Aylık gelirim ortlama 9-9.500 TL.
2.500 TL kredi ödemem var.
2 çocuğum var 5-10 yaşlarında.
İnanın ucu ucuna yetiyor ki lüks harcama yapmıyoruz (bize göre)
Ama bundan 3 ay önce işsizlik. arası alıyordum ve bir kira gelirim var. Toplam 3840 TLO zamanda aynı durumdaydim diyebilirim. Gelir arttıkça gider artar. Her zaman böyledir. Bu yüzden en az diye bir limit yok. Aylık 30.000 kazanan kişiye de gitseniz o da yetmiyor diye düşünüyor ve gelir artırma derdinde uğraşıyor çünkü diğeri daha fazla oluyor. Bazı arkadaşlar asgari ücret şöyle böyle olsun demiş. Asgari ücret vasizsiz kisilere verilen minimum ücrettir ve kendine asgari ücreti baz almayı bırakıp, vazgeçilmez personel olarak daha çok kazanmayı hedef almalarını öneririm. Ayrıca enflasyonun bu denli artmasının en temel sebebi, siyasilerin asgari ücreti şöyle artiracagiz,, böyle artıracağız şeklindeki temelsiz sözleri sonrası hızla yükselmesi olmuştur. Eleman masrafı artan şirketler, bu masrafı karşılamak için sattıkları ürünlere daha yüksek oranlarda zam yaptılar ve yüksek oranda artan asgari ücret hiçbir işe yaramamis oldu.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl@YağızDemirören99 normalde küfür etmeyi sevmem senin o gtleri kalkıyor dediğin insanlar bu ülke için üretiyorlar senin gibi köpek soylari da o askari ücretle çalışan insanların sırtından geçiniyor bu ülkede sen ve senin gibi kanı bozuklar doymadigi için o insanlar asgarî ücretle çalışıyorlar
00 Yorumla
Asgari ücretin artması çok bir şey değişmiyor enflasyon yükseldiği sürece. Yani adamlar gitse 10.000₺ yapsa bile enflasyon hoplayacağı için yine tüketici zararda olucak. İnsanların geçim şartlarını iyileştirmek istiyorsan, daha köklü şeyleri iyileştirmek gerekiyor önce
00 Yorumla
+1 yılEn düşük maaş kaç olmalı diye değil de, üretimi ne kadar artırıp fiyatları aşağı çekebiliriz diye düşündüğümüz zaman aslında tüm sorun kökünden çözülecek. Mühim olan birimin alım gücüdür.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
Doğu tarafında 5 yeter aslında. İstanbul vs gibi şehirlerde 7 bile kurtarmaz.
14 Yorumla
Soran+1 yılKurtarır 4800 kurtarıyordu
Soran+1 yılKime göre zor neye göre zor göreceli bir kavram ben kocaelide ve İstanbul'da buyudüm sürekli kira sıtxkıntısı yoktu yani 4800 gayet iyi geriye kalan kesin fuzuli harcamadır üstüne parada kalırdı nasıl yetmiyor diyorsunuz hayret ediyorum hee 3 kişiye yetiyordu sen dersinki 5-6 kişiyiz ona birşey demem
Soran+1 yılHerkes düzgün evde oturacak DİE bişi yok herkes herşeyin en iyisini ister ama sadece ister
tek basina en dusuk 3500 4000 yetebilir bence ama biraz daha rahat etmek icin en az 5000 olmali aile felan olursa en az 6000 felan
00 Yorumla
+1 yıl5K Olmalı ek olarak çocuğu olanlara daha fazla destek verilmeli
02 Yorumla
Soran+1 yılSiz ne kadar alıyorsunuz
- +1 yıl
Öğrenciyim ben para mı borsadan kazanıyorum bir 10k kazanırken diğer ay -5 k içerde olabiliyorum değişiyor fakat makine mühendisliği öğrencisiyim.
+1 yılEkonomik şartlara bdaıldığında en az 8 fakat ülkenin sermayesi orta da olduğu için fazla hayal kurmayalim
00 Yorumlaevliysen 10 değilsen 7 benim aldığm 4.250 yetiyor ama :)
028 Yorumla
Soran+1 yılEvliyken 10 TL hesabını yapma sebeniniz kira Felan herhalde evi olan 10000 değil 5 binde alsa rahat
Soran+1 yılHerkes durumuna göre insanla evlenmeli
Soran+1 yılHer şeyim vardı 4500 e herşey halloluyordu ( tek çocuğum)
- +1 yıl
hangi yılda hangi zamanda işte hesap kitabın iyi değil senin bence 10 bin evliyse kira öderse yeterdiyip evi varsa 5 de yeter diyosun 5 bin tl kiradan düşüyosan yandık ;D 5 bin kirası olan evin kalan giderini düşünemiyorum şuanki ekonomide eskinin 20 lirası şimdinin 8 9 lirası oldu alım gücü git gide düşüyor 6 ayda bi 100 200 zam alıyorum bi ara geçen senemi ne soğanın kilosu 8 10 lira olmuştu hadi o düştü kalan hiçbişey ucuzlamıyorki sen hele bi ev geçindir anlarsın bu arada kazandığın para harcamana yeten değil harcamaları masrafı düştüğünde çıkan sonuçtur kafa kafaya ayı kurtarıyorsan para kazanmamışsındır o ay varlığını sürdürmüşsündür harcadığından fazla para kazanmakdır kazanç ki yarın öbürgün hayallerine ulaşasın iyi akşamlar :)
Soran+1 yılKendine göre yorumlamışsın 5 bin lira kiradan düştüysen Felan diye yaniev şahsa aitse diğer tüm masraflar izxçin 5 bin yeter hayvan gibi harcamıyorsa şahış çok rahat birikim yapar söylediğim şeyler kafanıza yatmayınca ya da işinize gelmeyince sizin hesap kitabınız iyi değil diye de laf yapıştır oh ne güzel benim babam 4800 TL alıyordu ve 10 TL alan karı koca geçinemiyordu biz geçinir dik çünkü biz parayı harcamasını biliyorduk
Soran+1 yılYeni başlayan savcı ve hakim maaşı 9500 bu arada
Soran+1 yılSavcı bile 10 bin almıyor
Soran+1 yılHerkes iyi geçinmek ister ama sadece ister sonra da hükümeti eleştirir
Soran+1 yıl0 bir araba alma o zaman herkesin 0 arabası olacak diye birşey yok
Soran+1 yılBu arada günümüzde hemen hemen hiç kimse bir yılda araba alamıyor oldu olacak iki yıldada 1 milyon değerinde güzel. İr ev sahibi ol çok fazla hayal kuruyorsun iyi değil bu arada ben çalışıyorum hayata atıl falan filan demişsin daha önce yaptığın gibi bilmeden konuşmuşsun
Soran+1 yılAlmasın herkes ev sahibi olacak diye birşey yok çok istiyorsa kafasını çalıştırsın iş değiştirsin ticarete atılsın
Soran+1 yılBu arada 0 bir araba alamadık ama ev aldık 180 bine 2+1 ne gerek var o parayı gidip arabaya vereceğim enayimiyim
Soran+1 yılBenim milyoner olma gibi bir çabaya girmeme gerek yok dedem petrol zengini 😂😂
- +1 yıl
ya ben valla bıktım önce evini alırsın zaten dünyada mekan ahirette iman demişler ama 9 bi arabada 170 180 bin olduğu için örnek verdik 4 5 bine kadın erkek çocuk ile geçinmek çok zor robot gibi yaşaman lazım herşeyden mahrum bunu sana anlatamıyorum ki yorma beni daha fazla sen geçinebiliyosan ne mutlu sana
Soran+1 yılParayı kullanmasını bilen herkes geçinir iyi günler
Soran+1 yılEvi olan geçinir ev kira değilse.
Soran+1 yılBirde bu kadar dert ediyorsan eşinde çalışsın
Soran+1 yılBak ben çoğu şeyi sezonunda almam
- +1 yıl
Valla kusura bakma benim 1 bardak su istemediğim eşimi millete hizmet ettirmem ayrıca çocuğumuda üvey evat gibi kreşe ona buna emanet etmem boşa kariyer yapmıyorum ben 3 kuruş fazla kazanıyım ailemi muhtaç etmiyim diye sende bilmeden karakterimi yorum yaptın 1-1de bitsin maçımız
Soran+1 yılİyi hayat isteyen sürekli çalışacak tıp okuyan veya hukuk okuyanın aç olduğunu görmedim istiyorsan çalışacaksın armut piş ağzıma düş gibi bir hesap yok ben aileden zengin olduğum halde işimi yapana kadar kan kustum insanın maaşı bir başka hiçbir zaman kalacak mirasa güvenmedim başkası olsa altına 500 bir tllik araba çeker en az 5 milyonluk ev alır o parayla
Soran+1 yılÇok güzel uyuyor sen merak etme 😂
+1 yılAsgari ücretten bahsediyorsan en az 4000 TL olmalı...
00 YorumlaKeşke kur ve alım gücü yükselse de maaşlar 1000 TL olsa
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1600tl. dolar kuru 1.5 - 2TL enflasyon 4% falan. şuanki durumda 10bin yapsan bisy değişmez alım gücü önemli. çünkü nekadar zam yaparsan maliyet artar fiyatlara yansır.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 549 cevap paylaştı.
+1 yılBence yeterli asgari ücret cumartesileri de çalışan 3500₺ alır.
01 Yorumla- +1 yıl
Bak bak yeterliymiş ak salağı
Türkiye’de yaşam standartlarına göre şuanki piyasada minimum 3.500 TL olmalı.
00 Yorumla
+1 yılEuro'ya çevirdiğinde Avrupada geçirebileceğin kadar olmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl6000 den aşağı alanları amele gözüyle bakıyorum ben. Öylelerde.
18 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl6 alıyorum. Mesai ile 8-10’u buluyor
Soran+1 yılNe iş yapıyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılTeknikerim
Soran+1 yılNe teknikeri
Cevap sahibi+1 yılElektrik
Soran+1 yılO kadar iyi para aldıklarını bilmiyordum
Cevap sahibi+1 yılBen 5 yıldır aynı firmada çalışıyorum Yani yeni girene 4-5 verirler. Devlette 6 başlıyor elektrik teknikeri maaşları mühendislerin 8 den başlıyor.
Gizli Üye(25-29)+1 yıltek. kişi için. Türkiye de en az 6000tl den başlamalı
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn az 20 bin dolar olmali, calismadan, calisirsan 40 bin dolardan az olmamali.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu devirde tr de yasaniyorsa 3.000den asagidi hic bi turlu kurtarmaz
00 Yorumla
+1 yılEn az 5000 olmalı artı asgari ücretlilere vergi muafiyeti olmalı
02 Yorumla
- +1 yıl
4000 üzerinde şu anda bu ay bayram mesaiside yapıcam umarım iyi bir maaş çekebilirim
+1 yılBence bunlara sadece 1000 TL yeter, sonra gtleri kalkiyor
05 Yorumla
- +1 yıl
7000 TL
Soran+1 yılYorumları okuduktan sonra size katıldım ne versen nankörler
- +1 yıl
Bunlar böyledir kardeşim hepsi nankör lesci
Soran+1 yılEvet
Asgari ücret en düşük onlada pek geçinilmiyor ndjdj
00 Yorumla
+1 yıl6000 ile rahat olursun ancak 'bence'
01 Yorumla
+1 yılEn düşük maaş asgari ücret
05 Yorumla- +1 yıl
Soran+1 yılZaten bıraksan herkes herşeyi istiyor ayar yok
- +1 yıl
Ben asgari ücretin düşük olduğunu düşünmüyorum vasıfsız işçiler ortalama bir hayat yaşamak istiyor asıl öyle olması saçma olur ortalama insan gibi yaşamak istiyorsan bir mesleğin olacak
Soran+1 yılAynen kesinlikle haklısın
+1 yılŞu an ki asgari ücret gayet iyi.
00 Yorumla
+1 yılTürkiye şartlarında 4000 olmalı.
00 Yorumla
+1 yılBence maaşa ne alt ne de üst sınır konulmamali
00 YorumlaTürkiye şartlarında 1000 dolar yeterli olur.
00 Yorumla
+1 yılmaaş olmamalı para akmalı
00 YorumlaAvrupada 875 euro askeri ucret
00 YorumlaBu şartlarda asgari ücret bile az.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı. 500 dolar minimum maaş olmalı
00 YorumlaAlım gücü düşük olduktan sonra 20000 olsa ne yazar
00 Yorumla
+1 yıl7000
10 Yorumla10 bin
00 Yorumla
+1 yılİşten işe değişir
00 Yorumla
+1 yıl3500 olmalı
00 Yorumla10 bin TL olmali
00 Yorumla
+1 yıl7000 tl olmalı
00 Yorumla4000 ve üstü
00 Yorumla
+1 yıl5binmin
00 Yorumla
+1 yıl3.800
00 Yorumla
+1 yılDeğişir
00 Yorumla
+1 yıl6000 TL
02 Yorumla
- +1 yıl
Buna ben karar veriyorum. Kendi şirketim kendi kurallarım kendi maaşım.
Gizli Üye(25-29)+1 yıl5000
00 Yorumla5k iyi para
00 Yorumla8 bin
00 Yorumla10.000
02 Yorumla
+1 yıl3500 TL olmalı
03 Yorumla- +1 yıl
Asgari zaten 3 K ak :D
- +1 yıl
5000
00 Yorumla