Arkadaşlar günümüzde fenomenler mesela kullandıkları bir yüz kreminin reklamını yaparak para kazanıyorlar. Bu durum caiz midir? Kazanılan para helal mi?
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Tabiki de helal, neden haram olsun ki? Onlarda kazanmış oldukları popülarite ile, bir ücret karşılgıında ürün reklamı yapıyor.
Burada islam hukukuna sorarsan, satıcı; malın mahiyetini açıkca bildirecek, özelliklerini bildirecek yani satılan mal bilindik olacak, şüpheli olmayacak.
Mütekavvim olacak yani, dine ve hukuka uygun olacak satılması falan. Eğer ürün temizse, insanları kandırmadan reklam yapmalarında falan bir sakınca yok.02 Yorumla- 1 yıl
Bot basıyorsa sahte takipçileri varsa onu reklamı veren kişinin düşünmesi ve iyi araştırması gerekir. İnsanları aldatıcı bir mal değilse 10 takipçili sayfa bile reklam yapabilir. Mal yasal ve insanlara uygun olmalı, aldatıcı olmamalı.
Hesap aldatıcı ise o da pek tabi yanlış ama o zaman bunu tespit edip reklam verenin o sayfaya reklam vermemesi gerekir.
En İyi Cevaplar
yaptığın tanıtımda alıcıya ve satıcıya karşı yanıltıcı bir şey yapmıyorsan, ürün günah işlemeye yarayan bir şey değilse vs sakınca olmaması lazım. internetten kazanmakla ilgili yollar mı arıyorsun?
06 Yorumla- Soran+1 yıl
Aynen öyle. Şu an 17 şık hesabım var yabancı takipçi satın aldım görüntü olsun diye. Yakında türk takipçi de alırım instada biraz tanıtım alacağım. Bu şekilde büyür mü bence sayfa?
- Soran+1 yıl
Yok yanlısı anladın reklam almıyorum sadece 17 bin takipçi aldım. En az 5 ay sayfayı orjınal hale getirip geliştirmekle uğrasırım hazırlarım bı anda olmaz zaten. dediğin gibi organik takipçi lazım. Şu 1 milyon takipçisi olanlar reklam için ne kadar para ister acaba?
- Soran+1 yıl
Öyle bir fikrim var ama o işler çok zor şimdilik kendi yapımızda kavrulalım :)
- +1 yıl
şurdaki cevabım da işine yarayabilir İş arıyorum yardımcı Olabilir misiniz🙂? Detaylara bakarsanız? ↗
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
- +1 yıl
Haydar dümene sor
00 Yorumla - +1 yıl
Hocaya sor
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Instagram'da ürün reklamı yaparak para kazanmak helal midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar