Evde interneti geçtim artık evde bilgisayar olmayacak yakında o derece pahalı. Bir zaman sonra telefon bile lüks olacak.
Maaşımın bana yetip yetmemesini geçtim. Geçen sene alsam mı bunu ya diye sorduğum şeyi, bu sene ne kadar pahalanmış deyip seneye de imkansız hale geliyor ne yazık ki gelecek pek parlak değil.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSeni çok iyi anlayabiliyorum. Bir sene ucretli ogretmenlik yapmistim gencligim de. asgari ucret bile etmiyordu aldigim ders ucreti. Resmi tatil olursa sigortayi bile yatirmiyorlardi 😀 Şu an baska bir is yapiyorum netice de herkes yaptığı isin amelesi. Gecem gündüzüm belli değil çok lüKS mu yasiyorum hayir cok mu kötüyüm hayir en azindan ne aldigimi bilip ne harciyacagimi biliyorum. İsin en guzel yani ayin 1. Oldu mu biliyorum ki maasim sekmez yatar. Kafan rahat oluyor ay icinde acilmamissam o ayi kurtarmis oluyorum. Ulkemizde rakamlar üzerinde öyle cok guzel algilar yapiliyor ki insanlar aldiklari üç kuruslara sukreder hale geliyorlar. Dilerim ki gerçekten herkes verdigi emegin karşılığı olani alsin.
10 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 758 cevap paylaştı. Dedin ya yaramı desme. Bak kendin diyorsun sigortasız , 1000 lira vb işveren sayısı çok. Bu işleri tercih etmeyince " iş var iş begenmiyorlar " diyorlar. Mecburi calisiyorsun sonra da " o diplomani al yırt daha iyi bu işte çalışılır mı " diyorlar.
Kimse, kimseyi anlamıyor. Kimse , kimsenin acısını da paylaşmıyor. Varsa yoksa hep konuşsunlar. Suçlu göstersinler.11 Yorumla- +1 yıl
Cokk dogru 👏
Gizli Üye(30-35)+1 yılDüzenli olarak çalışmasam da, evet ediyor. Allah tüm işsizlerin, geçinemeyenlerin yardımcısı olsun inşallah.
Bu arada fotoğraf efsane. Doları gören parmaklar, doların etkisiyle 2-3 cm uzamış gibi 😀
Davet için teşekkür ederim.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
Yetmiyor ayrıca insanlarımızı öyle bir alıştırşlarki temel ihtiyaçlar bile lüks kalıyor insanlara. Geçen ay şehir dışına gittim iş için odaya yerleşirken beraber kaldığım oda arkadaşım şampuanıma, deodorantıma, parfümüme bakıp “ooo sen kendine baya bakıyorsun” dedi hepsi ucuz olduğu halde.
Fakirliğe alıştırıldık, yetmiyor yetmiyooooooor.20 YorumlaKendi yağımızda kavrulup gidiyoruz, hayatta kalıyoruz yani, çok da yaşamıyoruz.

Şu tablo ile de görülüyor, Türkiyenin büyük kısmı tatmin değil. 2.800,00-2.900,00 TL gibi birşey asgari ücret, ne denir ki.

Şu karikatür bile güldürmüyor artık. Millet sahiden aç...
14 Yorumla- +1 yıl
Asgari ucrete bile raziydim bin liraya calisirken :) halimiz bu iste bi de gel bu sistemde evlenmek için toplum baskisina ugra iyi valla ! Kendi beğenmediğim hayata baska bi cocuk getirmek mi iyimis :) buyuklerimizde bunu yaptı ztn
- +1 yıl
Eskiden bu kdr da zor değildi mezun artti tabii ama bunun altinda yatan sebeplere bakincada isin icinden cikilmiyor
+1 yılŞükretmek lazım elbette ama bahsettigin şekilde seni bu durumda çalışmak zorunda bırakanlara değil. Çalışmak lazım sabretmek lazım. Allah hepimizi mantıklı ve adaletli insanlarla karşılaştırsın. Yetiyor çok şükür.
11 Yorumla- +1 yıl
Meslegin nedir
+1 yılBu dönemde en az 6.000 7.000 tl alacaksın ki memnun ede yoksa geçim felan seni araya kaynatır memnun değilim tabi.
14 Yorumla- +1 yıl
Normal bi yasam standarti sağlayabilmek icin o da :)
Sonucta asgari ucret bile kazanan insan kaldi ki evlenecek oyle mi tek basina yetirebiliyosa bravoo!!
Her insanin tek hobisi evine internet alabilmenin otesinde olmali - +1 yıl
Bosver hepsi cennete gidicegini düşünüyor :)
- +1 yıl
Aman bizde gitmeyeceğiz ama yetimin milletin hakkını yemeden
Para & Ekonomi konusunda 5,9b cevap paylaştı. Yazın çok kolay yetse de, kışın bazen yetmiyor. Bu yüzden yazdan kalan birikimleri harcamak zorunda kalıyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Ahh ahh 😑
Öğretmenlikte branş önemli şu an bir çok kişi özel ders vererek maaşlarını katlıyorlar
11 Yorumla- +1 yıl
Ben ogrenci bulamym ki canım nerden buluyolar ☺
Aldığım maaş yetmiyor ayrıca sigortam aldığım maaş üzerinden görünmüyor
16 Yorumla- +1 yıl
Sebep
- +1 yıl
Aslinda hakkin isteyeceksin diyosun ama welcome to turkey yani :) savunanlarin cebi dolu herhalde
- +1 yıl
Diyecek bi tane kelime karsiligi bulamiyorum cok yazik sozde Müslümanız
Maaşım yok çalışmıyorum ama arkamda kapı gibi anam var her türlü beni geçindiriyor 😂
14 Yorumla- +1 yıl
Anana evlat lazimmi
- +1 yıl
Valla can pencere filan silmiyosan ben evlatlik yaparim jgksjv
+1 yılGercekten cok üzücü okuyunca bile kahroluyor insan.
Ortalama 11.500 gelirim ben bazen isyan ediyorum yetişmiyor diye boyle okuyunca sasiriyorum gerçekten13 Yorumla- +1 yıl
Sen sansli sayılırsın
- +1 yıl
Siz sanırım ankarada siniz İzmirde inan evlere özel ders vermekten fırsat bulamıyorlar cevremde öğretmen arayan bir sürü insan var
- +1 yıl
Batida degilim maalesef
Çok şükür geçinebiliyoruz. Ama fazla mesailer, ek işler yaparak ancak doyabiliyoruz. Aaah nerde o eski günler. Babamız bir tane işçi maaşıyla bile gül gibi yaşatırdı bizi.
10 YorumlaNe kadar maaş alırsan ona göre hayat standardı kuruyorsun ve hiçbir zaman yeterli değildir maaş. Aylık yüzbin maaş alsanda malikanenin giderleri çalışanlar sigortalar ferrarinin bakımı falan yetmiyo 200 olsa keşke dersin...
03 Yorumla- +1 yıl
Haklisin ancak 2 yillik hayatinda bi kere il dışına cikmak bile sana lüks geliyosa o maasa yeterli diyemessin
- +1 yıl
Aynen
- Para & Ekonomi konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılEvet, taşeromn personelim ve aldığım maaş yaptığım işe uygun. Özel firmada bu işi yapsam bana 100 lira verirken bile patronun yüzü asılırdı :)
10 Yorumla 6.5 alıyorum giderlerimi karşılıyor paramda kalıyor ama tabi lüKS bi yaşam süremiyorum umarım herkes kendine yetebilecek kadar maaş sahibi olur
10 Yorumla
+1 yılMaaşımdan memnunum ama benden her ay 600₺ civarı gelir vergisi alınıyor işte bundan hiç memnun değilim. Sağ cebinden alıp sol cebine koyuyor 🤦🏻♀️
10 Yorumla
+1 yılEvet, baba mesleğini yapmaktan mutluyum hafta sonu yasakları kalksa daha iyi olacak.✂️
10 YorumlaÇok şükür tatmin ediyor. Fazlasında gözüm yok..
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yılGenele bakacak olursak yeterince tatmin edici.
Cut.10 Yorumla
+1 yılAzdan çok, çoktan az, şükür edebilecek kadar yeterli israf edemeyecek kadar yetersiz...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİş veren değilim, şirketin çekirdek adamıyım. 3 ile 14 bin arası değişir aldığımız para (keyfi alıyoruz) ama biz 3 kişi pandemi dönemi boyunca çalışanın parasını tam vermek için 7 ay maaş falan almadık kiramızı ve faturamızı karşıladık kendimiz için. Kul hakkına girmeyiz, haram yemeyi sevmeyiz. Maalesef "patron" sıftaında bir sürü y*vşak var. İşçisine ramazanda yemek vermeyen patronları da gördük. Ekonomi düzelse bile bu ahlaksızlık var olduğu sürece maalesef çok hak yenecek.
10 YorumlaÜcretli öğretmenlik ya da dershaneler o kadar çok kullanıyor ki öğretmenleri.. Üzülüyorum ama elden birşey gelmiyor. Ben kendi kazancımdan memnunum tatmin ediyor beni.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 507 cevap paylaştı. Fakirlik sınırının üst düzeyi maaş.. Bizi bu hale düşürenlerin çocukları kasımlarda gebersin inşallah.
02 Yorumla- +1 yıl
Dislike atmislar bi de 😄
+1 yılBen en son 2015 de maaş almişdim ondan beri kendi işlerimin peşindeydim baskalara calişmam asla
08 Yorumla- +1 yıl
Sen en iyisini yapmissin
- +1 yıl
Olabilir her yolun iyi ve kötü yönleri vardir sen biraz daha azimli olmalisin bu genç yaşda biraktin kendini
- +1 yıl
Nelerle karsilastigimi bilemessin ki cok zor zamanlar oldu
- +1 yıl
Bazen bisiler icin de icindeki motivasyon ve istek kalmasi lazim umudumuzu sömürdüler
- +1 yıl
Umudunu sömürmicen işte herkes bişeyler yaşadi emin ol önemli olan umutu yitirmemek düşünce geri kalkmak
- +1 yıl
Motivasyon etmelisin kendini kesinlikle böyle negatif hayat bitti olmaz kabullenmicen
- +1 yıl
Sözden fazlasi lazim bazen bu sistem ve girdabin içinde harcanan genclerden bir taneside ben olmak istemiyorum bisiler bilirsin ancak hangi yoldan gideceğini bu yollar icin hangi fedakarlik yapacağını bilememekde umutsuzluk verir yol gösteren yok
- +1 yıl
Simdik türkce yazmam biraz yetersiz kalabilir ama denim genede simdik öncellikle bisey sorcam ögretmen olarak devam calişmak istiyormusun?
+1 yılŞu anda çalışmıyorum. Emekli maaşım var. Anca yetiyor.
10 Yorumla
+1 yılaynı miktarı dolar alsam Herşey daha güzel olabilirdi 😂
00 Yorumla
+1 yılYeni bir üniversite okumalısın öğretmenlik kayda değer olmayan bir bölüm. Öğretmen olanlara acıyorum
00 Yorumla
+1 yılşimdilik issizim inşallah kısa zamanda temiz bir isi buluruz ya.
00 Yorumla
+1 yılŞükür fena kazanmiyorum ama daha fazla olsa yok demem
00 Yorumla
+1 yılSuanlık ediyor sorunum yok
11 Yorumla- +1 yıl
Meslegin ne
+1 yılArtık maaş almıyorum 😏
17 Yorumla- +1 yıl
Napiyorsun ya
- +1 yıl
Baba parası 😂
- +1 yıl
İşten ayrılmak zorunda kaldım şu an çalışamam mecburen suanlik böyle
- +1 yıl
Abin filan var mi canım jgkdkv gelin lazimmi size
- +1 yıl
Abim var da gelinimiz de var 😂😂😂
- +1 yıl
Yaşın küçük olaydı kardeşim boşta alırdım seni😂😂
+1 yılHayır memnun değilim maaşımdan
13 Yorumla- +1 yıl
Kim memnun ki
- +1 yıl
🤐
- +1 yıl
Bizde kendi pacamizi kurtarmaya bakalim
Para & Ekonomi konusunda 341 cevap paylaştı. Maaşım yok hep işsizim gençliğim tamamen işsiz parasız geçti bu yaşıma kadar parasız yaşadım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılevet tatmin ediyor. özel okulda mı çalışıyorsum?
23 Yorumla- +1 yıl
Yok canım düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılHerhalde ücretlisin?
- +1 yıl
Evet
+1 yılO kadar haklısın ki...
12 Yorumla- +1 yıl
Bunu baba parası yiyen yalakcilar anlamaz
- +1 yıl
Yanı çalışıp ter döküp de kazanan bilir tabi ki bu durumu
Etmiyordu zaten ama şu an işsizim.
29 YorumlaHem yetiyor hem yetmiyor biraz benden kaynaklı
10 Yorumla
+1 yıl10binden aşağı alırsam hayatta etmez
10 Yorumla3750 alıyom iyimi sence
10 Yorumla
+1 yılEtmiyo. Kb ama haftanın 6 günü, günün 9 saati hayatımı s*ikip asgari ücret veriyolar..🙄
00 Yorumla
+1 yılTabiki
16 Yorumla- +1 yıl
Ne is yapiyosun
- +1 yıl
Muhasebe. 10 sene oldu. Gayet iyi
- +1 yıl
benim tandklarmdan birisi muhasebeci 30 yıldır çalışıyo ama asgari ucretin uzerine cikamadi
- +1 yıl
Öyle bişey olamaz. Zor işler muhasebe işleri. Hataya yer yok. Benim 5500
- +1 yıl
Bilemem ben bizzat sahit oldum is bile bulamıyor
- +1 yıl
Allah yardımcısı olsun onun
+1 yılhayır maalesef tatmin etmiyor
02 Yorumla- +1 yıl
Ne is yapiyorsun
- +1 yıl
Sigortacıyım
Milyon dolarım olsa anca
00 Yorumlaşükür ediyor bekar olduğum için fazlasıyla yetiyor
00 Yorumlaaylık 315 lira naahh yetiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı tekliflere bende maruz kaldım birde malum pandemi var. Artık öğretmen olmak zor
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılMecburuz hayat sartları mecbur ediyor
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. yes ewet
10 YorumlaHayirr
10 YorumlaBeni ediyooooi
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 437 cevap paylaştı. hayır.
10 Yorumlamaaş almıyorum ki be gral
10 Yorumla
+1 yılşimdilik eder
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİdareli olunca yetiyor
00 YorumlaAsgari ücret alıyorum. Sence tatmin ediyomudur.
01 Yorumla- +1 yıl
Hayir
Ebet
03 Yorumla- +1 yıl
Ne is yapıyorsun
- +1 yıl
Teacher
Allah’a çok şükür
00 YorumlaStajyerim
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır
00 YorumlaHayır