15 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla 31.130 firmada 767.494 ürün denetlenmiş. Aykırı fiyatta bulunan 19.559 ürün için de 11.371 firmaya 19.098.807 TL ceza kesilmiş. Belki korkarlar da fahiş fiyat yazmazlar bazı yerler :)

15 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla 31.130 firmada 767.494 ürün denetlenmiş. Aykırı fiyatta bulunan 19.559 ürün için de 11.371 firmaya 19.098.807 TL ceza kesilmiş. Belki korkarlar da fahiş fiyat yazmazlar bazı yerler :)

Bu serbest piyasa ekonomisine aykırı bir tavır elbette pahalılığı fahişliği desteklemiyorum ama mazota benzine ve birçok vergi alanına bu kadar yüklenmişken firmaların zam yapmasını engellemeye çalışmak bir şey ifade etmez. Birkaç üründe birkaç lira zam yapıp o yedikleri cezaları bize ödetirler.
Yani sadece para cezası vermek artık çözüm değil ama gerçekten öyle fırsatçılık yapan stokçuluk yapan insanlara şahit olduk sigara satanın arası Türkçülük yaptığına şahit olduk bence onlara para cezası değil en az bir hafta dükkanını kapatacaksın bir zarar edecek bak bakalım nasıl satıyor.
11.000 firma toplam 19 milyon TL? Bir de çenelerine pıt yapsaymış cezayı kesenler! Şaka gibi kat be kat haksız kazanç sağlamışlar tespit edilmiş ve bu ceza mı kesilmiş 😵💫
Kabaca TOPLAM 20 MİLYON ceza kesti diyelim...
20.000.000 ➗ 11.371 = 1.758TL firma başına kesilen ceza!
Peki bu rakam onlar için caydırıcı mı, elbette değil 😏
Cevap
44Cevap
Düşürmez
hayir bu firmalari aciklasinlar takip edin rekabet kurulundan en fazla ceza yiyen firmalardir :) yani otomatikman o cezalarida bize odetiyorlar :)
bu bu hukumetin firmalardan degil vatandasdan bir vergi alma yontemi daha aslinda:)
sanki bir denetleme var ve bu firmalar cezalandiriliyor gibi gosterilir :)
oysa durum tam tersi :)
Devlet olmayan paranın vergisini almayı bıraksın ondan sonra esnafın sattığı fiyatı denetlesin
Sabancının koçun cengiz holdingin borcunu sil büyük patronlardan alamadığı vergiyi doğudan tahsil edemediği vergiyi küçük esnafa bindir, vatandaşa bindir yetmedi üstüne fahiş fiyattan ürün satıyor diye ceza kes ne güzel dünya ne güzel memleket
Diyarbakır, Hakkari, Şırnak buralarda esnafın vergi levhası bile yok
Doğu da çok iş yaptım hepsinde vergi levhası var
@JaponMakineler doğunun neresinde Diyarbakırda doğu hakkari de tuncelide, siirtte, urfada bir diyarbakıra, hakkariye git bak var mı yokmu
Euro ve dolar yüksek iken kendini masum göstermek adına denetim yaptığı yerleri fiyatı euro ve dolara göre düzenliyorken suçlu göstermeye çalışıyor.
İnanmak istiyoruz kesilen cezaların mahkemeler tarafından yok sayılmaması Zincir marketlerin kesilen cezaları kuruşa kadar ödemesine İnanmak İstiyoruz
Çok komik firma başına 2000 TL bile yapmıyor. Dostlar alışverişte görsün. Adamlar sadece yağdan bunun 10 katını kazanıyor
Devlet hep birilerine bi şey sokma derdinde benzine zam yapınca güzel oluyor ama firmalar zam yapınca ceza oluyor
Toplamda kesilen ceza 19 milyon.
vatandaştan kaldırılan para en az 19 milyar.
Sence caydıcı mı :)
Onu geri milletten cikarmayacaklar mi sanki bu fiyatlari düşürmez tamamen el koymaları gerekiyor
Cezayı bende keserim mevzu tahsil edilip edilmemesi
düşürmez
büyük firmalar için bu paralar çerez parası
3 gün kapatma cezası vermek daha mantıklı
Aman ne büyük cezaymis aaaaa hemen fiyatları dusurelim 😂😂😂 11.371 firmaya 19.098.807 TL toplam 😁 korktum acaba dolar da düşer mi amerkayada kesin ceza dolar versin 😂😂
Değişen ne oldu hani dusdumu fiyatlar hep göz bulama işte
31bin 130 firmaya 19 milyon tl çok az o yüzden pekte bir şey düzelteceklerini sanmıyorum
Fiyat düsmez en yakin fırsatta daha da zam yaparlar ve o cezayı halka ödetirler
Firma başına 1.700 lerde bir ceza gelmiş oluyor. 1.700 lira cezadan ne olur
Firmaların 1 günlük cirosunu aylık bazında kesiyorlar. Fiyat düşmez, işe yaramaz o sebeple.
19 milyonu 2 güne toplarlar zamlara ceza kesmeye olcak iş degil
adam ceza parasının kat kat fazlasını kazanıyor çözüm olmaz
tahsil ediliyor mu ona bakmak lazim. yoksa af mi cikiyor
19 milyon değil, 190 milyar dolar kesseydi o zaman adam olurlardı. 19 milyon tl onların 1 saatlik cirosu yani koymaz onlara.
Çok az cezalar. Bu firmalar nerdeyse bu paraları bir günde kazanıyor
Ya şimdi reklam gibi olmasın marka söyleyemem ama günlük cirosu 30 milyonun üzerinde olan mağaza var bu cezalar hiçbir işe yaramaz
Devlet heryeri denetleyebiliyor da. Hükümeti neden kimse denetleyemiyor?
Caydırıcı değil. Zamlar bu cezalar da hesaplanarak yapılıyor. Aslında sen ürünü alırken bu cezayı da ödüyorsun.
Ortalamasını aldığımız da 1600 TL ediyor firma başı. d
Üretim olmadığı sürece, dışa bağımlı bir ülke olduğumuz sürece fiyatlarda hep yukarı yönlü bir gidişat görürsünüz.
Hiç bi işe yaramaz motorin fiyatını düşürmedikçe rte
Hiiiccc sanmıyorum bir bok olmaz daha beter artar bitti bu ülke skmisim denetimlerini şimdi mi akıllarına gelmis az bile kesmişler milletten bir hunde 19 milyon vuruyorlar kat kat daha fazlasını
Sadece tek firma bu toplam cezadan daha çok para kırmıştır. Bu durumda sence?
Düşürmez aksine arttırır. Ödeyecekleri cezaları tüketiciye yüklerler.
Reyon fiyatı başka sistemdeki fiyat başka bende bu kadar tutmaması lazım diyorum hep beraber en azından 10 ar lira fark oluyor
saçmalama acısını yine bizden çıkaracaklar
Kesin faiz sebep enflasyon sonuç :)
Ne düşürecek ya inşallah cezayı çıkartmak için fiyat yükseltmez firmalar 😂😂
Sanmıyorum onların hiçbir suçu yok
Hayır düşürmez rüşvet gibi bir şey bu aslında
nıye düşün aksıne kesılen cezayı tekrar çıkarmak
50 katı olarak zararı çıkaracaklarından eminim.
Devlet parasız kalınca
kendine ceza keser mi
mazot uçtu
Daha caydırıcı cezalar olmalı
Düşürmez
19 milyon TL ceza, bu firmalar için çerez parası
Geri bize yansimazsa iyi :)
Masall okuyorlar masalll
Daha da yükselir
Devede kulak
Hayır tabiki
İçimin Yağlar eridi