Bir bucuk yillik evliyim bir kizim var daha 8aylik kendim ogretmen olarak calishiyorum. Kocamin aylik maashi cok az. Arabasi kredi ile alinmish onun ayligini bile bana odetiyor. Kendime bir shey alacak param resmen kalmiyor ne kendime ne kizima. Gezmege gitmek ne bilmiyoruz. Son defa ne zaman dishariya cikip birsheyler yaptik hatirlamiyorum bile. Hep borc oduyor aylik yemek parasi bile saklamiyor maashindan artik bitmish durumdayim sinirlerim felc oldu resmen. Boyle bir shey olur mu ya?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılNeye bu kadar borç harç yaptı bilmiyorum ama evlenmeden önceki hazırlık süreciniz masraflıysa şuanki borçlara hayıflanmak gibi bir hakkın yok maalesef. Arabası krediyle alındı diyosun ama arabası olmasaydı da bunu sıkıntı edecekmişsin gibi hissediyorum. Belki yanlış düşünüyorum olayın iç yüzü farklıdır belki borçlar vs. size yönelik değil de kendi keyfi için yapılmış borçlardır bilemiyorum şu an ama ilk izlenim ve hislerim doğrultusunda size iyi bir şeyler yapmak isterken bu kadar borç edindiğini düşünüyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılHayir kesinlikle hayir bizde evlenmeden once tum harci kiz evi ceker zaten esya mobilya kina nishan hepsi kiz evi tarafindan yapilir kesinlikle dugun oncesi masraf falan deyil yani
Cevap sahibi+1 yılDüğünden sonra oldu yani ne olduysa doğru mu anlıyorum?
Soran+1 yılYani arabayi duyunden sonra aldi kredi ile bir de tehnika almish onu da kredi ile yani maashi cok az diye yetmiyor ishte borclara bile yetmiyor
En İyi Cevaplar
+1 yıl1.5 yıllık evlisiniz ve evladınız 8 aylık. Çocuğu erken yapmışsınız. Ayrıca merak ediyorum düğün kına vs yaptınız mı? Yaptıysanız kredi çekip borca girerek mi yaptınız? Ya da evlilik öncesi, benim maaşım şu, senin maaşın şu, toplam gelirimiz şu, toplam masrafımız giderimiz şu, bize kalan miktar şu, diye bir hesap yapmadınız mı? İşte biz sırf bu yüzden düğün ve istemiyoruz, hayatımızı sizinle yaşamak istiyoruz çünkü, sürekli ek iş yaparak yarı zamanlı çalışarak ek mesai yaparak değil.
04 Yorumla- +1 yıl
Sen askersin maaşın yuksektir düğün vs yaparsın sen bu adam sanırım asgari ücret alıyor
- +1 yıl
Asgari ücret alıyorsa evlilik sonrasını düşünmek zorunda. Benim maaşım şu kadar fazla borca girmemeliyim demek zorunda. Kadın da bunu göz önünde bulundurmak zorunda. Gerekirse düğün kına vs yapmayacaklar. Genelde bu işler gelin ya da gelinin ailesi tarafından istenir. Eğer ki gelin yok ben illaki isterim diyorsa ona uygun gelir seviyesine sahip birini seçmek zorunda. Etiniz ne budunuz ne de siz bu kadar borca girdiniz? Tabi hastalık vs vardır da borcunuz vardır ona bir şey diyemem.
- +1 yıl
Ama bu sefer de erkek yok sen beni sevmiyorsun moduna giriyor paraya bakiuorsun modu
- +1 yıl
Ne alaka? Kadın düğün vs istemiyor diye erkek neden kadının kendisini sevmediğini düşünsün ki? Tam aksine kadının düğün kına vs istememesi erkeği düşündüğünün bir kanıtıdır. Erkeğin fazla borca girmesini istemiyordur.
+1 yılevlenirken ev alsın araba alsın eşyalar eksiksiz olsun 10 bilezik alsın düğün nişan kına kız isteme her masraf erkeğindir derseniz sonuç bu olur. muhtemelen boşanacaksın bu seferde adam borç hariç birde nafaka ödemekle boğuşacak. 50 gram şey için hayatı mahfolmuş yazık acıdım eşine
04 Yorumla
Soran+1 yılHayir bizde eshyalar her shey kiz tarafindan alinir erkek birshey almazki bilmeden ne de cabuk konushuyorsunuz ya insan bir sorar
- +1 yıl
Bizde de türk kızlarında herşeyi erkek yapar
Soran+1 yılHayir bizde oyle deyil ishte tam tersi tum yuk kiz tarafina dusher kinadi nishandi cehizdi esyalardi hepsu ishte mobilyani bile kiz evi alir
- +1 yıl
Anladım
+1 yılMaaşını ev ihtiyaçları ve borçları ödüyorsa sorun yok olabilir onun maaşı demek ki o kadar da bunu anlayışla karşılaman lazım herkesin Kazancı aynı olamaz sen de yardımcı ol da borçlarını hemen bitirsin en azından adam araba almış har vurup Harman savurmuyor
12 Yorumla
Soran+1 yılIyi de maashi ile odeyemiyor ishte borclari ev ihtiyaclarini da
- +1 yıl
Ne yapıyor peki o parayı
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
46Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence konuşmayı deneyin onunla
01 Yorumla
Soran+1 yılKonustum zaten hic orali olmuyor bile
+1 yılbunu ilk günden fark etmemeniz üzücü
yani bunu size sevgili eşiniz en başında bakın ben evlenirken borçla evleneceğim bil dediyse sizde kabul ettiyse şimdi şikayet etmeniz anlamsız..
evlilik paylaşmak demek.. paylaşmak da borç ödemeyi de kapsıyor00 YorumlaKeske evlenipte adamin basini yakmasydin be bacim. cidden evliligin ne oldugunu bilmeden evlenmeyin bence
51 Yorumla
Soran+1 yılUzaktan konuşmak kolay tabii ki ne diyeyim hic bir şey
Gizli Üye(30-35)+1 yılKlasik vasat ve basit kadın kafası. İki para kazanınca senin paran benim param muhabeti yapmaya başlıyorsunuz.
710 Yorumla
Soran+1 yılNe kalssigi ya benim yerime ol da oyle konus istersen. Kendine bir ruj bile almaya paran kalmasinda gorurum o zaman seni
- +1 yıl
Kadın haklı çalışıyosa kendi refahı için aşkta biyere kadar
- +1 yıl
Bu genelde tam tersi olurdu erkek kazanır kız evde oturur erkek parası yerdi
- +1 yıl
- +1 yıl
@gokselinho bencedee
- +1 yıl
- +1 yıl
@gokselinho evet çalişiyorum
- +1 yıl
- +1 yıl
@gokselinho Yani evlenecegim adamin benim parama tabikide dokunabilir. Benim param onun parasi onun parasi benim param. evlilikte senin benim yoktur.
+1 yılbir de bana evlen diyorlar. durumum gayet iyi ama asla evlenmem. evlilik yükden başka bir şey değil benim için
21 Yorumla
Soran+1 yılHic evlenme bence
+1 yılPeki evlenmeden önce bu durum var mıydı? Borçlardan haberin var mı nereye gittiğini paranın? Eğer ciddi anlamda borç ödemiyor da seni uyutuyorsa o zaman ahın büyük
02 Yorumla
Soran+1 yılYok uyutmuyor biliyorum borc odediyini benim dedigim ishini hic degismek istememesi yani hic aramamasi goruyor tamin edemiyor ailesini ama hic bir sey yapmiyor o kadar is falan bakiyorum onun icin ilgilenmiyor bile
- +1 yıl
O zaman güven ve işi zamana bırak
Ben de bu duruma düşmemek için yıllarca çabaladım para biriktirdim sırf eşim olacak kişi zorluk çekmesin istedim ama son 4 ay da öğrendim ki değmez ya ben zorluk çekeceksem eşimde çeksin bundan sonra hiç düşünmeyeceğim...
00 YorumlaSen bu türkçeyle ne öğretmenisin Allah aşkına
32 Yorumla
Soran+1 yılYabanciyim ben ondan iyi yazamiyorum turk dilinde
Allah öğrencilerine yardim etsin. Okurken kelimelerin doğrularını unuttum.
