Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Meclis’in ek ödeme kararı çıkarmaması halinde Haziran ayı memur maaşlarını ödeyemeyeceklerini söyledi.
Nüfusunun yüzde 80’i yoksulluk sınırında olduğu aktarılan Lübnan’da, 14 Mart’ta karaborsada 100 bin Lübnan lirası seviyesinde işlem gören dolar, 21 Mart’ta 140 bin liraya çıkarak yeni bir rekor kırmıştı.
Halihazırda ise karaborsada dolar 94 bin Lübnan lirasından işlem görüyor.
Krizden önce Lübnan’da bir memur maaşı yaklaşık 1000 doları bulurken şu anda 100 doların altına geriledi.

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Bence kötü yönetim
Nufusa gore en cok multeciyi alan ulke lubnandi... multeci yuku ve israille arasindaki gerilim ve en son beyrut limani patlamasi derken bu hale geldi... dikkat ettiysen biz de multeci ve deprem yasandi... turkiye ve lubnan birbirine benziyor... umarim sonumuz benzemez
Hiç alakası yok. Lübnan 20 yıldır çöküşte idi... Ayrıca Suriye nin himayesinde idi.. Suriye çökünce çöküşü hızlandı.
@BeniBöʎleBil eeee beyefendi benim yazdiklarim ne... neye itiraz ediyorsun tam olarak...
Lübnan mülteci nedeniyle çökmedi... Türkiye ve Lübnan'ın birbirine benzemesi.. :D Buna tavuklar bile güler :D
@BeniBöʎleBil arkadasim okuman yazman mi yok bir paragraf yazi yazdim at elinden cimbizi gozluk tak
Her yazıyı ciddiye almıyorum. Bilenler susuyor.. Bilmeyenler yazıyor.
Batının sömürgesi olup ayağa kalkabilen bir devlet varmıki. dürzileri ingilizler, marunileri fransızlar destekliyor sürekli bir iç çatışma halindeler. Bizdeki sağ sol ya da türk kürt kavgası gibi. Petrol, ve demir rezervi açısından zengin bir yeraltı kaynağına sahiptirler.400 yıl osmanlı sancağı olarak yaşayan lübnan dürzilerin isyanı ile osmanlıdan ayrılmış batının sömürgesi haline gelmişlerdir.
Yani anlayacağınız Batıya köle olma hevesinde olanlar ortadoğu haritalarını ve tarihçelerini okusun.
Bizim ekonomide farkli değil seçimden sonra ilk hattada dolar 3.5 TL Artı, bide neymiş enflasyon 0.04 müş bide buna inanan ampul sevdalılar var
İyi de bunu ekonomistlere sormamız gerekiyor. Bakan nebati yüzünden insanlar ekonomiden paradan enflasyondan herşeyden nefret etti bu ülkede…
🇹🇷 Türkiye de böyle olsa herhalde memuriyeti bırakan olur 🤔
İnşallah bizde öyle olmayız. Bissürü emeklisi memuru kim çalışacak bu ülkede😬
Hayır çık kafamdan çık kafamdan olmayacak öyle bir şey...
Yani ekonomiye dikkat edilmesi olabilir bir şey diyemiyorum inşallah böyle günler görmeyiz
bizim askerlikte tuvaletlere ::: reçel bugunlerde gecer yaziyordu. boslugu siz doldurun. gecer bugunler yani.
En son vatandaşın bankadaki döviz mevduatının %75'ine el koymuşlardı demek ki durum hiç iyi değil ve daha da kötüye gidiyor gibi
Burası daha beter olabilir maaşları ödemeyi geçtik aylık bize 5000tl vereceksiniz derlerse şaşırmam
İki hükümet var ülkede insanlar iki uçta yaşıyor Lübnan’da
Ülkede döviz ve altın rezervler tamamen bitmiştir, üretmeyip tüketen bir ülke olursa böyle olabilir.
chp ve koalisyon dönemlerinde çok yaşadık benzerlerini
enflasyon dedikleri illet
Mantıklı hareket.
Allah kolaylık versin onlara
Lübnan yani şaşırmadım
Biz de böyle olacağız.
Yavaş yavaş Lübnan'a doğru göz kırpıyoruz
Para basıp ödesinler hiç mi akılları çalışmıyor
bizde de olması yakındır
Oradakiler de buraya gelmesin şimdi awk :D
Cook mantıklı ülkede aşırı enflasyon var
Lübnan'a üzüldüm en güzel Arap ülkelerinden biri