Zaten kiralar 10000 üzerinde bunun elektriği, suyu, doğal gazı, telefon faturası, interneti, yemesi, giymesi , içmesi, çocuk okutması var. Günümüz şartlarında eşte bir o kadar almalı ki en azından birinin maaşı faturaları karşılarken diğerinin maaşıda çocuklara, yemeğe, içmeye, giymeye, mecburi kullanılması gereken kişisel giderlere harcanabilsin. Özel kurslar tiyatro sinema bale sanatsal hiç bir aktiviteyede kolay kolay gidemez diye düşünüyorum. Yaşam kalitesi düşük olur diğer türlü. Neticede 7.500 tl maaşla geçimini idame ettirmeye çalışan emeklilerde var. Şayet bekarsa yeterli diyebilirim (hatta ailesinin bazı faturalarına destek bile olabilir).
Neye göre kime göre. Evliysen iyi. Tek yaşıyorsan kira veriyorsan yemen içmen kendindense anca yeter. Aileyle yaşıyorsan fazlasıyla iyi sayılır. Kıstasa göre değişir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
7 gü
Hangi şehirde yaşadığına göre değişir mesela İstanbul'da yaşıyorsan az bir para
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
Zaten kiralar 10000 üzerinde bunun elektriği, suyu, doğal gazı, telefon faturası, interneti, yemesi, giymesi , içmesi, çocuk okutması var. Günümüz şartlarında eşte bir o kadar almalı ki en azından birinin maaşı faturaları karşılarken diğerinin maaşıda çocuklara, yemeğe, içmeye, giymeye, mecburi kullanılması gereken kişisel giderlere harcanabilsin. Özel kurslar tiyatro sinema bale sanatsal hiç bir aktiviteyede kolay kolay gidemez diye düşünüyorum. Yaşam kalitesi düşük olur diğer türlü. Neticede 7.500 tl maaşla geçimini idame ettirmeye çalışan emeklilerde var. Şayet bekarsa yeterli diyebilirim (hatta ailesinin bazı faturalarına destek bile olabilir).
Günümüzde az. Apartmanda bir ev 15 bin diğer ev 13 bine kiraya verildi. Bu durumda kiranı karşılayamazsın
Az bence ben 25 /30 arası alıyorum bir değeri yok 16 bin yetmez 3 gün sonra taksit ödeyecek 18500 tl o para asgari ücret gibi
Neye göre oran belirleyecez?
Tas taşıyorsa az , oturduğu yerden çalışıyormuş gibi yapıyorsa iyi
Az tabi ki bu ekonomik şartlarda bı kira 10 bin lira
tr standartlarında 50 bin de alsan bir özelliği yok
Şehir iş yan haklar vs vs bir sürü kriteri var bunun
Benim maaşım 10.500 kıyaslama yaparsak çok iyi tabii ki
Az. düşük kira fatura varsa bile az kendimden biliyorum maaşa on beş gun kala ne kadar kaldi yaağğ diye parmak sayıyorum
Hayat standartlarına bağlı bir soru bu kimisi için normal kimisi için az
Neye göre kime göre. Evliysen iyi. Tek yaşıyorsan kira veriyorsan yemen içmen kendindense anca yeter. Aileyle yaşıyorsan fazlasıyla iyi sayılır. Kıstasa göre değişir
Hangi şehirde yaşadığına göre değişir mesela İstanbul'da yaşıyorsan az bir para
İdare eder türkiye şartlarında ama kira veriyosan kötü
Valla iyi para asgari ücretle çalışan biriyim ben o parayla birikim bile yaparım
Günlük haftalık aylık listeniz varsa yetmese bile akıllı kullanmış olursunuz.
Günümüz koşullarında normal ama hangi şehirde yaşadığına göre de değişir...
nerede yaşadığına göre değişir
Ev kirasına yetmez
Normal, yetmiyosa s. Olup gidebilirsin tatlım
Memur maaşı bu işte normaline yakın