web ve mobil yazılım yapıyor en çok oyun yazılımıyla çok uğraşıyor ayrıyetten kendi oyun sunucusu var ya zaten pek konuşma fırsatımız olmuyor çocukla daha hiç buluşamadık bile 1 haftadır konuşuyoruz ben sakaryada yaşıyorum o İstanbul'da elit bir semtte oturuyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılFena sallamış, işin kötüsü de bu sektörle alakası olmayan birçok üyenin gerçek zannedip tabi ya yazılımcılar uçuk paralar alıyor, normal kazanıyoruz diye daha da fazla sallamaları, insanları yanlış yönlendirmeleri.
İlk olarak, uzman kişiler bir alanda uzmanlaşır ve o alanda hizmet verir yani hepsinden biraz biraz bilerek iş yapamazsın.
Bu işi profesyonel olarak yapıyorsan ya Web geliştirmecisisindir ya mobilcisindir ya da Unity vb ile oyun geliştiriyorsundur ama mutlaka birisini yaparsın hatta bunlarda kendi içinde bölümlere ayrılır örneğin web'de frontend, backend ve full stack developerlar vardır. Bu alanların herhangi birisinde dahi ben çok iyiyim diyebilmek için 7 8 sene geçirmeniz gerekir.
Mobilciyseniz de ki bende mobilciyim sadece programlama dili bilmek yetmez, freelance çalışacaksan UI-UIX da, veritabanı, algoritma vb birçok unsuru bilmen gerekir ki çok uzun bir süreçtir bu da. İşin özü ben her şeyi A-Z'ye yapıyorum demek için çok yıl harcaman gerekiyor.
Para meselesine gelinirse freelance işler artık eskisi gibi kazançlı değil çünkü Hintliler saatlik ücretleri o kadar düşük ücret olarak belirliyor ki uygulama yaptıracak olan da tabiki en düşüklü maliyetle yapacak olanı tercih ediyor. Yani şu an saatlik 20 dolara iş yapanlar dolu ve günde 8 saat civarında hesaplarsanız aylık geliriniz 5000 dolar seviyelerinde gezer ki emin ol bu parayı almak bile zor.
Bu işlere girecek olan arkadaşlar bu paraları hayal ederek girmesinler sonra çok üzülürler.
04 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca Metin2 vs gibi oyunların sunucu işlerinin programlama ile uzaktan yakından alakası yok.
Yazılım mühendislerinin kendisine bile ayıracak vakti olmuyor doğru düzgün, sürekli uygulamadaki problemlerle boğuşularak geçiyor günler, bunun yanında ekstra işler vs hiç inandırıcı değil.
Büyük ihtimalle seni bu konulara uzak görüp rahat kandırırım düşüncesiyle hareket ediyor.
Soran+1 yılçocuğun kariyeri iyi ayrıyetten metin2 oynadığım bir oyun ve pvp server sahiplerinin ne kadar para kazandıklarını bilen birisiyim ben ayrıca çocuk global yani tüm ülkedeki oyucuların erişebileceği pvp serverleri açıyor 300-400k bana da abartı geliyor ama aylık ne kadar kazandığını merak ettiğim için yazdım ben bunu uzman yazılımcılarada sordum global olarak freelancerlik yapıyorsa neden kazanmasın diyor
- +1 yıl
Kardeşim, ben yazılımcıyım yani millet piyasada atıp tutup chatgpt ile bir şeyler yapmaya çalışıp kendini yazılımcı zannediyor ve sallıyor bol keseden.
Bugün senior maaşları 50k civarıdır Türkiyede.
Freelance işlerde de dediğim gibi ilerliyor süreç yani sunucu kiralayarak para kazanmak başkadır yazılım mühendisi olarak bahsi geçen parayı kazanmak başkadır.
Şu an git Türkiye'nin en iyi yazılım şirketlerinde yazılım mühendisi ol 150 bin aylık almazsın.
- +1 yıl
Gir bakalım freelance sitelerde saatlik kaç dolar ücret alıyorlarmış yani çok zor değil görmek, millet sallıyor genelde.
Çok uzman, CV şöyle dolu vs diyorsun yani sen bu işin içinde değilken CV'sinin dolu olduğunu, o bildiklerinin karşılığının olup olmadığını nereden biliyorsun?
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 570 cevap paylaştı. Oyun sunucusu diye bir şey yok
Sunucu vardır sadece iyi sunucu kötü sunucu hibrit sunucu gibi
Eğer oyunlar için sunucu sağlıyorsa dolar bazında para kazandığı için 300-400k normal ama şöyle de bir durum var herkes onu tercih etmez çünkü herkese doğru hizmet veremez, oyun ve mobil yazılıma gelirsek oyun veya mobil oyun hemen öyle yapılan şeyler değildir. Bir oyun yapımı uzun süreli bir durumdur. Eğer oyun çok beğenilir ise evet geliri çoktur. Ve bunu aylık kazanca bağlayamazsın. Sunucu dan gelen parayı aylığa bağlayabilir çünkü aylık veya yıllık kiralamalar vardır
300-400 k kazanan birinin de vakti pek olmaz günde uyamaya zaman harcar yani eğer bir yerde çalışmıyorsa09 Yorumla
Soran+1 yılya metin2yi biliyormusun 3-4 tane global serverleri var bunu onun dışında yaptığı birsürü yazılım işi daha var
Soran+1 yılya bir şey dicem bunun bi fotoğrafı var server odasında çekilmiş poz vermiş acaba o odada onunmudur :DDD
Soran+1 yılbizde 12.000tlye bankada çalışıyoruz hayata bak ya
Soran+1 yılben zamanında metin2de oynadım bana en iyi parayı o oyundan kazandığını söylüyor valla 5 yılda 7-8 sunucu açmış global olarak
- Para & Ekonomi konusunda 545 cevap paylaştı.
+1 yılKazanılır bir çok kişi dolar üzerinden kazandığı için TL vurunca geçer bile. Hatta kazanılan paraları yatırım yaptıklarını düşünürsek onlardan gelen sabit gelirlerle bu oran dahada artar.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
23Cevap
Çok çok aşırı iyi bir yazılımcıysa olabilir..
Benim tanıdığım bi abi var yazılımcı araba koleksiyonu var adamın.. microsoft da yazılımcıymış 90.000$ maaşı varmış bir zamanlar.. şimdi antalya belediyesinin web arayüzüne falan bakıyor
06 Yorumla
Soran+1 yılbenimki microsoftu aşırı gömüyor ya abartılacak bir şirket değil diyor yazılımcılar için türkiyede daha iyi yazılım şirketleri var microsofttan diyor
Soran+1 yılbenim kuzenimde orada calısıyor bilgisayar programcısı olarak 13.000tl alıyor ama nedense haklı gibi geliyor çocuk her şeyde mantıklı konuşuyor
Soran+1 yılvalla tıptan hukuktan kat kat daha iyi bir meslek ama aşırı zor yani normal bir yazılım mühendisleri bu kadar kazanamıyor bildiğim kadarıyla
Dolar olarka yurtdışına Freelance olarak iş yapıyorsa kazanabilir ama onun için Senior gibi işi bilmesi lazım. Dediklerim gibiyse olabilir ama sallama ihtimali daha yüksek gibi geldi
04 Yorumla
Soran+1 yılzaten yurt dışı üzerine çalışıyor indeeddeki cvsi inanılmaz sağlam
Soran+1 yılbende kalsın orası :)
+1 yılAmerika’da sende 100 ile 150 bin dolar arasi yapıyor bu iş 400k için sana hemen bir tiyo vereceğim bu arkadaşın dil seviyesi ne?
014 Yorumla
Soran+1 yılonu pek anlamadığım için bilmiyorum sormadımda senior yazıyor cvsinde
- +1 yıl
İng seviyesi iyi ise doğrudur yurt dışı demişsin İngilizce iyi değilse net sana söylemeliyim doğru degil
Soran+1 yılİngilizceden ziyade çocuk fransız lisesi mezunu fransızcasıda var ispanyolcasıda var sertifikali olarak
Soran+1 yılya bide bak bu çocuk en bu zamana kadar en çok parayı metin2 pvp serveri açarak kazandığını söylüyor bana yabancı pvp serverler açmış global olarak 5-6 yılda 8-9 tane hala da devam ediyor bu işe
- +1 yıl
Pek inandırıcı gelmedi bana ben yurtdışındayım biraz bilgim var bu iş ile ilgili bir dönem bende kursa gittim sertifika ile olcak iş degil Amerika’da 4 yıllık üniversite mezunu olup senede 80 90 bine iş bulamayan arkadaşlarım var ayrıca üniversite senelik 75 ile 100 bin dolar bandında artık sen bunu kafanda birleştir gerçek dışı sanırım yüzde 90
Soran+1 yılsertifika dediğim dil sertifikası yani bildiği yabancı dillerin sertifikası
Soran+1 yılbide aşşağıda dediğim gibi sadece yurtdışındaki şirketlerle çalışıyor okuduğu üniversitede sağlam çevreside baya var yazılım sektöründe
- +1 yıl
Denersen onu yalan varsa mutlaka yakalarsın açığını sanırım date yapıyorsun ben inanmıyorum üzgünüm :)
Soran+1 yılbende tam inanamıyorum zaten o kadar kazandığına ama yaptığı işe falan baktığımda kazanabilir gibime geliyor
- +1 yıl
Mutlaka para kazanıyor ama o kadar degil göz boyaması var işin içinde dumancı arkadaş biraz sanırım
Soran+1 yılhaftaya buluşucam bi buluşalımda o zaman anlayacağız ne olduğunu bu arada çocuk benden iki yaş küçük 26 yaşında
- +1 yıl
Bu işi genelde hindistanlilar yapıyorlar firmalar onlarla çalişir Türkler var yapan Amerika’da işe girip tr çalişarak Çar bir kactane tanıdığım yani bilgiliyim bu konuda
- +1 yıl
Hadi hayırlısı gönlünce olsun her şey
Soran+1 yılteşekkür ederim
+1 yılFarzet ki kazanıyor sen parası için mi evleneceksin? Yoksa mutlu olmak için mi
07 Yorumla
Soran+1 yılsence olay sadece paradamı bitiyor kendini geliştirmiş yükseltmiş bir insandan söz ediyorum burada ben bu yaştan sonra statüye aşırı önem veriyorum maalesef kendimden düşük statüde insanlarla sevgili oldumda ne oldu gırtlağıma kadar borç içinde yüzüyorum benide kendilerine benzettiler
- +1 yıl
Bende onu diyorum ya işte olay parada bitmiyor. Onca insan gördüm parasız pulsuz ama mutlu olmayı biliyor..
Soran+1 yılolay parada bitmiyor evet zengin erkek bulmak istesem bulurum zaten ne var bundan vizyonsuz zengin erkekden bol ne var ki bu ülkede
- +1 yıl
Öyle deme şimdi zengin erkek avında olan kızlar senden bilgi ister 🤣
- +1 yıl
Yani okumuş zeki varlıklı olması lazım
Soran+1 yılonlar mal gibi kendini kullandırtıyorlar sonrada yalnızlık sendromuyla başbaşa kalıyorlar
+1 yılHesap hareketlerininin ss ini iste. Bu kadar merak ediyorsan. Biz nerden bilelim. Bilişim dediğin derya deniz.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen vkfkfj
iyi bir yazılımcı ise tabii en kötüsü bile bir işi 10 bine yaparken 😂
04 Yorumla
Soran+1 yılkız biz niye bu bölümü okumadık
Soran+1 yılya onun gibi olabilirmiyim ben aw indeedeki cvsine baktığımda donup kaldım çocuğun
+1 yılortalama 15 K dolar yapıyor abartı bir meblağ değil
01 Yorumla
Soran+1 yılzaten yurtdışına çalışıyor sadece
+1 yılYazilimcilar evet bu kadar para kazanıyor ve yogunlar ama buradaki sorun nedir onu anlayamadım?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKanka kredi versin de evlenek mk banka kredi vermiyor diye evlenemiyoz sevgilimle faiziyle ödeme yapariz jdjskxs
04 Yorumla
Soran+1 yılaşko ben kendime ayarlarsam düğünümüzü beraber yapalım
Cevap sahibi+1 yılOlur valla aşko memur maaşıyla bir halt olmuyor bu ülkede dolandırıcı olsan daha iyi hayat yaşarsın
Soran+1 yılbiliyorum bende bankada çalışıyorum yemin ediyorum 2000tl bayram ikramiyesi verdiler o da borçlarıma gitti
- +1 yıl
2000 lira mı yuh be niye az veriyor hırtolar
Gizli Üye(25-29)+1 yılKazanabilir cunku arz talep meselesinden dolayi yazilimcilar hakettiginden bile fazla aliyorlar dunyada yazilim muhendisine ihtiyac var
02 Yorumla
Soran+1 yılevet banada öyle söylüyor ülkedeki şirketlerin yazılımcılara düşük ve orta maaş verme seçenekleri yok çoğu kaçıyor diyor ülkeden
Cevap sahibi+1 yılEvet cogu okulu bile bitirmeden is buluyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılBirden çok işte ise evet kazanabilir. Dolar bazlı çünkü.
02 Yorumla
Soran+1 yıltamamiyle yurtdışına çalışıyor
Cevap sahibi+1 yılE o halde normal
+1 yılİşinde iyise kazanır şaşırmana gerek yok sadece yazılımda değil her işin iyileri güzel paralar kazanıyor ne iş yaptığından çok hangi seviyede olman önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNormal yani biz e-ticaretle uğraşıyoruz biz de o kadar alıyoruz
010 Yorumla- +1 yıl
Aylık 300-400 mü kazanıyorsun reis
Cevap sahibi+1 yıl@Mert1718917 yani ay ay değişiyor ama en düşük kazandığımız 150k'yı buluyor
- +1 yıl
Abi ne ürünleri satışı yapıyorsun bende gelişir miyim
Cevap sahibi+1 yıl@Mert1718917 satış deneyimin var mı ya da herhangi bir mağaza
- +1 yıl
Satış deneyimin var mı derken internetten mi
Cevap sahibi+1 yıl@Mert1718917 yani evet ek iş olarak yapıyor musun bunu yapmıyor musun yeni mi başlayacaksın ya da bilginle
- +1 yıl
Yeni başlayacam
Cevap sahibi+1 yıl@Mert1718917 hangi sitede
- +1 yıl
Ebay olabilir
- +1 yıl
Sen neredesin
+1 yılkeklemiş seni 😂😂😂
05 Yorumla
Soran+1 yılkariyeri baya sağlam ama freelancer sadece yurtdışına çalışıyor
- +1 yıl
emin ol, yalan söylüyor
Soran+1 yıl100 150 bin kazandığı garantide daha fazlasını anlayamıyorum dolara baktığımnızda o kadar fazlaymış gibide gelmiyor artk bana :D
- +1 yıl
sen bilirsin, inanmak istiyorsan
Soran+1 yılhaftaya buluşucaz çocukla İzmir'de bakalım orada ne olduğu belli olur :D
Gene kizlarin para avlari
03 Yorumla
Soran+1 yılbu yaştan sonra fakir erkeği napim aw
Soran+1 yılhüüüüüüüüüüüüüüüüü
Evet doğru söylüyor yaptığı işlere göre az bile
10 Yorumla
+1 yılAnlıyorum 😃
https://youtu. be/mKJP0k4wm0A01 YorumlaKendi şirketi varsa normaldir
00 YorumlaÇalıştığı yere bağlı.
00 Yorumla
+1 yılNiye yalan söylesin ki
00 Yorumla
+1 yılSeninle işi olmaz kızım vazgeç bu hayalden
00 Yorumla
+1 yıloyle cocugun sanal alemde ne ısı var
01 Yorumla
Soran+1 yılçocuk facebookdaki yazılım gruplarında takılıyor sadece
Abartı inanma
04 Yorumla
Soran+1 yılbana neden yalan söylesinki çok güzel bir kız değilim orta gelirli orta güzelliğe sahip bir kızım gidip savcı cerrah tavlavıp kapacak çocuk çoğu uzman yazılımcıyada sordum bunu :D normaldir diyor
Soran+1 yılburadada paylaşmak istecdim çünkü
Nerde çalıştığına bağlı
01 Yorumla
Soran+1 yılFreelancer olarak çalışıyor ayrıyetten 5 yıldır metin2 pvp serveri açıyor global olarak
Gizli Üye(25-29)+1 yılYazililimda para var
00 Yorumla
+1 yılYalan söylüyordur
00 YorumlaOlabilir niye inanmiyorsun
00 Yorumla
+1 yılYalan atıyor inanma
00 YorumlaYalan
00 YorumlaSanmam
00 Yorumla
+1 yılAbartmış
00 Yorumla
+1 yılYalan
00 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Konuştuğum yazılımcı çocuk aylık 300-400k kazandığını söylüyor, abartı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım