İnsan parasız yaşayabilir mi? Ben parasız yaşıyorum bu yaşıma kadar da parasız yaşadım hiçbir gelirim yok olmadı da hayatımda para yok
Cevabın nedir?
hayır tabi ki.
normalde para çıkmadan önce insanlar parasız yaşayabilirdi ki yaşıyorlardı. çok eski antik çağlarda durum böyleydi.
insanlar özkaynakları doğadan alıp kullanıp insanlara sattı. doğa olan herşey bedava aslında bütün araç gereçler. sadece işlemesi var. ama bütün kaynaklar insanların işte insanlar evrenin düzenine ters hareket ediyor. para dediğin şey aslında kayadan ve taştandaha değersiz bir şey. bunu anlayan anlamıştır. düşünen anlar.
parasız şöyle yaşarsın , balık avlarsın, ormanda yaşarsın ve doğada yaşarsın. var böyle tipler dünyada. çok zor ama. elbiseye kadar herşeyini yapan az sayıda insan var. aslında güzel yaşam survival mod:on
şehirde parasız yaşayamassın.
aslında herkese yetecek kadar alan var şu anda normalde para olmasa herkes bedava yaşayacak kadar şu anda kaynak kullanması mümkün. her aileye yetecek kadar dünyayı ele alırsak. değiş tokuş herkesin takasla takılabileceği hayatlar mümkün. ama sistemin işine gelmez. krallık soyu , seçkinler ve insanlar sınıfı antik çağlara dayandığı için istemezler bunu. örnk ingiltere asla istemez.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBen bile çoğu hrseyi kendim urettigim halde paraya ihtiyaç duyuyorum mazot şeker un ayakkabı elbise gibi
Parasız yaşamak için bir oramana kapanıp avlanarak yaşamak lazım hayvan derilerinden elbise ayakkabı yaparsak belki parasız yaşayabilir18 Yorumla- +1 yıl
Sıfır parasız yaşaman mümkün değil kardeşim
- +1 yıl
Şüphe duymuyorum
- +1 yıl
Ne zamana kadar?
"Para ile yatak satın alabilirsin ama uykuyu satın alamazsın.
Para ile yemek satın alabilirsin ama iştah satın alamazsın.
Para ile ilaç satın alabilirsin ama şifa satın alamazsın.
Para ile saat satın alabilirsin ama zamanı satın alamazsın.
Para ile ahlak kitabı satın alabilirsin ama ahlakı satın alamazsın."
Ahmed İsa el-Muasrâvî311 Yorumla- +1 yıl
Fakir motivasyonu
- +1 yıl
Bu kız için dedim fakir sen çalışmayan aciz bir yaratıksın
- +1 yıl
@Deliyimbendeliyim 😂😂
Bu yazılanları kim ne kadar zengin olursa olsun parayla alabilir söylesene? Ne kadar paran olursa olsun Zaman, uyku, şifa bu yazanların hiçbirini alamazsın. Her şey parayla değil unutma paranın alamadığı şeyler çok 😉
Yazılanı bir anlamaya çalış istersen ondan sonra yaz. - +1 yıl
@Deliyimbendeliyim iş verdiler de biz mi çalışmadık sen memur olmuşsun diye herkesin işi var diye benim de mi olacak benim hiç işim olmadı neden çünkü iş bulamadım yoksa evde çürümeye niyetim yoktu benimde
- +1 yıl
@Deliyimbendeliyim iş verdiler de biz mi çalışmadım sen memur olmuşsun diye herkesin işi var diye benim de mi olacak benim hiç işim olmadı neden çünkü iş bulamadım yoksa evde çürümeye niyetim yoktu benimde
- +1 yıl
@Deliyimbendeliyim Memur musun?
- +1 yıl
@YasinYasin061 sanane
- +1 yıl
@Deliyimbendeliyim Adam akıllı soru sorduk düzgün cevap verseydin ya neyse. Anlaşılan bir taraflarını birileri çok kaldırmış
Ozaman hic arkadasin sevgilinde yok? Kafe sinema vs gitmeyip hep evdeysen neden olmasin. ama illa ozel ihtiyaclarin vardir onlari nasi aliyon
110 Yorumla- +1 yıl
Hayır bunca zamana kadar kotu diye bundan sonrası da kötü olacak değil bunu anlamiyorsun
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
8Cevap
+1 yılNe yiyorsun? Ne içiyorsun? Ne giyiyorsun? Nerede yaşıyorsun? Parasının senden çıkmaması, seni parasız yaşayan birisi yapmaz.
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yıl118 Yorumla- +1 yıl
Ama sonuçta parasız yasamiyorsun, dolaylı olarak bir gelire sahipsin.
- +1 yıl
İçtiğin suyu ailen parayla alıyor en basitinden. Parasiz yaşaman imkansız.
- +1 yıl
Gerçekten parasız yasasaydin, derdin burada soru sorup cevap vermek olmazdı zaten. Aklina gelecek son şey bu olurdu, günü nasıl kurtaracağını dusunurdun.
- +1 yıl
Bak sen konuyu başka yere tarafa çekiyosun ailemle yaşıyorum ben zaten sorun bu değilki sorun ne biliyor musun benim işim yok maaşım gelirim param yok ailemdende para almıyorum bu yaşıma kadar evde durdum hiçbir şey almam etmem gezmem hiçbir yere gitmem ailemle yaşıyorum aileme muhtacım zaten benim anlatmak istediğim konu parasızlık
- +1 yıl
Ee neden öyle peki? Calismana engel bir durum mu var?
- +1 yıl
Belki de bir psikologa gitmelisin.
- +1 yıl
Çok yanlış düşünüyorsun. Hic bir yaş geç değildir.
- +1 yıl
Yanlış düşünüyorsun ve 28 yaş çok geç bir yaş sayılmaz.
- +1 yıl
Bence bir psikologa gitmelisin.
- +1 yıl
O zaman bir şekilde kendi kendine bunu asmalisin. Bilmiyorum belki YouTube'da video bulabilirsin uzman psikologlar tarafından çekilmiş..
- Kişilik & Karakter konusunda 323 cevap paylaştı.
+1 yılYaşanmaz köyde yaşamıyorsan eğer şehirde aç kalırsın
26 Yorumla- +1 yıl
Anan baban ölücel yakında hadi yaşa bakalım
- +1 yıl
İnterneti kim ödicek
- +1 yıl
Hafi yemeği çöpten bulursun
+1 yılPara kazanmadan yaşayabilir belki ama para olmadan olmaz..
18 Yorumla- +1 yıl
ben sana paran olmadan yaşayamazsın demedim.. para olmadan yaşanmaz dedim.. dahası şu an buraya nerden yazıyorsun? buraya yazabilmen için bir internet sağlayıcısı lazım bu internet sağlayıcısını kullanabilmek ve cihazın verdiği interneti sanalda kulanmaya lazım olan telefonu tableti ya da bilgisayar da lazım ve bu parayla olur ama bunu sen ödemezsin de bir başkası öder. lakin bu parasız yaşamak değil para harcamadan yaşamaktır..
- +1 yıl
Bu parasız yaşamak değildir para harcamadan yaşamaktır. Dahası parazit olarak yaşasan bile senin ihtiyaçlarını ailen karşılıyor bu da demek oluyor ki parayla yaşıyorsun ama bunları sen değil ailen sıralanmış oluyor
- +1 yıl
hasbiallahhh.. yahu yemek yemiyor musun su içmiyor musun.. o evde internet yok mu bilgisayar yok mu senin gece yattığın ytak üzerine örtündüğün bişey yok mu yaprak mı yapıştırıyorsun avret yerlerine temizlik için banyo yapmıyormusun hala bir masrafım yok diyor yaa
- +1 yıl
sen parasız yaşamıyorsun asalak yani parazit olarak yaşıyorsun..
- +1 yıl
İyide benim sorumla senin bu saydıklarının alakası yok ailemle yaşıyorum su elektrik yemek gibi ihtiyaçlarımı ailem sayesinde karşılıyorum zaten bunla ne alakası var ben diyorum ki parasız yaşıyorum gelirim yok ayrıyetten masrafım yok ölü gibiyim aynı benim yerimde başkası olsa yaşayamazdı parası olmadan ya hırsızlık yapardı ya dilenirdi
+1 yılParasız hayata hayat denmez. Evladına bile gelecek hazırlayamazsın
23 Yorumla- +1 yıl
Mutlu olmadığın yazım tarzından belli. Bu nasıl hayat peki
+1 yılYorumlarını okudum da arkadaşın beyin uçmuş gitmiş basmıyor fazla yaşamayacağın kesin
12 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Olmalı çünkü ailende olsa bunun adına başka şey denebilir
10 Yorumla
+1 yılBu soru sorulmamış farz ediyorum.
11 Yorumla
+1 yılParasız derken hic olmadan yaşayamazsın
127 Yorumla- +1 yıl
Kıra elektrik su doğalgaz telefon yemek içmek ihtiyacı bunlar nasıl sağlanıyor
- +1 yıl
Anladım ben de tek yaşıyorsun sandım yaşayabiliyorsan güzel bir şey ama hani bir yere gitmek falan istesen dışarı çıksan canın bir şey yemek istese zor olur ondan dedim ben
- +1 yıl
Değişmek istemiyor musun
- +1 yıl
Bence hiç bir şey için geç değil daha 28 yaşındasın ve gerçekleşmesi gereken o kadar hayal var ki mesela baba olmak kucağına minicik bir meleği almak bunlar cok güzel duygular
- +1 yıl
Bence değişmek için geç değil gerçekten yeter ki buna inan
- +1 yıl
Bunu kendine yapman anca acı çektirmek olur dilersen benimle sorunlarını paylaşabilirsin dinlerim
- +1 yıl
Bence geç değil gerçekten karar ver azmet inan gerisi gelir
- +1 yıl
Tamam anlıyorum da pes etmemelisin yeniden deneyip cok güzel bir hayata sahip olabilirsin
- +1 yıl
Ne desem karamsarsin dünya başına yıkılmış gibi davranma küçücük yaşta tecavüze uğrayan ya da annesini babasını kaybeden ya da doğuştan hasta bebekler var onlardan daha iyiyiz cok şükür
- +1 yıl
Ama sıfırdan başlayabilirsin geç değil yeterki inan buna
- +1 yıl
Ne deyim uğraştım ama hala istemiyorsun
- +1 yıl
Hayır bunca zamana kadar kotu diye bundan sonrası da kötü olacak değil bunu anlamiyorsun
- +1 yıl
Bence düzelebilirsin hala
imkansız valla hayat para olmuş resmen
11 Yorumla
+1 yılŞehirde yaşayamaz da köyde olabilir
153 Yorumla- +1 yıl
Ailenden destek alıyorsundur
- +1 yıl
Şimdiki koşullarda imkansız gibi geliyor
- +1 yıl
Ama ailen olduğu için yoksa yemek nasıl yiyecektin
- +1 yıl
Paran olmasa hiçbir şekilde evde yaşayamazdın
- +1 yıl
İşte onu diyorum evde yaşıyorsun bu da bir para
- +1 yıl
Ama en azından ailenin sağladığı imkan var
- +1 yıl
Tamam destek var onu demeye çalışıyorum
- +1 yıl
Evlerinde yaşıyorsun bu da destek değil mi?
- +1 yıl
Yani farkında değilsin ama tamamen paran var imkanın var
- +1 yıl
Nasıl param neye imkanım var bu yaşıma kadar hıc param olmadı hep parasız yaşadım gelirim olmadı giderim masrafım yok hiçbir şeye imkanım yok bir ailemle yaşıyorum başımı sokacak ev kullandığım internet var diye mi diyosun iyide ben ot gibiyim aynı ne telefonum ne giysim ne eşyam ne odam hiçbir şeyim yok param zaten yok gezmem etmem sen buna imkan mı diyorsun parasızlıktan ne okuyabildim ne gezebildim ne eşyam oldu ne kurslara gidip sertifika aldım ehliyetim yok güvenlik sertifikam yok
- +1 yıl
Ama bu birazda senden kaynaklanıyor rahatsızlığının sonucu bu maaalesef
- +1 yıl
İnşallah her şey hallolur
- +1 yıl
İnşallah çok daha iyi olur Allah'tan ümit kesilmez
- +1 yıl
Aslına bakarsan benimde çok yok can sağlığı olsun gerisi mühğm değıl
- +1 yıl
Okuyorum da bakalım iş bulunacak mı bu da var. Hem bende hafiften içe kapanık birisiyim girişken değilim yeni ortamlar mücadele yıpratıyor beni de
- +1 yıl
İşte sosyal olmaya mücadele ediyorum yoksa uğraşmasam evde durayım bana kalsa
- +1 yıl
Ee bende çok sosyal değilim ama idare ediyorum bir şekilde 🙂
- +1 yıl
Bazı meslekler sosyallik gerektirmiyor bilgisayarla ugrasmak falan o tarz olabilir
- +1 yıl
Misal verdim ben yani sosyal olmayan meslekler var demeye çalıştım
- +1 yıl
2018 de kpss var istersen o sınava gir en azından tabanı 70 olan işlere başvurursun
- +1 yıl
Şimdi de etrafına bakın bir şeyler bulunur sanırım
- +1 yıl
İnşallzg tez zamanda haber gelir
- +1 yıl
Ee ne olacak başka seçenek var mı
- +1 yıl
Serbest işlere bakman lazım
- +1 yıl
İş bulmak zor haklısın
- +1 yıl
Ohoo buna bakarsan herkes birbirini ezmeye hakkını yemeye küçük düşürmeye çalışıyor hayatın bir gerçeği gibi kabul etmek gerek
- +1 yıl
Altta çalışan işçi kısmı hep ezilir düzen böyle
- +1 yıl
🙂🙂
+1 yılYaşar ama fazla dayanmaz
10 Yorumla
+1 yılBizede ogretirmisin
13 Yorumla- +1 yıl
İlginç mutlaka deneyeceğim bu dahiyane öneriyi 😂
Yaşayamaz..
11 Yorumla
+1 yılYaşayamaz