DETAYI LÜTFEN OKUYUN!
Ben öğretmenim 2017'de mezun oldum ve her sene kpss'ye girdim atanamadım. Lise branş öğretmeniyim alım çok az oldu. Son seçimlerde biraz alım yapıldı ama istenilen alım değildi. Ben de kontenjan dışındaydım gidemedim. Özel okullar tecrübesiz diye asgari ücret ve altı teklif ediyor. Ve çok ağır çalışma şartları var. Cumartesi pazar da çalışan arkadaşlarım vardı. Zaten tecrübesiz diye almıyorlar.
Ben de halk eğitimin görme engelliler için kabartma yazı kursuna gittim. Oradaki kurs hocasıyla arkadaş oldum. Ona iş aradığımı söyledim o da bana yardımcı olmak için bir arkadaşını önerdi onun yanında ofis işleri yapıyorum. Ofisi sil süpür, excel tablosu hazırla, onun verdiği fiyatlardan teklif hazırla yolla ön muhasebe programı kullanıyorum fatura kesiyorum, trendyoldan e satış yapıyor ürünlerin takibi ve kargolanması işim bu. Maaşım 10 bin TL idi. Yol ve yemek benden. O beni bir yerlere yollayacaksa yol parası ondan oluyor. Ben eylülde başladım ama benim sigortamı ekimde başlattı. Ekim sigortam 1 aylık yattı. Kasımı da yatırmadı daha.
Ben bir taraftan kpss için online ders aldım. sabah 9'da işe başlayıp akşam saat 5 buçukta iş bitiyor. Cumartesi pazar tatil diye kpss'ye de hazırlanırım diye kabul ettim ama kpss online ders videoları çok uzun düzenli çalışamıyorum. Soru çözmek not tutmak makale okumak falan yetişmiyor. Hatta bir hafta ders biter bitmez yatmayıp ders çalışayım dedim akşamlar geceleri saat 1-2 gibi yattım ama gündüzleri uykusuz kaldığım için biraz uykulu oldum. Bana kızdı. Şu sersemlik halin bitsin 3 ay oldu daha da çekmem dedi. Daha önce de dedim 3. sefer söylersem söyleyiş üslubumdan sen de memnun olmazsın dedi. Konu ofisin dağınık olmasıymış, ofis dağınık değildi. Hala değil. Ofiste yemek yiyor kendisi ben de onunla birlikte ya da onun yemek yediği gibi ofiste yemek yiyordum bu sefer kızdı ofiste yemek yeme dedi. Beni her aradığında bilgisayar başında bulup benden onun için iş yapmamı istiyordu öğle aramı da kullanmıyordum yani. Ofisin yerlerini paspas yapıyordum düzenli olarak. Birde ofise gelen arkadaşlarına ve ona kahve yapıyordum. Ben o demeden ticaret yaptığı kişiler teklif istiyor teklif hazırlamıyorum. Çalıştığı kişilere farklı farklı mal hazırlatacak mesela farklı kişilere farklı müşterilerin mallarını yaptırıyor. O kişilerden gelen mesajları o demeden onun istediği kişilere atmıyorum. Bana bu yüzden sersem dedi ofisin kirli olduğunu dağınık olduğunu söyledi. Ama değildi. Zaten patronum görme engelli.
Ben çok zor iş buldum. Bulabildiğim de buydu. Bu işi bırakınca yine parasız kalacağım. Gerçi bu da yetmiyordu ama şimdi o da olmayacak. Babam benden hiç para istemedi. Eve katkı falan sağlamıyordum. Babam çalışmak zorundasın demiyor. Bana bıraktı yani. Ama karar veremedim. Atanıp atanmayacağım belli değil. İş de böyle.
İŞİ BIRAKIP KPSS'ye Mİ DÖNEYİM YOKSA ÇALIŞMAYA DEVAM MI EDEYİM?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer