Piyasaya göre kira gelirim çok düşük. Kiracım da eski. 5 seneden beri oturuyor. Sizce ne kadar zam yapmaliyim. Kiracımdan da memnunum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSizcesi bizcesi yok devletin belirledigi oran %25 daha fazlasini yapmak icin senin kira tespit davasi acman gerekir kiraci ile son kontratiniz 5 yil once ise (ki arada kontrat yenilediyseniz sure sifirlanir) kira tespit davasi acabilirsiniz. Bu durumda mahmeke civardaki emsal evlerin kiralini goz onunde bulundurup bir miktar indirim yaparak karar verecektir.
Ikinci yol kiraci ile anlasmak burada ben kiraci olsam kendi maasima gelen bu yilki zam oranini kira artisi olarak yansitmayi kabul ederdim yeni sozlesme yapmak sarti ile.
04 Yorumla
Soran+1 yılYav kiracım maaşlı adam değil. Adam esnaf. Evleri, dükkanları var. Mahkemelik olsak bile kazanan yine ben olurum. Eğer piyasaya bakarsa benim yapmak istediğim zamdan daha fazla kira vermesi gerekir.
- +1 yıl
Sonucta devletin belirledigi yasa var, senin yapacagin %25 anlasmak disinda, fazlasi icin mahkeme acabilirsin bilir kisi belirler.
Soran+1 yılHiç kusura bakma. %25'e anlaşamam. Kabul etmezse de çıkışını isterim bu kadar. Benim de alnımda keriz yazmıyor. Ekonomi ortada. Kiralar ortada. Evler olmuş milyon değerinde. Oldu bir de suyundan koyayım. Mahkeme ise mahkeme
- +1 yıl
%25 ya da anlasmak demek istedim. bunlar disinda cikisini isteme gibi bir sansin yok yasal olarak, isteyebilecegin teksey kira tespit davasi ki dava ne kadar surer o da ayri konu.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılEve 1200 tl ile girdik ilk senede kirayı 2500 yapalım dedi ya da evimden çıkın dedi. %25 artış yaptık çıkmadık. Şu an kiramız 1500 tl. 6 ay önce evime geldi oğlumu evlendireceğim çık diye. Kirayı 3 bin tl yapalım dedik kabul etmedi. 6 ay geçti şimdi de ihtar çekti. 6 bin tl teklif edeceğiz onu da kabul etmezse mahkemelik olacağız. Ortada anlaşmanızı tavsiye ederim. insanları kırarak bir yerlere varılmaz.. Bakın 1500 ten 6000 yapalım diyorum. Ama o 15 bin tlye kiralamak için beni hem sözlü taciz ediyor hem alt komşuma taciz ettiriyor. Bizlerde insanız. Bu böyle gitmez..
02 Yorumla
Soran+1 yılDerdim bu değil. Böyle tarz biri zaten değilim. Kiracımdan da memnunum. 7 bin TL nin altına düşmek istemiyorum. İster kabul etsin ister etmesin. En makulu bu. Kendisinin de kiracıları var. Kabul etmezse kendi bilir. Zaten kendi oturmuyor. Çalışanını oturtuyor. Çalışanı ile de ilişkisi var. Durum bu. Ama bize hiçbir yönden sorun oluşturmuyor.
Cevap sahibi+1 yıl7 bin tl bence de iyi. Şu an bana 7bin ver dese veririm keşke benim ev sahibi olsaydınız
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim 120m2lik 3+1 evim 1200du 3500 yaptı sanırım 20 yılı geçkin yaşı var binanın da. Civar semtlerdeki evlere göre yine aşağıda bi kira değeri biçti ama %300 zam nerdeyse. Asgari ücret belli ekonomik şartlar belli. Bunları göz önünde bulundurarak bi zam yapabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılŞehir neresi? Ona göre para işte. Kanunen zaten belli bir oranın üstüne çıkamıyorsun. Direk 1 yıllık sözleşme yaptım hadi çokta diyemiyorsun. Türkiye de 1 kiracı çıkmak istemezse 12 sene boyunca senin evinde kalır
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
30Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılYüzde 25 bence
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. Dava falan uzun ve meşakkatli işler. En iyisi kiracı ile oturup orta bir yol bulmak. Benim de bir sürü kiracim var. Ev değil işyeri ama olsun. Yol sonunda oturup orta bir yol buluyoruz ve öyle devam ediyoruz. Ben de kiracılarımdan çok memnunum. Çok kira alacağım diye sorunlu insanlarla uğraşamam.
Kiracılarımdan birisi Opet. Bölge müdürlüğü benim ofislerimde. Koskoca opetle bile bir orta yol bulduk. Davaya gitsek herhalde yüzlerce avukat dikerlerdi karsima ama sağolsunlar onlar da anlayış gösterdi ben de ve gayet iyiyiz 6 yıldır.15 Yorumla
Soran+1 yılİşte ben de sizin gibi düşünüyorum. Memnunum. Çıksın derdinde değilim. Oturup konuşmak da tabii ki fayda var. 7 bine kabul etse ben de itiraz etmem
Soran+1 yılOcakta yine zamlar gelecek. Kiralar yine artacak. Bu kira da eriyecek. Çünkü benim zam Şubat 'ta yapiliyor. 7 bin evet makul ama eriyecek. Vala başim ağrıdı
Soran+1 yılÖyle olacak bakalım
+1 yılYani bir 7 bin filan olabilir. Cunku piyasada (İstanbul icin konusuyorum) 15 binden asagi bulunan evler ya gecekondudur ya da 2-3 katli 35 yasin uzerindeki vasat diyecegimiz binalardir. O yuzden ne sen kiraciyi zorla q0 bin uzeri fiyat soyleyerek ne de o o kadar dusuk ucrete otursun. Orta bir yol.
03 Yorumla
Soran+1 yılPınar aynı şeyi düşünmüşüz. 7 bin altı olmaz ama. Kurtarmaz çünkü. Geçen sene ona 4500 olsun dedim kabul etmedi. Kabul etse idi bu sene 7 bin der geçerdim. Ama 3500 den 7 bine çıkacak bu sekilde. Onu da kendi bilir. Benim yapabileceğim bir şey yok.
- +1 yıl
Valla artik kendi bilir cunku ben yine istsnbul icin konusacagim, gercekten 15 bin altinda kiralik dsire bulamiyoruz. 2+1 ler icin düşün. 3+1 ler daha yuksek, alt limitleri 18-20 binden bssliyor cunku. Olmadi ihtar cek cikart.
Soran+1 yılAynen. Kiralık daire arayan arkadaşlar da aynı şeyi diyor.
+1 yılKiracınız piyasayı incelesin elini vicdanına koysun ve zam yapsın. Siz de mağdur olmayın. Aynı durum bende de oldu. İnsanlığımızdan kaybediyoruz bence. Suistimal ediyorlar.
15 Yorumla
Soran+1 yılBuna katılıyorum. Zaten ben de bu şekilde konuşma yapacağım.
- +1 yıl
Bizle anlaşmadı kendileri avukata verdik şimdi beş senelik yapmadığı zamları da tahsil edecekler ondan arabulucuda anlaşamazsak çıkmak zorunda kalacak. İyi mi oldu şimdi onun adına. Çirkeflik yapmayıp ilk teklifi kabul etseydi hem cebinden para çıkmayacaktı hem de daha ucuza oturacaktı yine. Sıkıntılı işler. Sizi suistimal etmesine izin vermeyin bence.
Soran+1 yılSizi anlıyorum. Bizimkisinin ağzı iyi laf yapıyor. Orta yolda sorun yaşanmaz ama istediğim kiranın altina düşmek istemiyorum. Öyle bir durumda zaten ben de kabul etmem.
- +1 yıl
Sizde o zaman istediğiniz kiradan daha fazla bir miktar söyleyin. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi
Soran+1 yılAnladım. Ben 10 bin istiyorum. Kabul etmezse. En kötü 7
+1 yılValla vicdansız olma diğer insanlar gibi evinin değeri neyse onu yap. Eğer memnunsan çok yükseltme max yapacaksan 4 yap oda max Yani. Ayrıca kiracının gelirine görede hareket edebilirsin
13 Yorumla
Soran+1 yılKiracımin maddi durumu iyi. Kirada evleri var. 4X4 e biniyor. Üstelik evin konumu çok iyi. Ve bu semtte kiralar 12500 den başlıyor. 5 senedir oturuyor. Daha ben ne yapayım.
- +1 yıl
Bence her ne olursa olsun isterseniz devlet bir sınır belirliyor sınırına göre kiranı arttırabilirsiniz yinede siz bilirsiniz 🤷🏻♀️
Soran+1 yılDevlet sınır koysa ne yazar. Yine piyasa altı kalır. Piyasa değerinde olmalı.
+1 yılKiracının gelirine de bağlı. %25 oranında yapabilirsin. Kiracından memnunsan öp başına koy gerçekten haberlerde kiracı ev sahibi kavgalarını gördükçe ben darlanıyorum 😒
02 Yorumla
Soran+1 yılMemnunum. Durumu çok iyi. Kirada evleri var. 4X4 jeepi var. 2 döner dükkanı var. %25 olmaz. Çok düşük kalıyor.
- +1 yıl
Oo o halde bence ucuza yaşamışlar
Devlet sınırlama getirdi %25 yapabilirsin en fazla yanlış bilmiyorsam. Kiracı şikayet etmezse biraz daha arttırabilirsin. Bu evinize de bağlı. Büyük bir ev ise kiraz az bile sayılır. Kiracınla konuş.
06 Yorumla
Soran+1 yılŞikayet etse bile kazanan ben olurum. Piyasanın çok altında kalıyor. Zaten Mart ayında 5 yılı doluyor. 2+1 100 metre kare ev
Soran+1 yılAynen öyle şu an böyle düşünüyorum. Ne yapacağımızi şaşırdık. Bayilmiyorum ben de şunu bunu ver demeye. Ama piyasa belli
Soran+1 yılYok kardeşim ne fakiri. Adamın iki tane döner dükkanı, kirada evleri ve 4X4 arabası var.
+1 yılŞimdi bu şehir ve semte göre değişir onları bilip öyle konuşmak lazım sonuç da İstanbul bile. bir değil Kadıköy'de oturan biri ile Sultanbeyli de oturan bir olur mu
016 Yorumla
Soran+1 yılTuzla'da. Belediyenin kaymakamlığın dibinde. Metronun dibinde. Hastane yürüme 10 dk. Okul, eczane dibinde. Medikal termal otel dibinde. Toplu taşıma dibinde
- +1 yıl
Orayı bilirim 10 sene giptas daydim orada bu kiraya veriyorsan senin elini ayağını opmeleri lazım en az senjn vicdanina kalmış tabi ki de ama 8 ila 12 bin arası çok rahat kira alırsın ev yeni ise en az 3-4 yıllık o zaman 10-18 arası kira alırsın
Soran+1 yılEv eski ev. Ama 2+1 ve içi yeni. Yani doğal gazlı. Giriş kat.
Soran+1 yılBana 10 bine ver diyorlar.
- +1 yıl
O zaman hakkı onun 8-10 arası mevkisi zaten güzel her yere ulaşımı ayağının altı bir yer orası
Soran+1 yılAynen öyle. Bilmenize sevindim. İyi ki sormuşum. Yani ben şimdi 8 desem abes olmaz dimi.
- +1 yıl
10 iyi bence ama çok iyi insanlar eve bakiyorlar vs diyorsan ver 8-9 sana kalmisy
- +1 yıl
Niye abes olsun 8 den kapı açma ilk önce konuş akrabalardan hatta isteyen var de ulaşım kolaylığı dan dolayı de 11-12 kapı aç 10 bağlayın işte erkek yokmu kardeşin falan konuşsa senin yerine onlara
Soran+1 yılKiracımi severim. Esnaf adam. Zamanında yatırır. Hiç sorunum yok. O yüzden abartmak istemiyorum da. Ama evin konumu belli diyorum. Piyasa belli diyorum. 7 bin mi desem
Soran+1 yılSöyledim. Nişanlım var. Ama adamı tanımıyor ki. Tanisa ona bırakacağım işi.
Soran+1 yılİsteyenler gerçekten de var. Hatta sana şu kadar verelim bana ver diyenler var.
- +1 yıl
Sen bilirsin ben olsam o. mevki de 10 dan aşağı vermem kiraya
- +1 yıl
Bence biraz nişanlınla konuş az heriflik yapsın adam akıllı konuşsun bağlasın isi
Soran+1 yılAnladım. Bu bilgi bana yetti. Teşekkürler
Soran+1 yılYok rahat yapar. Çok da iyi konuşur. Sanırım ona bırakacağım bu işi. Ben onun kadar etkili değilim.
- +1 yıl
Rica ederim iyi akşamlar
+1 yıl5 seneyı gecınce kira tespıtı ısteyebılırsın
10 Yorumla5 yil dolduysa muhitteki kiralarla esitle. İyi niyet sana hicbir sey kazandirmaz.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen 4500 tl alıyorum. Bina da emsali 15-17 arası. Kiracım evden çıkarım ama 150 bin tl isterim dedikten sonra. Hiç bir kiracıya acımıyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılDaha yeni iş yerindeki arkadaşımın kirası 4500 TL idi. 9 bin TL olmuş. O da 5 yıllık kiracı ve benim ev ile aynı muhitte oturuyor. Bu duruma göre benim de en 7 bin yapmam lazım.
- +1 yıl
Kötü niyetle ev sahibi olduğu gibi kötü niyetli kiracılar da var Ben anlamam Abi gülüyor bana oğlum evi boşalt daha iyi
Bölgede emsali kaçsa onun birazdaha altında bir fiyat yapıp anlaşın. Ev yaşına m2 sine konuma göre emsalleri ne kadar o önemli
02 Yorumla
Soran+1 yılEv eski 35 yıllık. Ama konumu çok iyi. Emsalleri de 12500 den başlıyor.
+1 yılDevletin belirlediği %25 ama üçe tüfe ile %70’e kadar makuldür. Fazlası doğru değildir siye düşünüyorum….
04 Yorumla
Soran+1 yılYani benim hesaba geliyor. 7 bin tl
- +1 yıl
Aynen ama ev sahibin ne isteyecek?
Soran+1 yılBen ev sahibiyim
- +1 yıl
Kiracınız ile konuşarak halledersiniz diye düşünüyorum. Ama hem siz, hem de kiracınız zıtlaşma yapılmamalı
+1 yılYer neresi? Minimum 10 bin, 5 yıl dolduğundan emsal tespit davası açılabilir. Çevrende emsal ev kiraları ne kadar?
03 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul/Tuzla 2+1 12500 den başlıyor.
- +1 yıl
Kaç ile kaç arası senin emsal dairen. Biliyorsun önceden ihtar çekmen gerekiyorki emsal tespit davası açabilmen için.
Beş yıldan sonra kira bedelinin tespiti için açılacak davalarda, mahkemece hükmedilecek artış oranın yeni kira döneminin (altıncı kira yılının) başından itibaren geçerli olması için davanın yeni kira döneminin başlangıcından en az otuz gün önce açılması gerekmektedir.
Soran+1 yılPeki diyelim benim yaptığım zammı fazla bulan kiracı bana dava açabilir mi? Öyle bir şey olursa açarsa açsın sorun yok
5-6 bin olmalı en az durumu varsa bence enflasyon ortada
02 Yorumla
Soran+1 yılDurumu olmaz mı. Kirada evleri var. 2 tane döner dükkanı var. Altında 4X4 jeepi var. Ben yeni evleneceğim. Ben ne yapayım?
Gizli Üye(25-29)+1 yılAcayip az peki senin o paraya pek ihtiyacin yok galiba? Öyle mi yoksa önceden yükseltridin fiyati bence 20bin yapmalisin yorumlarda okudum güzel yerdeymis ev ve kiracinin maddi durumu da iyimis
02 Yorumla
Soran+1 yılParaya herkesin ihtiyacı olur. Evleniyorum. Tabii ki kiraya da ihtiyacım var. Şu ekonomide paraya ihtiyacım yok demek lüks olur bence. 20 bin fazla olur çünkü bina eski. Ama 10 binden aşağı da olmaz. Ne olacak bilmiyorum ben de.
Cevap sahibi+1 yıl15bin yap o zaman fazla dirdir ederse at gitsin talipleri olur o evin
+1 yılMaddi durumun iyiyse ve kiraya çok da ihtiyacın yoksa maximum 4 yap derim.
02 Yorumla
Soran+1 yılHerkesin paraya ihtiyacı olur. Yeni evleneceğim. Nasıl ihtiyaç olmasın.
- +1 yıl
Hm doğrudur
+1 yılÇıkmamak için vericektir kiracılar da fiyatların farkındadır mutlaka. Orta yolu bulun bence 👍🏻
05 Yorumla
Soran+1 yılBenim derdim çıksın değil. Çıkmasını da istemiyorum. Memnunum. Kiramdan memnun değilim. Şahsen 7 den aşağı vermek istemiyorum.
- +1 yıl
7 demeyin kiracıya alt limitiniz ise. 8- 8,5 derseniz mutlaka o biraz daha düşmek ister fiyatı. Emsal evler 12,5 ise 3,5 çok az şaka gibi
Soran+1 yılAynen öyle kardeşim. Üstelik bu dediğim 12500 Tuzla'nin sanayi semtlerindeki fiyatı. Benim ev tam belediye, kaymakamlık, hastane dibinde. Şimdi ben ne yapayım yani. 7 bile az. Ama bu sefer de yukarısına çıkınca zamda uçmuş oluyorum. Yani geçen sene 1500 idi. 4500 dedim kabul etmedi. 3500 de anlaştık. O zaman kabul etseydi. Bu sene rahat 7 bin derdim. Ama kusura bakmasın yani siz olsanız ne yapardınız?
- +1 yıl
Kararlı olmak gerekiyor bu konularda, bu fiyat uymuyorsa gün verin çıkması için. Kiracılar içinde üzülüyorum ben ama bazı ev sahipleri de o para ile geçiniyor. İki tarafıda düşünmek gerek.
Soran+1 yılBen de şaşırdım kaldım. Sevmediğim şeyler.
Gizli Üye(25-29)+1 yılDava aç, emsal kiraya çıksın
Hayır kurumu değilsin sen10 YorumlaBen 5e çıkardım aslında o da düşük ama insanları da düşünmek lazım
11 YorumlaEn az 50 bin tl mazot ne kadar arttı, benzin her şey bence 100 bin tl makul bir fiyat.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNerede bu ev ya üç kişi ortak bir evde yaşıyoruz tek odaya 5 bin veriyorum doğalgazı bile yok İstanbul da.
01 Yorumla
Soran+1 yılSemt neresi?
Normal yap çok yapma yazık insanlar çok zor geçiniyorlar bende kiracıyim tamam sizde haklısınız ama en azından kira ödeme derdiniz yok mülkiyeti sizde
01 Yorumla
Soran+1 yılNormal yapmak isteyince de benim kira eriyor. Bu sene piyasaya göre yapmam lazım ki ben mağdur olmayayım.
+1 yılAnnem 5.500 artırdı
14 Yorumla
Soran+1 yılKirası ne kadardı.
- +1 yıl
1.500’dü 7.000 yaptı. Tekirdağ’da 2+1 bir ev.
Soran+1 yılAnladım. Benim 10 bin yapmam lazım o zaman.
- +1 yıl
Bence de çünkü annem çevredeki kira artış oranlarını çok araştırarak artış yaptı haksızlık olmasın diye. Devletin belirlediği kira artış oranı %25 ama enflasyon oranı aşırı yüksekken, her şeye çok fazla zam geliyorken %25 yapmanız hiç doğru olmaz. Kimse öyle yapmıyor çünkü her şeyin fiyatı çok artıyor kira neden az artsın?
+1 yılÇevre kiralara göre değişir
04 Yorumla
Soran+1 yıl12500 den başlıyor.
- +1 yıl
10 yap
Soran+1 yıl10 derim de kabul etmeyecek kesin..
- +1 yıl
Onun sorunu..
+1 yılEn kötü 8 bin eder
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen. Eder bu fiyata
+1 yılYüzde yüz yani 7 iyidir.
05 Yorumla
Soran+1 yılAynen. Amacım 7 de anlaşmak. Geçen sene %100 den fazla zam yaptım. Çünkü kira 1500 idi. 3500 oldu.
- +1 yıl
Fazla sıkma kiracı da iyi ise devam kalsin
Soran+1 yılKiracım İyi. Fazla sıkmak istemiyorum. Ama onun da kiracıları var. Piyasa ortada. Sömürülmek de istemiyorum.
- +1 yıl
Onunda varsa o zaman 7 yap
Allah bilir o kaç yapmıştır kiracilarina
Soran+1 yıl7 evi var kirada. 7 bile düşük de. Şimdi ne zaman konuşmalıyim onu düşünüyorum. Hep Şubat da konuşurum normalde.
Para & Ekonomi konusunda 370 cevap paylaştı. Kanunen %25 zam yapabilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılŞu an öyle bir kanun yok. Piyasaya göre arabuluculuk giriyor devreye.
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılbölgenizdeki kira fiyatları ne kadar?
01 Yorumla
Soran+1 yıl12500 den başlıyor.
%25 artış sınırı yürürlüğe girdi mi
01 Yorumla
Soran+1 yılŞu an arabulucuk geldi. %25 geçerli değil. Zaten %25 de olsa yine piyasanın altında kalıyor.
+1 yılher şey para değil yapma duasını al yeter
00 Yorumla
+1 yılYüzde 25 değil mi işte
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvin konumu nerede il ilçe
03 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul-Tuzla
Cevap sahibi+1 yılÇok az alıyorsun arttır kafana göre
Soran+1 yılAynen öyle. Ben de öyle diyorum.
Para & Ekonomi konusunda 601 cevap paylaştı. O mahallede ortalamaya bak..5.000 yeter sanki.
03 Yorumla
Soran+1 yıl5000 mi :)) o mahallede kiralar 18 bin. Mahalleye bakarsam:))
Para & Ekonomi konusunda 323 cevap paylaştı. limitin yüzde 25 zaten
01 Yorumla
Soran+1 yılDeğil. Piyasaya göre bu limit kalktı. Artık arabuluculuk geldi.
Para & Ekonomi konusunda 521 cevap paylaştı. 5000bin yap
02 Yorumla
Soran+1 yılDüşük olmaz. 7 bin min. Düşünüyorum.
Evli ise en fazla 4 . binn
05 Yorumla
Soran+1 yılÇalışanını oturtuyor. Kiracıları da var. İş yeri eve yakın diye calisanina tutmuş. Ama çalışanı ile gönül ilişkisi de var. Gidip geliyor eve.
Soran+1 yılZinası kendine. Beni hiç ilgilendirmiyor. Çünkü evde var yok belli degiller. Çalışan sabah çıkıyor akşam 10 da geliyor. Adamı görmüyorum bile. Beni bağlamaz. Ahirette hesabını kendi verecek.
Soran+1 yılYine diyorum beni bağlamaz. İşin içeriğini bilmiyorum. Açıkçası umrumda da değil.
Piyasa değerine çıkar
026 Yorumla
Soran+1 yılPiyasa değeri 12500 TL. Çok fazla zam gerek. Kabul etmez. Mahkemelik oluruz.
Soran+1 yılAnladım. Arabulucuya gitsek bile diyorum yine kazanan ben olurum.
Soran+1 yılAaa :)) şöyle diyeyim avukat bey şimdi adamin ağzı iyi laf yapıyor. Durumu zaten iyi. Esnaf. Kendi evleri de var. Ben fiyat çıkmak isteyince bana diretecek. Ne kadar demeliyim sizce?
Soran+1 yıl2019 Mart ayinin ilk gününden beri oturuyor.
Soran+1 yılSahibinden de benim ev değeri 12500 görünüyor.
Soran+1 yılŞubat 15 idi. Martin 1 inden başlattık. Martta zamlı kira alıyorum.
Soran+1 yıl1 Mart 2019
Soran+1 yılYani avukat bey biraz açık yazar mısınız? Tam olarak ne yapmalıyım?
Soran+1 yılYani aylık 15 bin TL mi isteyeyim? Sonra arabulucu da orta yolu bulsun
Soran+1 yılİstanbul/Tuzla. Yanaşmaz. Ama mahkemeye de gitse benim için farketmez gitsin. Durum ortada
Soran+1 yılAnladım. Teşekkürler avukat bey
Soran+1 yılAma sorun şu ki kira sözleşmemi bulamıyorum.
Soran+1 yılBankadan yapıyor. Hep baştan beri aynı ibana atıyor. Değişmedi.
+1 yıl500 TL
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 610 cevap paylaştı.
+1 yıl%25 kanuni artış
00 Yorumla
+1 yıl12 bin yap
00 Yorumla
+1 yıl9 bin yapabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yıl15 yap
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 335 cevap paylaştı. 5 bin yap
00 Yorumla
+1 yıl4200 olsun
00 Yorumla
+1 yıl5k..
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı.
+1 yılYapma yazık
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl%100 yaparsınn7000 olur
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl5 yılı dolunca kira tespit davası açabiliyorsunuz. Aksi halde Bunu bildirin kiracınıza. 7000 de anlaşın. 1+1 50 m2 eve 8,5 istemişti geçen sen ev sahibim xD
Soran+1 yılEvet artık 1+1 Lee 8,5. Benim daire 2+1 ve 100 M2 . Bu kalibredeki evler 12500 den başlıyor benim semtte. 5 yılı Mart 'ta doluyor.
Gizli Üye(18-24)+1 yılHiç para alma Allah rızası içn otursun
02 Yorumla
Soran+1 yılArtık o duruma geldim gibi sanki
Cevap sahibi+1 yıl😂😂
Gizli Üye(36-45)+1 yıl25000 tl
02 Yorumla
Soran+1 yılDeğeri o kadar etmez.
Cevap sahibi+1 yıl4 750 tl
Gizli Üye(30-35)+1 yılPiyasa ne orada
08 Yorumla
Soran+1 yıl12500 den başlıyor
Cevap sahibi+1 yılYuh onebe 😃biz burada 3-5 itiraz ediyoruz öyle kiramı olur asgari ucretten fazla nasıl geçinip yaşıyorsunuz hayret verici
Soran+1 yılSizin orası neresi... Geçiniyorlar vala. Sanayi semti.
Cevap sahibi+1 yılOrduluyum ciddi konuşayım o paraları verip orada yaşamam büyük konuşmak anlamındada demiyorum yaşanmaz gerek yok ağrısız başım iyidir oradaki insanlara Allah sabır versin
Soran+1 yılBu noktada size katılıyorum.
Cevap sahibi+1 yılYerinizde olsam küçük şehirlere göç düşünürüm bu çileyi çekmeyin bende 25 -30 civarı maaş alıyorum şükür kral gibi yasiyorum
Soran+1 yılAnadolu'da yaşanır o maaşa haklisin
Cevap sahibi+1 yılEvet öyle Şu an
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026