Evleneceğim zaman kirada oturmak istemiyorum evleneceğim erkeğin evi olmasını istiyorum arabayı sorun etmem sonra alınabilir eşyalarımızı ona göre almak isterim kendi evimize göre ve evleneceğim insanın evi olmasa kredi çeker bende çalışır beraber öderiz babamın evinde rahat yaşıyorum istediğim her şey oluyor evin tek kızıyım evleneceğim insandanda o nu beklerim maddiyatcımıyım sizce bu arada çalışıyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gayet mantıklı düşünüyorsun.
Maddiyatçı değilsin, olması gerekeni istiyorsun. Bir ev istemen seni maddiyatçı yapmaz.
Bir evden çok daha fazlasını isteseydin karşı taraftan işte o zaman bu seni maddiyatçı bir insan yapardı.
Bu zamanda kirada oturmak oldukça zor.
Ay dediğin şıp şıp geliyor.
Anlamıyorsun bile, bir bakıyorsun ay sonu gelmiş.
Çalıştığın maaş aldığın gibi kiraya gitmiş.
Ev sahibine karşı da, ay ben bir ay çalıştım ama bu maaşı yiyemeden sana veriyorum al sen ye gibi üzücü bir tablo çıkıyor ortaya maalesef
Bir de kiranın üstüne evin diğer giderleri eklenince birikim yapicak bir para bile kalmıyor elde avuçta..
Bu sebepten evleneceğin insanın bir evi olsa daha rahat edersin elbette
Kiraya vereceğin para ile daha rahat bir hayat sürersiniz.
Bir de ileri de bir bebeğiniz oldu diyelim hangi birine yetişeceksiniz?
Bebeğin masraflarına mı?
Evin kirasına mı?
Yoksa, evin diğer giderlerine mi?
Bu sefer imkanlar yetersiz olmaya başlayınca illa ki karı koca olarak aranızda ekonomik anlamda tartışmalar yaşanmaya başlar.
Erkek için de zor bir durum aslında, illa erkek tarafı mı ev almak zorunda? Varsa kız tarafının durumu gerektiği yerde kız tarafı da destek olmalı bir el atmalı bu ev meselesine.
Bütün yük erkeğin omuzlarına yüklenmemeli.
Şahsen benim bir kızım olsaydı ben erkek tarafından ev beklemez varsa imkanım evi ben alırdım kızıma
Çünkü kızımın rahat etmesini isterdim.
İlla erkek tarafı evi alıcak diye bir kaideye asla bağlı yaşamazdım00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öncelikle merhaba kardeşim istedin anormal degıl tabıkıde her erkek veya her kadın kendi evi olsun ister ona göre eşya almak ister amma velakın karşındaki insanları yani eş adayının maddi imkanları buna yetmesi lazım buda anca aileden zengin maddi durumu iyi biri ya da ticaretle duzgun bir geliri olması lazım
Yorumlarda cogu kişinin yorumları cok farklı haklılık payı olanda var olmayanda var cok abartanda var ben evlenmeden önce hep şunu istedim beni sevebilecek ve sadık olabilecek bir eş istedim şükür buldumda gayet mutluyum evim yok ama gayette guzel gec iniyoruz inşallah dogru zamanda bizimde kendimize ait bir evimiz olacak sabredip onude el birliğiyle alıcaz bence sana sahip cıkıcak deger verıcek kimseye ezdırmıycek sana duzgun eş olacak birisi lazım kişiliği duzgun karakterli efendi sadık senı aldatmayacak para su an var olabilir ama yarın bir iş kurup batabılır insan herkesin kendi dusuncesı saygı duyarım ama parası olup eşini aldatan hayat arkadasın insan yerine koymayan cok insan var cok guzel bir laf vardır guzel ulkemde
Kadın yoklukta Erkek varlıkta kendini belli edermiş saygılar
00 Yorumla
+1 yılÇok haklısın. Kesinlikle kendi evinde oturmalısın. Kira olunca ileride çocuğuna ne bırakacaksın? Kira ödemek kolay mı bu devirde? Ev sahibiyle uğraşmak kolay mı sence? İstediğin gibi eve dokunamazsın. Elleyemezsin. Zamanında annemle babam da evlenirken o zamanlar babamın durumu biraz kötüymüş. Kirada oturalım demiş babam. Sonra işimiz düzelince ev alırız demiş. Annem de kesinlikle ben kira istemem demiş. O zaman artık borç, altınlar, birikimler falan derken çok da güzel almışlar evi. Allah sattırmasın inşallah. Ama kesinlikle dediğim gibi kendi evinde otur. Kira da oturma. Bunun maddiyatçıyla falan da alakası yok.
00 Yorumla
+1 yılMaddiyatçılık değil zaten istediğin normal bir şey fakat Türkiye şartlarında ev almak lüks haline geldi yani %90 erkek alamaz Bunu bil yani Sadece erkeklerde de değil kadın olamaz Eğer Babadan kalma bir param yoksa normal bir maaşla bile evi anlamaz enflasyon gittikçe arttığı için Maalesef bu durumdayız önceden bir emekli maaşıyla bile eve alınıyordu Şimdi her şey çok değişti Türkiye'de ihtiyaçlarımız lüks haline geldi lükslerde zaten e en ulaşılamaz bir hale geldi yani maddiyatçı değilsin ama fazla beklentiye girme derim Türkiye şartlarında
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
107
Cevap
135Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılmaddiyatçısınız.
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSen bunu buraya çok yazıyorsun site sana kıyamamış instagrama taşımış bir de oradaki youmları gör kredi çekeriz demişsin kredi çekersen eğer o evde mutlu mesut yaşayamazsın haram parayla yaşamış olursun faiz haramdır senin işine gelmeyebilir o krediyi çek zaten kavga gürültü ve boşanma o zaman anlarsın haram parada mutluluk varmıymış zaten bu yüzden bu halde değil miyiz bütün ne var ne yok haramları işlediğimiz için bu haldeyiz yaa ama kimin umrunda umrumuz da olmasa bile yaşıyoruz bunun sıkıntısını biz çekiyoruz ama ısrarla devam ediyoruz herkes evi arabası olsun ister kim istemez ki ama bunun olması için doğru şekilde olması gerekiyor her haramı işliyoruz başımıza bir şey geldiği zaman hoplayıo zıplıyoz demiyoruz ki biz bu yanlışı yaptığımız için bu haldeyiz bunu yapmamlıyız demiyoruz devam ediyoruz ve daha çok büyük felaketler geliyor yine anlamamak da ısrar ediyoruz zaten ev istemek maddiyatçılık değildir ama olmuyorsa da zorlamayacaksın bir ev kuracaksan kira da olur ama öenmli olan o evin için de bir aile olmak var aile olmadıktan sonra evlenmeye baştan gerek yok zaten haa bunu bilmediğimiiz için bugün evlen yarın boşan oluyor çocuk varsa olan ona oluyor
40 Yorumla Haksızsınız diyemem, kendinize göre bir yaşanmışlık hikayeniz ve düşünceniz var bu sizi külliyen maddiyatçı yapmaz, ileriye dönük zorluk yaşamamak adına bir önlem bir istek. Bu doğal.
Annemle babam 18 yıl evli kaldıktan sonra alabilmişlerdi evimizi,
Babam maaş aldığında mutfak giderinden temel ihtiyaçtan önce kirayı ayırmak zorunda kalırdı. 2 odalı bir evdi evimiz hep kiralık :) ama biz mutluyduk aile olarak. Sonra nasip oldu 3 odalı evimizi alabildi babam, sonra 2. Ev.
Biz büyüdük çocuklar olarak;
15 yıldır kendi işimi yapıyorum (farklı firmalarda görev almışlığım çalışmışlığım var öncesinde yıllarca)
Kendi evimi, arabamı aldım.
Yani aman aman evlerde oturmadık çocukken, mutluyduk ama.
Hala daha mutluyuz, bunun nedeni mal varlığı olmadı, yokken de mutluyduk,
İyi bir aile olmamız, bir birine kenetlenen bir aile mutludur her koşulda.
Zamanla da oluyor her şey.
Yeterki siz huzurlu kenetlenebilir olun.
Hakkınızda en iyisi neyse o olsun diliyorum :) mutlu edilin, mutlu edin, gerisi gelir. Selamlar.23 Yorumla- +1 yıl
Helal olsın abla tebrikler yorum müthiş
- +1 yıl
@Sesizadaaam Çok teşekkür ederim kardeşim. Her şey gönlünce olsun.
- +1 yıl
Sağol ablam allah razı olsın seninde her şey gönlünce olsın
- Para & Ekonomi konusunda 596 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek için müstakbel eşinin bir ev sahibi olması gibi bir kriterin varsa, evet maddiyatçısın. Evlenmek, kendini garantiye almak anlamına geliyorsa, maddi güçlüklere karşı eşinle birlikte mücadele edemeyeceksen maddiyatçısın. Seni finansal olarak rahat ettirmesini istediğin eşine karşı, karşılık olarak itaatkar olabilecek misin? Yoksa hem beni rahat ettirsin deyip hem de ona hükmetmeye mi çalışacaksın? Evlenirken, eşine dair en ufak bir maddi beklentin varsa, maddiyatçısın. Gelirinize göre yaşamayı, gerekirse yaşam standardının düşmesini göze alamayacaksan maddiyatçısın. Evliliği maddi güvence olarak görüyorsan, olası maddi zorluklara göğüs geremeyeceksen maddiyatçısın. Sana hak vermek demek, tüm kadınlar senin gibi düşündüğünde kendine ait evi olmayan erkeklerin evlenmemesi gerektiğini kabul etmek demek olur. "Varlıkta ve yoklukta, ölüm bizi ayırana kadar" diye söylenen evlilik yemini boşuna mı ediliyor? Bu mantıkla, adamın evini herhangi bir nedenle satması icap etse, kiraya çıksanız, "artık bir evi yok" diye boşanman gerekir.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen bu duruma katılmıyorum. Çevremde sırf bu niyetle bekleyen çok insan var. Çoğu uzun süre bekliyor. Kendini geliştirmemiş kızlar bile bu beklenti içinde zengin koca bulma ya da en kötü evi olsun derdinde. Ama en önemli şeyi unutuyorsunuz.
Evi olsa bile seni mutlu edecek mi?
Sen onun evi olmasa onu gerçekten sever miydin?
Niçin evlenmek istiyorsun?
Yalnızlıktan dolayı mı?
Çocuk için mi?
Toplum baskısı mı?
Ya da gerçekten sevdiğin için mi?
Genelde maddiyat durumuna girenler sevdikleri için değil yalnızlık, çocuk ve toplum baskısı sonucu evleniyor. Hele ki Türkler kesinlikle bu 3 sebepten evleniyor.
Ben evlenirken başta senin gibi düşünüyordum yalan değil. Ama her ayrılıkta şunu fark ettim. O kişilerle iyi ki evlenmedim. Çünkü beni ne para mutlu edebilirdi ne dış görünüş ne de zekası.
Her şeyden önce beni sevmeliydi.
Ben kocamla tanıştıktan sonra bana gerçekten değer verdiğini görünce en doğru insanı seçtiğimi fark ettim. İyi ki onu seçmiştim. Evlendikten 3 hafta sonra doktor benim hastalığımdan dolayı doğum yapmamam gerektiğini söyledi. Doğum yaparsam ölme riskim varmış. Çok nadir doğum da sağ kalan var. Çok zayıflamam lazım doğum yapmam için ve zayıf olsam bile riskim var. Kocam bu duruma rağmen beni hala seviyor. Çoğu Türk erkeği doğum yapmayan biriyle evli kalmaz. Çok nadir kalan. Aldatacak çok insan var ya da hastalıklı diyip boşanır. Hastalığım konusunda durumum iyi. Kötü değilim ilaç tedavisiyle durumum normal ama doğum yapmam riskli. Bu yüzden demek istediğim seni her türlü duruma göre seven birini bul. Belki evlendikten sonra benim gibi bir durumda olabilirsin belli olmaz. Hayatta herkes bir şeyle sınanıyor. O yüzden güveneceğin biriyle evlen. Seni seven seni hastalıkta sağlıkta seven. Sana zarar vermeyecek biriyle evlen. Para, ev, araba her şey alınır.30 Yorumla
+1 yılÇok fazla olumsuz yorum gördüğüm için yazma ihtiyacı hissettim.
Belli bir hayat standardım var, bunun altında mutlu olmayacağımı biliyorum, bu yüzden de böyle bir beklentim var; ama birlikte de imkanımız yeterse alabilirsek o da olur demişsin. Ben bunda yanlış bir şey göremiyorum.
Maddiyatçı ya da gold digger vb. sıfatlarını kullandığımız insanlar daha çıkarcı, bencil, gösterişçi ve %90 para/mal odaklı yaklaşırlar; partnerlerini/eş adaylarını da bu sınırlar içerisinde değerlendirirler. Erkeğin karakteriymiş, ona güven vermekmiş, evde karşılıklı saygı sevgi ile iletişim kurmakmış çok umursamazlar (ya da bunların da tamamını karşıdan bekler, ben kı*ımı devirip yatayım her şeyi o yapsın) kafasındadır.
Ben kolay anlaşılsın diye ekstrem bir örnekleme yaptım ama anlayan anlar. Seninki bu değil. Tam aksine ne istediğini biliyorsun, baştan da netsin ve bu gayet güzel bir şey. Bunları isteyip de dillendirmeyen insanlar da var yargılanmamak için. Herkesin türlü standart ve beklentileri oluyor karşıdan. Bu maddi de olabilir manevi de. Seninkinde imkansız veya abartılı bir şey göremiyorum. Neden böyle üstüne gelmişler hala anlamış değilim.32 Yorumla- +1 yıl
O da onun beklentisidir denir tabii aynı şeyler onun için de geçerli ama biraz daha gerçekçi olmak lazım.
Şunu da belirteyim ki, temelde erkek kadına bakmakla yükümlüdür, kadın kazancını paylaşırsa o ayrıdır. Sorumsuz veya şahsi fikrinizce itici bulduğunuz kadın veya kadın tiplerini göz önünde bulundurmadan objektif bir şekilde şu yorumu okumanızı öneririm. Çünkü doğru bu insanlar böyle yapıyor diye yanlış olmaz.
