İstanbul'da oturuyorum toptancılardan takıları alıp Instagramda reklam yapıp satsam karlı mı yoksa boş bi iş mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 10 ay
İstanbul’daki takıları herkes bilir fiyatını beni dinlersen ali expres ten 1000 liralık takı al başlangıç olarak orada ucuz olur ve İnstgram sayfanı büyüt takıların gelene dek takıların geldiği zaman gösterişli fotoğrafları paylaşıp satış yapabilirsin
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 10 ay
Ya boş değilde bak şöyle bişey bende ticarete atılmak istiyorum ve çok araştırma yaptım dediğin işi ve buna benzer t-shirt çorap çanta falan bu işleri artık herkes yapıyor eskiden olsa mantıklıydı ama şu an eğer onlardan farklı olmayacaksan mantıksız ve geri dönüşü çok zaman alır o yüzden daha yaratıcı iş fikirleri düşün ben öyle yapıyorum bulur bulmaz da yapıcam 😎
02 Yorumla- Soran10 ay
Aslında bi iş daha yapıyorum el yapımı ama devam ettirmedim mantıklı mı değil mi bilmiyorum
- 10 ay
İşte mantıklı olup olmaması önemli değil önemli olan tutulmak farklı olmak mesela birisi vardı videosunu izledim adam tahta kaşık satarak 1 milyon ciro yapmış trendyolda falan satarak yani o yüzden mantık aramıcaz
Şu an için mantıklı değil. Hatta şu an için bu tarz hobi işleri yapmak mantıklı değil. Ülkenin ekonomik durumu ortada her şey bu kadar pahalanmışken insanlar bu tarz takı toka işlerine haybeye para harcamaz.
02 Yorumla- Soran10 ay
Kadınlar alıyor valla her türlü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
16Cevap
- Gizli Üye(18-24)10 ay
Mantıksız. Hevesini kırmak istemem ama ticaret öyle yapılmaz. Hadi 100 liraya aldın, en fazla 200 liraya satarsın. -ki çoğu insan, ”100 liraya şurada satılıyor, niye 200 lira vereyim ki?” Der. Hadi diyelim 200 liraya satacak birisini buldun, ee bunun 40 lirası vergiye gider sana kalır 60, sen 160 değil 60 kazanmış olursun, yani 40 lira zarara girersin. Ticaret yapacaksan, olmayan bir ürün icat etmen lazım ya da yurtdışında olmayan ama burada olan bir ürünü oraya satmalısın. Burada 100 liraya alırsın, orada 300 - 400 dolara satarsın. 12 bin küsur yapar. %15 vergi desek 1.800 vergiye gider sana kalır 10.200. Yani 10.100 lira kar etmiş olursun. Diğer türlü batarsın.
16 Yorumla- Soran10 ay
Online dan satacağım shopier Instagram vs. 100 lira sana toptancı veriyor zaten şahsa tek tek satmıyor ki onlar
- Cevap sahibi10 ay
Yaşın benden büyük ama gel beni dinle. Reklam vermen gerekir, reklam fiyatları almış başını gidiyor. Instagram'da çok fazla sayfa var, bu da çok fazla rekabet demek. En fazla yorumlara yazarsın, sayfamda şunları satıyorum diye,-ki o bile insanları sıkmaya başlar, çok laf yersin. Ama yine de birkaç ay denemek istiyorsan dene, en azından denedim dersin, için rahat eder.
- Soran10 ay
Satan çok büyük güzel sayfalar var onlara heves ettim. Yaşım 29 aslında. Başlarken bir kaç ay cebimden yemeyi göze aldım ama rekabet de fazla bilmiyorum kafam çok karıştı. Ek iş ne yapılır ki başka
- Cevap sahibi10 ay
Eğer ilgi çekici ürünlerin varsa, satarsın ama klasik bilindik ürünler ise, bence deneme. Gerçekten hevesini kırmak istemiyorum ama pek bir şey kazanacağını zannetmiyorum. Birkaç ay onunla uğraşana kadar, normal bir işe girersen - girmene engel bir durum yoksa - daha fazla kazanırsın.
- Soran10 ay
Yapanlar da hep birbiriyle aynı şeyleri satıyorlar ama başarıyorlar ben o başarmayı merak ediyorum 🙄 t-shirt de herkes aynısını satıyor ama birsürü yerde satışı da oluyor. Diğer türlüsü de olabilir tabi sayfanı büyütemezsin istediğin gibi gitmez vs ama yapanları merak ediyorum ben nasıl yaptılar diye
- Cevap sahibi10 ay
Başarılar diliyorum! Kadın gözüyle bak, o tür şeyleri kadınlar alır zaten. Kadınlar duygusal anlam içeren şeyleri severler. O takılara ufak dokunuş yapabilirsin, örnek vermek amaçlı: Sevgilisi ya da sevdiğiyle baş harflerini ekleyebilirsin; kişiye özel yaparsın yani. O tür ufak dokunuşlar seni dikkat çekici yapar.
Pazarı oluşturabilirsen neden olmasın? Arkadaşım da takı satacaktı, uğraştı etti malzemelerini de aldı ama öyle kaldı.
05 Yorumla- Soran10 ay
Neden başaramadı neyi yanlış yaptı
- Soran10 ay
Lokasyonu mu kötüydü dükkanın acaba çünkü her kadın takıcı görünce direkt dalar dükkana. Satış yapmaması ilginç. Bilmiyorum ya e ticaret çok tedirgin ediyor hiç güven vermiyor ama sabır lazım aylarca belki de yıl beklemen gerekiyor satış yapmak için
- Soran10 ay
Dükkan açtı deyince fiziki de açtı sandım
- 10 ay
Bir ara bende çok düşündüm ama bayağı bir maliyet gerekli reklam vs
01 Yorumla- Soran10 ay
Maliyeti bir kaç ay karşılarım da sabrın sonuna değecek mi o önemli
- 10 ay
Instagram'da çok dolandırıcı var güvenemezler Trendyol gibi uygulamalar daha iyi olur
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)10 ay
Ben instagram sayfaları yonetiyordum grafikerim inan reklam çıkmak falan çok sıkıntı çok para gidiyor değmez
04 Yorumla- Soran10 ay
Evet şu an en ucuz aylık reklam 1800 TL olmuş
- Cevap sahibi10 ay
evet dolapstan gardrosptan falan dene bir reklamı da tiktoktan ver ben öyle deneyecem Bi instagramda hiç bulaşma yıldırdı beni yok reklam hesabını kapatıyor yok reklamda sıkıntı çıkıyor yok facede reklam hesabi açıp instagrama bağlıyorsun falan bir ton zırı vırısı var lanet Bi şey
- Soran10 ay
İnsanda heves kalmıyor valla 3 kuruş kazanalım derken olan da gidiyor
- Cevap sahibi10 ay
öyle cidden
- 10 ay
Yani sabırlı olman lazım biraz meşakatli ve maliyetli olabilir. Reklam falan vermek durumunda kalıcaksın çünkü
01 Yorumla- Soran10 ay
Reklamlar çok pahalı ya
Ne iş yaparsan yap, kadınlara yönelik yapacaksın, görsellerin güzel olursa iyi de reklam yaparsan neden olmasın
00 Yorumla- u10 ay
Mantıklı değil bence
01 Yorumla- Soran10 ay
Neden ki
- 10 ay
Gayet mantıklı. Yap bu işi ben arkandayım.
02 Yorumla- 10 ay
Ufak başla ama. Çok takıcı var, batarsan da büyük batma.
- Soran10 ay
İşte çok takıcı var iyi reklam parası lazım her türlü 🤦🏻♀️
- 10 ay
Trendyol saticisi olabilirsiniz, daha etkili olur
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)10 ay
Başka ürün satmak ister misin?
02 Yorumla- Soran10 ay
Ne gibi
- Cevap sahibi10 ay
Medikal sağlık ürünleri
- 10 ay
Çok zor
04 Yorumla- Soran10 ay
Neden
- 10 ay
Dikkat çekecek güzel şeyler yapmalısın ayrıca dikkat çekecek reklamlar eğer bunları yaparsan belki biraz olsun satış yaparsın çünkü ihtiyaç olan bir şeyi satmak ile aksesuar satmak arasında çok fark var
- Soran10 ay
Aksesuar kadınlar için ihtiyaç 🥲
- 10 ay
Her zaman değil
- 10 ay
Ticaretin her türlüsü makuldur.
02 Yorumla- Soran10 ay
Umarım öyledir
- 10 ay
Yani sonuçta iş.
- 10 ay
Deyil
02 Yorumla- Soran10 ay
Neden
- 10 ay
Dukkan acsan daha iyi olmazmi
- 10 ay
Mantıklı.
06 Yorumla- Soran10 ay
Var mı çevrenizde yapan kişiler
- 10 ay
Bilmiyorum ama her iş mantıklıdır, önemli olan pazarlayabilmek ve geniş kitlelere ulaştırabilmek.
- Soran10 ay
Evet sabır gerekiyor. Başta cebinden yiyorsun hatta ama o kadar sabırlı mıyım bilmiyorum 🥲
- 10 ay
Her iş öyle.. 30 çeşit yapıp her birini güzel fotoğraflayıp koyabilirsin, eğer imkanın varsa bazı kanallara kendi kanalının reklamını yaptır. İlk başlarda çok ucuza ver ve yorum topla, insanlar seni tanısın. Sonra fiyatları artırırsın, eline para geçince daha pahalı takılar yapmaya ve tasarlamaya başlarsın.
Sevgililere özel takılar yapabilirsin. - Soran10 ay
Kendim yapmayacağım, çelik kararmaz beğendiğim ürünleri toptancılardan alıp pazarlamayı düşünüyorum. Türkiye'de el emeğinin pek bi kıymeti yok maalesef
- 10 ay
Şu an el emeği tüm dünyada değerini kaybediyor. Artık ustalar bile iş bulamıyor, her işin bir makinası çıktı. Güzel özel takılar yaparsan iş yürür ama pazarlamak önemli cidden.
- 10 ay
Yapılabilir.
00 Yorumla Tutarsa mantıklı
10 YorumlaReklam yapman lazım
02 Yorumla- Soran10 ay
Evet sanırım baya para dökeceğim Instagram a reklam için
- Gizli Üye(30-35)10 ay
Sacma
00 Yorumla - 10 ay
Maalesef satılmaz
02 Yorumla- Soran10 ay
Neden