Toplu sözleşme ile en düşük işçi maaşını 18.500 TL yapmışlar

Toplu sözleşme ile en düşük işçi maaşını 18.500 TL yapmışlar

Annemle birlikte is yapıyorum. Öğrenciyim. Birlikte gelirimiz 25 bin civarı oluyor. 3-4 gün çalışıyorum. O da çalıştığı günlerde 5 saat civarı is yapıyor. Birlikte çalıştığımız günde 8 saat civarı çalışıyoruz. Yaptığımız vasıfsız iş için iyi gelir sayılır. Seneye ilceme öğretmen olarak atanirsam oradan da bi 25 gelir. Iyi para biriktiririm de bakalım hayat neyi kısmet edicek? Ev araba eksiği varken ne kadar kazandığımız pekte önemli olmuyor. 5 sene içinde ev araba almazsam o ek işi yaptığıma da değmeyecek
Karı koca birlikte belediyede çalışsalar eve girecek para 37.000 TL, ve 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırının biraz üzerinde, yani çok değil. Bunlar vasıfsız işçi, asgari ücret alsınlar demek yerine ben mühendisim doktorum, öğretmenim, teknisyenim, 40.000 almalıyım demeli insanlar, ama Türkler birbirini aşağı çekmeyi sever, benim durumum kötüyse başkasının durumu da kötü olmalı demek bize özgü.
Encümeni belediye başkanıydı, hepsi tanıdıkları olursa ve tanıdıkları işe alırlarsa o maaşı istedikleri gibi belirlemeleri kolay.
Devleti böyle de yiyorlar işte.
Encümen ve başkan ekibi kıyak geçmiştir
Cevap
46Cevap
Maaşım yok
-350000 (şu anki güncel krediler, KMH, kartlar toplamı) ve aylık maaş yok, işsizim (köye döndüm, çiftçilik ve hayvancılık ile meşgulüm mecburen; 120-125 dönüm araziyle ve 10 kadar büyükbaş hayvanla ilgileniyorum)
Vay arkadaş koca tankı tamir edeyim bu ay bende 18 bin alıcam bunlarda 18 alacak duvardaki adalet yazısına gülmekten başka bir şey yapamıyorum
İşçilerin aldığı çok değil, sen hakettiğini alamıyorsun, sorun bu
Bunda haklısın, ücret, yapılan işin niteliğine göre verilmeli. Gerçi o zaman da birileri "yazılımcılar tüm gün masa başında çalışıp niye yüksek ücret alıyorlar" diyenler olur. O zaman da "işgücü piyasasında bu işi yapabilecek kaç kişi var?" diye bir kriter olmalı.
Zaten kamuya girememek üzücü bir durum bizim için yaramıza tuz bastın.. Ben yurtdışına gidip orada döner ustası olmak istiyorum.
aslında 2 yıl öncenin 1.850 lirası :D ama yrak kafalı beyinsizler bir sıfırın bu topluma saplandığını göremiyor hala
Evet, TR şartlarında 18.000 çok para değil.
Alımgücü düşük olunca işte 30K da olur 50K da olur ama yağ da 5K olur.
22 bin tl 84 puanla kendi bölümüne atanamamış düz memur olarak atanmis en düşük memurum
47k brüt vergi dilimini hesaplayamıyorum şansa ne gelirse 😅
Brüt maaşını 3’e bol kalanı 2 ile çarp eline net geçen maaş tabii %35’e girdiğinde işler değişiyor.
@Grandecoollime o yüzden hesaplayamıyodum 😅
Senin eline asagi yukarı 30 net geçer henüz %35’e girmemissindir.
Girdiysen de 27 falan.
ev kirası 5-6 bin lira olan bir ilçede bu maaş zor ve ben maaşımı yazmıyorum zira ayıbıma gidiyor
O da bir şey mi kamuda işçi mühendisten fazla alıyor
o civarda oda kiraya gidiyor böyle memleketinde yöneteninde yönetenlerinde ta
6 haneli bir maaş. KS dutlukken, maaşım 5 haneydi. Demek 12 yılda 10küsur kat artış göstermişim :(
Ben de İstanbul'da bir belediyede Güvenliğim maaşım şu an 10 lira yeni aya girdik 15 inde maaş alıcaz ama ne zam yapıldı noldu bilmiyoruz
80 bin lira kazandigim icin umursamiyorum mk fakirlerini.
Ben böyle haberlere inanmiyorum tuncelidede guya 20 bin dediler.
32 bin alıyorum ama türkiyede en düşük maaş 40 bin olmalı bence
Emekliyim, yeni zamlarla 15 bin civarında alıyorum.
Resmen saçmalık. Neyse yurtdısındayım ben geriye kalan Vicdanlı ve Adaletli insanların da yurtdısına gelmesi dileğiyle.
Ekşide olduğu gibi 30 maaş alan tayfayı görelim.
Ben yazmayayım hic burada.
Yok yok olan var olmayan var ayıp olur.
Açmayalım hiç konusunu...
Maaş belli değil daha
kendi işim maaşım yok
Okumasaydim keşke belediyede çöpçü olsaydim
Benimki 50 küsür oldu işte son zamlarla
Öğrenciyim ben babam ne kadar verirse 😔
Benim her ay değişiyor gelirim
0 0 daha is bulamadık bulsamda 11404 tl
tunceli'de falan öyle galiba
maaşı söylemekte yazmakta ayıp olur
Beleş çalışıyorum inanki
kolejde öğretmenim
13bin
3.500€. Elime geçen. 2100€
Ne iş yapıyorsun özel değilse merak ettim bir de Türkiyede misin
Bankada çalışıyorum
Yurtdışındayım
Güzelmiş trde o para yedi sulalemize bakıyor 🙂
Burdada kendimize yetiyor
Güzel peki Türkiye'yi nasıl görüyorsun
Çalışmıyorum
Evet üniversite tercih dönemimdeyim
Asgari ücret...
Yetmez yetmez yetmez
@Ozanca32 hayırlı olsun başkada söze gerek yok artık
Kendi işim.
22 ben
30 bin falan
18 iyimiş
15 aw
0 tl
Konslar
Az olmuş
30 bin tl
Gayet iyi bence
30 civarı
25 bin
Erkeğin maaşı Kadının yaşı sorulmaz
İşsizim maaşım yok
Güzel yer
Tl karşılığı 30.000
Oha ben memurum bizim ham maaş 17 bin 😄
Memurun ham maaşı 17 bin mi? Nerede memursun:)
Sananee
Nerede derken hangi ülkede anlamında. Dalga geçiyorum yani. En düşük memur maaşı 22 bin şu an. 17 nedir arkadaş 😂 maaşını benden öğrenmiş oldun:)
Sen seyyaneni katmadan söylüyorsun sanırım. 17+8=25 bin. Senin maaşın şu an 25 binden düşük değil
Evet cok zenginim 😇
Sayemde zengin oldun. 17 binden 25 e yükselttim maaşını 😁
30+ knkas
7.500 😀😀😀
@sinem346034 dumenci
Bazen sıfır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?