Para mutluluk getirir 🤑
Para mutluluk getirmez ⛔
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Ya abi, şimdi bakın. Züğürt zannediyor ki, ekonomik özgürlük olsa, kimseyle kıyaslamam kendimi, başımı daha fazla kazanana çevirmem, almak istediğimi alır, rahat rahat evimde oturur, arabama binerim. Ama öyle değil işte, bazı şeyler gerçekten parayla satın alınmıyor.
Alınabilecek son model arabaların, telefonların, evlerin, yatların, katların bir sonu yok. Her sene yenisi çıkıyor ve sen kısır bir döngüye yakalanıyorsun: Şu markadan giyinince mutlu olacağım, şu restoranda yemek yiyince mutlu olacağım. Öyle değil işte. Hep dahası var ve insan bir kere maddiyatta arayınca doyumu, doyamıyor, tatmin olmuyor.
Parayla alınamayacak şeyler var. Huzur gibi. Sadakat gibi. Sevgi gibi. Bence para hele çok para kazanmak büyük bir lanet. Düşünsene bir kadının sana gösterdiği sevginin gerçekliğinden bile emin değilsin. Belki yalan olduğunu bariz biliyorsun ama razısın. Mutlu olmak isteyen parayla da olur parasızda olur. Mutsuz olmak isteyen, param yok diye der durur. Ama bırakın bu ayakları. Adam kendi diyor, en mutlu olduğum zaman, battığım dönemdi diye.
Parasız mutluluk kendi minvalinde mümkün ama parayla mutluluğa yeni yollar açabilirsin kullanım kılavuzunu iyi okursan, bu söylediğinin parayla alakası yok parayı yön verememekle alakalı paranın esiri olursan mutluluğu unut zaten para senin esirin olacak sen ona yön vereceksin o sana değil, parayla bir şeyleri satın alabilirsin alacağım kafasında olursan alırsında ama sadece türevini alırsın paraya yön verebilirsen eğer bir dünya kazanımımın olur. Sevg, sadakat, dost, huzur vs
Bunu başaran çok insan var: Bill Gates, Steve Jobs, Christy Walton, Larry Ellison, Amancio Ortega, Warren Buffet, John Lenon, Bob Marley, Barış Manço ve Acun Ilıcalı
Acun ılıcalı hariç yanlış oldu kendisi paraya yön veremeyenlerden
Biz buna kisa ve net diyoruz ki.. zenginsin kime göre neye göre.. senin üstünde de her zaman bir zengin daha olacak
Evlenebiliriz 💍 bu zekanın boşa gitmemesi gerekiyor
@der_Hauptmann Gitmedi, gözün arkada kalmasın 😄
@Üşüyenbuz Teşekkür ederim, saygı ve sevgiler 🎖
Parayla mutlu olunur diyenlere acıma bile aciyamiyorum? Acıma mekanizmam bozulmadı ama yazılan satırları görünce beynine satırlar iniyor
Sizler nasi mutluluğu mutlu olmayı sadece paraya baglarsınız yaaa ?
Bu kadar mı kalbiniz? Bu kadar mı vicdanınız ?
Para alışveriş aracıdır
Paraya tapan insanlara bi bakın hangisi gercekten mutlu ? Bana bi tane parası cooook olupta yüzünde trafik ışıklarında mendil satan çocuğun yüzündeki tek bi gulücüğü atan bi tane Zengin gösterin ya bi tane ?
Mutluluk mutlu olma hali insanın yaşadığı olaylardan çıkardığı dersler sonunda neleri tercih ettiğidir
Mutlu olmak polyannanın postadan gelen koltuk degneklerinin kendisine ait olmadığı için sevinmesine benzer
Ama koltuk degnekleri olana bakarsanız o polyannadan bile daha mutludur evet daha mutludur bi ayağı yoktur ama yinede mutludur
Cunki Yaradan yarattığı canlılara yaşayabileceği her duygunun üstesinden gelebilecek bi azim ve irade bahsetmiştir
Ben şu an bi ayağım olmasa naoarim diye şu sağlam halimle kara kara düşünürken bi bacağı olmayan insanlar şu an benden daha mutlu
Bunu anlamak çok zor
İnsanlar eksildigi yerden coğalirlar
Dalından kopan çiçeğin yerine yenisi gelir
Mutluluğu mutlu olmayı bi kağıt parçasına asla hapsedemezsiniz
Ve son satırlarım sevginin en saf hali bir annenin evladına duyduğu sevgidir
Hepinize sevgiler saygılar
Parasız mutluluk kendi minvalinde mümkün ama parayla mutluluğa yeni yollar açabilirsin kullanım kılavuzunu iyi okursan, bu söylediğinin parayla alakası yok parayı yön verememekle alakalı paranın esiri olursan mutluluğu unut zaten para senin esirin olacak sen ona yön vereceksin o sana değil, parayla bir şeyleri satın alabilirsin alacağım kafasında olursan alırsında ama sadece türevini alırsın paraya yön verebilirsen eğer bir dünya kazanımımın olur. Sevg, sadakat, dost, huzur vs
Bunu başaran çok insan var: Bill Gates, Steve Jobs, Christy Walton, Larry Ellison, Amancio Ortega, Warren Buffet, John Lenon, Bob Marley, Barış Manço ve Acun Ilıcalı
Bu yazdıkların edebiyat hepsi başka bir şey değil, ancak romandan bir kesit olur, sokakta mendil satan gülümsemesini gördüğün çocuğa git sor sana neler söyleyecek, bacağı olmayan insana sor sana neler söyleyecek, içinde ne fırtınalar var bilemezsin mutlu olmak değil onların ki mutlu olmaya çalışmak
Acun Ilıcalı yanlış oldu kendisi paraya yön veremeyenlerden o yüzden böyle düşünmesi normal
Acun Ilıcalı insanlara zenginlik, fakirlik kıyası konusunda farkındalık sahibi bakış kazandıracak bilinç düzeyine sahip birisi değil.
Para mutluluk getirir. Bu demek değildir ki zenginlerin sorunları yoktur.
Araç olmaktan çıkıp amaç olduğu sürece para mutluluk getirecektir. Birleşmiş Milletler, maaş ve kazanç arttıkça insanların mutluluk seviyesinin arttığını gösteren bir araştırma yayınladı. Rapora göre yıllık 25 bin dolar kazanan insanların 50 bin dolar kazananlardan daha mutsuz, yıllık 100 bin dolar kazananların 50 bin dolar kazananlardan daha mutlu olduğu ortaya çıktı. 500 bin dolara kadar da mutluluk seviyesinin arttığı raporlandı.
Para mutluluk getiriyor arkadaşlar.
Acun bu röportajında Hull City futbol kulübünü satın aldıktan sonra bir yayında konuşmuştu. “Takım alana kadar montum yoktu, yemin ederim. Çünkü ben kış nedir bilmem ki. Kışı görmüyorum neden mont alayım. Montu giyecek bir yerim yoktu. 20 yıldır da montum yok açıkçası. Kışın Dominik'teyim." demişti.
İngiltere'ye gitmek zorunda kaldığı için mont alan adamın zenginlikten şikayet etme lüksüne bakar mısınız? Acun popüler kültürün bir parçası kalmayı seçtiği sürece toplumun duymak istediği şeyleri söylemeye devam edecek. Toplumumuz için akil bir insan sıfatını hak etmedi Acun. Popüler kültürden kazandığı sürece de hak etmeyecek.
Azalan marjinal fayda teoremine göre, bir malın tüketim miktarı arttıkça, her yeni birimin sağladığı ek faydanın bir önceki birimin sağladığından küçük olacağı savunulur. Bu durum, para için de geçerlidir.
Kısa vadede, para mutluluk getirebilir. Para, temel ihtiyaçları karşılamada, lüks tüketime yönelmede ve sosyal statü kazanmada kullanılabilir. Bu durum, paraya sahip olan kişilerde tatmin ve mutluluk duygusuna yol açabilir.
Ancak, uzun vadede, paranın mutluluk getirmesi giderek azalır. Çünkü, temel ihtiyaçlar karşılandıktan sonra, lüks tüketim ve sosyal statü kazanma gibi amaçlar için harcanan paranın marjinal faydası azalır. Örneğin, ilk kez yeni bir araba satın alan bir kişi, bu arabadan büyük bir mutluluk duyabilir. Ancak, ikinci, üçüncü, dördüncü araba satın aldıkça, bu mutluluk duygusu giderek azalacaktır.
