Arkadaşlar 25-29m miras kalsa nasıl değerlendirmeyi tercih ederdiniz?
mülk alıp kira geliri ile yaşamakmı yoksa faiz geliri ile yaşamakmı veyahut hisse senet ortaklık vb şeyleremi yönelirsiniz?
Arkadaşlar 25-29m miras kalsa nasıl değerlendirmeyi tercih ederdiniz?
mülk alıp kira geliri ile yaşamakmı yoksa faiz geliri ile yaşamakmı veyahut hisse senet ortaklık vb şeyleremi yönelirsiniz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
yurt dışına giderim.
Tabiki yatırım sepeti oluşturmak. Kira gelirli mülkiyet, borsa bu kadar yeterli. Faiz, altın, dolar enflasyon karşısında eriyen şeylerdir.
Şahsi fikrim bu yönde tek bir yere parayı bağlamak saçmalık iş fırsatı yakaladığında kaçırıyorsun göz göre göre resmen
Tabi ki. Mülk almak çok hantal bir yatırım ama güvenli, borsa harika kazançlar sağlar ama iyi bilmek lazım. Ve her fırsat için kenarda küçük bir nakit.
Katılıyorum mülk olsada pek yerinde duracak kesin bişeymiş gözüyle bakmıyorum pek en ufak depremde tamamen hiç e dönüşebilir
Şahsen ben hisse senedi yatırımcısı olduğum için diğer kazançlar bana düşük geliyor, aldığım riske ve yaptığım yatırıma göre.
Hisse yatırımlarından pek anlamıyorum yatırım yaparken nelere dikkat ediyorsun neden bir hisse senedine yatırım yapmayı tercih ediyorsun?
İlk bilmen gereken şey, hisse hangi fiyatta ucuz hangisinde pahalı. Bunun hesapları var. İkincisi temel analiz, yani ne alır ne satar, yatırımları, kaç işçi çalıştırır, kar zarar harcamalar borçlar vb gibi tüm şirketi okumak. Sonra hangi sektörde olduğu ve o sektörün nasıl gideceğini araştırmak vb.
Birazini vakfa bağışlar geri kalanıyla mülk alıp kiraya verirdim bide tatil zamanı kalmak için bir yer satın alırdım
Bir kısmı arsa, bir kısmı daire, geri kalanı borsa ve ticarette değerlendirirdim
Ben olsam sağlam birkaç ev bulurdum kira olurdu
Parayı Türkiye’de yatırıma harcamak biraz saçma geliyor ya para git gide değersizleşiyor 5 milyona aldığın evden 60 k kira gelse eli topu 2 bin dolar
Dolar alma düşüşte
Dolar altın vb şeylere girmem ya daha zaman odaklı sağlam temelli bir şeyler düşünüyorum
En iyisi 👍 peki nereye yatırım yapmayı düşünüyorsun? Benim de yaklaşık 80 bin dolar civarı para geçti elime … ne yapacağımı bilmiyorum.
Daire mi alsam araba mı
Şahsi fikrim yaşantıyla alakalı olucak biraz ama eğer çalışmıyorsan boş vakit ayırabiliyorsan borsayı bi süre takip edebilirsin yakından anlayan birileriyle bir ortak fikirde buluşabilmen durumunda en iyisi bence ama benim pek vaktim olmuyor maalesef. Kuyruğunu göremediğin işi yapma der dedem sürekli 😂
Hayırlı olsun
Şu an faize at
Yurtdışında yaşarım