı iyi eve arabaya yata falan harcayacaktır, Sonrasında elde edebileceği hiçbir şey olmadığı için kilo almaya ve çok fazla sıkılmaya başlayacaktır bir süre sonra hayatı çok rutin geldiği için heveslenebileceği bir şey olmadığı hemen sahip olabildiği için boşluğa düşecektir, Bu yüzden Hülya Avşar'ın bu sözü %50 doğru %50 yanlış denilebilir, Parayı düzgün yöneten ve paranın sadece kağıt parçası olduğunu bilen birisi asla sıkılmaz ve değişmez ama dünyayı değiştirmek için yapabileceği şeyler de çok fazladır.
Soruyu okurken bu tweete denk gelmem 😂

https://twitter.com/alpklnctr/status/1747547501245206795?t=gnYsVvCclbdQkv-7vItElg&s=19
Zenginlik bir tür güç fazlalığıdır. Neticede kontrol edilemeyen güç insanı esir alır ve tabiri caizse zehirler. Yer yüzünde Hz. Süleyman peygamber hariç kimseye yöneteceği güç verilmediği düşünülürse bizler güce esir olmaya daha yatkınız diyebiliriz.
Parayı sonradan bulanlar için geçerli bence, görmüş , geçirmiş biraz olsun kendini geliştirmiş insanlar parasıyla övünmüyor. Cahiller ancak bu Hülya’nın dediğini yapıyor sonradan görenler.
Allahım çok zengin etsin beni zararını bir göreyim ya :)
böyle hayatının son 50 yılında hiç zorluk çekmemiş insnaların bu şekilde edebiyatı parçalamasına da ayar oluyorum.
Satsın malinin mülkünün cok fazla olan kısmını
Onu da dağıtsın
Rahata ersin oleyse çözümü var onda demekki :)
Biraz doğru demiş, karnım doyacak huzur olacak kadar olsun yeter gerçekten fazlası insanları kudurtuyor
Bir yönden haklı. "Çok fazla zenginliğin." diyerek kazancın kirli işlerle olduğunu vurguladığını düşünüyorum.
insanların aklıyla dalga geçiyorlar ya yani ben zengin olsam böyle düşünüyor olsam en azından kendi içimde konuşurum. bunu söylemeye utanırım.
Çevrende insan çoksa sıkıntı yalakası çok olur ama ailemle sevdiklerim ile takılıyıesam sorun olmaz
Para için herşeyi yapacak bir kadın tanıyorum adı - hülya kavşar ay avşar
Zenginlikten rahatsız ise 4 katlı villasını g63 arabasını bana hediye edebilir
Doğru söylemiş. Ama Allah yolunda harcarsa Zenginlik kadar mutluluk getirir
Hastasıyım ya Hülya abla candır ama haklılık payı da var yani
Mal varlığının büyük bir kısmını bana versin gönlüm razı değil onun zarar görmesine
Zararı olmasaydı bu ve digerleri bu halde olmazdı zaten
Seni zengin etmez ukalaca zengin etsede demeyle olmuyor bu işler
Bunların fakir edebiyatı da bitmedi gitti, madem öyle dağıt malını mülkünü git üç kuruşa yaşa
Acun yüz vermeyince mi anlamış? Öyle ya medya patronu Acun Hülya Avşar'ı beğenmiyor. Halbuki spor muhabiri Acun, Hülya Avşar'ı nimet görürdü.
Abla zarar görüyosan paralarını bana ver biraz da ben zarar görem
O zaman parayı ne yapıyoruz hülya ablacım bize veriyoruz
ya bu zenginlerin boş boş konuşmasına ayar oluyorum ya sus kardeşim? zenginsin zenginlere laf ediyorsun zarar veriyorsa bağışla paranı
Tamam parasının çoğunu bana bağışlasın biraz da biz zarara girelim
paradan simarmis diye yorumladım cok param olmadigi icin de cümleye yorumsuzum
Katılıyorum, biraz parayı bulan bozuluyor, çok zengin olsa naparlar acaba
Katiliyorum. Demir tahtta zengin ama tek başıma kaldim.
Resmen fakirlik edebiyatı yapıyor önemli olan zenginde olsan o parayı mantıklı kullanmak
Kesinlikle haklı. İnsan zenginse iyi olabilir ama çok zengin olursa sıkıntı
Karakteri oturmamışsa her şey herkes zarar verir.
kötü olan insandır para değil
Dağıtsın o zaman ne var ne yoksa haspa
Dedi gerekirse simit yeriz diyen kadın
Bu hulya malını bizimle paylaşsın zarar veriyorsa
Dağıtsın senginlligini
Niye zarar gördüğüm şimdi belli oldu 🤣🤣
Haraket özgürlüğünü elinden alır
Deneyimlemeden bir şey söylemek yanlış olur ,😄
Zenginlik başa beladır ve zararlıdır
Böyle kötü alışkanlıklar edinmek istiyorum
Akilli kadin hep sevmisimdir..💫❤️🌹
Dağıtsın o zaman malını mülkünü
O zararı yaşayarak öğrenmek isterdim şahsen 😄
Versin o zmn paraları fakirleri delloz
bu haytta herşeyin fazlası zarardır
Nolur versin ya😂 tek derdim bu olsun 😂
Karaktere zarar verir ancak
Doğru demiş. Egoyu besler, kibri arttırır.
Her şeyin fazlası zarar
Bu kadını ciddiye alıyor musunuz?
Çok konuşmasın da emekli maaşı ile bir geçinsin.
Tabi para p*şta yakışır
Bir deneyimleyip teyit etmek isterim
Bunu kendim tecrübe etmek isterim..
Zarar tabi sonra en lüksüne kaçıyor milletimiz.
Haklı. Herşeyin fazlası zarar
herşeyin fazlası zarar
Para insanı bozuyormus beni bozsunnnn
Malının mülkünün yarısını bana versin o zaman 😅
he he derim sadece. sanırsın fakir kaldı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?