Türkiye'deki insanların kredi kartı borcu geçen yıla göre 2,5 kat artış göstermiş. Kredi kartı kullanıyor musunuz, ne kadar borcunuz var?

Türkiye'deki insanların kredi kartı borcu geçen yıla göre 2,5 kat artış göstermiş. Kredi kartı kullanıyor musunuz, ne kadar borcunuz var?

Yönetenler ülke ekonomisini batırdıkları için hergun bir yolsuzluk skandalıyla karşı karşıya kalırsa bir ülke halkı da fakirleşir bu gayet normal şimdi insanlar suç atacaklar kart kullanmayın onu bunu almayın ölün diyorlar resmen. Her ay 10 larva kişi intihar ediyor ekonomik bunalimdan ama yandaş medya birini bile haber yapmıyorlar. Eskiden 1 kişi bu sebeple intihar etse gündem olurdu eleştiriler yapılırdı ekonomiyle ilgili şimdi herkes dut yemiş bülbül gibi.
Vallahi kredi kartı olmasa bi çok şeyi alamazdim. Geçen ay telefon aldım. Ondan önceki aylarda gene taksitle telefon aldım. Nakit o kadar para olmayınca taksitli bi şekilde almak mantıklı ve kolay geliyor
Gerektiğinde kullanıyorum. 1600 liraya yakın borcum var. Babamla arabalarımızın sigortalarını yaptırmıştık, iki arabaya toplamda 9500 küsur maliyet çıktı. Bu miktarı 6 taksite böldürdük.
200.000 civarı borcum var ama haberi abartmayın. ben taksit ve vade farkını kullanmak için kartları dibine kadar sıyırırım. bu borç mu emin değilim. karşılığı banka hesabımda var.
Cevap
37Cevap
Ben kontrollü harcama yaparım gadası
Benim borcum yok
15 bin lira limiti olan kartın limitini 265 bin yaptılar ben talep etmeden, bişeyler alsam limit o kadar fazla ki anlamaz insan, buna aldanıp harcayan biri dibi görür tabi ki
Yaklaşık 1 yıl önce 70 bin TL çektim bı bilgisayar bı PS 4 oyunları falan aldım üstüne kalanla da altın aldım 2200 TL taksit ödüyorum şimdi maaşımın 15 de 1 i ne denk geliyor gayette makul ve mantıklı ama bu düzenin bu şekilde gideceğinin garantisi yok tabiki
Kredi kartsız biraz zor döndürürdüm dümenimi. Bundan 7-8 yıl önce asla ihtiyaç duymadığım şey artık ihtiyaç oldu. Neyse, 30 bin civarı borcum var ama sorun değil, yönetilebilir bir borç.
Borçlarımı ödüyorum düzenli olarak , kısa bir süre işsiz olduğum dönemlerde ödeyemediğim için yapılandırma istemiştim ama onu da hallettik
kart borcumda çok değil
Kullanmıyorum kredi kartı , kazandığım kadar yiyorum
Kredi kartı kullanmıyorum borcum yok. Ama insanların bu hale gelmesi insanların suçu, nasıl istersen öyle yönetilirsin.
TL olarak katlamasi gayet normal. 2023 bir önceki yılı 3'e , 2023 de 2022 yılını 2.7'ye katladı bende. İstatistik tutuyor yani 😂
kredi kartı olmasa hiçbir şey alamayız ki
taksitle alıyoruz işte her şeyi
ama borcuma sadığım günü gününe de öderim
Aylık kredi kartı harcamam ortalama 5 bin. Ödediğim taksitler var, onlar da ortalama 2 bin..
Yaklaşik 200 bin lira kredi borcum var aydan aya ödüyorum. Hiç borcum gecikmedi ömrümce. Kredi notum çok yüksek
670K dönem borcum ödemek isteyen varsa hayır demem.
Banka kartı kullanıyorum ve 0 TL borcum var ben bankaya borçlanmayı sevmem bankayı sevmem
Ne ben söyliyim ne siz sorun. Durduk yere canımızı sıkmayalım
İmza kaşe mühür jsjsjjsjs
Ahsjsjs bu ayın 15 inden sonra ben yokum
Borçlanarak finanse oluyoruz.
Kredi kartı borcum yok.
Bu ay biraz bir tık fazla, ama zorlanmam. Allah büyük.
Her ay 14 bin ödüyorum maaş yatana kadar eksinin dibini görüyorum zaten 😂
Ben Lise yillarimda severdim ama Şu an felsefi kitaplar bana pek hitap etmiyor
Çok şükür borcum yok
Şöyle söyleyeyim asgari ödemem bu ay 19.000 geldi
Kredi kartını kullanmayı bilmeyenlerin sorunu bu
Borcum çok. Kart kullanmıyorum.
bir lira bile borcum yok
Kredi kartı artık ihtiyaç oldu artar
Kullanmıyorum , kafam rahat
Kredi kartı kullanmıyorum.
31 kuruş ödeyecek param yok bağış atın
70 bin TL hepsi bu sene oldu
Allah'a şükür kredi kartım yok
40 bini geçti maaşım karta çalışıyor zaten
50 bin borcum vardı ödedim
Kredi kartı olmayan ben
Ülke şaha kalktı ama 😀
55 bin TL. Ama sorun değil. Çark dönüyor
şu an sanırım 17.000 TL borcum var.
0 1 lira bile borcum yok
cunku herkes borc harc taksitle aliyor
Bu ay 167 bin lira
300.000 borcum var
borcum yok
kredi kartım yok
300 k
260 bin civari
Borcum yok
Kredi kartı kullanıyorum bence herkes kullanmalı.
12k kadar
60k falan
370 bin :D
Kredi kartım yok
Şu anda yok
Borcum yok şükür
Cok var
Aşk istiyorum
sıfır tl
Sıfır tl
Hiç olqmdi
Şu an sadece 1500 tl