22 yaşında 14 bin lira borcum var. Senin neyin var?

22 yaşına borç ile girmek beni üzdü 🥹
36 yaşındayım kart borcum 8 bini bulunca üzülüyorum. Sen 22 yaşında belkide işsizsin belkide asgari ücret kazanıyorsun 14 bin bence çok. Dikkatli harcamalar yap ve maalesef pek çok şeyden vazgeçmesini öğren. Hayatını kazancına göre yani kısıtlı yaşamasını öğrenmen gerekiyor. Buna yorgana göre ayak uzatmak deniyor.
Bende geçen sene öyleydim 🙄
Şu an sikagodayim kyk borcunu 2 ay önce tek kalemde ödedim. 2 ayri Kredi borçum var birini kapadım sayılır 1 taksit ödemedim diğerini ödüyorum aylık 296$ ödüyorum
Kredi çekip yurt dışına gidemeseydim gerçekten intihar ederdim sanırım Allah yüzüme baktı Enpara bana 100.000 kredi verdi amerikaya geldim yoksa halim haraptı...
maalesef herkesin amacı şu an yurt dışı
Sikago nereye bağlı?
@Sanal_Adam abd illinois eyaletine
@kedimiyiz fabrikada elektrik bakımcısıyım
@avukatıyımm0640 bu çok doğal turkiyede köle olmaktansa burada sünepe olurum fabrikada keçe olurum daha iyi.
@Zennube30 telefonda t9 var chicago yapınca otomatik sikago yapıyor
İnsan ömrü 500 sene değil bu kadar abartmayın şikago ya da İstanbul . Aynı ızdırabı çekersin yine
@Badulcannnn emin olma bence
Los angelestaydım ben de geçen sene prk bir esprisi yok
@Badulcannnn los angelese nasıl gittin 😂 los angelese amerikadaki insanların yarısı daha gidememiştir 😂 ben bile gidemedim henüz
Dayım orada yaşıyor. Uçağa binip gidilebiliyor
@Badulcannnn uçağa gerek yok hızlı tren var ama henüz gitmek kısmet olmadı
25.000 lira birikmiş param dışında bir şeyim yok, senin yaşında o kadar borcum olsaydı intihar ederdim kesin😄 cebimden bir 20 tl çıksa ona bir kola bir sigara alsam mutlu olurdum.
Ben aylık 25.000 tl kazanan bir insanım daha 22 yaşındayım. Fakat ne kadar para kazanırsan o kadar harcıyorsun. Para demek her şey değil, mutlaka senin de hayallerin bir gün yerine gelecektir. Borcunu umarım en yakın zamanda kapatırsan çok dert etme ve bu yüzden de canını sıkma her şey yoluna girer. Çalışmaya bak, ne kadar emek o kadar yemek.
Ne iş yapıyorsun?
@ozlemm7879 online ticaret
Anladım. Teşekkür ederim
Merhaba ne ticareti yapıyorsunuz sermaye vs bu yaşta iyi olmuş
Cevap
192Cevap
Kredi kartı kullanmıyorum.. bir maaş kartım var sadece.. herşeyi nakit ödüyorum. hickimseye bir gebeliğim ya da borcum olsun istemiyorum bu yüzden mümkün olduğunca sade yaşamaya çalışıyorum.. kullandığım telefonlari mesela telefon artık benden adam olmaz diyene kadar kullanırım onu.. markete gittiğimde kafamda aldiklarimin hesabını yapmadan bir kere bile dolaşmadim bu yaşıma kadar.. öyle bir lüksüm hiç olmadı. cocukken de böyleydi.. istediğim şeyler kasada kalırdı.. mutlu muyum? ben bu şekilde daha huzurluyum.. birşeylerim var mı.. yok.. ama. bir ay kadar önce konteyner karıştıran bir çocuğa üstümdeki kabanı çıkartıp giydirmisligim var.. o çocuğun mutluluğu bana bi bir ay daha gider
Tebriklerr
Olmayan paranı harcamamayı çok erken yaşta öğrenmişsin
Bir şeylere sahip olmak istiyorsan borç kültürünü öğrenmen gerekiyor. Ben 1.5 yıldır aylık 5.000 tl para ödüyorum evim için.
65.000 TL ev borcu.
4000 TL diğer kredi borcu
Avans hesabına 7000 TL borç.
Kredi kartlarıma da yaklaşık 10.000 TL borç var.
Bir gram korkmuyorum. Çünkü hepsi bir şekilde ödenebiliyor. Önemli olan ayağını yorganına göre uzatıp, "doğru" borca girmek.
Katiliyorum:)
2024ü bulmadan aylık ciromun 750k dan 1 milyona ulaşmasını öngörüyorum. Bekarım. 23 yaşındayım. 178 boyum var 70kiloyum fiziğim fena değil. Sırtımda göğsümde kıl yok bacaklarımda bol. 17cm uzunluğunda bi tane oyuncağım var. İyi derecede ingilizce ve türkçe konuşur anlaşırım. Haftada 2-3 saat video oyunu oynarım. Sürekli müzik dinlerim. Oldukça rasyonel bir kafa yapısına sahibim. Kendime stoik diyebilirim. Egoist biriyim fakat şunu herkes bilmeli kadın değerli doğar erkek ise değerini elde etmek zorundadır. Kimi durumda egoist erkek bunu hak etmiş olabilir demek oluyor bu. Egom olsa da kibirli değilim, insanlara yukardan bakmam. Bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde eğer bir kadın kendini objeleştiriyorsa bende onu gözümde kısmen objeleştirmekten çekinmem. Kendini sakınan ve objeleştirmeyen kadına ise saygı duyarım, değer veririm, tanımak isterim. Çok sayıda çocuk sahibi olmayı ve karım da dahil tüm aileme bakacak kadar güçlü olmayı/kalmayı isterim inşallah. Hayvan severim.
Borç insana sabrı öğretir tecrübe katar ve geçicidir yakında ödersin sıkma canını 22 yaşındayım borcla doğdum ve büyüdüm son bir kaç yıldır çok sıkı çalışıyorum ve 1 milyonun üzerinde borç kapadım babamın adına şu an aylık 50k geliri olan bı işletme sahibi oldu bende artık kendi hayatıma başlayacağım için mutluyum.
👏👏👏
25 yaşındayım hiç borcum yok önceden de yoktu şuanda Yok. param varsa alırım yoksa almam kimsenin hakkı lazım değil
Borçlu olarak ölmek istemem en kısa zamanda inşallah borcunu ödersin ❣️
Ölüm bı nefes kadar yakın...
Vay arkadaş sizin gibilerden var mı?
37 yaşındayım ve kredi kartım olmadığı gibi hiç borcumda yok.
Kapitalist düzenin borç zincirine kölelik yapacağıma param kadar adam olmasını bilerek minimalist yaşarım. Almak istediğim herşeyi peşin alırım. Kimseye minnetim olmaz ve kimseden borç istemem. Her zaman 1 ay geride olacağıma 2 ay ileride olurum. Yarının sıkıntılarına olasılıklar dahilince bugünden ödenek hazırlarım. Gelecek bizim elimizdedir.
14 bin nedir 3 ayda ödersin dert ettigine bak iş bulup calısınca sıkıntı yok borcun yoksa zaten bi seyler yapmıyosun demektir borcun olcakkı calıscan calıscaksın biseylerin olcak bunu ödeyince bi öz güven gelcek sonra bi araba alayım bi üst bas alayım bi tatile gideyim diycen borlancan ödüycen derken bi bakmıssın evin olmus araban olmus cocukların olmus hayat böyle
Zenginmisin demiş, borcum yokki demiş, Düşmanın var mı demiş Akrabam yokki demiş, kaç yaşındasın demiş Sağlıklıyım demiş umarım Anlatabildim
75 dönüm fındıklık var 1 dönüm üzerine çiftlik evim köpeklerim kazlarım tavuklarım kedim keçilerim sebze bahçem meyve ağaçlarım 5 dönüm üzerine yayla evlerim bankada torunlarıma yetecek kadar param 25 metre yelkenli teknem Mercedes EQC 400 aracım yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim 22 yaşında 14 bin lira borcun varsa 30 yaşında 150 bin lira borcun olur bu gidişle sen olmayan parayı harcamaya devam et üretmeyi hiç düşünme zengin bir canım bul evlen :D :D :D :D :D
27 yaşında yazlığım arabam 30 binde maaşım var pembe düşlere kapılmayın ne dünya nede insanlar adil değil halkın bir kısmı iyi durumdayken bir kısmı borç içinde yüzüyor ama bu zengin kısmın değil fakir kısmın suçu ihtiyarlar dikkatli kullansın oylarını yoksa daha çok borcunuz olur...
Ben iyi durumdayım diye kendi milletinin borç içinde yüzmesine sessiz mi kalmalıyım sen ya çok sığ düşünüyorsun ya da taraftarsın.
Çalışan bir şeyler kazanıyor arkadaşım boş yapmanın anlamı yok. Bu bir yarış iyi yerlere gelmenin bedeli daha fazla emek verip daha fazla çaba harcamak.
Herkes istiyor ki çok kolay bir iş yapayım ve aylık 50-100 k kazanayım ama harcarken de çok ucuz maliyetli şeyler alayım. Öyle bir dünya yok
Bizim ülkemizde yok dünya diye genellemek için dünyayı gezmen gerek sen yarış diyorsun güzel lakin dünyanın en bereketli ülkesindesin dünyadakiler 100 k kazanıyorsa sen en az onların kadar kazanmayı hak etmiyor musun sen 100 k kazanırken dostların 8 10 kazanması adil mi senin için halkın mı yücelsin yoksa bireysel olarak sen mi yapma etme dostum fanatik parti kafası bizi sadece daha fakir bir yere taşır tek çare parti sisteminin değişmesi kalp kırmak istemem ama sistem doğru ise neden insanlar sürünüyor neden elektrik internet ve sayre devletin elinde olması gereken alt yapı özel şahıslar da kardeşim bak askeri ücret 8400 bizim burada en düşük kira 5 k hani elektrik su internet gıda giyim ısınma ve her ay parası yetmeyince borç bulan dostlarımız sana anlatıyorum ama yinede bir bahanen olur yorma beni de kendini de 👋👍
Asya'da bir kaç ülkeyiz bir de birkaç Avrupa ülkesini gezme şansım oldu. Oralarda da durumlar aynı.
Yarışta öne çıkan daha iyi işi elde eder. Öne çıkmak içinde insanın kendini geliştirmesi gerekiyor.
Bence asgari ücret kazanan biri bu ğcrete güvenip evlenmemeli, evlense bile ailesiyle birlikte yaşamalı ki kazancı yetip bşr şeyler biriktirme şansı olsun. Aksi halde 8-9 k Türkiye'de aile geçindirmek için asla yeterli olmaz hele bir de kira verecekse
Bir konuda anlaştık en azından teşekkürler
Kimse ekonomi muhteşem demiyor ama çok kötü de değil. Siz gençler eskiyi bilmediğiniz, ekonomik refah zamanında büyüme çağını yaşadığınız için şu andaki durum kabus gibi geliyor size ki sizin yerinizde olsam bende öyle düşürdüm.
Ama ekonomiye makro değerler üzerinden baknak gerekiyor. Yapılan yatırım, gelecekteki getirisi, kaybı vs hepsini konsolide etmeden bir şeye bakarak iyi kötü demek cehalet kaybaklıdır
23 yaşındayım şu an 30 bin borç var. Taksit taksit ödüyorum bakalım. Başa gelen çekilir.
Birine 300 400 TL borcum olunca altında ezilip gidiyorum. Allah sana ödeme kolaylığı versin bol bol para versin askim
Çok teşekkür ederim
Sıkma canını ödersin zamanında senin yaşlarındayken benimde borcum vardı senin ki kadar Allah veriyor kolaylığını ödüyorsun. Şu an çok şükür borcum yok kafam rahat ama Allah başka dert vermesin her şey hallolur.
Maddi açıdan bir çok şeyim var ailemden kalacaklar hariç ama hepsini geç asla parayla ölçülmez bir şeyim var harika bir evladım onu dünyalara değişmem 🙏🙏🙏❤️🥰🥰
Yaşım 29 oldu senin yaşında 60 bin TL haydiye borcum vardı şimdi çok şükür 20 bin kadar kaldı bi şekilde ödeniyor geçiyor gidiyor önemli olan zamanı yaşayabilmek kıymetini bilmek olmucak şeylere kafayı takmamak
İhtiyacınız olmayan şeyleri almayın Ne yazık ki tüketim toplumu olduk Düzen insanları harcamaya yönlendiriyor. Hele ki bu enflasyonist ortam yüzünden insanların gelecek planları bile ellerinden alındı
Borcum yok, mal mülk babadan kalacak kendime ait bir şeyim yok. Fakırımmm ben.
Sadece sevgim var onu da hak edene vermeyi düşünüyorum.
Geldim geldim
Hayat size güzel
Ödersin canını sıkma ya... İşe başladığın zaman iki ay dişini sıksan ödenir o. Ben borcumu hiç söylemeyeyim içiniz kararır :)
En İyi Cevap