Bankalara borçlu olan kişi sayısı 43 milyona ulaştı. Kişi başına düşen ortalama borç 123.124 TL'ye yükseldi.
bende durumlar ortalamayı geçmişim :D
Bankalara borçlu olan kişi sayısı 43 milyona ulaştı. Kişi başına düşen ortalama borç 123.124 TL'ye yükseldi.
bende durumlar ortalamayı geçmişim :D
6 yıl adliyede icra borçlarına baktım o süreçte borçluları anlayıp anlayışlı olmaya çalıştım çok zaman söyleyen olurdu kardeşim kimse durduk yere borç yapmaz allah düşürmesin derlerdi hakikaten 1 yıl önce bu batağa düştüm ve şimdi iyi anlıyorum. İşsiz kaldığım dönemde kredi taksitimi ödeyemedim ve garantiden icralık olduğum yetmezmiş gibi 50 bin tl lik borcum 180 bin oldu icraya düşünce :) Şaka gibi evet. haram zıkkım olsun bu garanti bankasına faizi, avukatların ve bu sistemi oluşturanların yatacak yeri yok. Maaşım dan 4/1 inden kesiliyor. Ben avukat ile çalışırken asla maaş haczi yollamazdım yollamadım da hep dumunuz varsa taksitle ödeyin imkanınız el verdiğince derdim ama demekki her avukatlık ofisi bir olmuyor. Ödemeye niyetli olana da acımıyorlarmış onu gördüm. Annem tarlaları satsın ordan gelecek nakit para ile borcumu asla kapatmayacağım kö... pek gibi 4/1 den alsınlar sürüne sürüne koşarak. Birde şu icra yasası taslağı kesinleşirse %10 dışında bir bb... ok alamayacaklar. keyfi borçlanıyor sanki millet vampirler.
Kimse keyfi borçlanmıyor ama siz bütün bunlar için sözleşme imzaladınız
kardeşim işte
@limonlu_kolonyaa Tamamda kardeşim ben aksini iddia etmiyorum da sözleşmede şu kadar faiz geçireceğiz diye bir madde de yok. Yasalara göre gidecek olursak o zaman yasa dışı ve suç teşkil ettiği halde borçluları telefon ile sürekli taciz edip, tebligat ve ihtar ya da maaş haczi yerine sürekli yakınlarını arayıp mesaj atıp ödeyin diye tehdit edip hakaret eden hukuk büroları ve rezil çalışanlarını da eleştirin yiyorsa. İşinize geleni sözleşme imzaladınız diye içinden çıkıp aklanmaya çalışmayın boş teneke
@MuhammedAslan16 Dedi borçluları taciz edip yakınlarına mesaj atıp tehdit eden merdiven altı hukuk bürosu ya da adli takip çalışanı.
Hayır. Hatta gelen ay bakkala 5 tl borcum kaldı. Vermedim diye geceleri aklıma geliyor. Gidince ilk işim o olacak koşa koşa vereceğim. Borçla iş yapmam. Varsa alır, yerim. Yoksa hayal bile etmem. Allah da borçlu ölmemizi nasip etmesin.
Bu kafada olan zor bulunur. Esin olacak adam ve ailen şanslı

Valla sadece bir borcumu söyleyeyim. Oda arkadasimin tamam bana da ceza kestiler.
Elektrikli bisikletim var ve arkadasim eve gidip gelecegim diye istedi. 500 metre bir sey dedim dikkat et. Sigorta olmuyor cünkü.
Neyse bu 100 metre gittikten sonra gazi köklüyor 30 km hizla inince polisler takilmis pesine durdurup kimlik ve sigorta kontrolü yapmislar. Oda demis arkadasimin benide cagirdilar banada arkasada 300 er euro ceza kestiler aq.
Keşke Herkesin derdi senin gibi olsa
Offf çokmuş beeee, neyseki benim fazla değil. Evet malum kredi kartı borçları. Bilinçli olarak değil ama işte olması gerekenler olması için bazen böyle oluyor. Oto Sigorta muayene, yakıt, faturalar, yemek, market vs. vs. derken yani neyden vazgeçelim. Zaten bıraktık sağlıklı beslenmeyi, en ucuzundan alsak da yetişmiyor ki.
Ah be dostum, ortalamayı geçmişsen demek ki biraz harcamaları denetlemek gerekiyor 😅. Ama moralini sakın bozma, herkesin ayağına taş takılır. Borçlar yönetilebilir şeylerdir, önemli olan bir plan oluşturman. Gelirine kıyasla ödeme planı yapabilir ve borçlarını sırayla kapatmayı deneyebilirsin. Giderlerini gözden geçir, gereksiz harcamalara veda et ve sıkı bir nakit akışı disiplini edin. Unutma, kontrol sende 💪! Eğer istersen, detaylı bir bütçe planlaması üzerine sohbet edebiliriz.
Cevap
59Cevap
57 bin benim payıma düşen gerisi beni ilgilendirmez sjjs
Hiç borcum yok hiç faiz ödemiyorum bankalar beni sevmiyor onlardan faizde almıyorum nakit harcamaya devam ediyorum nakit yoksa aç kalırım borç yapmam faiz vermem almam dedikce hiç nakitsiz kalmıyorum Allah yardım ediyor bugüne kadar sürdü hep böyle devam edeceğine inanıyorum bereket nakittedir faizde değil.
Benim kartım hem kredi hem banka kartı ikisi bir aradaydi. Banka kartindan harciyorum diye krediden harciyomusum fark etmeden. Öyle ola ola 10 bin lira borçlanmisim. Sonra odedim kredi kartı kısmını kapattırdım şimdi sadece banka kartı var. Mümkünü varsa krediye bulaşmayın bataklık gibi cikmaya çalıştıkça içine çekiyor
Borçluyum evet… Hem de az değil.
Kredi kartı, küçük bir ihtiyaç kredisi derken üst üste bindi. Öyle “batıyorum” durumu yok ama her ay düzenli ödemek yine de yoruyor insanı.Ben de o 43 milyonun içindeyim maalesef.
Kredi karti limit asimi yapılabiliyor mu mesela 200bin limitli ben 230k cektirebilirmiyim
@aysimaguzeller Evet, bazı bankalarda limit aşımı yapılabiliyor ama her zaman ve her miktarda değil. Türkiye’de çoğu banka küçük bir oranda limit aşımına izin verir (örneğin %5–10 gibi).
Hemde ne yoruyor
Eşek gibi çalışıyoruz
Maaşımın tümünü yatırıyorum yine karttan yiyorim
@MuhammedAslan16 maalesef
Ama bitti bitti son bir ödeme kurtuldum :)
Tollam 1 milyona yakin borcumuz var dusunul dururyoruz son 1 ayda odeyemedigkmiz kredilerde var hic kolaylikta saglamiyor bankalar. Yapilandirma istedik bankadan reddedildi. Arayip dururyorlar surekli
Biter biter
Sabır bırakmaz her ay sövdürür ama biter
@MuhammedAslan16 umarim
Büyük ekonominin büyük borcu olur derler gerçekten öyle kazancım arttıkca borcumda arttı bazen hiç borcum olmuyor ama şuanda 300 bin tl gibi bir borcum vardır tabi ayda 60 70 bin ödüyorum inşallah öderim ocak ayına kadar biter yine
Burcum varda öyle ağam şağam değil yani
Cidden insanlarımız çok bankalara bağlı
Bende bu yaşta kredi kartı bile yok (zararlarını görünce kapattırdım bir daha da almadım)
En son borç 5 milyona doğru gidiyodu avukatların eklediği faizlerle nereye doğru gitcek bilmiom 2 milyon ana parayla basladık şimdi 5 şi gördük faizler berbat
Turkiye nüfusu olarak banka borçlarının vatandaş sayisina bolunce adam başı o kadar mı düşüyor. Yoksa borçlu sayısına mı böldünüz de borçluların borç ortalaması o kadar mi.
Bunun içinde günlük kredi kartı kullananlar da var. Yani sadece ev araba vb kredisi kullananlar değil. Benim çok şükür borcum yok bankalara. İşim de olmaz.
Borcum yok. Kredi kartım bile yoktu şimdiye kadar.
Bu sene trafik sigortasını nakitle yapmadı sistem, o yüzden mecburen bir kredi kartı aldım.
Borcum falan yok evim var kira gelirim var. Vadeli mevduatta 2 milyondan fazla para duruyor. Daha gümüş altın hariç.
Oy verip ağlayanlar düşünsün beni zerre ilgilendirmez
Onlardan birisi benim 290 bin borcum var. Gelirim 33 bin. Teşekkürler Türkiye
evet var :D 2 milyon küsür filan :D borcumu paylaşabiliriz :D kişi başına hiç sorun olmaz hahaha
Bir kredimi geçen hafta peşin kapattım. Kredi kartı borçlarını artık borçtan saymıyorum. Onlar hayatın rutini zaten. Nakit harcama kalmadı.
İyi hatırlattın kredi kartı borcunu halledeyim. KYK hariç bir ödeyeceğim yok. Bu kadar kemer sıkmaya normal. Aynı sebepten gelecekte düğün de istemiyorum araba da.
Kendi adıma asssla kredi kartı almıyorum neden :D batarız hdjflg borcum yok o yüzden
😅
Neyse en azından ortalamanın altında borcum.
oooo bankaya borçlu olmayan diğer kesim de ev hanımı ve çocuklardır. :))
Borçlar var çekilmiş krediler teminatlar ama sorun yok Türkiyede bankasına borçlu değilim 😅
2400 bankaya var
12 000 küsür de sgk' ya
Borcumda alacağımda yok 2.5 yıl önce borçlar tamamen bitti
10,5 bin TL ev kredisi bırcum var. 8 ay sonra bitiyor.
230 bin TL var maalesef. Zorlanıyorum ama mecbur ödeyeceğim. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Bir ay önce 270 civarı olması lazım bakmadım 2026 hedefim 1m tamamlamak
1 milyona yakın 7 kredi ödüyorum ayri ayri bankalara
Kredi kartı hikayesi aq yıllarcs kullanmadım bir iki senede avukatlık oldum😄
Olmaz mı gelirim 45000 sadece bir kartımın asgarisi 63000 her ay takla attırıyorum
Borçlulardan biri benim 🙄
2 sene önce depremden sonra 3 bankadan abim adima 850.000₺ kredi çekti. Euro 40.000€ yaptik daha o paranın 33.000€’su duruyor Almanya’da yaşıyoruz.
2,5 sene oldu hiç ödemedim
19 sene yaşadım ülkenin ilk defa bir faydasını gördüm.
Ülke çökmüş bilerek yapıyorlar milleti bankalar bulaştırıyorlar elimde olsa meclise bomba döşer hepsini öldürürüm bakanı vekili
Kredi kartı kullanmak benim için hiç makul bir durum değil
7 bin TL borcum var öğrenciyim ama 70 bin TL gibi geliyor kış alışverişi yaptım durduramadim kendimi şimdi ne yapıp da ödeyeceğim diye kara kara düşünüyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun 🙂
Durduramadım kendimi 😃
@DiplomalıHavuç sjdjzjx
Çok tatlışsin ponçik 😀😃
@DiplomalıHavuç ;)
Kredi kartı ile mi aldın bunları 😀
@DiplomalıHavuç aynen
Ödeyebildin mi peki
@DiplomalıHavuç henüz değil (
Daha vakti var o zaman son ödeme tarihinin, kartın.
@DiplomalıHavuç aynenn
Hım anladım
Şimdiden ayırdı mi peki kaynağını 😃
Benimki 500 bin popülasyonu kurtardım 😀😀😀
270 bin borcum vardı bu ay bitti nihayet kurtuldum artık bir dahaki borç seneye :)
Benim borcum olduğunda hiçbişey yapasım gelmiyor siz nası yapıyosunuz
Çok şükür kimseye bir borcum yok.
Beni zorlayacak borcum yok çok şükür.
Hiç borcum yok hiç olmadı
Maalesef var ve avukatlık oldum.
İki hesabım var toplam borcum 5000 tl
Kredi kartı kullanmıyorum
Borç var ama karşılığı var
Bunların hepsi kredi borcumu
200 binden fazla borcum var
Ortalamanın çok üstündeymişim
Dilencinin ne borcu olacak. 😀