Çalışanlara sorum olsun. Bu sıra herkese ara zam yapılıyor mecbur. Genel olarak maaşınız ne alemde, memnun musunuz?

Çalışanlara sorum olsun. Bu sıra herkese ara zam yapılıyor mecbur. Genel olarak maaşınız ne alemde, memnun musunuz?

Merhaba Adminim,
Öncelikle iyi akşamlar. Maaşımıza ara zam oldu. Geçici olarak 14.250 net alıyorum. 2000 prim. 5000 yan gelir. Yıl sonuna kadar bu şekilde zaten iş yerini sevmiyorum. Prim ve yan gelir var diye girdim. 😅
Eski iş yerim kapattı, küçülmeye gitti, tazminatı verdi, 60 bin biriktirmiş oldum çok iyi geldi bana ilaç gibi oh miss! 😅
Çalışmasam da yan gelir var ama her yerde çalışırsam yan gelir iptal olur, bilmem anlatabildim mi! 😅
Ssksız çalışıyorum! 😅
İşsizlik maaşı filan! 🤣
Normalde 18 bin teklif eden vardı ssklı pazar tatil ama yoğun yer o zaman bu kadar çok aktif olamazdım ve mahalleme de sürekli uğramazdım.. 😅
İçimden geldi yazdım.. 😅
Anadolu yakası Çekmeköy uygun ise bir abimiz oda kiralıyordu temiz titiz düzenli adam 😅
O zaman başka valla Adminim 😅Ev yok benimde bildiğim 😅bende yakında ev düşünüyorum 😅 arkadaşım var yeni evlendi 9 bine çıkmıştı üç beş ay önce şimdi zamla birlikte kiralar da zamlandı
Merhaba, iyi akşamlar. şu an işim olmadığı için maalesef maaşım da ya da zamım da yok :) ama genel olarak ülkede ki insanların maaşlarından memnun olduğunu ya da zamlarından memnun olduğunu düşünmüyorum hiç bir şekilde zaten genel de de çoğu insan ülkede ki ekonomiden hiç de memnun değiller. zaten nasıl olsunlar ki her şeye zam geliyor her sabah yeni bir zam haberi ile uyanıyoruz ve zaten yapılan ücret zamları da yeterli olmuyor.
ülke de bir şeyler değişmedikçe ben bir şeylerin düzeleceğini ya da insanların rahat bir şekilde geçinebileceğini düşünmüyorum hiç bir şekilde.. ülkeyi bu hale getirenlerin suçu maalesef.. yani kısaca kendileri istediler kendileri buldular diyebilirim. bu ülkede zaten maalesef gençlerin kaderini ya da bazı insanların kaderini sürekli olarak başkaları belirliyor yani kaç kişinin hayali hedefleri suya düştü kim bilir.. yabancı ülkede insanlar her şeyi yapıyorken burada daha şehir içi toplu taşıma kullanırken para hesabı yapan yarını zor çıkartan insanlar tanıdım ben hayatımda.. hatta bir de bunu kutladılar. aslında konudan biraz ilgisiz oldu ama genel olarak ülke de ki kötü duruma dikkat çekmek ve içimdekileri söylemek istedim sadece..
Maaş, standart memur maaşı. Temmuz zammı geldi, şimdi Ocak’ta var. Maaştan memnunuz da hayat pahalılığı yoruyor ve maaş etkisini azaltıyor. Misal zam geldi, ne oldu zamma? Yok oldu. 😂 Artı yerine eksiye çekiyor gibi hissediyor insan.
Cevap
16Cevap
Yapıldı desem olmuyor, yapılmadı desem o da olmuyor..
Yapıldı yapılmasına da, herşeye fazla fazla zam geldi..
Maaşa zam yansimadan, markete akaryakıta yansıdı.. her şey uçtu.. Bana faydası ne, direkt eksiden eksiye düşmek falan..
Ben cahil koyun sürüsünün yüzünden onlarla aynı durumdayım.. Bizle yasamayanlar kararlarını verdiler, biz onların verdiği kararlar üzerinden yasayamaya devam ediyoruz.. + Bı yaştan sonra kararları sorgulanmalı insanların..
Zaten sürünerek kıt kanaat yaşamışlar yıllarca, istiyorlar ki bizde onların yaşadığı gibi zoru zoruna ucu ucuna yaşayalım ve şükredelim.. Laf başına gelince dedikleri; çıkar telefonu falan..
Neyse.. İyi akşamlar..
Türkiye şartlarında şu an verilen maaş yeterli Usta 11.400 lira bir kişiye çok rahat şekilde yeter hatta her yıl tatilini de yapar Bir sene sonra altına arabasını da çeker bir iki sene 3 sene içinde ev bile alabilir herhalde 8-10 seneye evlilik hayali varsa onu da gerçekleştirebilir yani 18 yaşındaki bir genç asgari ücretle hayata başladıysa tahmini süren kırk yaşında falan geçinebileceği bir durumu ortaya getirebilir ondan sonra da zaten evlendi mi 60 yaşını görmeden yani çocuk büyümeden ölür Biz de Helvasını yeriz çok şükür yapacak bir şey yok
Pardon usta onu atlamışım ben ayda işte 4 gün izni var değil mi o ayda 4 gün izin tatil gibi gelir ona zaten😆😁
Valla ekip arkadaşlarım ile geçen gece kendi aramızda konuştuk. Kulağımıza hoşumuza gitmeyen şeyler geldi eğer doğruysa zaten Ağustos ortasında İzmir'e taşıncam. Şimdilik bekliyoruz patroncuvezimiz bi toplantı yapacakmış bakalım
Maaşım yok da yaptığım işlerin işçiliği var onlara da zam yaptım.
Zaten 6 ayda bir zam alıyorum ben. Tam maaşımdan memnunum diyorum, alım gücüm düşüyor. Tam diyorum güzel rakam, param pul oluveriyor. Borç harç devam geçinmeye.
Maaşıma ara zam yapılacak şu ankinden de memnunum. Bende aynı şekilde ekibimdekilerin ara zamda maaşlarını en yüksek seviyeye çekmek için patronla pazarlıklar içerisindeyim.
%27 vergi dilimdeyiz. Maaş kesildikçe kesiliyor. Maaşa ilaveten ikramiye, tediyeleri de sayarsam ortalama 25 k geçiyor elime.
yapılan memur zammından sonra
ölmedik sürünüyoruz caner..
her şeyinde iki kat artması hayatı daha da zorlaştırdı
Evet, yapıldı. Çok büyük sorumluluklarım olmadığı için maaşım bana fazlasıyla yetiyor. Şimdilik memnunum.
yapıldı, bu ay zamlı alacağız, keyifsiz çalıştığım bir dönemdeyim ben.
İdare eder ne çok ne çok az ortası yuvarlanıp gidiyoruz panda gibi hayat statüm o şekilde 😌
Çalışmıyorum şu an. Çalışsaydım da memnun olmazdım kesin.
Benim maaşım artınca harcamam daha çok artıyor 💩
burnunu gelin bizim binaya balın çaktormadan :D nerede ve ne şartlarda aradığınızda bağlı :)
Ay ay katletmişim :D bakın çaktırmadan *
Ben de anlamadım 😅 düzenleyebiliyo musunuz görüşümü
Adminim buraya gelin ev arıyosanız çaktırmadan bizim binaya bakın demiştim :D nolmuş böyle kelimelerime inci gibi yazıyorum ben 😂
İstanbul :D yeni bina arıyorsanız bina benden yaşlı :)
Valla bundan önce olduğum ev aşırı eskiydi inanır mısın? Baya yani:) O zamanlarda kira ortalaması 1.200 civarıyken 2.600'e çıkmıştık. Pahalı olsun ama en azından iyi olsun bakışıyla. Şimdi 5.500 veriyoruz ama aynı evler en kötüsü 21-22'den başlıyor:) Bakalım ne yapacağız.. Kısmet
En kötüsü nasıl 21 22 den başlıyor ya konumu vs elbette önemlidir ama harabe eve 20 istemezler bizimkiler 10-15 e kıyamıyor 🤦🏼♀️ eğer taşınmak gibi bir derdiniz yoksa fiyat artışı önerin civar dairelere göre
Taşınmak gibi derdimiz var maalesef :D Ev sahibimiz çok iyi insan da, hazır fiyatlar yükselmişken yurtdışında yaşadığı için oradan ev alacak. Ondan satıyor. Hukuki şartlarımızı çok iyi biliyorum. Orada problem yok :)
Valla Bahçelievler - Bakırköy taraflarında böyle.. Ben bile inanamıyorum o derece :D
Fiyatlara mı ev bulacağınızı mı 😄 Allah kolaylık versin diyeyim :)
Görüşümü düzeltseniz ya da silseniz nasıl olur ya :) gördükçe fena oluyorum 😂
Doğru uyuyunca geçmeyen bişey yok :D peki peki :)
Adminim hazır sizi yakalamışken sorayım önerilerimiz neye göre ve nasıl değerlendiriliyor işleme alınması ne kadar sürüyor?
Mantıklı olan her öneri not alınıyor. Eğer soru ile sorulduysa sorunuzu gören admin alır, KızlarSoruyor hesabına yazıyorsanız KızlarSoruyor hesabı alır.
Ardından bizim her hafta 2 toplantımız oluyor. Toplantıda bunlar konuşuluyor.
Her öneri güzel tabi ki ama değerlendirilen çok şey var. Bu öneri toplulukta ilgi görür mü, bunu getirsek KızlarSoruyor'da engellenen konular olur mu (reklam, otomatik sistemler vs.) gibi..
Sonrasında kabul görülen öneriler olursa teknik ekibe iletiliyor. Burada da teknik ekibin öncelikleri var. Mesela bir bug görülünce bu acil bir konu veya geliştirme talepleri gibi.. Öneriler genelde düşük öncelikli oluyor. Öncelik sırasına göre teknik ekip iş yapıyor gibi düşün.
Hııım anladım moderasyonla alakalı bence çok güzel önerilerim var ama teşekkür ederiz ileticez diyorlar sadece :)) bu teknik ekibe gidecek mi şimdi süreci yakından takip etmek gibi bir seçeneğimiz var mı
O zaman inşaallah görürüm :) şöyle bir deneme sürecinden bile geçse yeter
Teşekkür ederim🌺
Evet 15000 den 85000 cikti saolun. Ulke degistirince cok kolay degisebiliyor.
Evet yapıldı memnun olmasam ne olacak sanki
kira vermeseydim memnun olabilirdim.
Türkiye şartlarında kimse maaşını beğenmez maaşa zam gelmeden önce her şeye zam geliyor
Beni insan kaynaklarındaki kız yok etti iş yok maaş yok
Yapsalar ne fayda ki, her şey ateş pahası
Çok memnunum her gün 3 simit 3 çay yetiyor ksjsks
Yapıldı, memnunum.⚡️
yapılmayacak gibi belli değil
Öldürmüyor da güldürmüyor da şükür diyelim
Babama yapıldı. Ama babam bana yapmıyor😒
Yapılsa ne olur. Bir gelse beş gidiyor
Sıfırın iki katı da sıfır
Henüz maaşım yok sevgili yt 😓
Ben maaş almam veririm
Memnunum evet..