Ailede her iki tarafın da kendine özgü sorumlulukları ve yükümlülükleri vardır. Bunları bir de günümüz şartlarını göz önünde bulundurunca kadının erkekten ev sahibi olmasını beklemesi daha normaldir diye düşünüyorum bu da benim şahsi görüşüm.
Ben evliyim evimiz var. burada sana akıl vermeye çalışan a. ptalları dinleme ben eşime evlenirken dedimki bişeyimiz eksik olacaksa bekleriz evimizi alırız öyle evleniriz iki sene nişanlı kaldık evin içini mimarlarla dizayn ettirdik mutfak küçüktü başka odaya mutfagı taşıttım. İki sene öncesindede ilişkimiz vardı ikimzide birikim yapıp en iyisine hazırlanıp evlenip o eve girdik. Beni kınayan herkes keşke bende öyle yapsaydım dedi ayrıca kirada oturmak çok zor. 20 bin bizim burada en ucuz 1+1 ler. Hani merkezi bir yerde oturmazsan bile 15 bin çok fazla. Ayrıca zeki adam çalışır kazanır alır burada karı kız peşine koşan adamlara baksana hepsi babalrının eline bakan tipler o yüzden baba evine gelin bakıyolar içgüveysi
312 Yorumla- +1 yıl
Sende tam paragozsun :)
- +1 yıl
@forbiddenzone ben akılı olmayan adamı ne yapayım akıllı adamda para olur sen m. la trilyonlar ver beş senede herşeyini kaybeder çulsuz kalır böyle bir adamla evlenilir mi? Size sizin gibi beyinsizler geliyo sonra çocuklarınızın beslenmeleri boş okula yolluyorsunuz bari çocuk yapmayın
- +1 yıl
Lan canımsın ben seni parayla satın alırım. Aklın fikrin para. Azıcık zeka olsa canımsın olurdun
- +1 yıl
He yavrum he. Mal delisi
- +1 yıl
@conquer zaten onunda benden beklentileri vardı m. lmı alıyo bu adam bütün bu süreçte yanındaydım biz sevgilyiken araba alacaktı çıkardım altınlarımı bozdum verdim biz en başından beri birdik o arabayı aldı sattı sonr abşka araçalr aldı sattı iyi kazançalr sağladık sonrada evimizi aldık.
- +1 yıl
@conquer pardonda ben 24 yaşımdayım eşim 30 gayette benden fazla kazanmış olması lazım. Ki din kitap gezenler birde bunu desin kadının kazancı erkeğe helal değildir diye. Kadın çocuk doğursun bak ben hamileyim ağzıma ediliyo misafir hergün ağırlamaktan. bir yandan sınavlara giriyorum bir yandan evi temizliyorum bir yandan kaynanama bakıyorum bir yandan kayınpederin maddi mannevi her şeyini yönetiyorum. Bir yandan özel ders veriyorum. Yetmiyo kocamın 10 tane yiğeni var her biri haftada birer gün gelip ders alıyo benden buda yetmedi kendim sosyal medyadan para kazanıyorum. Benim eşim bana para getirmek zorunda kardeşim hem kendime bakıp hem evime bakıp hem eşime hemde ailesine bakıyorsam oda bu evdeki dolabı doldurmak zorunda emin ol bütün kadınlar benimle aynı koşulturmaca içinde ve ben aile içi psikolojik şiddete maruz kalıyorum. Birde maddi sıkıntı çekemem çekeceksem hepsini bırkaırım tek derdim para olur çalışır kazanırım kendi kendime bakarım. Ama evlilik varsa başımın üstünde dam olacak.
- +1 yıl
@conquer bugün bu ülkede git bakim devlet hastanesinde diş tedavisi ol olabiliyor musun yıllarımk verdim devlette yaptırabilmek için. Bana beş sene sonraya sıra verdi çenem tamamen kapandı. Gittim paramla özelde tedavi oldum. Bu devirde parasız sağlık bile verilmiyo adama bak. Ben hamileyim devlet hastanesine gitmiyorum özele gidiyorum evi olmayan adam kaldırıp beni devlet hastanesine götürüp suriyelilerin içinde rezil edecekse evlenmem daha iyi. Ben kocama aşık olarak evlendim dört beş sene öncesindede evlenebilirdim deidm ev yoksa içind eeşya yoksa bende yokum aldık dizdik koyduk evlendik
- +1 yıl
Söylediklerinin hepsini de okudum Doğru söylüyorsun ama o zaman kadınla erkeğin eşit olmadığını olmaması gerektiğini de kabul etmen lazım sonuç olarak son derece haklısın Ben daha evvel bana gerçekten aşık olan benim de aşık olduğum bir kadından kendi mutluluğum için onu mutsuz etmemek adına vazgeçmiştim benim meselem kadınlar bu gerçeklere rağmen niye yani feministlik yapmaktan geri durmuyorlar
Hayır maddiyatçı değilsin ama kanka. Birşeyi istiyorsan onu yap uygula vs. İnsanlara fikrini sorma herkesin zihniyeti farklı onlar seni işine geldiği gibi anlar sanki onlarla evleniyorsun denk diye bir şey var.
Yarın öbür gün bir şey olsa burada eleştirenler senin kira paranı ödemeyecek ve sana şöyle diyecekler paranız yoksa neye güvenip evlendiniz?
bir şey içinde bırakma Allah korusun boşanırsan 2. Evliliğinde 1. Sinde içinde kalanları yapmak istediğinde dul kadın utanmıyor mu gelinlik giyiyor utanmıyor mu düğün yapıyor utanmıyor mu kına gecesi diyecekler sen üzeleceksin içinde ukte kalacak şeyde dicekler genç kız olsa haklı aka dul bu dicekler o halde evleneceğin zaman dul kadın almadıklarını bilsinler kızım kız gibi istiyorum herşeyi diyeceksin.
06 Yorumla- +1 yıl
Aşık olursan ve maddi durumu kötüyse eğitimine bak o zaman bir süre kirada oturabilirsiniz ama onun haricinde gelinlik düğün kına vs hiçbir şey içinde kalmasın. Mehir meselesini unutma burada çok m.. Al var sen müslümansan eğer bunu araştır 2. El yasağını imam nikahında dile getir mehiri senetle al. İmanı az biriyse çok mehir al imanlıysa az mehir al ama 100 gramdan az olmasın. Mehir boşanınca verilmez öyle yanlış bilgi veren ş.. Laklarda var mehir evlenirken evlenmeden verilir hatta mehir gelmeden babanın evinden bile çıkmayabilirsin mehir muaccel ve müeccel olarak 2 ye ayrılır bu sefer seni müeccel olsun diye kandırmaya çalışacaklar sonrada ömür boyu ödeyemeyecekler mehiri senetle alırsan eğer senetin zamanı dolsada hukuken dolmaz çünkü zamanaşımı duracak birgün boşanırsan kaldığı yerden devam edecek.
- +1 yıl
Sonradan namaza başlayan birini alma bence. 7 yaşından beri namaz kılanı al.
- +1 yıl
Sana nikahta mehir olarak verdikleri altınları almak için çeşitli senaryolarda kurcaklar sakın verme.
- +1 yıl
He birde şey derler Evimiz yok altınlarla ev alalım bak altınlar İslam'a göre kadınındır ama sana bu bahaneyle gelecekler ya da araba alalım diyecek arabayı da kendi alacak sana da şey dıcek seni gezdircem ya ondan pardon sen benim altınlarımla beni mi gezdircen lütfettin eğer arabayı kendi üstüne yapsan yine de onun kullanması sıkıntı bir kaza yapsa senin başın belaya gircek. Böyle ev araba istekleri varsa senin altınlarına güvenmesin. Sende sakın işi bırakma. Burdakilerin çoğu fakir edebiyatı yapıyor sorsan milyonları var ama konu evliliğe gelince düğün istemeyen nikahla evlenen kız arıyorum derler he birde namuslu olcak eğitimli olcak şöyle olcak böyle olcak zaten o kızda sizinle evlenip hayatını karartmak için ip çekiyordu.
- +1 yıl
Normal şartlarda ev araba alamayacak insanlar var resmen bu yüzden evleniyorlar kadınların altınlarını gasp edip evlenmek için. Kullandırtma kendini sen belini bükersen eş.. ek sanıp binen çok olur bu senin hayatın ve senin istediklerin olcak. Böyle yolda görsen selam vermeye tenezzül etmeyeceğin s... Lklarda fikirlerini sorma.
- +1 yıl
Birde şey var evlenmek için hiçbir şeyde gözüm yok diyen kadınlar var bu da yeni numara iş ciddiye binince en çok masrafı da onlar yaptırıyor sen dürüstsün diye millet sana laf atıyor şeref. Sizlik yapıp sonradan laf çevirsen inan daha çok sevilip sayılırdın seni keriz yerine koyanı keriz yerine koyacaksın bu hayattaki annende babanda sensin kimsenin seni ezmesine izin verme.
Kendi evinde oturmak istemen, kirada yaşamak istememen çok normal. Ama bunu sadece erkekten beklemen normal değil.
Neden evleneceğin kişi ile beraber çalışıp yapmayı düşünmüyorsun da onun evi olmasını istiyorsun?
Ayrıca şu an kimsenin evinin kendisinin olduğunun garantisi yok, devlet her an el koyabilir, yeni REZERV YASASINI bir araştır istersen, devlet yaşadığın bölgeyi rezerv alan ilan ederse 90 gün içinde evi terketmen gerekiyor, o bölgede ki bütün evler yıkılıyor, muhtemelen sana da hiç yaşamak istemeyeceğin bir yerden uyduruk bir ev veriyor... kendi evinden çok daha değersiz bir ev...
Yani zaten kimsenin evi garanti değilken artık bu ülkde, bir de adam yüklenmek çok saçma.02 Yorumla- +1 yıl
Kız zaten sorusunda gerekirse beraber çalışıp kredi çekeriz de demiş. Demek ki çok severse evi olmasa da sorun etmeyecek.
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer insan kendine ait bir evi olsun ister. Ama gücü buna yetmiyorsa da ev istiyorum diye zorlanmaz, kredi çekeriz demişsin fakat zamanı geldiğinde onunda ödemeleri olacak. Sonra araba alacaksınız ve ödemeler iyice artacak. Aldığınız maaşla o kadar borcu nasıl kapacaksınız? Kiradayken fazladan sadece bir masrafınız olacak. Ama kredi çektiğiniz taktirde daha çok borç yapacaksınız. Eşinin durumu buna yetmeyecekse ev diye zorlamak saçma. Babanın evinde rahat yaşadığını, bir evin tek kızı olduğunu yazmışsın. Madem öyle evinizi senin baban alsın o zaman. Tapuyu da senin üzerine yapar al sana bedavadan ev. Bazı şeyleri sürekli karşı taraftan beklememek gerekiyor.
10 YorumlaHaksızsın, babanın evinde bulduğun ekmek elden su gölden bir hayat yaşadığın için hazırcısın armut piş ağzıma düş diyorsun. Ne varki şu an evler ateş pahası az yede uşak tut ne bu erkeği para bankası gibi görmeler felan, ıyk bazen tiksindiriyorsunuz hemcinsleriimden. 🤮
54 Yorumla- +1 yıl
Kimseye yaranacak halim yok gelipte saçma sapan yorumumun altına bir şeyler karalamışsın, kendi fikrim kendi düşüncem senide alakadar eden tek bir nokta yok görüşümde. İşsiz misin nesin sabır. Asalak gibi kocam şunu alsın bunu alsın diyene kadar ayaklarınızın üstünde durun da boş yapmayın özgüvensiz gibi herşeyi erkekten bekleyen bir tip değilim en azından.
- +1 yıl
Aynen kanka kesin erkeklere yaranmak istemiyorsundur hadi yine iyisin buradan sana ekmek çıkar gibi duruyor
+1 yılHelal -haram hassasiyetiniz yoksa faizle kredi çeker, bir ömür bereketsizlik içinde yaşarsınız o zaman..
Bu zamanda babadan kalma eviniz yoksa, faize girmeden ev alma şansınız yok. E faiz de Allah'a açılan bir savaş..
Allah'a savaş açacağıma çadırda yaşarım daha iyi..
318 Yorumla- +1 yıl
Hiçbir kız çadırda yaşamak istemez
- +1 yıl
@Հայերեն_և_քրդերեն Allah'a savaş açmak ister yani?
- +1 yıl
Evi yoksa kız napsin erkeği bı zahmet bir işe yarasın. Öyle Allah demekle olmuyor. Madem çok inancliain burada ne işin var. Din ve İslami kendi cikariniza göre kullanmayin parasiz erkek gereksiz erkek
- +1 yıl
@Հայերեն_և_քրդերեն bana zaten boğazımdan haram lokma geçirmeyecek erkek lazım diyen hanımefendiler lazım. Sizi kim ne yaparsa yapsın.
- +1 yıl
Öyle derler iş işten geçtikten sonra beyninin etini yerler. Hiçbir kadın yoktur ki maddiyata bakmasın fitratimiz bu parayı severiz sizin fitratinizda kadınları seversiniz
- +1 yıl
@Հայերեն_և_քրդերեն ben ona haram lokma geçirmeyeceğimi vaad ederim. Ama zengin bir adam bir ömür onu zenginlik içinde yaşatacağını vaad edemez.
Zengin diye evlenip, Hatay'da da olduğu gibi bir gecese evsiz, barksız kalırsanız ne yapacaksınız? 3 de çocuk var? Boşanacak mısın? - +1 yıl
Bu ülkede yaşayıp helal lokma yiyen yoktur ucundan da olsa haram vardır.
- +1 yıl
@Հայերեն_և_քրդերեն benim yok? Bu kafayla ne elde edeceksiniz çok merak ediyorum?
- +1 yıl
Büyük konusma
- +1 yıl
@Հայերեն_և_քրդերեն niye büyük konuşayım? Haramı bilen, bu yaşına kadar da bulaşmamışken niye haram lokmaya el uzatayım bu yaştan sonra?
- +1 yıl
Bu ülke faizle dönüyor ekonomiden bı haber olma
- +1 yıl
@Հայերեն_և_քրդերեն faizle dönüyor olması benim rızkımı etkilemez. Ben devlet memuru da değilim. Alnımın teriyle paramı kazanıyorum.
- +1 yıl
Ne olursa olsun etkisi oluyor
- +1 yıl
@Հայերեն_և_քրդերեն gün geldi servetini evini kaybetti o zaman ne olacak peki
- +1 yıl
Canım ben kuran okuyan biriyim yabancı erkeklerle muhattap olmak haramdırayrıca hz yakup hz musa zamanında müslümanlık yoktu. Çok mutlu bir evliliğim var sonr açıkıp sokallarda dileniyo senin gibiler okullarda görüyoruz kadın gelmiş biz haram yemeyiz faiz maiz ev almayız diyo çocugu okula bomboş beslenmeyle geliyo madem paran yok evlenmeyeceksin çocuk da yapmayacaksın o çocuğunda vebaline girmeyeceksin başkasının kızını alıp onunda hakkına girmeyeceksin neymiş biz kirliymişiz nerde bir halta yaramayan insan var herkesi kötüleyip aradan çekiliyo çamur at izi kalsın. Aklın olsa para kazanmanın yolunun bulursun ev almanın yolunuda alamıyorsan beceriksizsindir başka açıklaması yok. Çünkü sizin aklınız mutlu şnsnaları kıskanıp ona fesatlık yapmakla çalışıyor.
- +1 yıl
İyide devlet memurlarınin kazancı faiz mi oluyor?
- +1 yıl
@isimsiz147 olmuyor da bazıları bunu öne sürebilir diye o detayı verdim
- +1 yıl
Himm anladım. Teşekkür ederim 🙏. Tedirgin oldum bir an
+1 yılErkeklerin yorumları beni şaşırttı biraz genelde kadının çalışmasını hatta maaşını kocasına veren erkekler doluşur sanmıştım zaten evi olmayan erkek neyine güvenip evlenmeye kalkıyor ben yaptım öyle bir hata sen sakın yapma hatta evi üstüne yaptır sonuçta o adama ömrünü veriyosun çocuk veriyosun gençliğini güzelliğini vs erkeklere acımayın
20 Yorumla
+1 yılGerçekçi olmak başka paraya aşık olmak ayrı. Ama ev sahibi olmak için illa onun hali hazırda evi olması gerekmiyor. Çalışkan, girişimci ruhlu ve yapıcı biriyse evi olmasa da sonradan alabilirsiniz. Seninde birikimin varsa ya da çalışıyorsan birlikte almanız da imkansız değil. Ama ilk kriter olacak kadar önemli gelmiyor. Para bir şekilde bulunur, ev illa ki alınır.
20 Yorumla
+1 yılAileden zengin değilse zor. Senin ailenin durumu iyiyse durumu iyi birini istemen normal. Kimse alıştığı düzenden aşağısına gitmek istemez. Ama ailenin tek varlığı evidir kira ödemiyosunuzdur karşındaki 25-30 yaşındaki erkekten o refahı beklemen saçma olur. O yaştaki bir erkek sadece maaşla ev alamaz
20 YorumlaKirada oturmak istemiyorsan birlikte çalışıp bir ev alırsınız o zaman. Bir erkek sana ben evin olmazsa evlenmem dese hoşuna gider miydi? Bu ekonomide sen ev alabiliyor musun ki o alsın? Tek suçu erkek olmak mı? Erkek diye insan değil mi? Bu kadar vicdansız olmayın. Evi olmayanlar kimseyi sevmesin mi o zaman? Senin evin var mı mesela karşıdan evi olmasını bekliyorsun?
10 YorumlaMaddiyatçı falan değilsin herkes rahat koşullarda yaşamak ister ve bu da senin hakkın eğer böylenbir seçeneğin varsa kimsenin sana maddiyatçı diyerek seni manipüle etmesine sakın izin verme. Bu ekonomide tabii ki de parası olan biriyle evlenmelisin sen rahat rahat arabanla istediğin yere giderken kim sana maddiyatçı demiş kim seni kınamış aklına bile gelmez
10 Yorumla
+1 yılHer insanın bakış açısı farklı olsa da günümüz şartlarında kirada geçinmeninde neredeyse imkansız olabileceğini herkes görebiliyor... bunu öne sürerek senin kirada oturmama isteğin normal.. ama günümüzdede ev almak öyle kolay iş değil... bu yüzden kimse evlenmeye cesaret edemiyor..
10 Yorumla
+1 yılEvlenirken hiçbir şeyimiz yoktu, halada yok bizde kirada oturuyoruz. Ama eşimle her yerde otururum ben. Varlıklı bir ailenin kızıyım ama şu an evim bile kendimizin değil , arabamız yok. Yani eşim için kirada oturuyorum onun için geldim bu hayata. Kendimden örnek vermek istedim herkes farklı şeyler isteyebilir karışamam.
121 Yorumla- +1 yıl
Peki sen eşine bunları söyle. Bunları olduğu gibi söyle.
Bakalım senle evlenmek isteyecek mi - +1 yıl
Biliyo zaten. Ben sen yokkende vardım ne beni o dogurdu ne beni o var etti. Bugün bana bir hatan olursa yarın birdaha beni göremezsin diyorum. Para kaznaıyorsan önce kendine kazanıyorsun sonra çocuguna ben kendi kendine yetenilen bir kadınım ben çalışamazsam sen çalışasacaksın sen çalışamazsan ben diyorum kimse kusura bakmadın aklımı peynir ekmekle yemedim karnımda çocuk var bugün aldatmak gibi bişey yaparsan ertesi güne kalmadan aynı gün çıkar giderim oda bunu biliyor.
- +1 yıl
@Hariqa erkeğin eline bakmaktan söz etmedim. Eşime gerektiğinde destek oluyorum dediğim gibi benim maddi durumum iyi varlıklı ailenin kızıyım. Eşimin parasına gelmedim beklentim yok. Beni aldatmaz ama diyelim ki yaptı bu benim değil onun hatası olur. Ayrıca şuna inan, elinde tomarla paran da olsa , eşin aldatsa zerre mutlu olamazsın kendi kendine manevi olarak yetemezsin. Seni paran kurtarmaz
- +1 yıl
Ayrıca ben " onun için geldim derken , onun için dünyaya geldim demedim, onunla evlenmeden önce bunları bilerek geldim demek istedim.
- +1 yıl
@Can005 ben eşim askere gittiğinde haftanın beş günü okula gidip akşamalrı işe gidip ona para yollardım yetmedi çeyizdi bohçaydı evin tadilatıydı açıhımız çıktı ek işlere gittim. Kazandıgımı çar çur etmek yerine bir kısmını nişanlıma bir kısmınıda yatırım için kullandım. Onun için elbetteki fedakarlıkalr yaparım telefon faturalarına kadar o eğitimdeyken ben ödedim ailesinin ihtiyacı oldu para yolladım bugün oda bana öyle. Ama bugün ben dolabıma et alıp koyamayacaksam çocugumun beslenmesine istediği meyveyi cebşne istediği harçlıgı koyamayacaksam. Ayagıma istediğim ayakkabıyı giyemeyeceksem niye evleneyim bekarken kendi kendime bakıyordum zaten benim babam varlıklı bir insan değildi hep ben çalışıp kazandım ama babamda zeki adamdır parasını tutmasını nereye yatırması gerektiğini bilir m. l değil çünkü😂 babam hep derdi adamın parası olmasın askerden gelsin beş yıl içimde evini de alır arabasınıda akıllı adam olsun yeterli çok şükür eşim geleli üç sene oldu herşeyimizi aldık.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@Medine96 ne yerden yere vurucam benim kocam aklı selim bir insan parayı kullanmasını bilir m. l olsa mesela bazı akrbalrımız kocaları gibi eşimden fazla maaş alıp resmen kömürlükte yaşıyorlar ben öyle bir adamla yapamam zaten bu tip adamların kültür seviyeleir eğitim seviyeleride yerlerde oluyor. Sağlıksal bir problem olmadıgı sürece çalışıp kazanmak zorunda. Eşim Kendisi bile diyor ben kızımı evi olmayan adama vermem diye. ben evimi almadan evlenmedim bir erkek bunu akıl edemiyorsa kızımlada evlenmeyi hak etmiyordur diyor. Ben kızıma ev aldırırım ama karşısındaki adam bir baltaya sap olamıyor bir ev bile alamıyorsa evlenmesin
- +1 yıl
- +1 yıl
@Medine96 aynen ;)
- +1 yıl
@Hariqa hanımefendi iyi güzel diyorsunuz da, sizin ev fiyatlarından haberiniz var mı? şu an ki enflasyon ile 3 yıl önceki enflasyonun birbiri ile uzaktan yakından alakası yok. ne akıllı olmasından bahsediyorsunuz siz? şu an bankalar kredi bile vermiyor doğru düzgün. 2-3 milyon liralık eve 1 milyon kredi veriyor diyelim. kalan parayı nereden bulacak bu insanlar ailesi zengin değilse? şu an aileden zengin olmayan ya da en 500 bin - 1 milyon birikimi olmayan bir ailenin iki kişi çalışıyor olsa bile ev alması mümkün değil. tamam siz yapmış olabilirsiniz ama geçen seneye göre bile enflasyon hayvan gibi arttı afedersiniz. siz farkında değilsiniz ve ekonomiden anlamıyorsunuz sanırım ama bir memur maaşlarına ve ev fiyatlarına bakın isterseniz.
- +1 yıl
Ay benim görüşümün altında kavga etmeyin bildirim geliyo, başka yerde konuşun hadi iyi geceler
- +1 yıl
@Medine96 parayla mutlulugu kim savundu parasızda mutlu olunmuyo kimse kimseyi kovalamıyo 21. Yüzyıldayız gidin sevgili olun kaynananızın yanına sığıntı olmaktan iyidir. Parasız sen temel ihtiyacın olan beslenmeyi bile düzgün bir şekild eyerine getiremeyip hamur işi yemekten düşük ıq lu olursun böyle parasız sağlık bile yok ben özele gidiyorum mesela neden keyfimdenmi
- +1 yıl
+1 yılEvet. İyi biri buldun mu öp başına koy. Benim eşimin ne evi var ne işi var ne arabası var 🤷🏽♀️🤷🏽♀️ Ama evlendim.
Kızlar sizde olsun istekleriniz önce sonra isterseniz isteyin istemezseniz istemeyin. Evlenince ortak nasılsa 🤷🏽♀️ Hayat ortak dimi.00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 670 cevap paylaştı.
+1 yılMakul bir talep gibi görünüyor ama olmazsa olmaz bir konuda olmamalı yani makul seviyede kiralarını ödeyebilecek durumda ise çok da zorlamamak lazım insanın kendi evi olması Tabii ki güzel bir şey ama bazen hayat insanı kiraya mecbur ediyor kendi evini kiraya veriyor insanlar gidip başka yerde kira ödüyorlar Bu da olabiliyor Örneğin benim ev sahibim kendisi başka yerde kiracı hayatını ne getireceği belli olmuyor o yüzden istenebilir Ama çok da zorlamaya gerek olduğunu düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yıl"Birlikte çalışır öderiz. "demişsin." Ben de çalışıyorum. "demişsin. Buna rağmen maddiyatçı diyen varsa maldır. Gitsin çalışmayan, ev kadını bulsun maddiyatçı diyen de her maddî şeyi tek başına sırtlarken kendi lafını aklına getirsin.
00 Yorumla
+1 yılHemde nasıl bu kızların kriter söylemeleri i anlamıyorum ya kıza soruyoruz evi olsun işte ev olmasa en azından arabası olsun ya yok bizde istiyoruz olsun ama olmuyor bu ya hayat şartına olmuyor napalim yani ha şöyle deseniz evi yoktur şey dersin bende çalışayım beraber ev alalım niye bunu diyen 1 tane kız çıkmıyor
00 Yorumla
+1 yılHerkesin kriteri olabilir ve senin de kriterin bu saygı duyuyorum. Fakat bence bunlar o kadar boş şeyler ki. Evmiş falanmış arabaymış. Ben mesela evlenecek olsam özellikle çocuğun ailesinin alıp çocuğa verdiği bir evde oturmak istemem. Bir de hayat boyu ailesine minnet borcum olacak. Onun yerinde beraber çalışırız alırız ya da alamazsak da kirada otururuz.
00 YorumlaKafanızın almadığı şey şu; herkes refah içinde yaşamak ister ama bir kişiyi sevip iyi anlaşıp sırf maddiyat için reddedersen yanlış yaparsın. Maddiyatı olan evi arabasi olan biri de seni yarın bir gün aldatabilir, senden sıkılıp bol parasini 3-5 hatuna daha yedirebilir. O zaman o ev seni kurtaracak mı?
03 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılNerden bakarsan bak gayet haklı bir istek. Sürekli ev değiştirmek, kira ödemek, o ay paran olmazsa açıkta kalacağını düşünmek evde istediğin değişikliği yapamamak hoş değil. Ama bu konuda katı olmamak lazım evlilik hazırlıkları arasında birde ev kredisi ödemek inanılmaz zorlayıcı olabilir herkesin bütçesi kolay kolay karşılamaz. Ailelerinizin de durumu varsa birkaç sene kirada oturursunuz hem siz birikim yaparsınız hem aileniz biraz kendini toparlar sonrasında evinizi de alırsınız
00 Yorumla
+1 yılKredi çekip ev alacak kadar faiz hassasiyetin yoksa 3 milyon yerine 1 milyon lira hazırla, bankaya yerleştir sana zaten ayda 40 bin tl faiz geliri veriyor havadan. onun da 15 bini kiraya verirsin geri kalan 35 bin sana kalır onu da paran TL de kaldıkça oluşacak değer kaybına sayarsın.
faizler yüksekken kredi çekip ev almak akıl işi değildir.00 YorumlaKendi dengini bul bu kadar basit aslında. Kimse evlenmek için ev almak zorunda değil durumu çok iyi olup kirada oturan çok insan var. Yani ne istediğini bilmen güzel ama karşı taraf bunu kabul etmek zorunda değil. Beraber çalışır alırız demişsin buna kimse hayır demez işte.
00 YorumlaKadınların geneli sevmez, duruma göre erkeklere bir tiyatro sunar. Sergilediği oyunculuğun adı da sevgi veya aşk olur.
geneli para, maddiyat veya gösteriş üzerine ilişki kurar o yüzden öylesin veya değilsin desem de pek bir şey fark etmez.
maddiyatçı olmayanlar da üzerine alınmasın bir zahmet
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAhhh ahhh! Karşıma çıkanlarda evi olanlar tipsizdi. Evi olmasın beni sevsin yeter demiştim. Şimdi o da eksik🥺 kirada oturuyorum. Evimi seviyorum ama huzurum yok. Düşünüyorum bugün tekrar tercih yapacak olsam yine evi olsun demezdim. Huzur verecekmi ona bakardım. Çünkü şu an durvarlar üzerime geliyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence maddiyatçı değilsin bizimde kendi evimiz ve haliyle bende kendi evimizden çıkıp kiraya geçmek istemem. Sırf evi yok diye terketmem tabi ama evinin olmasını isterdim bu maddiyatçılık değil bence. Sende olmasaydı kendinde olmayanı karşıdan talep etseydin öyle olurdun..
10 Yorumla
+1 yılBiz erkekler evi olmayan kızı istemeyelim o zaman, sen de kös kös evde otur, evde kal, güzel olur muydu? Kimse sevmesin seni, sevilme hiç o zaman, olur muydu? Şu cinsiyetçiliği bırakın. Her şeyi erkekler yapmak zorunda değil.
13 Yorumla
Soran+1 yılNe yazmışım hördünmü evi yoksa beraber çalışır alutız demişim
- +1 yıl
Kirada kimse oturmak istemez. Sen evi olan bir erkek bul, boş ver, şaka yapıyorum. 😂😂 Ne yapacan evsiz, arabasız adamı. Kendine hayrı yok, sana mı faydası olacak. Adam olsalar neyse diyecem de al birini, vur ötekini. O yüzden parasına bakacaksın, parası yoksa vur tekmeyi gitsin. Aşk, meşk hep yalan, herkes çıkarcı.
- +1 yıl
Evi yoksa bir erkeğin boşuna dolasmasin kirada oturmak çok zor evin olsa rahat edersin
Maneviyatına bakmadığına göre maddiyatçı oluyoruz ya evlenince o evi kaybedecek derecede iş batırırsa ne olacak ya da ne bileyim evi geçindirmekten aciz biri çıkarsa dert edinmezse yani türlü türlü sebepleri olabilir. Evden önce nasıl birini istediğinize ve asıl o kriterleri karşılayacak düzeyde biri mi buna bakınız gerisi bir şekilde su akar yatağını bulur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKarşılığını verebildiğin şeyler istemen normal ama karşı taraftan ev beklerken kendi elinde hiçbir şey yoksa mantıksız bir istek olur, çalışıp beraber yapılmasını ben de destekliyorum. Beraber yapilcaksa da evlendikten sonra yapılmalı, malum sonrasında boşanma vs olduğu zaman mal bolunmeyebiliyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevdiğiniz, aşık olduğunuz insanla evlenmek onunla aynı evde yaşamak müthiş bir şey. Eve arabaya takılmak bu mutluluğu bozmak gibi geliyor. Kirada otururuz çalışırız kendimize uygun elimizdeki miktara uyan bir ev buluruz mutluluğumuzu oraya taşırız. Çok da önemli değil demek istiyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklısın çünkü evi arabası olmayan erkek kadında çalışsın diyor. Kadınlar köle gibi birde çalışmak zorunda kalıyor. Bende baba evinde rahatım bir sürü dairemiz var eminim seni çok eleştirecek kişi olacak burada ama onlar sahip olamadıkları şeyler için baba parası ve koca parası yiyiroym deyip asagılıyor kadınları
00 Yorumla
+1 yılEvi var diye evlenirsin başka sorunlar çıkar.. hayatin ne getireceği hiç belli olmaz.. maddiyatci olmak değil de bu konularda esnek olmak her zaman daha iyidir.. hayatlarımız bir kumar gibi zaten..
31 Yorumla
+1 yılHaksızsın
Günümüzde ev almak en az 3 milyon lira nerden bulacak adam o parayı.
Kirada oturmak istemiyorsan sen alırsın ev. al bakalım alınıyor mu
Ben de çalışırım demişsin günümüz de evde kadin da çalışsa zor geçiriyorlar.
10 Yorumla
+1 yılHerkesin maddi durumu bir evi olacak kadar iyi değil. Madem kira derdiniz olsun istemiyorsun, evlendikten sonra sende çalışır birlikte bir birikim yapar öyle alırsınız o evi. Senin istediğin şekilde zor...
10 Yorumla
+1 yılMaddiyatci değilsin nasıl erkekler mutfakta aşçı yatakta * çocuğuna bakıcı çocuğuna taşıyıcı evine hizmetçi istiyorsa bı zahmet evi yoksu eliyle yetinsin
30 Yorumla
+1 yılAçıkçası maddiyatı falan değilsin olması gereken şeyi istiyorsun yani bu devirde herkes evleneceği insanım Garanti bir işi olmasın evi olmasını ister Bu da senin en doğal hakkın kimse kusura bakmasın devir artık böyle dönüyor
00 Yorumla
+1 yılEvlenince tek bir kişi mi yaşıyor 🤔
Bu ne biçim akıl kadın ister ama kendi başına yiyip içmez kadın da koca da mutlu oluyor bunu anlasaniz keşke 🙄
Evi al anahtarı bana ver mi diyoruz akıl mantık gerek 🤷01 Yorumla- +1 yıl
Maddiyatcı değilsin
+1 yılsenin neden evin yok erkeğin olsun, maddiyatçılık, ülkedeki maaş seviyesi belli bir erkeğin bunu tek başına alması zor, madem öyle beraber çalışıp alacaksiniz, sen istiyorsun ki gri eşofmanı giyeyim dizi ve kadın programı izleyeyim ohh ne ala
00 YorumlaBazı şeyleri birinden beklerken senin ne verebileceğine de bakmak lazım. Ben de evin tek kızıyım ama senin gibi fikirlere hiç kapılmadım. Aslanlar gibi çalışıyorum harcıyorum biriktiriyorum. Evi olup huzur vermeyeceğine olmasın kıymet bilsin
00 YorumlaMaddi imkanı olan birisi de kirada oturmayı tercih edebilir. Betona yatırım yapmayan bir çok kişi var. Nerede oturuyorsun? kiracı mısın? gibi kriterlerden önce bir ön muhasebe yapmanı öneririm. Evet diğer hemcinslerin gibi sende maddiyatçısın.
04 Yorumla- +1 yıl
Bir erkeğin beyni yoksa kırk yıl çalışsın yine ev alamaz kadın istediği kadar zeki olsun erkek m. l sa iki maaşda girse eve üç maaşda girse o evi alamaz benim eşim tek maaş la yaptı. yatırım yapmayı bilen parayı kullanmayı bilen adamın evi olur ben 14 yaşımda çalışmaya başlayıp birikimi yaptım önce eğitimime harcadım 20 yaşımda nişanlandım babamdan tek kuruş para almadan bir tır dolusu eşya dizdim. Yetmedi düğünden sonrası için kendime banka hesabımda altın bıraktım. Ben kendi başıma bunu yaptım gidip keko keko ortamlara girip parayı çul eden adamlar hep çalışanda alamazsının arkasına sığınıyor. Benim babam asgari ücretle bu sene ikinci evini aldı yapan yapıyor yapamayan olmuyor diyip saklanıyor kafası çalışan insanla çalışmayan insan hiç bir zaman aynı kefede yer alamaz. Ben ne yapayım beyni olmayan adamı bugün para tutmayı bilmeyen yarın evinede bakamaz öbür gün başına bir iş gelse arkanda da duramaz. Zaten nerde bir yerlere gelmiş aklı havada olmayan kadın varsa bakın çevresinde hep zeki erkekler var ayırt edebiliyorlar. bu kızda aynı o kadınlardan
- +1 yıl
Bana ne teyzem senin hayat hikayenden. Erkeğe m. al beyinsiz diyen insanda bana göre zeki olamaz. 14 yaşında çalışmaya başlayıp, aldığın tüm parayı belli ki kendine yatırım olarak kullanmissin. Yani sen kendini düşünürken evdekiler senin geçimini bir türlü sağlamış. Evin faturaları, gıda ihtiyacı, varsa kira giderleri evin içindeki kişiler tarafından karşılanmış. Sende elindeki parayı kendine ayirmissin. Ayrıca bu devirde asgari ücretle, telefon alınmıyor babanın başka gelir kaynakları vardır ev alamazsın o paraya
bu devirde sıfırdan ev almak mümkün degil yani babadan falan birşeyler kalıcak ya da sağlam bir mesleğin olacak herkesin karşı taraftan beklediği bir standart var seninkide o problem edilecek bir şey değil bence
00 YorumlaKirada oturmak istemiyorsan kendi evini alırsın evlenince kocanla yaşarsınız.
Neden illa kocaların evleri arabaları olmak zorunda. Sende o da aynı insan değilmisiniz? Sende 25 oda 25 yaşında değil mi? Ne eksiğin var?
00 Yorumla
+1 yılYanlış anlama bana bir kız dese evin araban var mı diye ben ona sorarım senin var mı kendinde olmayan bir şeyi bana soruyorsa maddiyatçı olduğunu düşünürüm ama baktığında doğru ev şart kiralar çok fazla
00 YorumlaBunu istemek maddiyatçılık değil elbet. Bunu kime sorsanız elbette ister. Kimse kirada oturmak istemez. Fakat bazen imkanlar olmayınca olmayabilir. Olamayacak bir şeyin üstüne illa olacak derseniz ozaman maddiyatçılık olur.
00 Yorumla
+1 yılErkek nasıl güzelliğe bakıyorsa kadında miktarında maddiyata bakar ben ilerde çocuğumun zorluk çekmesini niye isteyim ki hem şu an ki standartlarım neyse altınada inmek istemem açıkçası ama sevince bi başka oluyor ya büyük konuşmayım
01 Yorumla- +1 yıl
Sevince de bir şey değişmiyor inan bana öyle seviyorum diyip evlenen ve bir kaç ay sonra maddiyattan ötürü boşanan pek çok çift gördüm. Aşka sevgiye saygımız var hepimiz bunu isteriz ama hayatın gerçekleri diye bir şey var birde aşk, sevgi karın doyurmuyor...
+1 yılEğer gelir seviyen, bilgi birikimin kültürün tahsilin bunu talep etmeye yetecek kadar iyiyse hakkındır tabi istemek. Hele ki sürekli çalışıp üreten ve hayata bir şeyler katan biriyseniz. Ama diğer türlüyseniz pek hakkınız yoktur derim
02 Yorumla- +1 yıl
Her türlü vardır. Kadının deliği değerlidir. Erkekte o deliğe sahip olmak için biseyler yapmis
- +1 yıl
@Հայերեն_և_քրդերեն yorumumun altına yorum yapmazsanız sevinirim
bunu nerden düşündün de kendine dert ettinde sordun onu merak ediyorum :D yok degilsin merak etme dkld
12 Yorumla
Soran+1 yılGeçim yapmak için
+1 yılEvin tek kızı mısın ne alaka abla Adriana lima falan mısın fizik güzellik olarak öyle olanlara zaten senin sülalenin göremeyeceği parayı önüne seriyorlar kendine bir ev al çalış da evlenmeyiver
00 YorumlaHerkes evi olsun ister rahat olmayı herkes ister istemeye hakkında var ama bizim ülkede artık maneviyatı bitirdiler artık kız istemeye gidince mal varlığı soruluyor. Rahatlığı sadece kızlar mı istiyor? Erkeklerde evi arabası olsun istiyor. Evi olmayan erkeğin evlenmeye hakkı yok mu şimdi
00 Yorumla
+1 yıltabiki haklısın maddiyatcılıktan ziyade 27 28 yasındakı bi erkeginde evının olmasını bekleme anca dügün parası biriktirmis bide araba almıs olur mantıklı düsün birazda
00 Yorumla
+1 yılSıkıntı yapma haram helal işinede takılma diyanet işleri başkanı. toki den alınan. evlere kredi haram değil dedi. Bu arada evi olmasını istemek en doğal hskkin
00 YorumlaEğer elindeki ilişkini para için bırakırsan evet öylesin derim ama zaten bir ilişki içinde değilsen ve sadece partnerini maddi bir kritere göre değerlendiriyorsan bence çok da maddiyatcilik olmaz bu
01 Yorumla
+1 yılKiracının halinden kirada oturan anlar baksan kiracı bile değilsin ama farkındalığın yüksek. sevgilinin garanti diyebileceğin bir mesleği var ise yani yürür gider diyorsan kirayı sorun etme. Ama bu devirde ev almak çok zor eğer vasıflı bir mesleği yoksa konforunun dışına çıkacaksın demektir. Bu da mutsuz eder üzgünüm hayat gerçeklerle anlamlı
00 Yorumla
+1 yılGayet doğal ben daha fazlasını da istiyorum. Çünkü zengin ailede doğdum büyüdüm gördüğümün altına düşmek istemiyorum yapamam. Kendimden çok çok yukarıda istemem ama kendimden altta istemem
01 Yorumla- +1 yıl
Neyi olmali
+1 yılKendi geleceğini ve kendi rahatlığını düşünmekten daha doğal bir şey olamaz neden maddiyatçı olasın? Erkekler bile maddi durumu iyi veya ailesinin maddi durumu iyi malı mülkü olan kızları istiyor artık bu devirde çünkü hayat pahalı artık ev araba sahibi olmak kolay değil.
00 Yorumla- Devamını Gör (182)
Devamını Gör(227)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Kirada oturmak istemiyorum, evleneceğim erkeğin evi olmasını istiyorum. Maddiyatçı mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler