Bizim İzmir'de 3+1 evimiz var ve bayağı merkezi bir yerde. Neyse hükümetin koymuş olduğu yasal zam sınırı olan %25 lik zam oranı asla yeterli bir zam oranı olmadığı için biz bu kurala uymadık. Eğer %25 zam yapsak bu sefer biz zarar edicektik. Herşeye yüzde yüzün üzerinde zam gelmişken yüzde 25 asla yeterli bir zam oranı değil. Neyse kiracı telefonda biz bu zam oranını kabul etmiyoruz dedik gerekirse mahkemeye gideriz dedi bizde gidersen git dedik ve evden çıkmasını istedik. Sizce kiracı mahkemeye giderse sorun Yaşar mıyız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kurallara uymak zorundasınız, kafanıza göre zam miktarı belirleyemsiniz. Sözleşmeler bunun için yapılır zaten, amaç insanlar arasında sözü korumaktır. Her şeye zam geldi ifadesi doğru, ancak sınırı nasıl belirleyeceğiz. Kendi kafanıza göre hareket ederseniz, kanun önünde kendinizi savunursunuz. Gerçi herkes haklı benim gözümde, çünkü şiddetli bir enflasyon var. Ücret artışları ve gelirler bu hıza yetişemiyor veya veriler ile ilgili çok büyük güven problemi var. İşiniz çok zor. Ben bile şok halindeyim. 1.000 TL kira verdiğim yer şu an, 13 bin civarında.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Elbette yaşanır hatta ciddi cezaları da gündemde para ve hapis gibi.
Devlet şu yüzden sınır getirdi bazıları kafalarına göre ciddi oranlarda zam yapıyor. %25 i aşamazsınız kısacası. Kira geliri olayı saçma bence zaten en kötü yatırımlardan biridir.
02 Yorumla
Soran+1 yılDevlete kalsa bizden evi bedavaya kiraya vermemizi isteyecek
- +1 yıl
Aslında bu duruma 2 taraflı bakılarak ortak yol bulunması daha doğru olmalı çözüm süreci hatalı zaten.
Şahsi düşüncelerim.
1- Kira geliri bence çok kötü bir yatırım olduğunu düşünüyorum çünkü kiracıyla uğraşmak var kiracı eve zarar verirse onunla uğraşmak var, kirayı geç öder mahkeme süreçleri vs vs.
2- Kiracı açısından bakarsak vaktinde bizim başımıza gelmişti 10 yıl öncesine ait olay bu kiramız 500 dü 2000 yapacağını söyledi 4 kat zam bu hiç mantıklı değildi bu oran mecbur çıkmak zorunda kalmıştık dükkandan. Böyle durumlarda yaşanıyor bu yönden kiracılara hak veriyorum ev sahipleri astronomik rakamlarda kira bedeli istiyorlar.
3- Ev sahibi kiraya veren açısından bakarsak malum enflasyon ve zamlar ortada ve onların zammı %25 ile sınırlandırmak tamamen saçmalık. Enflasyon rakamının altında zaten olmamalı bu oran.
Çözüm bence her şehir ve semtlere özel bir veri çıkarılmalı her ev tek tek konrol edilmeli evin yaşı kalitesi, konumu ve şehire bağlı olarak bir kira bedeli çıkarılmalı ve denmeli şu evin sahibine senin evinin kira ücreti bu yıl maksimum 5000 lira daha üstüne veremezsin. Böyle bir şey yapılabilir. Böylelikle ne kiraya veren mağdur olur ne kira veren mağdur olur ortak yol bulunur.
- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılyanlış bilinenleri düzeltelim önce
. şayet 5 yıllık (6. yıla girmişse) kiracıysa mahkeme kararı ile ya aile fertlerinden birisi oturacak diye çıkartırsınız ya da mahkemeye verirsiniz ve buna hakim karar verecektir (kira artış bedeline)
00 Yorumla
açıkçası yasalar neredeyse tamamen kiracı yanlısı bu nedenle kiracı kabul etmediği ve evden çıkmak istemediği takdirde bile davası osu busuyla hem kiracınız haklı bulunur hem de çok uğraşırsınız. Ayrıca yasal sınıra göre düzenli yükseltin kiracı haklı eğer yok illa ben yükselticem diyorsanız kiracıyı başka bir nedenle çıkartın yeni kiracı alın ama bana kalırsa hiç etik olmaz...
09 Yorumla
Soran+1 yılAblacım o zaman herşeye yüzde 200-300 zam gelmesin bizde zam yapmıyalım. Bizim de hoşumuza gitmiyor bu durum ama ekonominin hali ortada.
Soran+1 yılBiz oyumuzu muhalefete verdik ama kazanamadılar. Ekonominin bu halde olmasının sebebi baştaki kişi zaten. burada kiracıların da ev sahiplerinin de bir suçu yok aslında. Bunun sorumlusu belli zaten. Ev sahipleri ve kiracılar ülke genelinde artık anlaşamıyor.
- +1 yıl
evet haklısınız oy kullanamıyorum ben daha ama ailem de baştakilere vermedi yalnız vatandaş olarak elden gelen bu, sonuçta kiracı da böyle istemezdi hatta ekonomiden dolayı ailem evlerin kiralarını zam oranından bile az arttırdı zorluk çıkarmasın diye insanlara... Yani herkes kendine göre haklı bir şey de diyemiyor insan ama zam oranında artış yapmalısınız başta da dediğim gibi.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
18Cevap
Sen doğru söyle bakayım Müslüman mısın?
Hiç düşünmüyor musunuz bu kiracı nasıl öder...
azcık vicdanınız olsa kiracı diye hor görüp böyle zamı dayatmazdınız... Vicdansızlığın adını zam koymuşsunuz karşınızdaki de kiracı diye hor görüyorsunuz... ohh ne güzel İstanbul ... bi de sorun yaşar mıyız diye burada soruyorsun ya insan sinrinden gülmeden edemiyor... gerçekten bazen diyorum ki sizin gibi merhametten yoksun insanlar bi hayal ürünü olsa bende şizofreni olsamda bu tanık olduklarım gerçek olmasa diyorum...
10 Yorumla
+1 yılEviniz zaten 1 milyon tl ederken, oldu 5 milyon
belli ki yatırım diye alınmış, getireceğini getirmiş.
Kiracı ile orta yolda buluşmak lazım, “ev benim istediğim yaparım kardeşim” diye bir mantık yok. Devlet bir kanun koymuş neticede, doğru yanlış orası ayrı bir tartışmaya konusu.
makul bir yerde buluşmak en doğrusu, iyi bir iletişim şart
00 Yorumla
+1 yılBeyni olmayan KOYUNNN bunların hepsini
Dış mihrak yaptı diyor
HAYALİ DIŞ MİHRAK
BİR ADAM GİBİ ADAM ÇIKIP
KİRACİ İLE EV SAHİBİNİ BİRBİRİNE DÜŞÜREN DÜŞMAN EDEN AKAPA VE BASİNDAKİ DİYEMİYOR
ADAM ARARİM YOK ‼️
Faiz artıran kim dış mihrak
Faiz düşüren kim akapa başındaki
Bu beyin oldukça biz her nusubeti hak ediyoruz
İyi şey yaparsa akapa yapar
Beceriksizlik hayali dış mihrak
00 Yorumla
+1 yılvalla yasalar hep kiracının lehine en fazla %25 yapabilirsin kira sözleşmesi ne zaman bitiyor?
02 Yorumla
Soran+1 yılBu ay bitiyor İşte
- +1 yıl
o zaman sözleşmeyi yenilemeyin başka kiracı bulun ama bi emlakçıya danışın mutlaka
+1 yıl20.000 yapsaydınız ya kral, sizin gibi m'allar bu hale getirdi fiyatları.
Herkes zaten her şey artmış bu da artsın diye diye birbirini s'ken bir tren oluştu.00 YorumlaSorun olur ve devlet onun haklı olduğunu söyler üstelik yasal zam üstüne çıkmak suç
115 Yorumla
Soran+1 yılAbi bizene ya devlet o zaman ev sahibini de düşünsün. Ev bizim Yani istediğimiz fiyata veririz kiraya mülkiyet hakkı diye bir şey var
Soran+1 yılEvet bu ay doldu
Soran+1 yıl1 hafta filan
Soran+1 yılBöyle bir şeyi ilk defa senden duyuyorum
- +1 yıl
Kardesim noterden zamaninda cikmasi icin resmi evrak yollamassan kontrat otomatik uzuyor türkiyenin her avukatina sor sana bunu diyecek yasal yüzde 25 öder evden cikmaz asla birsey yapamasin üstüne ceza yersin
Soran+1 yıl@Ege_guzeli35 Anneme sordum dolmamış daha
- +1 yıl
Genede gec kaldin yasal süreyi gecdin inanma yarin avukata sor sana bunu diyecek
- +1 yıl
Yaw hehe bos yapma istedigim yere yorum yaparim
Kiracı haklı maalesef. Kanuni yolla pek şansınız yok gibi.
14 Yorumla
Soran+1 yılDevlete kalsa ev sahipleri kiraya hiç zam yapmasın diyecek
Soran+1 yılHerşeye vergi ödüyoruz zaten bu ne Ya
Mahkeme kiracıyı çıkarmaz sürüncemede geçer. Hükümet her b*Ka zam yaptı ama ev sahipleri zam yapmasın istiyor. Ev sahiplerini düşman gösterdi millete maalesef.
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet aynen öyle ev sahiplerini çok mağdur ettiler zaten bu yüzden ev sahibi kiracı davaları patladı
Soran+1 yılBu kötü ekonominin etkisini böyle kapatabileceklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar.
Kiraci hakli cikar cunku devletin yasasi hukmu gecerli olur
02 Yorumla
Soran+1 yılEv bizim kardeşim istediğimiz fiyata veririz Yoksa çıkartırız bu kadar basit
Gizli Üye(25-29)+1 yıl8 bin yapsanız bile kabul etmek zorunda şikayet etseniz haklısınız
19 Yorumla
Soran+1 yılEvden çıkartıcaz zaten
Cevap sahibi+1 yılLan siz ev sahibi misiniz? Sizi şikayet etseler onlar haklı 7 bin deseler bile kabul etmek zorundasınız ne şerefsiz insanlarsınız be asgari ücret 11 bin zaten bu insanlar yiyip içmesin mi şikayet etsinler de görün pislikler
Soran+1 yılLan bizde kendimizi düşünmek zorundayız seneye kadar yine bir ton zam gelecek asgari ücret o zamana kadar en az 15 bin olur ve bu ekonomik kirizde asla kurtarmaz. Bizimde hoşumuza gitmiyor bu kadar yüksek zam yapmak ama mecburuz ekonominin hali ortada
Cevap sahibi+1 yılTek bi daireden mi alıyorsunuz kirayı? Başka bir şekilde eve para girmiyor mu?
Soran+1 yılYek daire ve babanımın emekli maaşı var ama oda yetmiyor çünkü çok düşük asgari ücretin yarısı
Cevap sahibi+1 yılAnladım o zaman 9-10 bin yapmanız normal olur
Soran+1 yılBencil kiracımız onu da kabul etmedi en fazla 8 bin veririm demiş ve karı koca ikiside çalışıyor ve çocukları yok
Cevap sahibi+1 yılO zaman olmaz 9500 verin ya da çıkın de
Cevap sahibi+1 yılAma davacı olurkarsa kim haklı oluyor bilmiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılsiz haklısınız. o kadar yatırm yap ev al resmen kiracann üstüne yaptırmak gibi oluyor piyasa şartlarınn altında kira almak
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbu arada benim de ekstra evim var ama boşta. boyle degerndne düşük kiracı olsaydı içinde kendi adıma satardm, parayla da artık ne yapacaksam yapardm. mesela yurtdışında ev alma durumunu arastryorum şu an.
+1 yılAsla cikartamasin evden asla mümkün degil ne dersen de ne yaparsan yap cikartamasin cünkü yüzde 25 kanun o zami yapamasin yapsanda ödemesi mecbur degil sen mahkemeye gidersin otomatik kaybedersin
02 Yorumla
Soran+1 yılDünyanın hiç bir yerinde ev sahiplerini bu kadar mağdur eden bir yönetim yoktur bence
- +1 yıl
Sen dünyada hic yaşamadin belli yoksa böyle demezdin avrupada ayni sistem
Mahkeme 2 sene sürer onu çıkaramazsınız çıkarırsanız yerine birini oturtsanız dava açar bir senelik peşin kira tazminatı alır sizden tek yapabileceğiniz şudur onu çıkarıp boş tutarsınız evi
03 Yorumla
Soran+1 yılEvi boş tutarsak bir zarara uğramayız değil mi
Soran+1 yılBoş kalması daha iyi
Mahkeme kiracıyı kollayacaktır çünkü kanunu koyan hükümet
02 Yorumla
Soran+1 yılEv sahiplerini mağdur eden de hükümet
Gizli Üye(30-35)+1 yılSizde az insaflı olun! 6000 tl zam ne demek
00 YorumlaYüzde 120 nasıl bir zam o sizin gibi fırsat düşkünü insanlar yüzünden bu durumdayız ya zaten bir de ekonomiyi bahane bululuyor sizin gibi insanlar yüzünden ekonomi böyle
00 YorumlaMahkemeye gitsen zarar sen girersin kiracıya bişey olmaz dosya cart curt masraflarını da ödersin
06 Yorumla
Soran+1 yılKiracı da öder bunu ve kiracı önce ki evinden de bu sebeple çıkmış ve önceki ev sahibi mahkemeye vermemiş
Soran+1 yılDevlet kiracıların yanında zaten ev sahiplerini asla düşünmüyor
Soran+1 yılOldu olucak bedavaya verelim?
+1 yılKira kontratı varsa bısey yapamazsın eger kira kontratı yoksa seni leyine olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHapis cezası getirilecek diye haberler vardı. %25 üzeri zam yapanlara.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİzmir'de yaşıyorum bölge olarak hangi ilcede
02 Yorumla
Soran+1 yılÇiğli
Cevap sahibi+1 yılCigli merkez konak Balçova ya uzak şehir merkezinde şehrin kuzeyinde ev yaşı arakat bunlar etkiler yinede ortalama esyasiz 8000 ₺.
Baya zararlı çıkarsınız evinizi mühürleyebilirler
08 Yorumla
Soran+1 yılEv sahibi ve kiracı davları devlet yüzünden bu kadar arttı zaten
Soran+1 yılBizde bu ekonomik krizde zam yapmak zorundayız Yoksa aldığımız kira asla yeterli olmaz
Soran+1 yılAbi mecburuz ne yapalım Herşeye yüzde 200-300 zam gelirken yüzde 25 zam asla yeterli değil. Bir ev öyle kolay alınmıyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha fazlasını isteyen ev sahibi işte.
01 Yorumla
Soran+1 yılBu kötü ekonomi de normal bunu istememiz
3+1 11000 normal
00 Yorumla
+1 yılKurallara uymadiniz
04 Yorumla
Soran+1 yılKurallar bizi mağdur ediyor çünkü ondan olabilir mi?
- +1 yıl
Kiracının ne suçu var? Hayat size aynı kötüyse ona da kötü hatta daha fazla kötü sizin eviniz var onların yok
Soran+1 yılOnların maddi durumu iyi zaten bu kirayı her türlü verebilecek güçlüler ama cimrilik yapıyorlar
- +1 yıl
Yahu isterse trilyonlari olsun neden fazlasını versin ki adam? Nasıl bir mantık ya
El insaf
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Ev kiramızı 5 binden 11 bin yapmak istedik ama kiracımız kabul etmedi. Ne yapabiliriz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım