Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası Başkanı oldu! Ne düşünüyorsunuz, sizce başarılı olabilir mi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek'in getirilmesinin ardından Merkez Bankası Başkanı olarak Hafize Gaye Erkan atandı. Hafize Gaye Erkan'ın MB Başkanı olması dünya basınında geniş yankı uyandırdı.
O kadar mevzudan bihaber yorumlar var ki. Hiç yazmayın daha iyi.
Şimdi, Şimşek'ler, onun tavsiye ettiği Gaye'ler falan kemer sıkma politikalarının hanercisi. İMFsiz bir İMF reçetesi hazırlıyorlar. Neoliberal yağmanın dibini göreceksiniz.
Ha öte yandan BDDKnın başına da Gayenin yerine geldiği herif geçti. Bu adam, RTE seçim lazansındiye doları tutmak için MB rezervlerinde dolar bırakmayan adam. Doktora tezi falan intihal tamamen.
Olay şu, Şimşek'in neoliberalizmine karşın RTR ipleri bi şekilde elinde tutmaya çalışıyorr
Şimiek'in mavı yabancı yatırımcıyı çekmek. Ama yabancı yatırımcı mal değil, güven vermeyen bir yere gelmez. RTEnin Şimşeki gene kovup bumlara kazık atmayacağı ı bşlemexler.
Arjantinde de böyle süperstarlar geldi, ama yabancı yatırımcı gelmedi. AKP rejimi Türkiyeyi üçinden çıkılmaz bir bataklığa sürğlledi daha farkında değilsiniz. Ama varacaksınız
Başarılı olup olmamak bu kadının elinde olsaydı eğer o zaman değerlendirmemiz farklı olurdu ama vitrin süsü olarak geldiği için başarılı olması imkansız. Yabancı yatırımcı vitrine bakarak yatırım yapacak kadar canım değil elbette. Yabancının bakacağı ilk yer adalettir. Bir ülkede adalet yoksa kimi getirirsen getir ekonomi düzelmez. Geçmişi boş ver bugün bile MV seçilmiş birisini bırakmamak için Adalet Bakanı anayasa gezi olaylarına işlemez derse batılı yatırımcı bu vitrin süsüne sadece güler. Anca Araplar ikna edilebilir ama orada da kuyunun dibini kazıdık zaten.
Sonuç olarak bir satır yazıyla gelen kadın bir satır yazıyla da gider. Çok da şey etmemek lazım.
Ama merak ettiğim bir şey var. ABD'de bu kadar başarılı birisi bu görevin ateşten bir gömlek olduğunu da biliyor. Eğer bu kadar başarılı ise kendini neden ateşe atar? Yoksa bizim basının şişirmesi mi? Aklımda deli sorular
İnsanlar, Merkez Bankası'nın bağımsız olduğunu düşünüp yorum yapmışlar. Halbuki bihaber oldukları şey, merkez bankasının tek bir adamın talimatlarına göre hareket ettiği. Yani Maliye Bakanlığının ve Merkez Bankasının başına kimi getirirseniz getirin, tek adam rejimi ve müdahalesi olduğu sürece başarılı olamazlar.
Hadi Hafizecim indir faizleri ümitliyiz senden
@sccc00 😂😂
Faizleri indiremez zaten jsksks Merkez Bankasının rezervleri yok faizi indirimi doları yükseltir artırcaklar mecbur :D
@ButcherBlaviken ekonomiden ne kadar anladığımın resmi😂
Adam doğru söylemiş. Ekonominin boyle olma nedenlerinden birisi faiz olayı
Gerçi -mın demişsin. Anladığınin anladım... hiç yazmamış farz edin djdhdj
Cevap
40Cevap
Selim Somçağ'ın iddialarına göre kendisi hiç ekonomi eğitimi almamış, Endüstri mühendisliğinden sonra Finans mühendisliği doktorasını yapmış. Aynı şekilde First Republic Bank'ın kötü yönetiminde sorumlu olan kişiler'den birisiymiş.
Başka dikkat çekici bir durum ise Leyla Alaton'un yıllar önce kendisi'nin önemli bir pozisyona geleceğini yazması.
Ya gerçekten bir el tarafından Türkiye'nin başına daha kötü bir duruma düşmesi için getirildi ya da göründüğü gibi başarısız değil ve işini hakkıyla yapıyor. Zaman gösterecek. Önyargılı davranmak istemiyorum ama mevcut siyasetçilerin ve bakanların da bir yerlere bağlı olduğunu düşünürsek bu dediğim çıkabilir.
Ben Hafize Gaye Erkan'ın MB Başkanı olarak Mehmet Şimşek ile gayet uyumlu çslışacağını ve tecrübeleri ile içinde bulunduğumuz ekonomik bunalımdan çıkabileceğimizi umuyorum. Tabi en tepedeki karışmazsa. 😎
Resmini ilk gordugumde gerçek dışı bir gsm operatörünün reklam yüzü sandım.
Abd de ekonomi disiplini bilen biri buradakilerin coguna göre iyi bir seviyededir. Başarılı olacağını düşünüyorum. Özgürse tabii…
Bu kadının adı daha geçen seneden beri bi duyuldu ama ne yapabileceğini zaman gösterir. Yapması gerekeni yaptırtacaklarından rmin değilim. Bi de tek başına devrimsel bi toparlanma yaratacak bi pozisyonda değil, durumu dzeltmek için bi sürü alanda reform yapmaları gerekli merkez bankasının toparlanması için
İsimler falan hikâye, abi rejim belli zaten; bağımsız ne var ki? Girin Google'a, yazın USD BGN, Amerikan Doları Bulgar Levası güncel durum ve grafiği gelecek, alın maksimum periyodu gösterir hale ve bakın: 5 Aralık 2003'te 1 USD = 1,55 Leva. Şimdi ise 1,82 Leva. Yani 20 senedeki değişim (arada iniş çıkış olmuş ama maksimum 2 Leva görmüş) çok çok çok komik: 27 stotinka (onlardaki birim kuruş şeklinde düşünebilirsiniz). Rakamlar anlatıyor zaten
İyi olacak diyenler neye göre iyi olacak diyor siz doların tek hanelere düşeceğini falan sanyorsanız bundan sonra çok beklersiniz hele hele bu zihniyetle :D
Bir de herkes inş maşallah ile iyi olacak diyor inş maşallah ile olsaydo bu işler dünyanın en iyi ekonomisi olurduk
İstersen dünyanın en iyi ekonomistini getirsen yine düzeltemez artık. Arkadaşlar bir elektronik aletin ömrü dolunca devamlı parça değiştirirsin yine başka bir sorun çıkar. Bu iktidar da tam olarak böyle...
Çok genç ve aktif biri. Dünyanın en genç ekonomi profesörü ve bir çok uluslar arası bankada üst düzey yöneticilik yapmış biri. CV si harika.
Ama şöyle bir durum var.
Şahap Kavcıoğlu MB nin başına geçtiğinde USD 6,5 TL idi bıraktığında 25 TL, Enflasyon %8 lerdeylen şimdi %80 lerde. Ve bu adamın (sanki başka biri yok gibi) BDDK nın başına getirilmesi Mehmet Şimşek'in Ortodoks politikayı birlikte yürüteceği yeni MB Başkanı Gaye hanımı çok zora sokacak yani demem o ki bu ortodoks politika kısa vadeli olacak.
Ortodoks politikalar en az 3 yıl sürmeli ki bu aşamada üretim arttırılarak altı doldurulmalı ki sonrasında bu politika yumuşamalı. Bu politikaya BDDK da uymalı. Ama MB yi bir nevi batıran adamın BDDK nın başına getirilmesi aslında bu politikanın uygulanmayacağı anlamında yorumlanabilir ki bu da GAYE hanımın başarısına gölge düşürecek hatta başarısız gösterecektir.
Umarım yanılırım ki yanılırsam buna çok memnun olacağım.
Bir kadının bu kadar önemli bir koltuğa gelmesi bence çok güzel. Umarım başarılı olur da kurtarır bizi bu bataktan
Bir kadın olarak gurur duydum. Başarısı kaçınılmaz çünkü o bir kadın. Ne yapar ne eder işleri bir haline yoluna koyar bence. Ayağına çelme takanlar olmazsa.
Merkez Bankası'na bir kadın eli değdi demek ki yanlış hatırlamıyorsam bayağı başarılara imza atmış bir kişi bu görevi de hakkıyla yapacağına üstesinden geleceğine inanıyorum
Meyve vereni taşlamaya başlamışlar bile, kriter sahibi olmayanların torba olmayan ağızlarından bir sürü şey çıkıyor. Başarısından dolayı kendisini tebrik ediyorum.
Adını ilk defa duydum. ne kadar iyi olursa olsun merkez bankası bağımsız olmadığı sürece iyiye giden hiçbir şey olmaz
Giderlerse gitsinlerden yurtdışından getirmelere :D
Özgür ruhlu biri olduğunu düşünüyorum. İstediği yapilmassa istifa ederek cümle aleme furasi ağır ders verebilir
Boğaziçi üniversitesini birinci olarak bitirmiş daha ne olsun. Genç yaşta amerikada sioluk yapmak herkese nasip olmaz.
Umarım ekonomık anlamda gerek maliye bakanı gerekse Mb olarak ülke de birşeyleri rayına sokup mali anlamda TL ye değer katılsın
Kadının da toplum içinde güzel bir statüde olması gurur verici. 🪁
Merkez Bankası Başkanları ülkemizde bağımsız değil. Şahap Kavcıoğlu'na düşür faizi diyorlardı düşünüyordu buna da yükselt diyecek Mehmet Şimşek, yükseltecek. Kurumlar başımsız değil maalesef.
Bizim Gaye gercekten taktir ettigim bir insan. Hos görülü ve bilgili bir kadin.
En İyi Cevap