Az bütçeyle tatil, ülke gezmek, yurt dışına çıkmak vs olur mu sizce?

Yani en lüks otelde kalmadan, en lüks yerde yemeden de güzel bir tatil yapılabilir mi? Mesela arabada kamp ile kendin yemek yaparak deniz tatili olur mu sizce?
Az bütçeyle tatil, ülke gezmek, yurt dışına çıkmak vs olur mu sizce?

Yani en lüks otelde kalmadan, en lüks yerde yemeden de güzel bir tatil yapılabilir mi? Mesela arabada kamp ile kendin yemek yaparak deniz tatili olur mu sizce?
Yaşanamaz. Senin sorduğun soru büyük bir çelişki. Dünyada paradan daha değerli bir şey yoktur. Mesela, bu sözüme verilecek en büyük tepkiye örnek olarak hep ''Sağlık'' derler. İki insan fakir/zengin ve ikisinde de aynı tip ölümcül bir hastalık var. Zengin mi çok yaşar fakir mi? Zengin mi daha iyi tedavi görür fakir mi? Zenginin mi yanında çok daha fazla insan olur fakirin mi? Hangisi daha lüks bir yatakta uyur? Hangisinden daha çok haberimiz olma şansı vardır. Paranın sağlıktan bile değerli olduğu bir dünyada, parasız yaşanabileceğini düşünmek insan zekası için büyük bir hatadır. İyi akşamlar.
Para olmadan da hayat güzel yaşanabilir. Para, hayatın önemli bir parçasıdır, ancak her şey değildir. Para olmadan da mutlu, tatmin edici ve anlamlı bir hayat sürmek mümkündür. Parasız bir hayat yaşamak zor olabilir, ancak imkansız değildir. tavsiye olarak. Gönüllü olun. Gönüllü olmak, başkalarına yardım etmek ve topluma katkıda bulunmak için harika bir yoldur. Gönüllü olmak, aynı zamanda yeni insanlarla tanışmak ve yeni beceriler öğrenmek için de harika bir yoldur. Doğada vakit geçirin. Doğada vakit geçirmek, stresi azaltmak ve zihninizi rahatlatmak için harika bir yoldur. Doğada vakit geçirmek, aynı zamanda yeni yerler keşfetmek ve yeni deneyimler yaşamak için de harika bir yoldur. Sanatla ilgilenin. Sanatla ilgilenmek, kendinizi ifade etmek ve yaratıcı olmak için harika bir yoldur. Sanatla ilgilenmek, aynı zamanda stresi azaltmak ve zihninizi rahatlatmak için de harika bir yoldur. Arkadaşlarınız ve ailenizle vakit geçirin. Arkadaşlarınız ve ailenizle vakit geçirmek, sosyalleşmek ve destek almak için harika bir yoldur. Arkadaşlarınız ve ailenizle vakit geçirmek, aynı zamanda mutlu ve tatmin edici bir hayat sürmek için de önemlidir.
Hayati güzelleştiren zaten para değil para sadece isteklermizsaracilik yapıyor.. O isteklerde bizi geçici olarak mutlu eder ama huzur veremez.. huzur tamamen sade ve saftır.. bir bardak çay içersin deniz kenarında bu huzurdur iste maliyetsiz...
Güzel yaşanır ama konforlu yaşanmaz. Zorlu olur ama güzel yaşanabilir. Bakış açısı ile ilgili zorluklara takılmak yerine güzel kısımları görene maddiyat 2. Plandadır.
Güzel cevap teşekkürler 😊
Rica ederim 🙂
Cevap
38Cevap
Olur da şimdi bir çok şey birazcık maalesef maddiyat gerektirebiliyor... :( Ama şöyle bişey varsa o da paranın mutluluk kaynağı olmadığıdır :)
Paran olmasa 'da olur ama bir şartla itibarın olursa paraya gerek yok itibar demek para demektir;)
Olur tabi ya neden olmasın?
Kalkıp 2-3 gece tatile 50 k niye vereyim?
Uygun yerler var cebine göre.
Ben aslında hayatımın engul zamanlarını para kazanmazken geçirdim
Koydeken okula giderken arkdasrimla gezerken yaylarda köyler gidip arkdaalr buluca bı sihbet edip eglenirkne
Şöyle hesaplayalım:haftalık market ve sebze meyve alışverişiniz asgari 1500-2000 TL arası eh bir o kadar da arabaya yakıt ortalama 5000 TL ile bir hafta tatil yaparsınız
Hayırrr dünyanın her yerinde paran yoksa mutlu olamazsın ezilirsin, insanlar sana acıyarak bakar.
Olur tabiki luksunde lüksü var sonuçta daha çok harcayıp daha çok rahatlayan varsa tutmayalim tabiki 😅😅
Gerçekçi olalım. Para bu hayattaki en önemli şeylerde ilk 3'e girer yani para olmadan güzel bir hayat yaşanmaz
Her yer için pahalı cümlesi kuruluyor ama yöreye varınca işler değişebiliyor gidip görmeden pahalı demek olmaz.
Para tek basina mutluluk getirmiyor ama parasiz da olmuyor
Para bir araç yok olmasın diyemem ama hayatımın merkezinde değil öncelikler başka...
Olmuyo be' Oluyor diyenler hayatı tanımıyor.
Aslında yaşanır ama bu zamanda para olmadan selamını almıyolar
10dklik güzel bir yaşam sürmek mümkün.
Elbette olur lüx göz boyar gerçek anlamda mutlu etmez
Tr de zor imkansız o iş. Ben deniyorum olmuyo yani hersey para
Para sadece ihtiyaç olur
Parasız yaşanmaz gibi
İlla lüks olcak diye bi sey yok
Yaşanmaz para Her şeydir
Parasız bu zamanda bişey olmaz
Parasız hiç bir şey olmaz
Valla para olmasa hiç bişi olmaz
Evet. Sigaram olsun kafii.