Özellik ile erkekler kadına bakmakla yükümlü olduğu için tüm mal varlığını paylaşmak durumunda kalıyor. Ben kadınları merak ediyorum varlıklı bir kadın tüm varlığını eşi ile paylaşırmı? Benim düşüncem paylaşan azınlık olsa da çoğu paylaşmaz daha çok türk toplumunda ki TC kızı profili sırtlan gibi... Siz ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"Tum mal varligini paylasmak zorunda kaliyor" ama kadinda ömür boyu sizin ihtiyaclarinizi gidermek zorunda kaliyor. Biraz bu acidan da bakin. Varsa yoksa erkekler olarak sadece maddi yönden bakiyorsunuz olaya. E kadinda bir ömür önünuze guzel yapip yemekler koyuyor, s*ctiginiz tuvaleti temizliyor. Evi temizliyor guzel, temiz bir evde yasayalim diye.
Guzel temiz, duzgun giyinin diye camasirlari yikayip asıyor. Gomleklerinizi utuluyor. Guzelce dolabiniza diziyor. Her seyi hazir buluyorsunuz dolapta karınız sayesinde. Kadin da sizin b*klu donlarınızı yıkamak zorunda mı mesela? Bunlarin yaninda kahrinizi da cekiyorlar bu kadinlar. Hastalaninca ölecekmis gibi davraniyorusnuz erkek milleti olarak, kariniz onu cekiyor. Koca bebek gibisiniz kadin bunlari çekiyor. Belki uzuyorsunuz da kadini, ilgi vs vermeyerek. Sosyal medyada kizlara bakarak falan üzuyorsunuz da fazlasiyla.
Kadin bunca seyi yapiyor, bunca kahrinizi cekiyor (annenizde boyleydi) ama şurda eve para getiriyorum diye demediginiz kalmıyor kadinlara karsi. Malımı esimle paylasacagim diye ödünüz kopuyor kiminizin. Bir de ustune kadinda çalışıyorsa zaten ipler tamamen kopuyor orada. O evlilikte kadin tamamen yalniz kaliyor, her seyi yapan kadin oluyor o zaman.
Erkekler olarak gunumuzde kendi esinizin paranizdan harcama yapmasi zorunuza gidiyor. Peki kadınların yukarida saydigim seyleri yapmaması nasil olurdu? Kadininda sizin gibi zoruna gitse, ev isleri, yemek yapmiyorum dese nasil olurdu? Kusura bakmayin ama kadinlik gorevlerini yapmiyor diye babasinin evine götürürsunuz. Bu isleri yapmayacaksa niye evlendim ki diyen bircok kisi olur.
Iyi ki bir para kazaniyorsunuz, az bucuk bir mal varliginiz oluyor. Onu bile artik kadinin burnundan getirdiginiz gibi esinize harcamak, paylasmak dahi istemez haldesiniz. Ne yapalim bu durumda bizde sizi annenizin evine mi birakalim?
Bu ulkede ekonomik siddet yaşayan o kadar cok kadin var ki. Hangisinin sesi cikiyor ya da cikabiliyor o evden gidebiliyor? Ama tam tersi olsa kusura bakmayin ama aninda baba evine yollar, boşarsiniz kadını.
Kadinin evde yaptigi fedakarliklar bu ulkenin erkeklerine neden gozukmuyor bir turlu anlamiyorum. Varsa yoksa para, paraniz. Turk erkeginin canini al parasini alma gerçekten.
Turk kadini icin sirtlan, parasini vermez falan demişsin. Dugunde takilan altinlar gelinindir kanunen de. Peki hangi kadin sakliyor o altinlari? Hangi kadin benim diyor? Kanunen kendisinin olsa da bizim diyorlar. Gerektiginde vermiyor mu tum mal varligini? Araba istiyorsunuz o altinlari veriyor, ev alalim diyorsunuz veriyor. Borclari odemimiz lazim diyorsunuz veriyorlar. Altini olan altıni çıkarıp veriyor, parasi olan parasini, baska mali mulku olan baska malini cikarip koymuyor mu önünüze bu kadinlar?
Kusura bakmayin ama kadinlar sizden ozellikle bu devirde daha cömert. Beni kahve icmeye davet edip 40 liralik kahveyi odemeyen erkek gordum ben. 40 liranin hesabini yapmam deyip onunda hesabini ben ödedim. Bu kadar da cimri olmayin yahu. Ozellikle eşinize karsi da boyle olacaksaniz erkekler olarak evlenmeyin, bir babanin kizini da boşa emanet olarak almayin.
Bu ulkenin kadinlari elinde avucunda ne varsa kocasina cocuklarina vermistir bugune kadar. Hala da veriyorlar. Calisan kadınlar ev kredisine falan giriyor gunumuzde. Sen gelip mal varligi olsa paylasir mi diyorsun.
Kadinlarin calisma zorunlulugu da yok. Ama gecim zor, size yuk olmasin diye, daha rahat gecinelim diye calisiyorlar artık yoksa zorlari ne bu kadinlarin. El kadar bebeklerini evde birakip işe gidiyorlar. Zorlari ne bu kadinlarin? Ama biz bir aileysek bende ekonomik olarak destek olabilirsem olayim diye dusunuyor bu kadinlar. siz hala üçün beşin hesabini yapiyorsunuz kadinlara karsi.
Eskiden erkekler ek iş yapardi karimi, cocugumu rahat ettireyim diye simdi kadina sende calis diyorlar. Kadin hem icerde hem evde çalışıyor, altınını elinde ne varsa ailesiyle kocasiyla paylaşıyor. Dişi kus olarak evi yuva haline getiriyor. Siz erkeklerde işten sonra cok calistim yhaa yoruldum deyip bir elinizde telefon, diger elde tv kumandasi. Gecip dinleniyorsunuz. Ev hanimi olan kadinin maasi yok kazanci yok, mesaisi yok. 7/24 calisiyor.
Disarda calisan kadin eve gelince dinlenmeden iki tabak yemek cikarmak icin o yorgunlukla yemek yapiyor. Yemekten sonra ortaligi topluyor, siz erkeklerde o arada hala telefondasinız ya horul horul uyuyorsunuz belki. Cok yoruldunuz ya ne de olsa.
Ama bunlar gozukmuyor siz erkeklerin gozunde. Iste bu milletin kadinlari agziyla kuş tutsa yaranamaz bu ulkede. Tum hayatini ailesine adar yaranamaz. Tum mal varligini esiyle paylasir yaranamaz. Sacini supurge eder cok bakimsizsin, seni arzulamiyorum olur, aldatmayi hak olarak görürsünüz. Surda erkek olarak 3-5 paraniz var belki, az bucuk bir mal varliginiz var onu da bu kadinlarin burnundan getireniniz de cok fazla.
Öteden beri böyle bu sadece gunumuze has degil. O yuzden kizlar okuyor ekonomik siddet gormemek icin. O yuzden anneler, anneanneler kizim oku, ev isi yapmasan da olur ama oku, kendi gelirin olsun diyorlar. Annelerimiz, bizden buyuk kadinlar bu ekonomik siddeti cok gordu cunku sizden, siz turk erkeklerinden.
Annelerimiz babalarimizin verdigi harcliktan artirarak gider altin falan yaptırır kenara koyar onu da zor zamanda ya evladina ya kocasinin eline vermistir bugune kadar. Simdikilerde calisarak destek oluyor. Ama sorsan turk kadini sırtlan, turk kadini malini vermez. Turk kadini size ömrünü veriyor ama farkinda degilsiniz ve cogunuz nankörsünüz. Allah'tan korkun gercekten. Surda varya annelerimiz babalarimiza, kadin eşlerde kocalarina tum bu fedakarliklardan dolayi hakkini bir helal etmese var ya altinda ezilirsiniz. O hakkın altindan kalkamazsınız erkekler olarak.
Soruya o kadar sinirlendim ki bu kadar yazdim kusura bakmayin. Bu satirlara kadar okuyanlar icinde tesekkur ediyorum. degerli zamaninizi aldim, hakkinizi helal edin lütfen.
24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Greyx bu devirde evlenmeyi hakedecek erkekte yok. Bize gore erkek yok, size gore kadin yok. O zaman dugun salonlarinii, nikah dairelerini boşa doldurup milletin zamanini almayalim. Sahsen ben oyle yapiyorum. Madem yok bir kadinla da benim arkami toplasin diye evlenmeyin erkekler olarak bir zahmet. Cinsel olarakta evlenmeyin. Kadin parasini kazandigi sürece zaten evlilik kadin icin zor bir level. Cinsellige kadinlar sizin kadar ac da degil. Kendi basina yasar gider. Madem oyle kadinlar yok, tavsiyem evlenmeyin. Ben cevremdeki kizlara da söylüyorum koca koca diye delirmeyin diye. Bize gerek yoksa size de gerek yok. Siz erkeklere gore hakeden yoksa bize gore de hakeden erkek yok. Bence anlaştık
- +1 yıl
Okumaya üşendim ama okuduğum kadar haklısın benim bu konuda sorunum yok ben istesin canımı vereyim ama günümüzde böyle cefa çekecek kadın çok nadir kızlar sefa derdinde kocası baksın olmazsa da kocasından ne alabiliyorsa alsın. Benim asıl sorum aynısını erkek size yapsa kabul edermisiniz...
En İyi Cevaplar
+1 yılYani zaten beraber kullanılmıyor mu? Aynı evde oturucaz, aynı arabayı kullanıcaz. Televizyon bile alsak beraber izleyeceğiz 😅 Zaten çoğu şey paylaşılıyor. Ama altınlara dokundurtmam. Onlar bir yaşlının kefen parası gibi zor günler için duracak. Ya birimize araba çarparsa? Ya depremde vs ekstra masraf çıkarsa? Işte zor günler için o ziynetler kenarda durmalı. Genelde kadınlar bu tarz konularda daha hassas. Eğer tutumlu değilse ondan gizli biriktiririm 😀 Ama zor anında onunla paylaşırım..
18 Yorumla- +1 yıl
Ne dimek gizli gizli biriktiririm, Allah uzun ömür versin tayfun AKIGHAfhjkldsafas
- +1 yıl
@ProducerT Eğer kötü ayrilmadiysak elbette veririm. Ama siddet uyguladiysa, tecavuz falan ettiyse ölsün bile.. Ama iyi biriyse elbette veririm 🌸
- +1 yıl
@dibineKadarMasqulenn Eksik okumussun 😀 Ihtiyaci oldugunda ona da harcarim dedim. Adam sonrasini dusunmeden harciyorsa ne yapacagim baska? Oldu ki araba carpti ve ameliyat olunacak. Ne yapacagiz o zaman?
- +1 yıl
@ProducerT Tesekkurler 🙂
- +1 yıl
Sana cevap verdirebileceğim tarafını yazdım diyelim, eksik okumak yok ljhsklgsgsgfsdh
- +1 yıl
@dibineKadarMasqulenn Sinsi CWSMDHDMDND
+1 yılHer ne kadar benzetmeniz hoş olmasada.. Bana göre birbirine güvenen beraber bir ömür yaşamaya karar vermiş insanlar paylaşır diye düşünüyorum. Bende eşimle paylaşırım tabiki bizim aramızda paranın lafı bile olmaz. Çünkü ben eşime değer veriyorum onu seviyorum.
10 Yorumla
Hayatımda olacak olan kişiyle biz olamayacaksak bir anlamı olmaz zaten. Diyelim ki boşanma aşamasındayız, karşı taraftan herhangi bir şey talep etmem.
13 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36
Cevap
21Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet paylaşırım tabi ki de
10 Yorumla
+1 yılOlmayan eşimle paylaşırım onun malı benimdir benim malım onun
13 Yorumla- +1 yıl
At hırsızlarına denk geldiğim için zor biraz o
+1 yılEvlendikten sonra alınan her şey ortak. Öncesinde onun olan şeyler veya benim olan şeyler birbimizi bağlamaz. Maddiyat üzerine kurulu ilişkiden de hayır gelmez
20 Yorumlakimse kimseyle evlenmeden önceki malını paylaşmak zorunda değil. evlilik sonrası beraber yaptıklarınızı paylaşıyorsunuz zaten
10 Yorumla
+1 yılPaylaşdam ne yazar evlilik sözleşmesini maddesinde mal varlığımın tamamı kızım ya da oğluma kalır maddesi olacak 😂
10 Yorumla
+1 yılPaylaşırım evet. Ama o kabul etmiyor bunu. Şu an kirada oturuyoruz.. kendi evim olduğu halde. çünkü eşim kabul etmiyor
11 Yorumla- +1 yıl
gururlu fazla gurur yapmış gereksiz ama sevdim dhdjdjd
+1 yılMal varlığım yok ve evlenmem. Kadınlar sadece lüks evli lüks arabalı trilyonerlerle evleniyorlar bana da mutluluklar dilemek düşer.
10 YorumlaEvlilikte ayrı gayrı olmaz, eve giren gelir de ortak, önceki yapılan yatırımlar, alınan Eşya Araba varsa da beraber kullanılır
10 YorumlaEvlendiysen her şey ortaktır zaten ama doğrusu kişi mi asıl mesele o
10 Yorumla
+1 yılEvlenmişsin kötü yere para gitmediği sürece paylaşılır
10 YorumlaBenim herşeyin zaten hatuna kayıtlı. Ev araba iş cep telefonum bile.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeden önce aldığım hiçbir şeyi paylaşmam. Zaten evlilik sonrası alınan şeyler paylaşılıyor
10 Yorumla
+1 yılAman alsın hepsi onun olsun Dünya’nın malı Dünya’da kalır ben ahiretimi kurtardıktan sonra
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBiriyle hayatını, yatağını paylaşıyorsun ama mal mı paylaşamayacaksın. Her şey ortaktır iğnesine kadar.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbosanma durumunda kendi varlığımı vermem, karşıdan da almam ama onun dışında arabam evim varsa zaten ortak olucak?
10 Yorumla
+1 yılEşini doğru seçersen bu tarz şeyleri düşünmek zorunda bile kalmazsın
10 YorumlaPaylaşırım ben sonuçta eşim. Ve tabiki bunda sadakt güvende önemli.
00 YorumlaBenim tek mal varlığım evdeki calisma masam onu da kimse ile paylasamam 🙄
00 Yorumla
+1 yılBen paylaşmam, benim malım benim malım, o çalışsın ikimizede kazansın.
00 YorumlaHayır erkekler nankör çünkü kıymet bilmiyorlar degmez
018 YorumlaEvlenme derim ben dost hayatı miş dul bul bir tane geçinin gidin yoksa Bir çok sorun böyle insanı hasta eder
10 Yorumla
+1 yılTek mal varlığım acılarım
11 YorumlaCennete goturecek yoldas alirsaniz senin paran benim param olmaz. Ama sirket ortagi alacak olursaniz senin hesap benim hesap olur🤷♀️
10 YorumlaNormalde bir erkekle paylaşmam çünkü değer bilmediklerini düşünürüm ama zaten gözü yoksa ben ona zorla veririm
10 YorumlaOlsa paylaşırım ama yok sldkdk
18 Yorumlaiki taraf hayırlıysa sonuna kadar helaldir hepsi onundur
10 Yorumla
+1 yılEğer çok seviyosam ve çok güveniyorsam evet paylaşırım.
10 YorumlaAynı hayatı paylaşacağım kişi ile mal varlığımı tabii ki paylaşırdım
10 Yorumla
+1 yılCanım eşim herşeyimi paylaşırım bitanecik eşim benim. 😘
10 Yorumla
+1 yılYokki olsa paylaşmam erkek milletine güven olmuyor 😄
05 Yorumla- +1 yıl
Onlar daha sadık erkeklere göre
- +1 yıl
Tabi kadın akdatınca erkek dünyayı ayağa kaldırır erkek akdatınca kadın sustuğu için böyle bu araştırmalar...
+1 yılPaylaşırım. Mal mülk umrumda değil
10 YorumlaBazı mallar vardır paylaşılmaz 😂
10 Yorumla
+1 yılHayatımı paylaşacağım mal varlığının lafı mı olur
10 Yorumla
+1 yılEvet , bana ait olan onada ait olur.
10 Yorumla
+1 yılPaylaşırız hayat müşterek
10 YorumlaHepsi onun olsun umurumda değil
10 Yorumla
+1 yılPaylaşırım tabiki hattaa hepsini de veririm
10 Yorumla
+1 yılHayır parayı çok seven biri olarak tek kuruşunu paylaşmam 😅
00 YorumlaMal varlığım yok
11 Yorumla
+1 yılHayır paylaşmam
00 Yorumla
+1 yılEvlendikten sonra neyim varsa eşimin olur zaten
10 Yorumla
+1 yılGerçekten güven veren biriyse tabiki
10 Yorumla
+1 yılTabiki de
10 Yorumla
+1 yılTabikide paylaşırım.
10 Yorumlapaylaşırım
10 Yorumla
+1 yılikiside olsa paylaşırım
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 691 cevap paylaştı.
+1 yılPaylaşırım
10 Yorumla
+1 yılEvet paylaşırım.
10 YorumlaPaylaşırım
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBilmiyorum belki
10 Yorumlayooo
00 YorumlaPaylasmam
00 Yorumla
+1 yılben paylasmam ama o paylassin
00 YorumlaHayır
00 YorumlaPaylaşirim