34 Yorumla
Soran+1 yılTurk deyilim o yuzden iyi yazamiyorum turkce
Soran+1 yılAma yalniz da yetisemiyorum ne yapacagimi shashirdim gercekten hic yeni ish bile aramiyor
- Para & Ekonomi konusunda 807 cevap paylaştı.
+1 yılBir şey yazamayan birinin öğretmen olabilmesi çok acı ya kınamıyorum ama geliştir kendini be ablacım ya kocaman öğretmensin mk
11 Yorumla
Soran+1 yılTurk deyilim o yuzden iyi yazamiyorum turk dilinde
Sen nasıl öğretmensin sanki yabancı yazmış bu cümleleri
13 Yorumla
Soran+1 yılYabanciyim turk deyilim
Soran+1 yılAmin
Gizli Üye(25-29)+1 yıl1-Nerelisiniz, İran mı ? 2-Zorlanıyorsanız satın arabayı 3-Kocan eşek değil ya durumu anlat satın gitsin borcu kapatırsınız 4-neye güvenerek borca girdiyse öyle ödesin
01 Yorumla
Soran+1 yılHayir Azerbaycanliyim. Yeni ish bakacak bashka da yolu yok zaten
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu devirde geçinmek zor bence normal bir şey ben öğrenciyim ailem borç içinde tek memur maaşıyla geçiniyoruz ben kitap bile almıyorum mesela hayat müşterek iyi günde kötü günde diyerek evlenmeyi kabul ediyoruz
00 Yorumla
+1 yılToplumumuzun en büyük sıkıntısı nasıl para harcanacagini bilmiyor olması.
01 Yorumla
Soran+1 yılDogru
+1 yılLüks Evliliğe karşıyım mutlu yaşamak varken neden en güzel günlerinde borç stresi yaşayarak tüketim ki çok anlamsız
00 YorumlaEviniz kira mi? 2 maas ile borç da ödesen biseyler kalması lazım
09 Yorumla
Soran+1 yılHayir deyil kendi evimiz
Soran+1 yılHayir borcu cok o yuzden araba kredide falan birde maashi cok cok az
Soran+1 yılKocam evet ozelde calishiyor. Turkiyede yashamiyoruz biz zaten burada ogretmen maashi iyi
Soran+1 yılBir tane bebegimiz var. Oyle diyor kendisi de ben artik pek inanmiyorum
Soran+1 yılAmin inshaAllah (
Bence sonuçta sende kazanıyorsun bunu onla paylaşıp çözeblrsnz benim eşimde biraz öyleydi
08 Yorumla
Soran+1 yılPaylashdim zaten ne yapiyim ben falan diyor hic daha cok maashli ish arasin falan dushuncesi bile yok
Soran+1 yılZaten oyle yapacagim kendisine bile soyledim. O zaman anlar belki maashi ailesini gecindiremiyor
Soran+1 yılAnlamis yine cok guzel bir sey bu. Ama bana haksizmisim gibi tavir yapiyor
Soran+1 yılCok teshekkur edirim. Anlattim zaten ama hic bir faydasi olmadi
Gizli Üye(36-45)+1 yılesin ne is yapiyor. evlenmedne once boylr birseyle karsilacagini bilmiyormuydun? sakladigi bisey mi var
012 Yorumla
Soran+1 yılInteryer dizayner , hayir kesinlikle bilmiyordum arabani da biz evlendikte aldi ben odeyecegimi bilmiyordum ki.. ya oderim de sorun yok benim kendi ihtiyaclarimi kashilasin kendisi onu da yapmiyor ki
Cevap sahibi+1 yıl657 tabi ogretmen sin dimi. iyide seni bu atkadas sagmalik inek yerine mi koyuyor. evlenir ona odetirim seklinde
Soran+1 yılAnlamadim ne dediyinizi 657 ne? turk deyilim ben o yuzden iyi yazamiyorum
Soran+1 yılOdemeyecegim zaten
Cevap sahibi+1 yılogretmen im dediniz.. kadrolu mu? ozel omulda sozlesmeli mi.. what is ur origin? if u not turkish
Cevap sahibi+1 yılbencede odeme..
Soran+1 yılIm azerbaijanian. Im working as teacher in state school of Azerbaijan
Cevap sahibi+1 yılu live in azerbaijan? i supposed u are in Turkey
Soran+1 yılI live in Baku
Cevap sahibi+1 yıloh ok. i just suprised
Cevap sahibi+1 yılcan u add me? for private message
Cevap sahibi+1 yılu there?
+1 yılborç harç varsa araba ne diye almış üstelik de sen ödüyorsun
00 Yorumla
+1 yıle boşan sende bi de böyle birinden çocuk yapıyon hak size
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkari kizla yedi d=senden once onun borclarini oduyor ahh kizlar uyanik olunnn
01 Yorumla
Soran+1 yılHayir oyle deyil araba aldi onu oduyoruz yani ben oduyorum. Sonra bir tehnika almis o da kredi onu oduyoruz boyle sheyler iste
Gizli Üye(25-29)+1 yıl8 ay yeterli olmuş küçümsemek için. Allah herkese karakterli eş nasip etsin.
03 Yorumla
Soran+1 yılIki yillik evliyiz ne 8ayi? uzaktan bakarak konusmak kolay zaten. Neyse ya
Cevap sahibi+1 yılKendi yazdığınızı mi unuttunuz. 8 aydır çalışıyorum yazıyor. Bu arada klavyenizde ş harfi olmadığı için sh olarak yazıyor. Düşüncelerim sabittir.
Soran+1 yıl8aylik bebegim var yazdim ben yabanciyim o yuzden iyi anlata bilmemis ola bilirim 7 yildir calishiyorum ben evlenmeden de calisiyordum zaten
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılonun ya da senin aileden yardım alsanız, yazık sana 🤷♂️
05 Yorumla
Soran+1 yılOnun ailesi hic yardim etmez
Cevap sahibi+1 yılolur mu yaaa, çalış çalış ona ver. arada çıkıp dışarıda kendinize zaman ayırmanız lazım
Soran+1 yılBenim maashim iyi zaten ama araba kredisi falan yetishemiyorum yalniz
Cevap sahibi+1 yılvalla kolaylıklar diliyorum🤷♂️
Soran+1 yıl🤦🤦
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenden eş falan olmaz ayrıl yalnız gebermeye bak s. et sen evliliği falan goren de adam çalışmıyor sanacak elinden gelen bu ne yapmasını bekliyon zenginler sana neden baksın daha Türkçe konuşamıyorsun öğretmen olmuşsun
02 Yorumla
Soran+1 yılAy insan azerbaycanliyam men !.. senin dilinde normal yaza bilmemeyim normaldir! Xeste beyinli insanlarsiz haminiz beli cografiya muellimesiyem. Sen de bunu duzgun tercume ele asandirsa !
Soran+1 yılBurde her dilde yazirlar sen başqa dil bilmirsense bu senin problemindir ! Onsuzda rus inglis dili falan da yoxdu sende yeni get once insan olmagi oyren medeniyyet oyren sonra yaz !
+1 yılYa bence seni kandırmış eşin borcu sen oduceeen araba ev onun üstüne oldu paşam aptalık sende biraz kusura bakma da kendisi ödesin ödeme kesinlikle
01 Yorumla
Soran+1 yılArtik odemeyecegim zaten
+1 yılBelliki ortada bir sorun var bence eşine durumunuzu anlatman gerekiyor sonuçta senin de ekonomik özgürlüğün var
05 Yorumla
Soran+1 yılAnlatiyorum anlatmazmiyim hic orali olmuyor ne yapiyim falan diyor hic yeni bir ish ariyim falan dushuncesinde bile deyil
- +1 yıl
Anlamadım kendisi çalışmıyor mu
Soran+1 yılCalishiyor maashi cok az
- +1 yıl
Himmm anladım
- +1 yıl
Senin bir fikrin var mı
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlenirken bu adamın araba borcunu bilmiyor muydun maaşını bilmiyor muydun hayır bir de evlenir evlenmez kedi gibi de doğuruyorsunuz anacığım sahibinin günahı ne
01 Yorumla
Soran+1 yılHayir evlendikten sonra aldi arabayi
2 maaşlada bişey yapamıyosanız sizde bi problem var
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de onu diyorum zaten
+1 yılKendini çok yıpratıyorsun, hasta olursun el oğlu takmaz kafaya olan sana olur
01 Yorumla
Soran+1 yılSinirlerim harab oldu resmen
Ondan sonra arabam var diye hava atarsınız kısır günlerinde
00 Yorumla
+1 yılYazı tarzın ne ya
03 Yorumla
Soran+1 yılYa biktim bu sozden gercekten turk deyilim arkadas ondan iyi yazamiyorum turk dilinde
Soran+1 yılEvet ayni soruya cevab vermekten gercekten biktim
Okurken krize girdim affet
01 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten krizdeyim
Gizli Üye(25-29)+1 yılBosanacaksin hala kocam mi diyosun sen o adama
00 YorumlaBorcu var yapacak bir şey yok
00 YorumlaAha oluyor işte olabilir mi ne
00 Yorumla400.000 tl ye düğün dernek yaptırırsanız
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce düşünecektiniz ayrılın o zaman
00 Yorumla
+1 yılBoşan da adam kurtulsun
00 YorumlaNiye hemen cocuk yaptınız bu durumda
00 YorumlaBoşan yahu boyle adamla omur gecmez
02 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 405 cevap paylaştı. Çoğu kişi
Borç harç evleniyor zaten00 YorumlaDavul bile dengi dengine demişler bu yüzden
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıliyi de evlilik zaten böyle bir şey maalesef
15 Yorumla
Soran+1 yılBoyle bir shey deyil isterse daha cok maashli ish bula bilir mesela
Cevap sahibi+1 yılbu zor bir soru
Soran+1 yılHic aramiyor
Cevap sahibi+1 yılbelki konfor alanından çıkmayı sevmiyordur
Soran+1 yılGorunen o
Gizli Üye(36-45)+1 yılShaka misin 🙃
12 Yorumla
Soran+1 yıl🤦🤦
Cevap sahibi+1 yılYazı stilin hoshuma gitti de 😉
Gizli Üye(36-45)+1 yılBizimde ilk sene öyle geçti toparlar ya
03 Yorumla
Soran+1 yılAmin
Cevap sahibi+1 yılYeter ki destek ol
Soran+1 yılOluyorum zaten
Demek ki kocan batak birisi sen ne öğretmenisin
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvlenirken bunları bilmiyormuydunuz?
00 YorumlaÜzülme bu günlerde geçer
00 Yorumla
+1 yılabla sen mi bosanirsin ben mi
04 Yorumla
Soran+1 yılAyni durumdamisiniz?
- +1 yıl
hayir o anlamda soylemedim. Yani o kisiden sen mi bosanirsin ben mi bosaniyim anlaminda.
- +1 yıl
sadece saka ciddiye almayin
Soran+1 yılAnladim )
+1 yılNe isinde çalışıyor
06 Yorumla
Soran+1 yılOgretmenim
- +1 yıl
Esin ne isinde calisiyor
Soran+1 yılInteryer dizayner
- +1 yıl
Neden başka is bakmıyor seni çocuğunu düşünmüyor
Soran+1 yılSoyluyorum ama hic oyle dushuncesi bile yok
- +1 yıl
Aranız nasil
Sabirli olman gerek
00 YorumlaBoşan
00 Yorumla
+1 yılBorctan adam belini dogrultamamiski
00 Yorumla
+1 yılÖde sen de
00 YorumlaBoşan abla
00 Yorumla
+1 yılOlamaz
00 YorumlaBelki karılarla yiyor
00 YorumlaOlabilir ekonomimimiz kötü maalesef
00 Yorumla
+1 yılOlur hayat zor
00 Yorumla
+1 yılayril aw onunla mi ugrasican
00 Yorumla- Devamını Gör (8)
Devamını Gör(53)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Kocam evlendiğimizden beri borç ödüyor, hiç para ayırmıyor. Böyle bir şey olabilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler