ciddi giden bir ilişkim var aileler tanisti yakında söz takacagiz kısmetse. Ama çok sevgili eş adayım bana aynen şu şekilde düğünde sana takılacak altınları ben alırım arabamı yenilerim haberin olsun itiraz istemiyorum dedi. Ben şok oldum. Çünkü daha ortalıkta evlilik yok bir şey yok bu para derdine düştü. Erkeklere soruyorum özellikle bu adamdan olur mu sizce yoksa yol yakınken ayrılayim mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Şimdiden bunların hesabını yapması çirkin olmuş.
Ama Türkiye'de şöyle bir gerçek var araç fiyatları kur olarak altından daha fazla değerleniyor. Yani öyle bir şey yapsanız altın saklamaktan daha mantıklı olurdu. Tabi buna sıra gelene kadar çok şey var o yüzden her şey her yerde söylenmez.
08 Yorumla- +1 yıl
Altin kadinindir Allah korusun ayrilma gibi durumlarda o kadinda kalmali. Arabayi alip adam kendi üzerine yapmayacagi ne malum ve keyfini sürme derdinde kizin nisanlisindan es falan olmaz cocuk resmen
- +1 yıl
@Mutlulukneydi89 Allah allah kendi ayaklarının üstünde duramıyor musun da adamın düğününde takılan altınlara göz dikiyorsun her şey ortakl evlendikten sonra. seviyorsan zaten kendi cıkarını düşünmezsin. ayrılma diyorsun dimi o zaman calıscaksın adamın parasına malına güvenip evde oturmayacaksın.
- +1 yıl
@AydınlıkMYHEART iyide ne alaka ya iyimisin bu soruyu ben sormadim hahaha adamin altinini benmi alicam. mihir kadinin hakki adam Allah korusun ölse kadin issizse napicak hemen baska kocayami kossun bi müddet o altinla ayakta kalmaya calisacak. bana felsefe yapma hayatin gercekleri bunlar. Ve madem öyle takmasin takmiyorum desin altini ve madem öyle sen ayakta o ayakta durabiliorda niye takip sonra almaya calisiyor kadindan. TAKMAYacagini söyleyecek bastam! Evlenmek zorundami kadinin parasindaysa gözü evlenmesin ya da parasi yoksa ev gecindirmeye evlenmesin. ayrica ben calisiyorum kendi ayaklarimin üstündeyim. sen belliki taktigin altinin pesinde kosacaksin kosacaksan hic evlenmeyeceksin ya da hic takmayacagim diyeceksin bukadar basit. Kandirmayacaksin oyun oynamayacaksin dürüst olacaksin. Herkes maddi durumu olmayan ya da calismayan ev gecindiremeyen biriyle evlenmek zorunda degil. Evliligi boyunca Calisan kadin istersin saygi duyarim bunu bastan o kisiye söyleyeceksin. herkesin görüsüne saygim var kadin calismayacagim der onada saygin olacak yol vereceksin
- +1 yıl
@Mutlulukneydi89 hukuk diplomanı nerden aldın?
- +1 yıl
@Makaveliiii lütfen bana kadin disinda kimse yazmasin rahatsiz ediyorsunuz
- +1 yıl
karsidaki insan olsa kayif icin araba almaya calismaz ev almaya calisir. asil ayrilik evlenmeden düsünülür evlilik oldukdan sonra dahada zor olur ayrilik bu gibi durumlarda en basindan ayrilmak en saglikli bi karar olacaktir ikisi icinde. Ileride erkegin parayi alip bosanmayacagi ne malum para icin evlenmedigi ne malum. Nisanliyken ayrilmak daha iyi bosanmaktan. Cünkü yüzünü göstermis zaten cocuk. Ben altinlarla ikisi yatirim yapmasin demiyorumki ama o cocuk kendi keyfi icin yapmak istiyor. Araba bi yatirim degil evdir yatirim. Arabaya yatirim yapacaksa bi acelesi yok kendi parasiyla yapsin
En İyi Cevaplar
“Kolaylaştırın zorlaştırmayın, müjdeleyin nefret ettirmeyin” buyurur.
Tabi bu cümleyi altın için kurmadım. Altın sonuçta bir yatırımdır. Bunun almanın ne ayıbı olur ne de kayıbı olur. Diğer eşya ve maddi şeylere gelince ise: Eğer birbirinizi seviyorsanız, anlayışlı olmanızı, birbirinize imkanlar dahilinde destek olmanızı, birinizin eksiğini, diğerinin tamamlaması gerekir. Zira devir ve günümüz uygun bir eş bulmak için çok çok zordur. Birbirinizin değerini bilin seviyorsanız tabi. Hem de ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik durum ve küresel kriz ortamına da ne yazık ki maaş ve masraf dengesini saglamamaktadır. Her şey imkanlar ölçüsünde sağlanmalıdır.
Unutmayınız evlilik öncesi yapılacak her türlü lüks masraf ve yüklü miktarda harcamalar size dönüp dolaşıp: huzursuzluk olarak gelecektir.
Ha zengin ise evleneceğiniz kişi her türlü imkana sahip olup da almaktan kaçınıyor ise o işte de bir sorun vardır. Ya sizi yeteri kadar sevmiyordur. Ya da cimri bir insana denk gelmişsinizdir.
Burada bu platformda her türlü tamtam sesi çıkar. Yüzüğü at diyen de çıkar, hemen tekmeyi vur diyen de çıkar, git bir güzel kavga et diyen de çıkar, maddi kaygılar taşıma diyen de çıkar. Sizin sırf altın ve para için evleneceginizi söyleyen de çıkar. vs.. çıkar da çıkar. Önemli olan çıkarlar ile değil gönül ile sevmektir.
Gönülden seviyorsanız bir kuru soğan bir lokma ekmek de sevdiğiniz insanın yanında size o ev köşkten farksız gelir.
Evlilik ciddi bir süreçtir ve sonrası da çok büyük çizikler yemeye bile sebep olabilir. Mutluluk da mutsuzluk da sizin elinizde.
Sevgimle kardeşim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSakın sakın bununla bir adım atma. Yol yakından vazgeç. Bu heriften adam olmaz. Altınlar gelinindir buna kimse karışamaz. Senin olmasaydı bile o laf denilmez. Sana sormadan yönetmeye çalışıyor seni. Söz sahibi şimdiden etmemeye çalışıyor. Ben olsam ana avrat sövüp yol vermiştim. Eğer kendini sevmiyorsan ölene dek mutsuz olup acı çekerim ya da en iyi ihtimal boşanırım diyorsan evlen. Mutlu olmak istiyorsan uzak dur.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılArabası zaten var ve yenilenmesine lüzum yok ayrıca daha baştan bunu söylemesi çok itici yani o altınlar zaten evin, eşyaların borcuna gider kalan kısmı da zor günlere karşı bankaya yatırılması daha çocuklarınız olacak onların geleceği için yatırım yapılmalı
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
93
Cevap
75Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılÇıkılmaz tabi ki de
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAltın senin hakkın sana simdiden yüzünü göstermis ki. Bence bu senin icin büyük bi sans evlendikden sonra göstermemis simdi göstermis. Oyüzden o cocukla cocuk diyorum evlenecek akilda degil cünkü onunla bence sen bi saniye bile durman kabahat bu saatden sonra. Bu zamanda araba almak kolay degil alamiyor belliki bunu senin altinlarinla yapmaya calisiyor. Kendine enayi ariyor anlayacagin uzak dur. Böyle tiplerden arkadas bile olmaz kadinin altiniyla kendine araba almak ne ya sinirim bozuldu. Evliligi sürdürebilecek kapasitesi yok isi gücü keyif pesinde kosmak bu sahsin uzak dur.
84 Yorumla- +1 yıl
Merhaba bisey sorabilir miyim ekler misin
- +1 yıl
Yuva yıkıcı birisisin
Cevap sahibi+1 yıl@Rockfaller günahimi aldigin icin sagol. Ortada yuva yok. asil yuva olmadan ayrilmasi en saglikli karar bu sagliksiz yuva olursa asil yikilmis olur. sen böyle birini olgunlasmadan hazirlamadan evlendirirsen yuvasi yikilir bu sayede de yuvayi yikmis olan sen olabilirsin oyüzden hem sözlerine hemde hareketlerine dikkat et ileride cok pisman olursun. Iftiracılikdan Şu an seni sikayet dava bile edebilirim. Haddini bil
Kadından para, altın VS alan erkek adamım demesin. O altınlar takılanlar kadınındır. Anayasa da da bu böyledir, dinen de böyledir kadın hiçbir varlığını vermek zorunda değildir. Hele Bi de ticari zekası olmayan biriyse yalnızca elindekini ziyan eder. Sonra da sana araba aldım ama, der sen mi aldın benim paramla aldın 😁😁 benim paramla bana mı erkekleniyorsun dersin. Yani iyi düşün diyorum bu durum da mantıkla hareket etmek gerekir. Çünkü iş işten geçince bazı şeylerin geri dönüşü olmuyor bazı durumlarda.
33 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 423 cevap paylaştı.
u +1 yılBu cümleyi kuran birinin fırsatçılığından korkmak gerekir. Arabayı yenileme uğruna dahi evlilik yaptığı düşünülebilir. Diğer kısıma gelince; evlilikte baskın onun sözünün geçmesini isteyen narsistçe tutumları olan biri var karşınızda. Bunun şimdiden gündeme gelmesi dahi sizi düşündürdü çünkü yalnış olduğunun siz de bilincindesiniz. Nişanlılık döneminde bunları eyleme döken evlilik içerisinde mutluluk ve huzur sağlayamaz kendini düşünür ve sizi ezmeye çalışır. Ayrılın derim yol yakınken.
820 Yorumla- +1 yıl
Kadınların fırsatçılığı? altın istiyorlar mehir parası?
- +1 yıl
@AydınlıkMYHEART evlenen birinin takı istemesi gayet doğal geleneklerimizden gelen bir şey bu. Ayrıca takılan takılar bozdurulup ev alınıyor balayına çıkılıyor yani her iki taraf da eşit şekilde faydalanıyor evlilik sonrası takılardan.
- +1 yıl
Bizim gelenekte de erkeğin takıları alması gayet doğal. E buna ne diyeceksin @Bihteeerrr
- +1 yıl
@Doktormhmtt öyle bir gelenek yok bu narsist erkek uydurması. Eşitlik varken kadının takılarına el koymak sığ bir düşünce cahillik. Ego gösterisi. Kadın da, erkek de eşit harcanır siz yanlış biliyorsunuz öyle bir gelenek yok örf ve adetlerimizde.
- +1 yıl
Peki durumu yoksa adamın? borca mı sokarsın yoksa evlendikten sonra istenilen altınların 10 katını kısa sürede almak mı? Kadınlar genelde hazır zengin erkek istiyor Ben şahsen altın almam benden istemeyecek bu kadar basit 1 tane belki bilezik alırım asıl alacaklarım evlendikten sonra neden mi? cünkü bu kadın benim paramı değil de beni seviyorsa hiç bir sey talep etmez yeter ki seninle mutlu olalım der. ama paraya önem veren bir kadın ayrılığa kadar sürer yolu. Diyeceklerim bu kadar.
- +1 yıl
@AydınlıkMYHEART bir kadının güvenini takıyla mı ölçüyorsunuz zaten güven problemi yaşıyorsanız hiçbir kadınla evlilik girişimi içinde olmayın. Sevgi ve evlilik güven saygı eşitlik ölçüsünde gerçekleşir bencilce tutumlarla hiçbir şey çözemez karşıdaki kadını da incitmiş olursunuz. Ayrıca maddi durumunuz yoksa çalışıp kazanıp yine evlenir takı alabilirsiniz. Seven biri maddi durumunuzu anlayışla karşılayacaktır. Siz sanıyorsunuz ki takılar hiç bozulmayacak kadın da erkek de ortaklaşa karar verip bozduruyor zamanla. Biz de ev almak için bozdurmuştuk mesela. Eşitce iki taraf da faydalanıyor sonuçta böyle bakmak gerekiyor hayata. Önyargıyla ve güvensizlikle bir aile kuramazsınız.
- +1 yıl
Hayır ben bencillik yapmıyorum yanlış anlaşılmasın. Bir kadını takıyla ölçmüyorum ben ticaret yapıyorum kencimde iyi kötü 2 mesleğim var bir kadın hayatıma girerse emin ol ki ayda 30bin kazanıyorsa 1-2 yılda 100bini gececeğimizden eminim kafamda cok büyük planlar var. O yüzden altınla maltınla değil de ortak kafa yapısında bir kadın benim için daha anlamlı olur.
- +1 yıl
@AydınlıkMYHEART sizin görüşünüz ancak sevdiğiniz kişiye illaki takı alyans tek taş alacaksınız. Karşıdaki kişiyi mutlu etmek isteyen kişi bunu düşünmez bile para hesabına girişmez.
- +1 yıl
Yok ben asla para hesabı yapmam ben aşçıyım aynı zamanda sağlı yaşamla ilgileniyorum. Evlendiğim kadın her konuda sanslı olacak. Yemek istediğini yesin sağlık benim için en önemlisi son parama kadar harcarım. Ama yeter ki beni ben oldugum için sevsin.
- +1 yıl
@AydınlıkMYHEART Zaten evlilik aşamasına geldiğiniz kadın az çok kişiliğini yansıtır size nişanlılık evresinde.
- +1 yıl
@Bihteeerrr sen geleneği bilmiyorsan bokkk atma narsist düşünce , senin dediğin gelenek senin geleneğin benim dediğim de benim geleneğin. Ona bakarsan ben de senin geleneğine erkeği sömürmek için aptal yerine koymak için bi zamanlar birleri tarafından uydurulan saçmalık diye yorumlarım. Yani eşitlik yok bir şey yok direk takıya kadının çöküp gelenek adı altında bunu normalleştirme olarak görüyorum. Gelenek de birileri tarafından uydurulan ve birilerinin işine gelince artık adet olunan şeyler zaten. Yoksa bunun hiçbir mantığı izahı yok tamamen bi taraf diğeri sömürme üzeri kurulu.
- +1 yıl
@AydınlıkMYHEART mehir Allah'ın emri. Kadının emri değil. Reddederseniz dinden çıkma ihtimaliniz bile var. Mehir hakkı var diye dünyanın altınını isteyen ölçülü davranmayan kadından elbette bir halt olmaz ama direkt mehir kavramını reddeden yok saymaya çalışan adam ise hiç ama hicbirsey olmaz. Kusura bakmayın.
- +1 yıl
@Doktormhmtt ne saçma yorum bu kadın takıya çökmüşmüş kadına takılıyor zaten ve düğün iki kişiye ait olduğu için kadın ve erkek ortaklaşa kullanıp balayına çıkılıyor ev bark alınıyor yeri geliyor. Niye erkeğe verilsin ki tümü gelenek değil senin dediğin köylü kurnazlığı erkeğim Ben güçlüyüm pozları kadınları küçümseyip altınına konmak ne zavallıca bir hareket... Ben doğuluyum öyle bir şey yok olsa bilirim. Yapan da kendinden erkekliğinden utanmalı.
- +1 yıl
@Muzluupuding mehir evlenmeden önce kadının erkekten istediği şey. Düğün takısı ayrı bir şey ama. İkisini karıştırmayın. Ha adam sana altın yapmam düğün takılarını mehir kabul ediyorsun derse o onların anlaşmasına bağlı.
- +1 yıl
@Doktormhmtt orası zaten öyle. Düğün takısinda erkeğe takılan erkeğin kadına takılan da kadınindir. Kimse tek başına bütün altınlara el koyma hakkına sahip değil.
- +1 yıl
Kadına takılmıyor erkeğe de takılıyor sana erkeğe de takılan bi sürü çeyrek ya da değerli altınları gösterebilirim kadın hepsine çöküyor. Sadece Kendine takılanı değil tüm düğünde takılan damata da dahil onları da alıyor öyle adetler gördüm. Neymiş gelenekmiş o da
- +1 yıl
@Doktormhmtt düğünde masrafın çoğunu erkek tarafı yapar. Aynı şekilde takılan takıların çoğu da erkek tarafından gelir. Yani erkeğin takıların çoğunda hak sahibi olması normal. Ama kadının mehirini ya da kadının ailesinden kadına takılan altınları bunlara dahil etme hakkı yoktur. Bunu savunan kadını da paragöz ya da fırsatçı olarak tanımlayamazsiniz. Asıl erkek öyle bir durumda çıkarcı olmuş oluyor. Kaldı ki bu soruda asıl problem erkeğin yanlış üslupla isteğini belirtmesi. Makul bir istekle gelebilecekken kendisini öküz konumuna sokmuş üzgünüm.
- +1 yıl
@Muzluupuding Saçmalıyor canım boş ver engel attım. Cahille muhabbet içine gitmemek lazım cahil cahildir.
- +1 yıl
@AydınlıkMYHEART mehir zaten islamiyette olan bir olay. Kadin erkek bosandiktan sonra veya erkegin ölmesinden sonra kadinin bir sure kendini idare edebilmeds icindir, forsata cevirenleri vsr tsbi. Bunun farkina varwbilden cok iyi olur
- +1 yıl
Son noktayı dinde ve hukukta altın kadınlarındır diyip koyuyorum. Hadi dini önemsemedin ki din çok önemli bir şey. Hukuğuda mı önemsemiyorsunuz? Resmiyet her şeydir. Yargıtay da son noktayı koymuş din de öyle. Altın kadınındır. Kadına takılan altın kadının erkeğin üstüne takılan kart ve paralar erkeğin. Ha anlaşırlar ev alalım araba alalım diye birleştirip alırlar. Ama onun haricinde kadınındır istemezse kimse dokunamaz. Birde itiraz istemiyorum demiş kurnazlık yapacak çakal. Amaç evlenmek değil araba almak. Şahsen ben evlensem adamın üstüne takılan parayı altınları hayatta istemem ona takılmış ne yaparsa yapsın derim ama kendime takılan bir şeyin zerresine dokundurmam benim hakkım. Dinde o hakkı veriyor hukukta. Ötesi var mı? Yok. Nette nereye yazarsanız yazın din hukuk hepsi kadının diyor. Ayrıca mehir farklı bir şey düğünde takılan farklıdır. Buda yine dinde olan bir şey. Kimse bir yerlerinden uydurmuyor yani. Bu uydurmaya bağlı bir şey değil. Ve üstüne konuşmak saçma. Zaten önemli iki yer de kadının demiş kanıtlanmış bir şey yani konuşmak yersiz NOKTA.
+1 yılYani bir yerde adama kızma adam olacakları söylemiş evliliklerde düğünlerde ilk önce düşünülen şey takı altın bilezik olur altın ve bilezik kimde kalacak nişanda takılanları kim alacak bunları alışmalısın bunlar her evlenen kişilerin başına gelen bir şey olur ya da olmaz diye düşünme başkasıyla da evlenecek olsan aynı şeyler düşünülecek artık düğün diyorsan düğünün içine maddiyat takı altın para giriyor bu konuda yapacak bir şey yok adamın da suçu yok yani para olmadan evlilik olmuyor tamam belki şu anda hoş bir düşünce değil Ama kendine göre planlama yapması da normal bir şey
02 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yıl"Bana takılan altınlar benim. Sen ne arabasından bahsediyorsun?" demedin mi? Söylemedi deme bu sana takılan altınlar için evleniyor. Uyanık itiraz istemiyormuş bir de, senin hakkına çöküp iki gün sonra da senden boşanacak. Bak buraya yazıyorum olacağı. Başta gösterdi ne olduğunu. Evlenme bunla.
52 Yorumla- +1 yıl
Hahahah kişi kendinden bilir.
Cevap sahibi+1 yıl@AydınlıkMYHEART sen olayları okumayı beceremiyorsun galiba.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok komik… olacak iş değil….
altın gelinlik düğün bunlar senin mutluluğun için. Gelin için yapılan şeyler …. Bir erkek böyle pazarlıklara girmez …. Araba yenilemek için mi evleniyor sana hayatını adamak için mi?
yaşlarınız kaç
24 Yorumla- +1 yıl
Seven erkek böyle şeyler düşünmez demi gerçekten
- +1 yıl
Ben 25 o 28
Cevap sahibi+1 yılYa şöyle şu an artık erkektir sorun kalmadığı için çocuk kalıyorlar yani karakterleri gelişme sorumluk almadıkları için
Ve ilişkiler yakınlıkla ebeveyn çocuk ilişkisine dönmüş olacağım kadınlarda tam tersine sorumluluk alıyor bu dönemde hem erkek hem kadın oluyorlar
Aslı bu davranış da tam bir çocuk davranışı yani o sana esen bu ilişkilerin kısmı oluyorsun ve o çocuk odasını diyor anneciğim diyor yeni anneciğim diyor senin senin altınların da bana yeni araba alalım olur mu diyor
Sen yani asla eski annesinden o teslim alıp bir ömür idare etmen gerekiyor…..
Bu ilişki uzun vadeli sürebiliyor bu tipler çok aslında başarısız bir ilişki tipi değil o manada
Çünkü bir çocuk annesiyle bir ömür geçirebilir….
Hatta bununla alakalı şöyle bir bakış açısına var şu an bu dönemin insanlarının az çocuk yapmasının temel sebebi kadınların annelik duygusunu ilişki içinde zaten gidermesi ile alakalı…. Yani zaten işine sevgilisine anne amaç annelik yaptı için belli bir ölçüde zaten o dürtü gidiyor karşılanıyor…..
Bu kuşakta bu hareket gayet normal maalesef
Eski insanlarda erkek aslında çok fazla süs veya işte işte ben şunu yapayım ben bunu yapayım şunu istiyorum gibi değil tamamen ailesini geçindirmek bir lüks bir şey yaşanacaksa da onu eşi için çocuklar için onlar mutlu olsun ben zaten mutluyum kafasında olurmuş şu an yani bu erkek aslında böyle bir şeydir….
Senden önce gelmez yani maddiyat aslında bir erkek için….
Ama bu anneleri karşı yapılır yani anneciğim sen şunu sat kendime oyuncak alayım gibi gibi
Cevap sahibi+1 yıl@Geologicalengineer hayır asla düşünmez … seven erkek başka şehre (büyük şehre gidip başlık parası toplarmış eskiden) fedakarlık yapıp kavuşma derdine düşer
+1 yılYaşamış bir karşı cinsin olarak soyluyorum. Çıkılmaz. Arabam hiç olmasa bile Şahsen ben para mevzusuna girmem ilerde eşim kendisi teklif eder onuda ancak Ev alırsak düşünürüm ama araba durduğu yerden hem eskir hem masraf. Bence mevcut araba varsa mantıksız. Mevcut aracı cokmu eski. Buna sen karar ver. Evimi ve aracımı beğenmeyen Böyle düşünen biriyle ben şahsen çıkmadım o yola. Bence az daha tanı yani.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı muhabbet yüzünden kavga ettik neymiş takılarla araba alcakmış bende evlenmeden önce alsaydın kendine o takılar bizim geleceğimiz için dedim benim kendime ait arabam olmadı bırakta evlenince olsun dedi bende yüzüğü verdim eline böyle konuşanla ben yola çıkamam dedim
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇirkin bir şekilde başlamış, evliliğe araba yenileme fırsatı olarak bakan bir adamdan ne eş nede baba olur. Bu durumu açık açık konuş ve rahatsız olduğunu bilsin 👍 en güzel şekilde devam etmeniz gereken dönemde bu tür hesaplar ilişkiye değer vermeme ve seni baskı altında tutma emareleri. Evlenince seni cepte görmeye başlarsa hepten mutsuz olursun.
10 YorumlaSenin ile altınları almak için mi evleniyormuş 🤔 evlilik dediğin sevgi, aşk, saygı ve dürüstlük gerektirir ama bu aşk değil seninle resmen araba almak için altınları alabilmek için evleniyor bence yol yakınken dön bu işten
24 Yorumla- +1 yıl
Madem öyle sevgi aşk neden kadınlar altın istiyor mehir parası istiyor?
- +1 yıl
Seven erkek istemez demi bunlar sadece kadının hakkı demi
- +1 yıl
@Geologicalengineer ikisi de istemez.
+1 yılBak baştan bir hayır vardır bence yol yakınken dön. ben de eşimle aynı tartışmayı evlendikten sonra yaşadım inan keşke ayrılsaydım diye düşündüm bir erkeğin kadının mihrine ağız eğmesi kadar çirkin bir şey yok
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYol yakınken ayrıl kardeşim bende böyle bitiyleydim arabamı değiştiririm altın lar la diyordu ailelere duyurdum babası sen altınlara karisymicaksin altınlar kizin dedi ve elleyemedi altınlar im bende arada gelir gider ister hayır çalış değiştir derim geçerim ustelemez ya ailelere duyur yolunu bul ya da ayrıl olmaz sen gençsin düğün bayram da takmak istersin
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVe altın lar ilerisi için br gelecek araba gibi birseye verdirme
Cevap sahibi+1 yılDüğünde olan altınları da küçüklü gramlı lar i da bir bilezik ya da başka şeye benimkine akıl verdiler küçük alımları bzodurma geri verirsin takanlara diye bende topladım bilezik ve 5 taş bir de kucuk altınlı bileklik yaptım evlencegin zaman aklında olsun
- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılAdam seni bildigin yürüyen para olarak görüyor resmen seni kullancak millet evlenecek insan bulamıyor bunlarda ticarethane gibi insanları kullanıyor çok mu aradın sözlü olacağın kişiyi?
36 Yorumla- +1 yıl
Niye merak ettin? @48382727
- +1 yıl
Evet öyle doğru olanı söyledim yardımcı oldum arkadaşa da bunun burcla alakası yok aslan burcuyum bu arada😉@48382727
- +1 yıl
Rica ederim görüşrüz sorun olursa söylersin iyi akşamlar
Düğünde takılan takılarda söz hakkı kadına aittir. Boşanılsa vs bile bu böyle. Kanunlara baksın. O altınları sadece onun tarafındaki kişiler takmayacak. Tek söz hakkı kendisinin gibi davranamaz yani
10 YorumlaBence onunla evlenmemelisin. O altın senin hakkın. Olası bir boşanma durumunda çocuğun olursa ve sende kalırsa o çocuğa belki de o altınlarla bakıcaksın. Seni kandırmasına izin verme kimsenin. Müstakbel eşinin ailesi de buna dahil.
10 Yorumla
+1 yılAraba yenilemek için mi evlenecekmiş senin hakkın o altınlar ihtiyaç olduğunda bozdurmak için. Ben asla kabul etmezdim. Ve evlenince arabaya birlikte bineceksiniz. Niye arabam diyor. Böyle biriyle evlenme
10 Yorumla
u +1 yılDini nikah esnasında kadına mehir verilir ki kadının malıdır. Bu ev olur, altın olur, arsa olur vs.
Kadın isterse eşine verir, onun rızasına bakar. Senin malına çökmek olur aksi halde. Bu şekilde anlatman gerekiyor.110 Yorumla- +1 yıl
Bahsettıgı mehır degıl dugunde gelecek olan altınlar mehır ayrı
- +1 yıl
@Disiaslanımben
Evet, yanlış anlamışım ben😕
Takılar ortak alana giriyor, orta noktayı bulmaları lazım. Bu takıların kimileri borç olacak, geri ödemeli. - +1 yıl
@Happy6161
Anladım, kendi aralarında çözecekler. - +1 yıl
Eger altın takma gıbı bı adetı yerıne getırıyolarsa her yorenın kendı adetı var mısafırlerden gelenı ıkıye bolende var damada takılan damada gelıne takılan gelıne verılır dıyende var yanı bu tarz gelenek adet gbı kavramlar kımseyı bı yere vardırmaz konusulur ortak yol bulunur
- +1 yıl
@Disiaslanımben Her yöreyi bilemem ama genelde gördüğüm kadına ait olduğu. Ve önemli olan da hukuk ve dine göre olan ikisi de kadına ait diyor. Başkalarının dediği önemli değil bu ikisi her şeye yeter.
- +1 yıl
Dıne gore calgılı cengılı dugunde olmamalı yanı dın de ısıne gelenı alıp almama durumu varsa bunu erkekte kullanır ona gore buna goresı olmaz bu ısın evlılık bı ortaklıktır maddı manevı
- +1 yıl
Evet doğru
- +1 yıl
@Geologicalengineer Resmi nikahtan sonra sen ben olmaz, biz olmalı.
Borçlanarak yapılıyor düğünler, takılar benim diye kenara geçmek olur mu hiç? Ayrıca araba yükseltmek bir yatırım, kolda duran altına binemezsin. Kaldı ki altın zarar ettiriyor, enflasyona karşı zayıf.
Evlilik şirket ortaklığı kurmak gibi, beraber yürütecekler.
Dipçe: Görüş yorumlarını yapan üyeleri karıştırmış olabilirim.😕
+1 yılyol yakından gönder bir arkadaşım vardı kızla evlenene kadar canı çıktı sonra yapmadığı kalmadı üstüne birde altınlar niye onun diyordu kız boşadı rahatladı
20 Yorumla
+1 yılBöyle bir adamdan olmaz. O altınlar zor gününüz için kenarda durmalı. Senden izin bile istemeden hepsini araba yenilemek gibi keyfi bir şey için istemesi ile direkt soğutmayı başarmış.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHukuki olarak düğünde takılan altınlar gelinindir. Damat beş kuruş alamaz. Daha evlenmeden bunun lafını yapan bir bencilden uzak dur. Benim kuzenim evlendi el üstünde tutuluyor. Kocası daha bekarken kilo kilo altın biriktirmiş bilezikler falan. Öyle güzel bir sürü altınlar takıldı ki kuzenimin üstüne titriyor altınları şıkır şıkır takıyor kuzenim. Kocası bir bileziği bozduralım demedi bile. Senin neyin eksik? Kendi değerini sen belirlersin. Uzak dur öyle bir karaktersizden.
110 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılArıza karaktersiz bir tip belli ki
Cevap sahibi+1 yılHep böyle ezer seni ömrün boyunca
Cevap sahibi+1 yılKuzenim başak kocasını bilmiyorum maalesef
Cevap sahibi+1 yılBurcu o kadar önemli değil ki. Doğum haritasında baskın olan element önemli. Mesela kuzenimin ay burcu baskın ay burcu yengeç
Cevap sahibi+1 yılBen doğum haritasından kaç yılında evleneceğine bakabilirim istersen ve evleneceğin kişinin burcuna
Cevap sahibi+1 yılSeviyem yetmiyor takip isteği atıyorum
+1 yılÜstünlük göstermeye çalışmış benim sözüm. geçer anlamında zaten arabayı beraber kullanicaksiniz bunu söylemesine gerek yok sen de al dersin ama söyleyiş sekli yanlış dediğim gibi üstünlük kuruyor
00 Yorumla
+1 yılKanunen bile sana takılan senindir. Hadi senin olmasa ortak olsaydi bile insan laf olsun diye bile bir sorardı. Ki daha bu cicim ayları, daha bastan böyleyse sobralari hep kazma olacak demektir.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 367 cevap paylaştı. Düğünde takılan altınları ortak karar ile her şeyde kullanabilirsiniz ama direk bu şekilde konuşması izleyeceğin filmin fragmanı gibi bence yol yakınken arkana bakmadan kaç.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılkesinlikle ayrıl bu ne terbiyesizlik ne haddini bilmezlik böyle kuzeniminde bir kocası vardı ailen ölürse ne kadar miras kalacak diye onu hesaplıyordu
12 Yorumla- +1 yıl
Kuzeninin ailesi zengin miydi peki
- +1 yıl
@Geologicalengineer evet manisada üzüm bağları falan vardı
- Para & Ekonomi konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılBen böyle bir şey söylemezdim ve bileziklere dokunmazdim anca cok zor durum olur sağlık falan anca öyle talep ederdim araba degistirmek icin o takılara ellemem asla
10 Yorumla Buradaki insanlara göre mi hareket edeceksin istemiyorsan söylersin zaten bu olay büyürse olmaz ama araba da ortak bi araç sende kullanıyorsan istersen verilebilir o da yatırım sayılabilir altın seviyorum takmak istiyorum dersen de açık açık konuş burdaki insanlar seni mi düşünecek bas tekmeyi diyecek bunun acısını sen çekeceksin onlar değil
00 Yorumla
+1 yılAltınların yarısı bi kere net geline verilir. Kızındır onlar. İtiraz istemiyorum derken? Küstah ben olsam derim senden ayrılıyorum itiraz istemiyorum canım hadi yallahhhh
00 Yorumla
+1 yılValla bence aslinda nasil yapman gerektigini sen bizden iyi biliyorsun. Yeni araba istiyor tamam anliyorum her kes yeni araba ister ama bu esine takilan altinlarla degil. Yine söylese satalim ev alalim yine anlardim. Kendisi arabayla hava atacak diye. Bence sen yol yakinken vaz kec. Ask acisi zor. Ama 3 gün aglarsin unutursun ömür boyu aglamaktan daha iyidir,
00 YorumlaYani olabilir tabide şu var fikir almak ortak karar almak gerekir ben yapıyorum konu kapandı kafası yanlış hayatı ortaklastiramayip yanında köle arıyor gibi geldi bence olmaz gibi
00 YorumlaEvlenmden önce veya işler ciddiye girince altın konusu tabiki açılır normal bi durum ama...
Emir vaki konuşması hiç hoş değil çoğu zaman -ben yapıcam sen susacaksın!!! gibi bi erko tipi şakayla karışık söylediyse yine bi nebze kabul edilebilir bi yanı olurdu ciddi şekilde söylüyorsa pek olumlu bakmamalısın emir veren tiplerdenmi peki?00 YorumlaÖnce seninle istişare etmesi gerekirdi, etmedi. ileride böyle kararları kendi alacak demektir buna da sen itiraz edersin. Dur ve düşün... ; olmaz bu çocukla.
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir düşüncesi varsa bile seni ikna etmek isteyebilirdi.
Kendi geleceğiniz için.
Ama bu bodoslama yüzünü göstermiş.
Bas tekmeyi gitsin. Aç gözlü insandan koca olmaz.00 YorumlaÖncelikle bu soruyu hem erkekler hemde kızlar yanıtlayabilir sana da fikir verebilir. Bununla birlikte siz o kişiyle bir bütün olamayacağınızı hissediyorsanız bunu en baştan ona söyleyin. Herşeyin bir üslupla söylenmesi gerektiğine inanan biri olarak eğer bir bütün ise arabayı senin üzerine yapsın sende altınları ver bu iş bu kadar basit. Sana güvenip güvenmediğini burada anlarsın
00 Yorumla
+1 yılAhahahaha. Ben söylemiştim baska bir yorumda, bide kadınları derler asıl erkekler araba almak için evleniyor.😄😄
10 YorumlaOlmaz hem de hiç olmaz dayatmacı pazarlamacı gibi sende altınları ben alırım karışamazsın düşündüğüm bir arsa var onu alıcam de bakalım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ileride sana harcadığın paranın kuruşuna kadar hesabını da sorar maaşına el de koyar cimri bu. Senden alıp sülalesine de verir. Bırak bunu bundan sana hayır gelmez bu para hesabı yapan paracının teki.
10 Yorumla
+1 yılValla iyi demiş.
O adam seni istemeye gittiğinde 12 adalar hariç herşeyi isteyeceksin di mi?
12 Yorumla- +1 yıl
Köpekbalığı
+1 yılParanın pulun ön planda olduğu hiç bir ilişki sağlıklı ve güven duyulan türden bir ilişki olamaz, öğrenin artık bunu 😀
10 Yorumla
+1 yılYok artık m k evlenmeden olacak şey mi bana çok ters me yaparsam gönül rızası ile eşimin rızası olmadan asla
10 Yorumla
+1 yılBu adamla evlenilmez mutsuz olursun ben sana söyleyeyim ince düşünmeyen hiç kimseyle olmaz eş dost akraba ince düşünce ince çizgimiz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah'ın ne sevgili kulusun sen öyle ya da kimin duasına tevafuk ettin acep. Evlenmeden önce büyük gaf yapmış. Bir soruştur etrafa gerçekten böyle mi bu adam ve ona sorunca çelişkili cevaplar verecek mi.
10 Yorumla
+1 yılBu konuda bir şey demem doğru olmaz ama gerçekten arabayı yenilecek ve kendinize bir şey yapacaksa güzel bir şey, yeter ki Çar çur etmesin
00 Yorumla
+1 yılyani sanki düsün istemedin Nisan istemedin salon istemedin esya ev felan gerek yok dedin sadece nikah yeter dedin adam altın derdine düstü cok ayıp
00 Yorumla
+1 yılDügündeki takilar kadınin hakkidir. he hastalik borç vs. Olur eşine yardımci olur. ama daha evlenmeden neyse herkesin kendi hayatı kendi kararı
00 Yorumla
+1 yılDüğün masraflarını düşündüğü içindir muhtemelen. Birikimi kaybetmek istemiyor, araba ile korumaya çalışıyor.
00 Yorumla
+1 yılÖyle isteklerim olmadı zaten olanıda alıyorlarmış öyle duydum çokta ihtiyacım yok takmayı da sevmem kendilerini bence çokta dert değil
01 Yorumla
+1 yılŞimdiden böyle diyorsa düşünmeden ayrıl. Evlendikten sonra senin baban dan anandan kalacak olan malıda ister. Durumu ailene anlat
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılÇok iyi düşün bence adam direk arabasını düşünüyor garip senin fikrini almak yok istermisin sende demek hiç yok arabasıyla evlensin ozaman
00 Yorumla Böyle emrivaki yerine zaman yaklaştıkça "altınları bozup araba alsak" nasıl olur diye fikrini sorması daha doğru olurdu.
00 Yorumla
+1 yılKanunen dahi takılar gelininken sana sormaması bile çok büyük terbiyesizlik ben olsam ayrılırdım
10 Yorumla
+1 yılÇıkılmaz bu da soru mu. Erkek adam arabasını kendi alır
10 Yorumla
+1 yılAraba yenilemek için evleniyor muhtemelen BMW alacaktır sonradan görme
10 YorumlaSana takılan senindir ona verilen onundur. Senin altinina karışamaz asla.
20 Yorumla
+1 yılAyrılmazsan yazık edersin kendine hem manipülasyon var hem emrivaki var bu tiple omur geçmez
10 Yorumla
+1 yılPersembenin gelisi carsambadan belli olurmus.
10 Yorumla
+1 yıloff aşırı itici ve çirkin bi düşünce yapısı iyi düşün
10 Yorumla
+1 yılYol yakınken ayrıl bundan olmaz. Altanlara karışamaz
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 618 cevap paylaştı. senin şu şekilde koşarak uzaklaşman gerek o evlilikten 😂😂
https://www.youtube.com/embed/Gs9-whPG2B000 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu adamdan yol yakınken ayrıl. Çünkü düğünde takılan takılar kadına aittir. Kadının ileride boşanırsa çocukları ve kendinin sigortası olur
20 Yorumla- Devamını Gör (108)
Devamını Gör(153)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem