Drift yapanları az çok sosyal medyadan görüyorsunuzdur. Şu an cezası 9.125 TL ama 2023 yılında 20.342 TL olacakmış. Bence bu tarz insanların anında ehliyetini bir daha vermemek üzere alsınlar, aşırı tehlikeye atıyorlar milleti.

Drift yapanları az çok sosyal medyadan görüyorsunuzdur. Şu an cezası 9.125 TL ama 2023 yılında 20.342 TL olacakmış. Bence bu tarz insanların anında ehliyetini bir daha vermemek üzere alsınlar, aşırı tehlikeye atıyorlar milleti.

Daha iyi fikir çünkü yollarda fazlaca kazaya sebebiyet veriyorlar bazılarının dur durağı da yok ve diğer bazıları da çok acemi bilmeden yapıyorlar duvara vuranı dahi gördük o yüzden alınsın ehliyetler ve pistlere teşvik edilsinler bunu profesyonelce öğrenme imkanı olsun ve isteyenler pistlerde saatlerce driftini atsın neyse fazla hayal kurduk.
Cezaların artması şart tabi, ayrıca da en azından ciddi bir süre araç kullanamamaları gerekli yani ehliyetlerine el konulmalı, yetmez ceza olarak psikolog şartı ve ve en az bilmem kaç adet kitap okuma, özet çıkartma gibi cezalar verilmeli.
güzel gelişme ama diğer cezalar yetersiz. geçen adam ambulansa yol vermedi, 1-2 bin liraya kurtuldu. Bir de seçim öncesi partilerden ehliyet cezası affı isteyenler var, sanki ehliyetleri yanlışlıkla alınmış gibi davranmıyorlar.
Ben düzgünce sürdüm üç kere direksiyondan bıraktılar beni vicdansızlar. Ama ehliyeti olmadan yıllarca araba kullananları geçirdler araba sürmeyi biliyor diye. Bunlar da o güruhtan galiba. Ehliyetleri bir daha verilmemek üzere geri alınsın. Hakkımı yiyor böyleleri. Haksızlık resmen. Bunlra ehliyet var da bana yok mu şimdi
Cevap
41Cevap
Bence ehliyetlerini almalılar
Bence drifterların o kıytırık araçlarına devlet baba geri vermemek üzere el koysun. Ehliyetleri de 1 yıl geçersiz sayılsın. En az 6 ay rehabilitasyon zorunluluğu ve 1 yıl boyunca haftada beş gün, günde dört saat zorunlu kamu hizmeti cezası da kesilsin.
Bunu yapanlar eğlenmek için yapıyor. Eğlence ise peşin olur bowlinge gidip abi oynayayım ama parasını 3 taksit yap diyemiyoruz. Bunun cezası 20bin iyi ama peşin olmalı ve ehliyet iptali. Ömür boyu taksiyle minşbüsle gezsinler. Kimse eğlenicem derken başkadının hayatını tehlikeye atma hakkına sahip değildir. Ben cumhurbaşkanı olsam böyle yaparım. Acımam nasıl drift yaptıysa öyle de tiko ödetirim
Bence çok iyi bir ceza olmuş. Şahsen ben trafikte drift atanlara çok tepkiliyim. Bence iyi bir ceza olmuş tabi uyan olursa. Bizim Türkiyede tabi kimse uymaz. Bence para cezası yerine daha iyi cezalarda uygulanabilir. Mesela ehliyetine el koyabilirler para cezası yerine.
Drift dedikleri şeyde teker yakıyorlar. Bizimkiler drift atmıyor.
Bak gerçek drift bu:
Bu yasalari yazana ne desek az yani kuufur etmek istiyorum ama kelime dagarcigimdaki kuuffurler yetersiz geliyor
Hastaya giden Ambulansa yol vermemek 500 tl cezasi var drift 20 bin bu nasil biseydir
Adamın sahibini var bu parayı veremez ya da cok zor verir. Adan zengin bir ailenin çocuğu parayı cok rahat verir bir de hava atar..
Bence de para cezası yerine ehliyet alinmali
elbette daha iyi ancak insanların bunu umursadığı yok bana kalırsa aracı kullanan sahibi ise hem ehliyet hem arabasına el konulmalı mazeretsiz hem de
Bunlar için alanlar yapılsın yollarda yapmasınlar. Ceza çok ciddi olmuş çünkü tehlikeli birsey bu
Drift asla yapacağım şey değildir spor amaçlı boş arazide yapan yapsın ama şehrin içinde keko keko yapanlara değil 20k arabasına el konulsun acımam
Ne ceza verilirse verilsin bu bir kültür meselesi maganda bitmez
Buna kadar bir sürü trafik canavarı var... Kiminin gözü görmüyo kiminin kulagı kimisi 60 yıl ehliyetsiz araba kullanmıs..
Çok büyük kazalara neden oluyor daha caydırıcı cezalar iyidir
O paralarla gençlerin drift atması için pişt yapacaklarsa demek ki 🤔🤔
Uluorta yerde yayılırsa, tatbiki tehlikeli olurlar!
Ben eskiden çok yaptım, fakat bizim piste benzer sakin yerlerimiz vardı ve trafikten uzak yapıyorduk!
Fazla ve saçma bence. Cezanın fazlalığı değil , uygulanabilirliği önemli.
Cadde ve sokaklarda yapanlara kessinler hakediyorlar çok tehlikeli...
Cadde ve sokaklarda değil ama boş arazide çok zevkli
1. Uyarı 2. cide direk ehliyet iptali 5 yıl sonra yeniden sınava girip ehliyet almalılar.
Evet o kişi bir daha trafiğe çıkmamalı ceza böyle olmalı acımayacaksın ben olsam daha ne cezalar koyarım 😂
İşin içinde para var. Direk iptal etse nerden para kazanacak devlet 😃
drift + egzos sesi + aracı pavyon gibi kaplama
bunlarada cezaa
Ambulansa yol vermeme önünü kesme cezasıda 850 tl :D espri gibi ülkeyiz
Makas atıp insanların hayatını tehlikeye atanlarda yese iyi olurdu
En az 50.000 TL olması lazım doğru ve yerinde bir karar ama eksik
Para cezası yerine ehliyetine el konulması daha caydırıcı bir ceza
Ceza 100bin nüfustan büyük yerleşim yerlerine nu tür aktiviteler için parkur kurulmalı
Çok sevindim. Daha fazla olmalı hatta.
neden ki bence cok zekvli
Bence de daha iyi fikir.
Devlet drift atmak için yer göstersin
ödeyen var mı o cezaları
İlk ceza uyarı mahiyetinde
Ama su e30 araci güzel değil mi
az bir de şu abarti eksoz o rabalari alip yaksalar
2 drift at anahtarı ver.
bence az direkt ehliyet iptal edilsin
Keşke tek o ceza artsa diğerleri de arttı sevinin
Cezalara çok zam geldi