Bu nedenle, paranın mutluluk getirip getirmemesi, paranın ne kadarına ve nasıl harcandığına bağlıdır. Temel ihtiyaçları karşılamaya yetecek kadar paraya sahip olmak, mutluluk için gerekli bir koşuldur. Ancak, bu miktarın çok üzerinde paraya sahip olmak, uzun vadede mutluluk getirmecektir.
Cevap
142Cevap
Para geçici bir mutluluk getirir alamadıklarınızı almak, elde edemediklerinizi elde etmek, insanlara güçlü görünmek, diğerlerine gösteriş yapabilmek gibi ama bunlarda zamanla gelip geçici bir durum her şeyden doyum alan bir süre sonra o hayattan da zevk alamayacak hale gelecek...
Getirmez diyorlar ama çoğu yaşamadığı için bilmiyor ki bu hissi ☺️
Sırf para kazanmak için çocuğundan feragat etmiyor mu insanlar, tatile gitmek için mesai yapmıyorlar mi
Bir şey derdim ama. gerek yok zengin olduğu zaman insan tabi ki de mutlu olur.. yani paranın kendisi değil getirdikleri güzel kaliteli hayat daha sağlıklı yaşam stres olmadan yaşamak. daha kolay evlenmek yani daha neler neler var.. tabi ki de zenginken böyle konuşması normal. acaba fakirliğe kaç gün dayanırdı onu sormak lazım.. inandırıcı da değil zaten..
Parayla mutluluk olmasaydı 5 binden 12.500’e çıkan kiramızı dert edip kendimizi yiyip bitirmezdik. Parayla mutluluk olmasaydı annemin geçireceği 3 ameliyat işlemi için 150 bin kredi çekip bir de bunu dert edip kendimizi yiyip bitirmezdik. Parayla mutluluk olmasaydı 50 yaşındaki annem sabahın köründe kalkıp senelerce işe gitmek zorunda kalmazdı. Parayla mutluluk olmasaydı aylardır çektirmek istediğim 20’lik diş için randevu sırası beklemek zorunda kalmazdım. Parayla mutluluk olmasaydı en basit gıda ürünlerini alamadığımız için bu durum içimizde ukte bırakmasaydı. Evet arkadaşlar, parayla mutlu olamazsınız.
Bu da yeni moda oldu. Zenginlerin fakirleri avutma şekli. Para eşittir mutluluk bu, bu kadar basit. Ya bi adam 20 lik kızlarla çıkiyor, evleniyor. Paran olmasa kim sana bakar. Allah aşkı için ne anlatıyorsun sen. En basidinden hasta oldun diyelim, ilaç para. Meyve sebze alıcan o da para. Ev almayı bırak kirayı bile zor ödüyor bu insanlar. Ayın sonunu nasıl getireceğimin stresinde yaşıyor bu insanlar. Güldür güldürde bir skeç vardı. Fakir diyor ki bizde dostluk var arkadaşlık var, biz biri düşünce kaldıririz. Zengin ordan lafı çakıyor, bizde kimse düşmüyor ki. Ki ben ordaki fakirin lafına da katılmiyorum. Düseni kaldırmazlar, düsen kişi fakirse muhtaçsa bir tekme de onlar atar. Bu bu kadar basit bir mesele..
Parayla mutluluk olur mu bilmiyorum da parasız mutsuzluk garanti gibi bi şey. Parayla karnını doyuyursun barinirsin asli ihtiyaçların giderilir. Çok ekstra durumlar hariç hastalığınin tedavi masraflarini karsilarsin sağlık ihtiyacın giderilir. Gezersin görürsün, kitap alır okursun , okul masraflarını karşılar okursun , bilme anlama ihtiyaçların giderilir. Paran olduğu için yoğun calisman gerekmez bol vaktin olur , bir ya da birkaç sanata yonelirsin sanat sergileri de görürsün estetik ihtiyacın karşılanır. Bol vaktin olursa sevdiklerinde çokça zaman gecirirsin. Paran olur statün olur sayginlik ihtiyacın giderilir. Paran olur arkadaşların olur sevgilin olur sevgi ihyiyacin giderilir...
Parayla bi karektersiz insanlara bi ölüme çare gelmiyor. Geri kalan sorunların büyük çoğunluğunu para çözüyor.
Sirf zenginsin, paran var diye mutlu olamazsin tabiki. Ama günümüz sartlarinda paran yoksa hiçe yakınsın. Hersey maddiyata dayali. En basidi hastasın tedavi parayla. SMA hastası çocuklar mesela.. imkan olsa hastalıkları ilerlemeden ilaçlarını alip hayatlarina devam edebilecekken bir çoğu maddiyat yüzünden hayatını kaybediyor. Ama bir diğer taraftan bakıyorsun para içinde yüzen Sabancı oğluna sağlığını veremedi.
Ben hep isterim ki esim çocuklarım, suanki yasantimizin bir tık üstünde bir hayat. Fazlası kimse icin huzur getirmez.
Birde annem hep derdi ki erkek parayi bulunca once arabayi once karısını değişir diye, söylemek istedim😅
Paralı insanların şikayet ettiği mutsuz oldufu bişey yok mu? vardır mutluluk mutsuzluk insanın sahip oldugu şeyle yetinebilmesi
Ama daha fazla para daha fazla imkan, daha kaliteli giyim, daha güzel yerlerde tatil, dşlünmeden yeme içme demek
Mutluluk sebeplerinden biri değil mi?
Bana koç bilkent mühendislikler geliyordu ama burssuz. Fiyatını hiç araştırmamıştım bile
Parası olan gitti orada c2 ingilizce ve kaliteli eğitimden mezun oldu. Bu adamla benim aramdaki fark para değil mi?
Ona para koç bilkentin kapısını açtı halbuki onun başardığını ben de başarmıştım.
Çalışmaya devam tabi, orası ayrı, pes etmek yok
Parasız mutsuz olursun bu kesin, çünkü ihtiyaçlarını alamamak insanı yıpratır. Para ile çok fazla ihtiyacını karşılarsın bu seni huzurlu yapar. Ancak bazı şeyler para ile satın alınamıyor, sağlıksız olduğunda neşe alamazsın, sevilmediğin bir yerde istediğin kadar otur huzursuz olursun, sevmeyen bir kadın başına bela olur, çocukların olur eşin ile sorun yaşarsın dert olur. Çevrendekilerin seni mi paranı mı sevdiğini hiç bir zaman bilemezsin. Konuşmak istersin, içini dökmek istersin, çocuk olmak istersin, birazda saçmalıyım dersin ama seni anlayacak ve empati yapacak birisini göremezsin. Başkasının umudu hele çalmışsan, ömür boyu huzursuz.
Bir kimse bir şeye sahip olmak istiyor ve bir süre bunun için çalışıyor ve ardından da sahip oluyor, işte bu istenilen elde edildiğinde hem değersellik bakımından hem de olumluluk bakımından bu elde edilen geçen her gün sıradanlaşacak ve herhangi bir şeyin yerini alacaktır, tabi sürü insanının kafası hep taklite yönelik çalışır, onun şunu var bunun bunu varla heba edilen bir hayat olur onlarınki genelde, kendisi dışında herkesi her şeyi ciddiye alır önem ve özen gösterir de, bir kendini ciddiye alamaz, bir kendini yüceltmez ve önemseyemez o, çünkü onun yazgısı ona sürü insanlığını layık görmüştür.
Getirir abi bal gibi getirir getirmez diyenler paraya yön vermesini bilmeyenlerdir paranın esiri olanlardır. Parayı amaç yaparsan mutlu olamazsın ama para senin için araçsa işte o zaman dünyanın en mutlu insanı sensin, acun ılıcalı için para bir araç neden çünkü adam yokluğu görmüş sefaletin dibini görmüş o yüzden zenginlik bir silah değil kendisi için bir kalkan, bir yardım eli, parayı silah olarak görenler mutsuz olmaya mahkumdur. Paranın kölesi olan insan parayla ancak bir şeyler satın alırsın, para senin esirin olursa çok şey kazanırsın.
Acun gibiler parayla egosunu beslemeye çalıştığı için böyle düşünmesi normal
Tabiiki para mutluluk getirir mesela bir olaya canın sıkıldı biri sana karşı örnek veriyorum çok patavatsızca davrandı eğer fakirsen bunu yapacak bir şeyin olmadığı için saatlerce oturup düşünürsün birde üstüne bu olayı düşünürken aklına kredi kartı masrafların gelir eğer zenginsen lüks arabana binip avmde alışverişini yapıp bolca bakım yaptırıp eve geldiğinde aklına sadece uyku gelir diğer gün olay aklında kalmaz, ha eğer zengin olduğu için üzülüyorsa o kişinin kendi problemidir ama fazla üzülünecek bir durum yok psikoloklara gider hallolur.
Mutluluğun parayla ilgisi yok. Sadece kendine biçtiğin değer ile ilgisi var. Eğer başkasına bakıp adamlar ne hayat yaşıyor diye iç geçirirsen kendini mutsuz hissedersin.
Bugünde güneşi gördük. Sağlıklı bir günümüz daha var dersen mutlu olursun.
İstersen zengin ol ister fakir elindekiyle mutlu olamıyorsan hiç bir zaman mutlu olmazsın.
Bir yere kadar para mutluluk da getiriyor. Ailene sevdiklerine yardım edebilirsin, onlarla paylaşabilirsin, kimsenin borcu harcı kalmaz vs. ama bir yerden sonra artık daha da mutsuzlaştırır. Bunun gibi zenginler daha paylaşımcı olup daha mütevazi hayat yaşasalar hem fakirlik oranı düşer, hem de daha mutlu olur bunlar.
Parayı egosunu beslemek için kullananların böyle düşünmesi normal acunda bunlardan biri işte o yüzden böyle düşünmesi normal
@nєslıtukєnmısєrkєkk bilemedim o kısmını
Bilemeyecek ne var adam jet satın alıyor gemi alıyor bunlar bir yere kadar, mütevazi olmalı paylaşmalı demedin mi bunların hangisini ne sıklıkla yapıyor sormak lazım acunu 500.000 kere satın alacak kadar zengin olan amancio ortega eşi ve çocuklarıyla 2+1 mütevazi bir apartman dairesinde oturuyor
@nєslıtukєnmısєrkєkk anladım bu paranın mutluluk getirmediğini söyleyenler egolu kısmını bilemedim kimsenin egosu ve yaşantısı beni ilgilendirmiyor
Getirir.
Hayallerim gerçek olacak çünkü
Hayalimdeki projeler gerçek olacak
GS kongre üyeliği
Gsyiad üyeliği
Gs ın her maçına gitmek
Yeni bir taraftar derneği belki
Hayallerim gs, ülkem
Gsa sponsor olmak
Kendi spor kulübümü satınalma
İlerde belki GS başkanlığı onlarca hayal
bir s*ktirsin gitsin ozaman rolleri değiştirelim biz onun yerine geçelim getiriyor mu getirmiyor mu para güçtür para mutluluktur para varsa kız da var ailende var parası olmayanı annesi bile sevmez hayatın gerçekleri kimse boş yapmasın para herşeyi satın alır ahiretten bile geçerim parayla :D tamam abartmiyim de ama şaka maka dünya da para maalesef şart öteki tarafta tabi yanımıza getiremiyoruz ama en azından bu dünya da mutlu olsaydık yani
Acun abiyi ben çocukluğumdan tanırım. Kuzenimin arkadaşıdır. Valla adamın eski püskü bir arabası vardı zamanında. O, ozaman da mutluydu. Hep şen şakrak karakteri vardı. Aynı zamanda mücadeleciydide. Hayal meyal hatırlıyorum bunları ama adam iyi şeyler başardı. Fakat dediği gibi paranın da satın alamayacağı şeyler var. Adam kim bilir bazen yalnız kalıp annesi, babası aklına gelince üzülüyodur ediyodur. İyi bir aileniz varsa şükredin ve yolunuza bakın. Para illaki kazanılır.
Para mutluluk getirmez mutluluğu parayla satın alamazsın mutluluk kesinlikle bakış açısıyla alakalı bir durumdur kimi insanı yağmur altında ıslanmak gibi maliyetsiz bir şeyle bile mutlu olur para insanın konfor alanını artırarak haz sağlayabilir ama diğer yandan da doyumsuzluk gibi bir duyguyu sana katar ve bir yerden sonra elindekiler seni mutlu etmemeye başlar parayla mutluluk birbirinden ayrı bağlamlarda neg ya da poz mutluluğu etkileyecek unsurlar değildir
Yalan söylüyor para tabii ki mutluluk getirir tabii huzur getiririm orası bilinmez ama Acun Ilıcalı gibi bir adam zengin olup da eski karısına para yedirip eski karısı da başka adamlarla onun parasını yiyince ona göre öyle oluyor Bir insan zengin olabilir ama akıllı olmadıktan sonra zenginlik mutluluk getirmez ama akıllı adamlar ve parasını bilen adama zenginlik mutluluk da getirir huzur da getirir hele ki bu enflasyon döneminde
Şöyle ki evet para bir çoğu şey için gerekli inkar edilemez bişey bu. Para mutluluğun ta kendisi değil fakat hayat şartlarını iyileştirilmesine yardımcı olabilir. Mutluluğun para gibi bişeyle sınırlandırılmasının imkanı yok yani.. hiç büyümeyecek bir bebeğim ve ömrümün sonuna kadar benimle yaşayacak bir kedim olursa daha mutlu olabilirim. Bide bazı şeyleri geri getirme imkanım olursa dünyanın en mutlu insanı olurum 🥲
Paralı mutsuz olan adam canım. Yemeyi bilmiyordur. Huzur vericek şekilde tüketmiyordur. Git istediğin yemeği ye, istediğin elbiseyi giy, istediğin sosyal mekâna takıl, istediğin evi al, arabayı al, istediğin Kadın ya da erkekle takıl bakayım huzur veriyor mu vermiyor mu. Sağlıklı isen tabii. Ve dini değerleri önemsemiyorsan.
Güldür Güldür show'da zenginlerin hayatını anlattıkları bir skeç aklıma geldi. Dizilerde gösterildiği gibi zenginlerin mutsuz olduğu, sürekli hasta olduğu ve hiç huzurları olmadığı sadece fakirleri avutmak için uydurulan bir yalan😂😂
Yaşam standardı koruma endişesi olmadan yaşamak önemli. Barınma beslenme eğitim ulaşım sağlık sorunları temel ihtiyaçlar bunları halleden bir insanın kaygısı bir nebze azalır en azından mutsuz olma oranın azalır, tatile çıkabilmek sanat spor gezi sosyal yaşamı renklerindiren şeyleri sevdiklerinle yapabilme imkanları elde etmeye başlayııca bu daha da artıyor.
Acun ılıcalının keyiften (zenginliğin verdiği gururla) konuşmasını anlıyorumda ağzı açlıktan kokan halkımız adamı savunmuş.. yahu hayattaki her ölçütün kasılıgı para ve parasızlık edebiyatı yapmayın.. bizi yasatan elbet allah ama sömürelerin ezenlerin zenginler ve yardarçıları oldugunu görmemiz lazım.. öncelikle bankacılık ve kapitalizm sistemi yok edilmeden ve zenginlik yasaklanmadan dünyadaki hiçbir kimse rahat edemez çünkü zengin ve fakir arasındski uçurum adaletsizliğin dibidir..
Kardeşim para doğrudan bir mutluluk getirmez, dolaylı yoldan tabii ki getirir, para nedir? İhtiyaç, ne için ihtiyaçtır? Hayatını idame ettirebilmek için. Şimdi sen maddi yönden güçlü olursan hayattaki maddi zorlukları dert tasa etmeden aşabilirsin e bu da senin iç huzurunu tesis etmekte çok mükemmel bir hazdır kimse inkar edemez...
Acun bey sallıyor para tabii ki mutluluk getirir abisi paran ne kadar çoksa yaşam kaliten o kadar artıyor bu adamın uçağı var kafası estiğinde yurt dışına gidip sevdiği hokey maçını izleyip akşam geri geliyor Türkiye ye hadi aynısını sen yap bakalım yapamazsın bu paranın getirdiği ayrıcalıktır işte Acun beyi 1 yıl asgari ücretli sıradan bi çalışan yapalım bakalım hala para mutluluk getirmiyor diyip halinden memnun olacak mı😁👍..
Paranın getirdiği mutluluklar hayaller hayatlar tabikide vardır her kapıyı açmaz doğrudur ama daha konforlu bir hayat sunar zengin birinin birtakım sıkıntıları olup bunu parayla gidermeyip sırf bunun için zenginlik mutluluk değildir demesi bana saçma geliyor
Zenginlerin hepsi de böyle diyor 😅 tabiki kısmi bir mutluluk veriyor zenginlik en bütün dert akşama ne pişirsem kalmıyor bir kere hiçbir şeyin masrafını düşünmüyorsun.. Sağlık bile parayla ülkede neyden bahsediyor anlamıyorum ben
Evet doğru
Mutluluk maddiyatla dış dünyanın süsleriyle ilgili degildir içsel manevi bir seydir
Bir sarayda yaşayan kralda güne mutsuz uyanabilir mutsuz başlayabilir
Bir dilenci ise o güne dünyanın en mutlu insanı olarak baslayabilir
Her şey para değil tamam eyvallah ama parasızlık da zor
Ama herseyi de paraya bağlanmamak lazim
Hem paran olacak hemde mutluluk için diğer şartları da sağlamak gerek
Para insanı Allah'tan uzaklaştırır. O yüzden zengin olmak istemiyorum hiç. Kefenin cebi yok eninde sonunda gideceğim yer Rabbimin yanı. Tüm servet burada kalacak. Benim ise öldükten sonra sadece amellerim kalacak.
Zengin olunca acun mutlu olduğunu hissetmemiştir çünkü hayatının bir amacı yok artık. Kendi içinde mutluluğu bulamayan kişi, parası olsa dahi onu kısa zamanda tüketir Türkiye'de serdar ortaç bunun en iyi örneklerden biri.
öyle bir olursun ki.. bırakın fakir edebiyatını. para bal gibi de mutluluk getirir. paran varsa sağlıkta olur kariyerde olur aşkta olur huzur da olur aile de olur tatil de olur hatta her yerde adamın olur.
Getirir ama hakka layık kullanıldığı taktirde hayır işlerini eksik etmemek lazım kesinlikle hayvanı Hasanatı gerçek ihtiyaç sahiplerini Vs Vs ne verirsen elinle o gider seninle... Sonuç olarak büyük fotoğraf bize şunu gösterir her zaman mülk Allah ındır bizler sadece konar göçerleriz milyonlarca yıldır.. Ancak bu şekilde kullanıldığı taktirde mutluluk verir para insanoğluna
hayır para mutluluk getirmez para elin kiridir asıl mutluluk namaz kılmak kuran okumaktadır para ile huzur sevgi iman alamazsın para mutlulukta satın alamazsın acun doğru demiş para mutluluk getirmez
Para mutluluk getirir ama sınırsız para getirmez. İnsanlar sürekli istediğini yapabilince hayattan tat alamayıp başka şeyler deneyimlemeye başlar ve sonucunda kafayı sıyırabilirler. O yüzden çok para değil ideal para iyidir.
Paranın getirdiği mutluluk ve haz geçicidir kimisini belki 1 dk mutlu eder kimini belki 1 ay ama mutlaka kısa ömürlüdür. Beni bu hayatta mutlu eden ve beni hayata bağlayan tek bir anahtar var o da kızım.
fakir olunca hem mutsuz hem fakirsin. zenginken en azından gidip lüks villanda havuzunda mutsuz olursun
bizim max tatil suriyelilerin hırlı hırsız kapkaçcı çingen ne ararsan var olan halk plajında yüzmek
Para mutluluk getirir şimdi param olsa ya da babam esnaf olsa evlenmiştim asker çocuğuyum babam devlete çalıştı ama devletimiz yüzünden işsizim ve evlenemiyorum. Devlet halkına ihanet ederse öbür dünyada hesabı kim verecek? Tabiki siyasiler vericek
Deneyimlerini aktarıyor işte. 😂 Doğru demiş, para mutluluk getirmez. Senin sorunların varsa hayatınla ilgili, mutlu değilsen önce bunları cozmelisin. Yoksa para kazanamazsin. Tam tersi olarak işliyor yani. Mutluluk para getiriyor. 😂
Yalan mutlu olmak için paran olması lazım şu an bize mutluluk sağlayan her şey para ile alınıyor ha uzun zamandır parayı savurup her seye sahip olmaktan sıkılan zenginler için zenginler mutlu değildir oluyor zaten
Fakirler mutluluğu zengin olmakta sanar ama zengin olmak mutluluk getirir kim istemez ki lüks bir ev araba istediğin yemekler bunlar bedava değil para ile !!!
Doğru diyor mutlu oluyorsun ama gerçek mutluluğu getirmiyor iç huzur çok başka bu adam kadar tabi olmasa da benimde maddi durumum çok iyi ve iç huzurum yok
Para mutluluk getirmez zaten ama mutlu olacağın bir hayat inşaa etmeni sağlar
Evet getirir, şimdi en basit örnek, bir yere yürüyerek veya toplu taşıma ile gitmek zorunda olmak var, bir diğer seçenekte ise, milyonluk arabalarla istediğin yere gitmek var
acunun hayatına bak birde bize bak ahahaha
https://www.youtube.com/shorts/BlpRmnCbCvYZenginlerin bu şekilde konuşup para kazanmak için her yolu denemeleride aşırı ironik oluyor yapmadığı şey kalmayan acunda pastadan başkaları da pay almasın diye bu kervana katılmış işte
Jim Carrey'den kopya çekmiş 🙄
Dilerim birgün herkes zengin ve ünlü olup hayal ettiği herşeye kavuşur. Aranılan esas cevabın bu olmadığını anlar. -Jim Carrey
Para olunca herşeyi yapabilecek durumda oluyorsun. Her istediğini alıyorsun, gidiyorsun, yiyorsun, geziyorsun vs. Kendinle rekabet edecek, uğraşacak veya hedefleyerek birşeyin bir amacın kalmıyor.
Her şey para değil tamam eyvallah ama parasızlık da zor
Ama herseyi de paraya bağlanmamak lazim
Hem paran olacak hemde mutluluk için diğer şartları da sağlamak gerek
Mutluluk içimizde eğer o cevheri çıkarmaya vasıta olan parayı alet olarak kullanırsan zenginlik çok güzel bir şey ama o içinde o cevher yoksa parayla mutluluk olmuyor
Mutluluktan daha öte huzur var. Huzuru da Para ile satın alamyorsunuz çoğu zaman. Mutlulukta öyledir. Geçicidir her zaman. Yoksa ne zenginler bunalıma girdi, ne zenginler intihar etti.
parasını eski eşlerine yedirdiği için mutluluk getirmemiş doğru ama konforlu güzel. bir yaşam için para şart olmazsa olmaz çok istiyorsa fakir yaşayabilir Acun o zaman görür
Parayı nasil kullandığına bagli. Diyorlar ya cimri adamın yüzü çok gülmez ama eli açığın yüzünde hep bir tebessüm vardır. O yüzden o parayla fakir fukarayi mutlu etmekle mutlu olunur.
Bu kişiye bağlı. Kimine evet, kimine hayır. Şu an Türkiye'nin en güçlü kişisine bakın. Çok güçlü, muktedir ama hep mutsuz. Demek ki para ve güç de mutluluk getirmeyebilir.
Bende Acuna şunu derim parasız mutsuz olacağına paralı mutsuz olayım daya iyi
parayı oturduğun yerden kazanmadığını varsayarsak doğru aslında. çok para çok sorumluluk bence. en iyisi orta halli olmak ya da miras yemek
Bi günlüğüne yer değişelim mi Acun bey. Bi de ben test etmek istiyorum mutlu olunuyor mu olunmuyor bu?
Para mutluluk getirmiyor olabilir ama bir Lamborghini sürerken mutsuz olmayı Tofaş sürerken mutsuz olmaya tercih ederim.
"Para mutluluk getirmez" lafı tamamen zenginlerin fakirleri avutmak için uydurduğu bir yalandır. Para mutluluğu bal gibi de getirir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?